maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kuulumisia: takana murhemyllerrystä

4.4.2014 Talutusmaastossa
Muutaman viikon on sattunut ja tapahtunut. Matkaan on mahtunut useita mutkia ja jokainen mutka saa tietysti minussa helposti huolestuvassa ihmisessä aikaan rytmihäiriöitä ja sekavia "olen huolesta soikeena" -tunteita. Nyt on takana suuremmat mutkat ja tunneryöpyt, ja teen nyt siis päivityksen missä mennään.

Oikea takakavio josta varvas on kulunut (edit: ja kengän paikka jo tehty, kuvassa on siis raspin jälkiä) 1.4.14
Skinin oikeasta takakaviosta on päässyt varvas kulumaan ja siksi se kengitettiin. Samalla kengitettiin kaikki jalat kun kerran kengitettiin. Nyt minulla on ekaa kertaa rautakengitetty hevonen. Aluksi tuntui ihan hassulta, kun silmä ei ollut tottunut kenkiin ja hevosesta kuului tosi kova ääni tallikäytävällä ja sen askel lipsui betonilla (sen takia ne kumimatot siis on, että niillä kävellään..). Kavioiden putsaus se vasta hassua olikin, mutta pian se alkoi tuntua tutulta. Skini saa kasvatella takakavioitaan nyt toistaiseksi rautakengissä.

Hauderulijanssin tarpeita..
Oltiin jo mukavasti talutusmaastossa tallikamun kanssa kun oikeesta etusesta pääsi lipsahtamaan kenkä pahasti. Ilmeisesti Skini polkaisi sille kun mentiin mutakohdan läpi (joka ei ollut ollenkaan niin iso tai paha että olisi voinut kuvitella sitä "vaaralliseksi") ja yksi nauloista pääsi painumaan martokavion puolelle. Kenkä otettiin pois ja haudetta perään 3 päivän ajaksi. Siitä asti ollaan kuljettu kolme jalkaa nauloin kiinnitettävässä ja yksi jalka tarroin kiinnitettävässä kengässä.

Kaviohaude, opin hyvin tekemään hauteen, jes!
Tilanne on jo tasoittunut huomattavasti, mutta käydään vielä klinikalla tarkistamassa että kaikki on kunnossa. Oikeassa etukaviossa sekä oikeassa takakaviossa on nimittäin ollut säännöllisesti lämpöä. Aikahan meillä oli jo aiemmin, mutta röngtenlaite hajosi joten klinikkakeikka lykkääntyi. 


Kolmessa jalassa kengät kiinni nauloilla, ja yhdessä tarroilla ja soljilla :) 21.4.14

Bongasin vielä ylläribonuksen, pienen tosin mutta kuitenkin, eläinlääkäriltä kysyttäväksi. Eräs päivä nimittäin maneesissa kajasti valo juuri sopivasti Skinin silmiin. Huomasin silmässä kummallisia pallukoita. Facebookin asiantuntijaraadin mukaan ne ovat iiriskystia, harmittomia onneksi. Viimeksi tsiikailtiin pyörteitä niin tsiikaillaan nyt sitten silmiä! Skinin näkökyvyssä en ole huomannut mitään muutosta. Täytyy vielä kaivella vanhoja silmäkuvia näkyykö niissä noita.

Iiriskystia?
Tämä kuukausi on blogin puolella ollut miltei koko blogin olemassaoloajan hiljaisin kun katselen tekstihistoriaa. Keskimäärin tulee kirjoiteltua noin 6 kertaa kuussa joka on hieman enemmän kuin kerran viikkoon. Tämä tarkoittaa paitsi sitä, että hevosrintamalla on ollut extrapuuhaa, myös sitä, että olen tehnyt koneella sitä, mitä minun on tarkoituskin tehdä, eli gradua. Nyt on ihan oikeita toiveita siitä että saan gradun palautettua ja valmistun. Nyt kun sanon sen ääneen ja julkisesti, kenties se myös toteutuu! 


20.4.14

Murheiden lisäksi ollaan puuhattu näiden viikkojen aikana paljon kaikkea kivaa. Minulla on hyvä mieli, kun kavioista ei ole enää niin suuri huoli ja maastakäsittelyynkin on tullut uusia juttuja. Saimme nimittäin tallikaverilta inspiraation kokeilla peruutusta puomikujassa ja sivuttaisväistöä puomi jalkojen alla. Taaviterapiaa-blogista keksin myös kokeilla rengastemppua, mutta kun rengasta ei ole välittömästi saatavilla niin otettiin ensin asiaksemme kokeilla noita uusia puomijuttuja. Myös espanjalaisessa käynnissä tulee tosi hienoja pätkiä. Paljon olisi siis kerrottavaa. Kaviopostauskin on ollut tekeillä valehtelematta varmaan vuoden ja kavioista puheen ollen pian on tulossa myös kauan odottamani Dan Querran kolmipäiväinen vuolukurssi. Raahaan sinne mukanani niin paljon kysymyksiä että oon aatellut muiden oppimisaikaa säästääkseni kysellä Daniltä vähän etukäteen.

20.4.14 pöllöilyä

10 kommenttia:

 1. Meillä on lähes kaikilla hevosilla, niin nuorilla kuin vanhoilla, ollut noita rusinoita silmissä. Harmittomia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se taitaa olla, täytynee kuitenkin näyttää niitä :)

   Poista
 2. Ainakaan kuvassa ei varvas näyttänyt liian kuluneelta vaan juuri sopivan pyöristyneeltä. :) (on vielä hyvin matkaa valkoviivaan.) Varpaan kun ei tule olla pitkä "suksi".. ;) Itse olisin tyytyväinen tuollaisesta pyöristyksestä kulumalla, ettei jatkuvasti tarvitsisi raspailla..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei näytäkään :), siksi luultiin ensin joksikin muuksi. Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 3. Vai että hauteita sielläkin harjoitellaan :/ Tsemppiä hepan hoitoon ja gradun kirjoittamiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, on saanu kyllä harjotella, onneksi nyt on hauteet takanapäin. Kiitos tsempistä :)

   Poista
 4. Kieltämättä myös oman blogini puolella on ollut aika hiljaista. Ei vain voi mitään, kun on niin kovasti hommaa! Loppujen lopuksi ei olisi hirveästi edes kerrottavaa, kun toistaiseksi päivät menevät aika samalla kaavalla. Nyt olemme kuitenkin alkaneet liikuttaa Ukkoa enemmän (ravia ja laukkaa) ja sitä kautta katsomaan, toimiiko liikunta lääkkeenä. Tähän mennessä se on ainakin auttanut, ja Ukolle on kertynyt huomattavasti enemmän hyviä päiviä! :) Hermosto uusiutuu noin millin verran kuussa, joten riippuen vaurion koosta, kuntoutumiseen voi mennä paljonkin aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit pitkästä aikaa tänne kommentoimaan :). Ja hauska kuulla että hyvät päivät seuraavat toinen toistaan. Kuntoutuminen ottaa aikansa mutta parempi tehdä se huolella ja hyvin tuloksin :)

   Poista
 5. Ihana tuo viimeinen kuva, kyllä alkoi hymyilyttämään. :D Oikea hyväntuulen kuva! Toivottavasti terveysmurheetkin olisivat jo takanapäin ja pääsisitte nauttimaan ihanasta kesästä.

  VastaaPoista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.