sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Satulajuttuja; SR ja Grandeur ja epäkäslihas


Postauksessa 5.toukokuuta laittelin vähän myös Sensation riden hikijälkiä. Silloin karvoissa oli heilumisen jälkiä, mutta onneksi ne tosiaan taisivat johtua siitä, että poljin satulaa suoraan. 

Näissä kuissa siis tommoista hankaumaa istuimen alla keskellä
Olen nyt kiristänyt vyötä reijän pari tiukemmalle enkä ole joutunut polkemaan suoraan. Parilla ratsastuskerralla on nyt tulleet tosi siistit jäljet. 

Aika siistejä jälkiähän se on jättänyt alusta asti (ks. esim. tämä postaus). Talvellakin yritin ottaa kuvia, mutta ei sen pörrökarvan seasta saa oikeen mitään selvää.
Tässä näkyy minusta tän SR:n yks parhaimmista puolista, istuin tulee aika kivasti tasapainoon

talviset jäljet on varsin pörröiset ja tuolla ristiselällä näkyy sitä huovan hankausjälkeä jonka takia rupesin taittamaan ylimääräisen osan

tässäkin on karvasekamelskaa helmikuulta
Säkä- ja rankatilaa SR:ssä olla enemmän. Jäljistä näkee, ettei rangalle tule samanlaista painetta kuin "paneeleille", mutta sormituntumalla satula tulee tosi tykö, toisin kuin Grandeurin rungottomassa, jossa tilaa olikin ruhtinaallisesti. Ajattelin noitten heavy dutyjen lisäksi pistää huovan sisään toisen kerroksen "paneeleja".

Christin rungottoman huopa on aika pitkä

Koska huopa hinkkaili lannekarvoja ruttuun, käänsin pään näin, ratkaisu vaikuttaa toistaiseksi hyvältä. Pony-kokokin ois varmaan ollut ratkaisu, mutta en olisi ollut varma mahtuisiko heavy dutyt siihen kokoon.


Alta huopa näyttää tältä, eli paneelien kohdalla on myös paksumpi karva
vielä kuva paneeleista, eli heavy dutyt

Grandeur tosiaan lähti myyntiin kun minulla oli 4 satulaa ja se tuntui vähän ylimitoitetulta siihen verraten, että ajan ja maastapuuhailen enemmän kuin ratsastan. Siinä oli kuitenkin loistava tuo paneelisysteemi.

tässä on Grandeur ILMAN huopaa, eli tästä näkee jo miten runsaasti rankatilaa on verrattuna SR:ään
Grandeur alapuolelta:
Myyjältä lainaan nyt tätä kuvaa SR:stä alapuolelta, vähän vaatimattomampi on.Oli vaikea miettiä kummasta luopua kun valittavana oli SR tai Grandeur, Grandeur lähti lopulta siksi kun SR on vissiin kaksi kertaa kalliimpi, en raaskinut sitä myydä. SR on myös tukevampi ratsastaa, Grandeur oli ratsastajan tukien puolesta samaa luokkaa Christin kanssa.Skinin epäkäslihas on muuten vissiin kasvanut, vähänkö siistiä :D! Se on siis se lihas joka vaikuttaa siihen, onko hevosella heti lavan kärjen takana kuoppa ja minusta siinä ei sitä enää ole. Meijän runsaat peruutusharjoitukset on ehkä tuottaneet tulosta. Oon yrittänyt kuvatakin sitä aluetta mutta en ole toistaiseksi saanut sitä kuoppaa kuviin. Vanhoja kuvia on kuitenkin tästä kuopasta ainakin vuodelta 2013:
Laitetaan vielä tähän loppuun harvinainen ratsastuskuva kun niitä saatiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.