maanantai 17. joulukuuta 2012

Tuunattu heijastinloimi

Uusi vanha heijastinloimi
Meidän heijastinloimi (eli minihevoselle sopiva satulareijällinen 155cm ratsastusloimi) oli epäkäytännöllinen. Sen etutarra aukesi koko ajan ja se karkasi kokoajan taaksepäin, ja olihan se himpan liian lyhytkin kun oli oikeasti ratsastusloimi. Kangas oli kuitenkin hyvä: vettäpitävä, fleecevuorellinen ja kokonaan heijastinvärinen ja heijastintakin oli runsaasti. Niinpä kiikutin niitä kaksin kappalein ompelijalle, annoin malliksi meidän kaulakappaleellisen fleeceloimen ja kysyin, josko näistä saisi tuunattua jotakin vähän käytännöllisempää. Mistään kaupastahan en ole löytänyt ihan oikeaa heijastinloimea, jossa olisi sekä keltainen huomioväri että heijastimia tarpeeksi. Ja tadaa, meidän ompelija teki aika näppärän loimen :D. 

Olen koekäyttänyt jonkin verran, sekä taluttaen että ratsastaen. Etutarra ei enää aukea, mutta sitä pitää vähän säätää, sillä loimi lähtee vielä vähän kiertämään päällä matkan varrella. Etuosassa on iso leveä kuminauha (=osa meidän vanhaa loimivyötä), johtuneeko siitä. Tai kiertääkö kaikki loimet, jos niitä pitää lenkillä päällä... ehkä? Tai ehkä ei? Ehkä täytyy vielä pistää tuohon jalkalenkit, se ei olisi iso vaiva. Selästä käsin olisi ainakin kätevä jos ei tarvisi korjailla loimen asentoa. Tälle loimelle on paljon käyttöä, me kun kuljetaan paljon pimeässä, tai oikeastaan melkein pelkästään pimeässä.

Vanha versio
Kuvien laatuhan on aivan loistava, mutta ehkä ne ajavat asiansa ;). Yritä nyt kuvata pilkkopimeällä käyttäen viime henkosia vetävää pokkaria, tai liekö tuo on jo tekohengityksessä.

Muuta heijastinvalikoimaa esiteltiin postauksessa Kulkijat pimeydessä; heijastimia ja valoja

14 kommenttia:

 1. Hieno tuunaus! :) Kannattaa kokeilla jalkaremmejä tai häntäremmiä, jos pysyisi paremmin paikoillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Häntäremmi onkin, tosin siitä on tulossa hännäntyvelle pehmeämpi versio kun nykyinen naru voi olla ikävän tuntuinen herkälle iholle. Jalkaremmejä saa ostettua irtona eli tosiaan ehkä niitä harkitsen.. :)

   Poista
 2. Heijastimet on kyllä pirun tärkeitä kapistuksia ja tekin varmasti näytte tämän kera oikein mainiosti! Me luotetaan Horzen oranssiin, sekin näkyy mainiosti :) http://anzujavessi.blogspot.fi/2011/10/haikaiseva-hepo.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ihan kun aattelee kanssakulkijoita autoista metsästäjiin ja koiranulkoiluttajiin, on hyvä ettei vaan sulaudu maastoon. Tuo paljon turvallisuuden tunnetta kun tietää että mm autot meidät bongaa helposti.

   Oo, teilläpä on hieno heijastinloimi, noita satulan kanssa pidettäviä onkin helpompi löytää. Kiva kun se on tuosta edestäkin leveä, monet jää vaan satulan taa lanneselälle. Meillä on nyt sitten kaulakappalekin, tää loimi riittää jo kovien pakkasten käyntimaastoihinkin, luulen :).

   Vielä halajaisin jalkaheijastimia joissa olis joustot, nykyiset ei ole ehkä kaikista mukavimmat. Toisaalta kuminauhat sitten kyllä jäätyy jne. Eikä ole löytynyt semmoisia vielä.

   Poista
  2. Börjes myy halpoja kuminauhaheijastimia jotka on ainakin meillä kestäneet pesut, kurat ja pakkaset :) Tarratkin pysyy hangessa kiinni ja sopivat suojien päälle.

   Poista
  3. Musta maastossa on ehdottomasti tärkeintä näkyä joka suunnasta. Mikään ei voi olla sen tärkeämpää. Vaikka hevo olis hieman kehnommin maastovarma, ainakin muut näkee, jos se sinkoaa johonkin ja näkee, että se jossain tallustaa ja osaa ehkä varoakin sitten :)


   Muistaispa ihmiset heijastimen tärkeyden myös muuten ulkoillessaan. Joskus pelottaa autonratissa :/

   Poista
  4. Tessa: Kiitos loistavasta vinkistä! Kävin katsomassa ne heijastimet ja ne taitavat olla samanlaisia kun mitä meillä on joita käytän itse. Hevoselle ne on juuri ja juuri liian isot eli säätövaraa pitäisi olla enemmän. Meillä on niin kapeet pienet koivet ;). Tai sitte pistän etupolven/kintereen yläpuolelle;)??

   Poista
  5. Anzu: Niin minustakin. Minäkin oon kauhistellut ihmisten näkymättömyyttä ratin takaa ja ottanut siitä etenkin nyt tänä syksynä ihan uuden "buumin" itselleni eli heijastin minulle ja hevoselle melkeen jokaiseen mahdolliseen paikkaan. Kätevintä on jos joka takissa on omat heijastimet jo valmiina, siis vaikka itse laitetut, mutta ei tarvi siirrellä vaatteista toiseen. Olen myös alkanut ostella pieniä ledivaloja niin että riittää, jokapaikassa on vakiona valo (taskuissa, varustekaapissa, harjapakissa) jos sattuisi tarviimaan..

   Poista
 3. http://m-pikkujuttuja.blogspot.fi/2012/12/yritetaan-yritetaan-kun-en-vielakaan.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Saatan tehdä jossain vaiheessa haastepostauksen jossa yhdistän useampia :)

   Poista
 4. Hienoa, että panostatte näkyvyyteen :) Minäkin yritän kovasti käyttää heijastimia maastoillessa. Vähän hunommin niitä tulee käytettyä esim koirien kanssa lenkkeillessä. Mutta tulevana syksynä aion ryhdistäytyä ja laittaa heijastin hommat kuntoon sekä itsellä, hevosilla, että koirilla. Olen tässä jo päivittänyt jalkaheijastimia ja suunnitellut kuinka koirista saisi näkyvämmät.

  Maastoilua varten meillä on heijastinriimu, jonka puen suitsien päälle, jaloissa heijastimet ja löytyy se heijastin loimikin. Tosin haluaisin vähän kevyemmän version siitä, kun nykyinen loimi on toppakangasta ja mielestäni liian paksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, hieno juttu :D, syksyn tullen sitten vilkkuvaloa ja heijastinta kehiin. On tosi hurjaa kun valottomia koiria tulee maastossa pimeällä vastaan vapaina. Ne joilla on vilkkuvalot näkee heti ja hahmottaa missä ne kulkee :D

   En ole tainnut tehdä meidän uudesta heijastinloimesta postausta, eli kun heijastinliivejä oli eurolla jokapaikassa myytävänä, otin muutaman semmoisen ja vein ompelijalle kera malliloimen ja hän ompeli hirnakalle ihan oikean täyspitkän heijastinliivin niistä, se on aika hyvä! Ja se on siis semmosta tosi ohutta ihmisten heijastinliivikangasta. Meidän ompelijalla ei kauan nokka tuhissut eikä se siis paljon maksanutkaan.

   Poista
 5. Hei, mahtavaa! Mä olen miettinyt ihan samaa, että ostan monta halpisliiviä ja ompelen niistä heijastinloimen :D Mun mielestä noi heppakauppojen 30€-40€ loimet on turhan kalliita, kun ne ei edes ole sellaisia, kun ihan tarkalleen haluaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun tuumasta toimeen syksyn tullen :D! Säästää helposti pari kymppiä, etenki jos itse tekee, säästää melkein vielä enemmän.

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.