perjantai 1. maaliskuuta 2013

Jumppaohjelma: 4. Hieronta

Jumppaohjelman aiemmat osat:


1. Väistöt
2. Peruutukset
3. Venytykset

Oma silkkiturkkini <3 On onni omistaa tämmöinen hevonen

4. Hieronta

  Hieroja käy meillä säännöllisen epäsäännöllisesti. Elokuusta 2012-tammikuuhun 2013 kävi 4 kertaa. Itse hieron silloin tällöin, kun on sopiva hetki. Se on lähinnä semmoista mukavaa yhdessä rentoutumista. Useimmiten hieron, tai oikeastaan painelen, vain lapoja auki. Se tapa näkyy seuraavalla videolla alkupuolella (n.8-20sek), eli sormet menee lavan alle. Pohjustan tämän aina venyttelyllä ja ravistamalla etusta hierojan neuvojen mukaan. En siis vaan kylmiltään tuikkaa käsiä lavan alle.
  Käytän myös rauhottavaa hierojalta opittua akupainantaa. Siinä painan toisella kädellä kaulasta ja toisella kainalosta. Akupainannassa rupeaa hirnakalla silmät yleensä lupsamaan, se selvästi nauttii siitä. En tiedä johtuuko se painannasta vai ihan siitä että kosketus rauhottaa ja rauhoitun itse ihan rennoksi poski hevosen silkkistä turkkia vasten. Painantaan on mukava päättää ilta. 


  Tämä kuva ei ole hierontahetkestä, vaan on otettu heti uuteen talliin astumisen jälkeen Skinnyn uudessa karsinassa. Ei ole hirnakalla kaikkein rennoin ilme..


  Equine Integrative therapies video on antanut kaikenkaikkiaan kivan tietopaketin. Tuo takapuolen rullaaminen alle ja selän köyristys on semmoinen, jota olen ajatellut alkaa tehdä silloin tällöin. Nyt olen vain pari kertaa kokeillut.
  10 kommenttia:

  1. Kiitos paljon tuosta videosta! Aivan mahtava video ja meni heti suosikkeihin, noita venytyksiä täytyy kyllä opetella! Ainoa mikä jäi mietityttämään, on että suositellaanko noita venytyksiä joka päivälle ja ennen vai jälkeen liikutuksen? :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Loistavaa kuulla että se oli hyödyllinen :). Minulta on hävinnyt tuo venyttelykirja johonkin, pitäisi päivittää tietämystä. En ole 100% varma mutta intuitio on että liikutuksen jälkeen ois parempi, on lihakset valmiiksi lämmenneet. Käsittääkseni voi ihan päivittäin tehdä, parhaan hyödyn luulisi tulevan säännöllisellä venyttelyllä. Ainakin jos ajattelee ihmistä niin lähes jokapäiväinen venyttely kyllä notkistaa. Eihän näitäkään nyt ihan orjallisesti tarvi tai voi tehdä :). Varmaan eri koulukuntia löytyy näissä venyttelyissä jos perehtyy, mm. jotkut venyttää sykäyksittäin ja jotkut staattisena.

    Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Hei, sain kommenttisi sähköpostiini ja halusin vain kommentoida että jos pääset paikan päälle opettelemaan niin tule sitten toki kertomaan millaista oli :D. Varmasti hänellä on enemmänkin annettavaa kuin tuossa videolla olevat perusjutut :).

    Poista
   2. Piti poistaa kommentti kun noi hinnat olikin ihan päin häränpyllyä, ei pitäisi luottaa kielitaitoon :D

    Poista
   3. Okei, nuo hevostaitoon liittyvät kurssit on yleensä kyllä tosi hintavia :D

    Poista
  3. Me tehdään kans noita selänköyristyksiä. Tai kuvaavampi termi meidän tapauksessa on ehkä selän nosto.

   Pyydän nostoja kutittamalla (välillä melko kovakouraisestikin ;)) mahan alta, kun en saanut takaosaa tökkimällä oikein mitään aikaiseksi. Meni siltikin tovi, että hepo hoksasi, mistä on kyse. Oli alkuun sitä mieltä, että tämä on tämmöinen uusi ponin rääkkäysleikki, mutta nykyisin nostaa selän jo oikein kivasti. "Hei mitä? Jaa tätä. Nggghhhhh...!" Ja sitte maiskutellaan ja otetaan vastaan kehut: "Niin oonki." Jos selkä pääsee köyristymään asti, niin silloin yleensä jo toinen takanen kurottelee kovasti mahan alla häiritseviä käsiä, että menetkös siitä. x)

   Se näyttää niin kivalta, kun se normaalisti roikkuva selkä kohoaa ja tasoittuu semmoiseksi ihanaksi kahvipöydäksi. <3

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Minä kun kokeilin tuota takamuksesta painamista niin Skinny luuli ensin että haluan siirtää sitä. Tarvii kuitenkin katsoa jos sais sen jotenkin rutiineihin mukaan... Mahasta ei meillä tapahtunut mitään :D. Voisin kuvitella että kavio vois käydä siellä mahan alla jos jatkais kurmuutusta.

    Hahaa, Habiksen reaktiot kyllä kuulostaa varsin hauskoilta. Se on niin eläväinen hevonen :D. Ehkä näissä on jotain samaa, semmoista huumorintajua tms. Vai onko se yhteistä vain omistajien kesken XD?
    Tuo kahvipöytä kuulostaa kyllä hyvältä, se todella tekee tehtävänsä silloin.

    Poista
   2. Hehe, joo. Huumorintaju hevosessa on kai (pääsääntöisesti) hyvä asia. Tai no eilen taas kiristelin hampaita, ku mikää ei passannu ja olin vain hullu ja typerä akka, ja pyysin ihan idioottimaisia juttuja tai sitte natsitin (lastaustreenit). Tänään sitte vedettiin kilpaa köyttä, ku hapiksen uus lempileikki on varastaa kaikki sen hallintavehkeet (esim. liina, raippa) mun käsistä ja retuuttaa niitä sitte, että "hahaa! Varastin sen sulta! Hahaaa! Oon kunkku!", ja oli nii hauskaa kummallaki. :D

    Niin tai hei: voihan se kaikki olla vaan meidän PÄÄSSÄKI. 8-}

    Poista
   3. Rupes ihan naurattaa nuo Habiksen tempaukset, sehän vaan pistää napit tasan kun käyttää välillä ihmisten välineitä :D.

    Hevosen huumorintajua pidetään yleensä juuri ihmisen ominaisuutena mutta mitä muuta tuo leikki voi olla kuin hevosen huumorintajua :D.

    Poista

  Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.