keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Omaehtoinen(kin) liikkuminen muuttunut ratsummaksi?!


irtona 4.9.2014

Löysin vanhan, 2012 keväällä Ruotsissa kuvatun irtojuoksutusvideon Skinistä ja yllätyin siitä miten sen tapa liikkua vapaana on mielestäni muuttunut parin vuoden aikana. Kuvasin vertailuvideon, eikä ero enää näyttänytkään niin isolta. Pieniä eroja mielestäni kuitenkin on. Huomaavatko tarkkasilmäiset eron?
 • Se kantaa itseään irtona(kin) himpun paremmin, on saanut kenties myös tasapainoa. 
 • Se kykenee ravaamaan myös aavistuksen hitaammin. 
 • Vanhassa videossa (huhtikuu (?) 2012) se on asettunut melkein kokoajan ulospäin kun taas uudessa videossa (4.9.21014) se menee osin asettuneena ulospäin, mutta myös suorana ja jopa välillä hieman asettuneena sisällepäin. 


2012, perusasento, asetus ulospäin

2014, katselee nykyäänkin kyllä ulospäin, mutta ei kokoaikaa

2012 suorana ympyrällä

2014, suorana ympyrällä

2014, suorana ympyrällä

2014, tadaa, huomio sisälle, sisätakajalka astuu pitkälle alle

2014, tadaa, meillä on asetus sisälle!

2014, asetus sisälle!

 • Pohja on toki myös erilainen, vanhassa videossa ollaan pehmeämmällä kentällä ja uudessa kiinteällä ruohopohjalla.Yleensä hevosen liikkumisessa näkee isoimman eron ratsailta, mutta jos jotain muutosta tapahtuu hevosen vapaassa liikkeessä, kertonee se siitä, että jotain on sentään tehty oikein. Ihan kuin se ois saanut lisää lihastakin??

Tuorein kokokuva, 14.9.2014


Suunta on oikea. Olen suunnattoman iloinen näistä havainnoistani. Itseasiassa, olen haljeta ylpeydestä <3

14 kommenttia:

 1. Kyllähän tuossa on selkeästi ero havaittavissa! Hyvin saanut ylälinjaan lihaksia ja polkee paljon paremmin alle, lisäksi vanhassa videossa tosiaan liikkuu aika pahasti lapa edellä kun nykyään osaa jo taipua kivasti :) Hienoa työtä sie oot tehny!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi <3. Ihanaa etten mä vain kuvittele kaikkea!

   Poista
 2. Kyllähän noista näkee valtavan eron! Vanhemmassa videossa Skini liikkuu paljon enemmän "köpöttäen." Uudessa taas askel on letkeän rento. Uudessa videossa työntö takaakin on ihan erilainen! Ja lisäksi vanhassa videossa Skinin takajalat liikkuu ihan miten sattuu, välillä toinen ottaa lyhyempää askelta kuin toinen jne. Ja onhan hevonen selvästi paremmassa lihaksessa uusissa videoissa! Hienoa työtä olet tehnyt, jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suoruustreeni ja jumpat tuottavat tulosta, sittenkin, vaikka edelleen mielessäni kaikuvat ne sanat jotka kuulin kerran "eihän sillä ees tehdä mitään". Mut tää mun joutohevosen pito onkin yllättävän aktiivista sorttia ;)
   Kiitos sullekin "myönnytyksestä", mä en sittenkään vain kuvittele kaikkea!

   Poista
 3. Onhan se saanut liikettä enemmän tasaiseksi ja tasapainoon, luultavasti lihaksiston kehittymisen ansiosta :)
  Mutta tuo viimeinen kuva!! Vau mitkä jalkalihakset! Vielä kun samanlaiset kaula-, selkä- ja peppulihakset saatte kehitettyä, niin hyvä on! Hyvä te!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Se oli todella ilahduttava. Kiva että muutkin huomaavat eron <3

   Poista
 4. Onhan tuossa videossa ihan kuin kaksi eri hevosta! Liikkumiseen on tullut huimasti letkeyttä ja lisäksi näyttää kuin hevonen olisi kasvanut joka suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että sinustakin :D, toisessa rimpula, toisessa nykyinen paketti :). Ja ihan totta, on se "kasvanut", ponista enempi hevosmaisemmaksi :D

   Poista
 5. Kyllä saat olla ylpeä itsestäsi! :) Skinille on tullut lihasta jokapuolelle ja nuot lihaskimppupöksyt on ihan huikeat Ravi selvästi kevyempää Vaikka en ole mikään ratsastuksen ammattilainen niin kyllä minunkin silmä näkee selvän eron lähtöhetkestä tähän hetkeen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3, nyt osaankin ihaillen katsoa sen lihaspöksyjä ;).

   Poista
 6. Huikea ero videoiden välillä! Ekassa videossa se näyttää pätkittäin jopa epäpuhtaalta, kun tahtii kovasti ja kulkee niin vinossa. Uudessa videossa se kulkee rentona ja kantaa itseään paremmin. Ja koko hevonen on kasvanut joka suuntaan, siis hyvässä mielessä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kiva kuulla että näin moni ihminen näkee eron, kiitos sinullekin kommentistasi. Ja todella, kyllä alkutilanne oli uskomattoman vino. On kiva että näin iso muutos on tapahtunut näinkin iäkkäällä hevosella joka jo on keski-ikänsä ylittänyt :). Muistan alussa miten sen asettaminen vasemmalle saattoi olla ratsastuksen huippusaavutus ja siihen lopetettiin XD

   Poista
 7. On todellakin eroa!
  Hienoa työtä olet tehnyt ja teet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että sinäkin olet sitä mieltä. Kyllä sydäntä lämmittää :)

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.