perjantai 22. maaliskuuta 2013

Freeform shortback sovituksessa


Mikäs hirnakalla on kun sehän suorastaan poseeraa kameralle freeform sb selässään? (och tack K för en härlig grimma ;) den passar bra för ridningen och är jättesöt på Skinny)

Yleensä Skinnyn sivukuva-poseeraus on tämmöinen "vitsi tuolla on jotain tosi mielenkiintoista" (juuri siis siellä missä kamera EI ole)
Sain eräältä ihanalta ihmiseltä freeformin shortbackin sovitukseen ja hän jopa toi sen tallille (Kiitos sinulle!). Sovitin sitten satulaa ja sain myös kokeneen ihmisen mielipiteen sopivuudesta. Pituus on siinä just hollilla, mutta voisi kuulemma lähteä ainakin kokeilemaan mitenkä pelittäisi. Siihen, onko se liian pitkä vai ei, vaikuttaa tietysti satulan painonjako-ominaisuudet, että jakautuuko se paino oikeasti ihan sinne viimeiselle takasentillekin. Ehkäpä se käytössä sitten kertoisi, miten asia on.

Freeform sb kokeiluratsastusta


Freeform sb kokeiluratsastusta. Jonkunlainen pysähdys

Pituus nyt olisi siis se ainot "mutta" tuon satulan kanssa, jos olettaisi, että säkäleikkaus toisi lisää tilaa säälle ja löytyisi hyvä padi tekemään selkärangantilan.
Freeform sb takaa
Freeform sb etukaari

Fiilis satulassa oli taas todella outo. Oli jälleen kuin olisi kiivennyt jonkun lavan päälle, joka olisi keikkunut jossain puolen metrin päässä hevosen selästä. Jos joku on ratsastanut norsulla, istuen semmoisessa korkeassa penkissä, niin tuntuma oli ehkä vähän samaa luokkaa kun vertaa ilman satulaa ratsastukseen tai christin lampaankarvasatulaan.

Jos vähän liioitellaan, tuntuu satula ilman satulaa ratsastuksen jälkeen suunnilleen samalta kuin penkit, joissa istutaan norsun selässä (ps. mitähän ns. satulansovittaja sanoisi, jos pitäisi arvioida tämmöisen penkin istuvuutta norsulle..?)

Vaikka oli outoa ratsastaa satulan kanssa, niin siinä kokeillessa kuitenkin ehti jo vähän tottua siihen, että alla on ylipäätäänkin satula. Tottumiskysymyshän tuo on. Ei mikään satula voi olla yhtä satulaton kuin tuo armas Christin lampaankarvasatula.

Ratsastusta Christin "rakkaussatulalla", se on todella ihana (ja ne jalustimet!). Parhaita hankintoja ikinä. Joko olen aivopessyt jonkun hankkimaan semmoisen?
Christiä ylistäessäni pitää vielä ylistää noita omia jalustimiani. Minulla kipeytyi heti nilkat tätä Freeformia kokeillessa, kun siinä oli kiinni normaalit jalustimet. 4-niveljalustimet offsett eye-mallilla on pitäneet nilkkakivut poissa. Toki jalustimet oli myös todella lyhyet, joka voi aiheuttaa nilkkakipua. Pidensin jalustimia jo kerran enkä jaksanut uudelleen säätää, kun aikaa oli niin vähän ja freeformin jalustinhihnat on niin hankalat säätää.

freeform sb testiratsastusta
Olen aika toiveikas nyt tämän kanssa. Odottelen nyt vielä, että Mattesin lampaankarvahuopa saapuu ja kokeilen vielä classicia sen kanssa ennen sb:n tilausta säkäleikkauksella. Tässä voisi kuitenkin nyt olla aika vahva satula-ehdokas. Tämä ois kuitenkin pituussuunnassa jäykkä rungoton satula (kuulostaa omaan korvaan nyt erittäin hyvältä yhdistelmältä). Ja kuulemma tämä kovuudestaan huolimatta vähän kaareutuu ja mukautuu selkään, oikeilla alusilla sen pitäisi siis istua aika hyvin.


Kokeiluratsastusta..

Aiempi satulan etsintään liittyvä kirjoitus:

Satulaa etsimässä -loppumaton tarina 

Ah, ihanan kotoinen olo! satula sivussa ja selässä ilman satulaa, eli loppukäynnit. Rakastan mennä ilman satulaa :D


30 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Saat ostaa sen sitten jos joudun heittämään jorpakkoon :D!! Hyvä että on jo ostaja valmiina, daadadiidadaa ;)...

   Poista
  2. Siis oletin, että tarkoitat Freeformia eikä lammaskarvasatulaa XD. Kummin mahto olla?

   Poista
  3. Mulla on jo karva! ..Eli puhuin Freeformista :D

   Poista
  4. En muista ikinä että sulla on tommonen karva. Onko siitä kuvia? Miksen muista!

   Poista
  5. Sillähän mä oon ratsastanu syksystä asti :D

   Poista
  6. Käsittämätöntä, miten voin olla näin pihalla ollakseni niin ahkera blogisi lukija :D.

   Poista
  7. Vaadin kunnon kuvia nyt tästä asiasta! Ja suora linkki kiitos XD

   Poista
 2. Meillä oli tismalleen samanlainen ruskea freeform SB aikanaan hetken aikaa! :) Ihanaihana satula, josta karvain mielin luovuin. Meillä se kulutti takaa karvat, kun sain MAttesilla eteen tarpeeksi tilaa. Jäi juuri vähän samallalailla takakenoon, kun Skinnylläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jääkö tuo takakenoon.. hmm. Minusta tuossa on tuo istuimen etukaari vaan korkea, itse satulan etukaarihan on alempana. En tajunnutkaan tätä asiaa katsoa kun olen ollut niin onnellinen ettei satula ole etukenossa, se kun on ärsyttävintä mitä voi olla :D. Toivottavasti meille ei käy samalla lailla..

   Poista
  2. Minun silmääni se jää takakenoon, istumen tasainen kohta ei ole keskellä satulaa. Mutta kannattaa silti koettaa.
   Minulla on Freeformista kokemusta kahden hevosen kohdalla, toinen oli Elmo ja toinen oli lämppäritamma jolla kävi ihan samoin; karvat hankautuivat takaa. Ja satula otti myös helposti säkään kiinni. Harmillisti, koska itse en tiedä mukavampaa satulaa, kun Freeform... :(

   Poista
  3. Jatkossa otan sen 9-kohtaisen muistilistan mukaan ja ruksaan siitä järjestelmällisesti jokaisen kohdan :D. Olin tosiaan jo niin iloinen tuosta, että silmään ei pistänyt tuo takakeno. Huovassa oli kaikki täytepalat edessä, takana ei ollenkaan, voipi olla, että säädöillä sais tuota paremmaksi. Harkinta jatkukoon.. Ilmeisesti täydellistä satulaa ei löydy kaikille, olihan se Skinnyn aiempikin satula semmoinen melkeen sopiva, mitä nyt sitten etukenossa :D

   Poista
  4. Meillä on myös olemassa se ilmatyynyromaani, jolla freeformin myyjät ainakin lupaa, että sais hyvin monelle satulan sovitettua tasapainoon. Ilmatyynyt muodostaa ikäänkuin paneelit satulalle...

   Poista
  5. Sellaista en olekaan itse koskaan päässyt näkemään tai kokeilemaan. HAF-pad ja Mattesi on ollut meillä käytössä.

   Tärkeintähän on, ettei satula kipeytä hevosta, eikä siihen välttämättä tarvitse satulan olla joka suuntaan täydellinen.. :) Lämppärin selkä ei ainakaan kipeytynyt, vaikka karvoja vähän kuluikin. Ponilla taas selkä oli niin lyhyt, että en sitten uskaltanut kokeilla pidempään, ettei ristiselkä kipeydy. Eikä se pidemmän kokeilun jälkeen liikkunutkaan enää sen satulan kanssa niin hyvin, sehän se on paras mittari.

   Taavillahan on ihan runkosatula, eikä sekään varmaan ole kaikkien satulansovitusammattilaisten mielestä täysin optimaaliselta näyttävä. Mutta klinikalla todettiin, että "teillä taitaa olla sopiva satula, kun selkälihakset ei arista yhtään ja ovat ihan pehmeät!". Totesin vaan, että niin kai sitten. ;)

   Poista
  6. Erittäin hankala tapaus oli se ilmatyynyromaani, sitä pitäis sitte oppia säätämään ja käyttämään.

   Heppa on tosiaan paras asiantuntija, ikävä vaan jos täytyy odottaa niitä oireita ennenkuin tietää varmasti :S.

   Hyvä että teillä on ainakin tuo satula-puoli kunnossa :D.

   Poista
 3. Pidämn peukut pystyssä, että satula sopii :)

  Ps. Oletko tuossa norsukuvassa? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen :D! Olen käynyt 2 kertaa Thaimaassa ja myöskin 2 kertaa norsun selässä. Tuolla kertaa oltiin mieheni kanssa reissussa :)

   Kiitos peukutuksesta, ehkäpä tosiaan otan nyt kohta sen seuraavan askeleen ja pistän satulan tilaukseen..

   Poista
 4. Ai jollakin toisellakkin kipeytyy nilkat ratsastaessa normaalijalustimilla!? Mulla aina toinen nilkka vihoitteli, jos tosissaan ratsasti esim tunninkin normaalijalustimet jaloissa. Mutta huomasin myös onnekseni, että tommosissa 4-nivel jalustimissa ei tuu kipuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin kipeytyy ! :D Minulla tuntu tuska jo 15 min ratsastamisen jälkeen. En uskonut 4-nivelisten auttavan, mutta niin ne vaan auttoi. offsett eye tekee hommasta vielä astetta jalkaystävällisemmän.

   Poista
 5. Toivottavasti löysitte vihdoin Skinnylle satulan! :))

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti tosiaan teille löytyi nyt satula :) Tiedän niin tuon oudon kiikkuvan tunteen uudessa satulassa istuessa! Itselläni meni monta kuukautta ennen kuin totuin meidän Freemaxiin kunnolla ja opin istumaan siinä oikein. Nykyään se on niin ihana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että satularakkaus voi kehittyä tolleen pikkuhiljaakin ;). Mietin tottuisinko jopa niihin trekkerin heittoistuimiin -luulen, että kokeilen niitä vielä jos freeformi ei sovi kun ovat sopivan mittaisia. Mut ensin on katsottava loppuun asti tämä ihanainen freeform. Freemax meillä ois tosiaan jos ois yhtään lyhyempiä + säkäleikkaus..

   Poista
  2. Harmi tosiaan kun ainoastaan länkkämallisissa Freemaxeissa on saatavilla short backiä :/

   Poista
  3. Ja nekin ois varmaan liian pitkiä, se hankala puoli on noissa rungottomissa -vaikka markkinoita ois varmaan nimenomaan muutaman sentin lyhyemmille kyllä. Jos tarpeeksi kauan tämä satulattomuus jatkuu niin kyllähän se länkkäpenkkikin ois vaihtoehto, siinä vaan on taas hankala saada joku joka tietää siitä sopivuudesta -itse en tiedä niistä yhtään mitään.

   Poista
 7. Hah, mukava kuulla että Christin satula on "rakkaussatulalla"..
  Itsekin sellaisen kokeilemisesta olen haaveillut .
  Sitten joskus hamassa tulevaisuudessa jos tilanteemme on se, että vietän useampiakin hetkiä ponin selässä, niin varmasti haluan tuollaisen. Voi niitä ihania rauhallisiam aastolenkkejä luksuspenkissä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin <3

   Kakkossatulana ja pehmikkeenä ilman satulaa ratsastukseen on hyvä. Harmi vaan että ei voi olla ainot satula :(.

   Poista
 8. Christ. <3 Se on se meidänkin pelastussatula. Vaikka muut tökkivät, niin Christ ei hylkää. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *huokaus* Tiedät jo, mitä tässä vaiheessa tähän kirjottaisin ;)

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.