keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Ensi sekunnit Sensation riden kanssa + vähän jatkoa



Olen kipeänä kotona ja mitä tapahtuukaan... ovikello soi ja lähetti seisoo käytävässä. Sensation ride jump tuli! Kanadasta Ruotsin kautta tänne kotiini -Juuri äsken! Olen niin iloisissa täpinöissä, että täpinöin heti tänne. Järki nimittäin takaraivossa varoittelee että täältä pilven päältä voi äkkiä tipahtaakin...

Ensireaktio pakettia avattaessa: ihana uuden satulan tuoksu
Toinen reaktio: ooh, tässä on mukana satulansuojus


Kolmas reaktio: Voi vinde, täähän on hieno! Laadukkaan oloinen. Ei mikään paksu lätykkä vaan siinä on ihan oikee istuin!




Neljäs reaktio: Jalustinhihnojen paikka vaikuttaa hyvältä! Tässä on toivoa siis että se ei kippaisi minua eteen kuten Barefoot ja Torsion


Viides reaktio: Auts, etukaari on matala. Onkohan se liian matala. Ja tästä lähdetään ottamaan selvää! Minulla on 3 päivän avoin kauppa ja sen aikana on tehtävä päätös siitä, pidänkö satulan vai otanko rahat takaisin.


Loppuun vielä kesän kauneutta, 10.6.14
*hieman myöhemmin*
JATKOA:

Muutama hetki myöhemmin satulaa on pyöritelty ja tarkasteltu sekä samalla tilattuun Grandeur-huopaan on laitettu memoryfoam täytteet sisälle.



Huopa vaikuttaa hyvältä ja laadukkaalta (sekin). Sään päällä ei ole etuhalkiota (jollaisesta en pidä) ja siinä on korkeasäkäisen leikkaus.

Huovan päällä on paneelien malliset vahvikkeet. Ne ovat jotakin nihkeää satulan liusumista estävää kangasta, joka muistuttaa tuntumaltaan vähän mokkanahkaa.





Käänneltyäni satulaa totesin sen pehmoista ulkomuotoaan jämäkämmäksi. Se ei missään nimessä ole lötkö pituussuunnassa, mutta käyttämällä voimaa sen saa taittumaan istuimen kohdalta (tätä en onnistunut tekemään BF Notting Hillissä). Kiertosuunnassa se kiertyy ja taipuu todella hyvin ja herkästi. Odotukset sen kun nousevat ja jännitän, riittääkö säkätila ja mitä muita "ongelmia" saattaisi ilmetä.

Satulan hinta on 13 725 kruunua (n. 1513euroa)
Grandeurin huopa ja täytteet 1550kruunua (n.170euroa)

Huopa vaikuttaa niin hyvältä, että saatan ottaa sen meille vaikken satulaa ottaisikaan -tällöin sovituskin olisi helpompi kun ei tarvisi ratsastaa kokonaan lakana huovan alla. Vanha lakana on siis jo varattu suojaamaan satulaa ja huopaa.

No mutta kukapa se on minusta maailman söpöin heppa ihottumaloimessaan? No tietysti Skini jota kuvailin eilen 10.6.14

17 kommenttia:

  1. Onpas Grandeur kallis! En tiennyt että sitä edes saa enää. Eikös se ole jotain Barefootin kivikautismallia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh sä luet vielä mun blogia! :D

      En tiiä yhtään grandeurin historiaa, en ollut aiemmin edes kuullut siitä. Toistaiseksi tykkään siitä enempi kuin barefootista sen bf:n etuhalkion takia. Hyvin samanlainenhan tuo on. Ja kenties tuo huovan paneelien kohtien pintakin on kivempi.
      Ja kyllä.. kaikki "merkkihuovat" saatika rungottomien huovat maksaa..

      Poista
  2. Ihmettelen, miten sulla riittää intoa noiden satuloiden kokeilemiseen. :D Vaikka alku Wintecin osalta näyttikin hyvältä, tilanne on nyt kuitenkin johtanut siihen, että Ukko mennyt huonommaksi. Ja Ukko oli silloin jo niin hyvä, kun ratsastimme vain ja ainoastaan ilman satulaa. Wintec saa nyt jäädä kaapin pohjalle odottamaan, jos sitä joskus jaksaisi kikkailla sopivaksi. Toistaiseksi ei mitään intoa satuloihin ole, mutta ilmankin pärjää, joten eipä tässä kiirettä ole. ;) Olemme kyllä ihan vakavasti alkaneet miettiä, että, jos menisimme jatkossa kokonaan ilman, kun ei siitä ole ainakaan mitään haittaa ollut -pikemminkin päinvastoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule, minäkin ihmettelen :D. Sanotaanko näin että tätä satulaa varten keräsin viimeiset intoni rippeet ja kasailin niitä koko satulan odotusajan! Ja sillä fiiliksellä nyt sovittelen että tää on viimeinen satula jota sovitetaan, seuraava hevosen liikutusta varten ostettava väline ovat kärryt. Piste. Christillä ilman jalustimia ratsastellen ja silloin tällöin Zaldia käyttäen pärjää aivan loistavasti. Suosittelen teillekin tuota ihanaista Christiä ilman satulaa ratsasteluun, se vie kokemuksen molempien puolesta yhden asteen paremmaksi, se on aivan loistava eikä hintakaan ole kovin paljon. Sitä ostosta ei tarvitse katua eikä siitä tarvi koskaan luopua :D.

      Kattelin niitä teijän hikijälkiä uusimmassa postauksessa niin todellakin kannattaa pistää kaapin pohjalle se satula :). Hyvä että ilman satulaa- treenaaminen on toiminut! niin meilläkin :)!

      Poista
    2. Tuo lampaankarvasatula voisi olla ihan hyvä ostos, vaikka pelkästään ilman satulaa menemisessä ei ole mitään ongelmaa. Kun Ukko on oppinut liikkumaan oikein, selässä pystyy istumaan pomppimatta, jolloin kokemus on molemmille hyvä. :)

      Poista
    3. Aivan, tuohan on tosi hienoa :). Joskus jos menee satulatta oikein pitkään ja pelkästään voi kaivata vähän lisätukeakin. Kannattaa pitää christ mielessä, se on aivan mainio.

      Poista
  3. On jotenkin mukavaa lukea näitä tekstejä ja varsinkin niitä satuloihin liittyviä :33
    Hetki sitten etsin omalle hepalle satulaa ja löytyi molemmille (ratsastajalle ja hepalle) sopiva satula jo heti ensimmäisestä satsista. Odotan lisää tästä satulasta. :33

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana kuulla. Ja tosi kiva että teille löytyi satula silleen niinkuin se yleensä löytyy :D. Ei tarvi sen enempiä murehtia satuloiden suhteen.

      Minä pistän lisäkuulumisia sensationista heti kun ehdin ;), ihanaa kirjoittaa kun tietää että on muitakin jotka "kuulumisia" odottavat.

      Poista
  4. Oo, tuo on niin ihanan näköinen satula vaikkakin hyvin suolaisen hintainen uutena. Itse haaveilen SR:n koulumallista Freemax Jumpin rinnalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään vain suolaisen hintaiset voivat olla hyviä. Tai no, kyllä barefootitkin pelittää lukuisilla käyttäjillä ettei sitä kai passaa yleistää.

      Alustavien kokemusten perusteella voin lämpimästi suositelle sr:ää teille, kyllä se on hirmu ihana satula.

      Poista
    2. Niin ja tuo on todella kaunis satula minusta. Tietysti pitää ottaa huomioon että mun silmä on jo näihin rungottomien ulkonäkö-omituisuuksiin tottunut :D

      Poista
  5. Onpas hyvännäköinen satula! Innolla jään odottamaan jatkoa tälle satulalle, toivottavasti olisi sopiva! Mua harmittaa kun Lasselle tuskin löytyy mitään rungotonta, kun sillä on niin armottoman suuri säkä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo eikös ookin! Kuten jo aiempaan kommenttiin kirjoitinkin, niin minusta tää on kaikista parhaimman näköisin näistä kolmesta jos vertaa BF, Torsion ja tämä :). Ja tottakai tosiaan pitää ottaa huomioon että mun silmä on jo rungottomiin aikalailla tottunut. Enkkusatuloihin tottuneistahan nää on yleensä ihan hirveitä (kuten minustakin alussa :D ).

      Luulisi että rungottomien valmistajat alkaisivat jo pikkuhiljaa vastata tuohon korkeasäkäisten hevosten satuloiden kysyntään kun tosiaan säkähirviöille ei rungottomat sovi :S.

      Poista
  6. Uuu! Tämän testausraporttia odotan malttamattomana!
    Ei niin kovin montaa kommenttia tästä satulasta ole löytynyt, mutta ne vähäiset on kyllä olleet aika ylistäviä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin oon kuullut vaan hyvää tästä satulasta. Vielä suhteellisen vähän on Suomeen levinnyt. Kiva kuulla että muutkin odottavat kokemuksia. Yritän mahdollisimman pian saada postauksen aikaiseksi ;).

      Poista
  7. Vautsi! Sovitusraportta odotellessa. :) On kyllä tosiaan melko suolaisen hintainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ookin hieno :D. Onneksi Zaldi oli vielä kalliimpi niin kestin tämän hinnan kuin mies! ;) Mut joo, on tosi kallis :S. Minäpä palaan seuraavaksi sovitusraportin kera ;)

      Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.