tiistai 30. heinäkuuta 2013

Anna pusu! (taito se on sekin)

2.7.213 *pusu*
 Uusin "temppu" valmistui kuin vahingossa. Minulla on aina ollut tapana antaa Skinnylle välillä jotain hyvää omien huulieni välistä ja samalla antaa "pusu". Olen tietysti pusutellut ihan muutenkin. Nappaan sen turvan tai pään haliotteeseen, puhun höpsöjä (=lässytän), hassuttelen ja pusuttelen. Nyt huomasin että Skinny osaa pussata käskystä. Temppu menee siis näin: kun teen huulilla "pusuäänen", niin se antaa suukon eli koskettaa turvalla huulia.

Halikurmuutus
Skinny tietää, että olen hyvällä tuulella, kun käyttäydyn kuin lässyttävä pieni hevoshullu..

Mäki tykkään susta mutta äiti, onko ihan pakko kun kaikki näkee? (ja pistät vielä lisäksi nää nettiinkin!)

..Se taitaa myös tietää, että antamalla hellän pusun tai puhalluksen naamalle, minut saa aina hyvälle tuulelle. Ja ennenkaikkea, jos en ole erityisesti ajatellut antaa namia, niin minut saa varmasti naminantotuulelle antamalla pusun!

*nuuh nuuh* "sillä on taskussa namia"
Hevonen kerjää, minä mietin jotain muuta

Vähän parempi tapa kerjätä: Pusipusi

Jee, nyt meni oikein, nyt se kaivelee taskujaan

bingo, nami tuli
Skinnyn pihattokaverin omistaja oli kanssani tallilla ja oli paikalla videoimassa juuri kun tajusin, että hei, sehän osaa pussata käskystä.

Lyhyt video (vain n. 20sek) - pusu pyynnöstäPakollinen irtisanoutuminen vastuusta: Älä kokeile kotona!

Koska tiedän, että blogillani on myös nuorempia lukijoita, haluan nyt vielä painottaa, että tämmöiset pusuttelut hevosen kanssa voivat potentiaalisesti olla vaarallisia. Jos hevonen sattuisi näykkäämään naamaan, niin kipu ja jäljet olisivat varmaankin varsin puistattavia. Puhumattakaan siitä, miten kohtalokas näykkäys kaulan alueelle voisi olla. En halua kuulla, että kukaan (varsinkaan ala-ikäinen) menee ja tekee perässä.  Skinny on varsasta asti ollut todella hienovarainen ja meidän "tavaramerkki" oli jo tuolloin se, että haukattiin samaa omenaa. Vielä 90-luvulla asiat eivät olleet niin vaarallisia kuin nykyään, eikä tarvitse varmaan mennä siitä kovinpaljon edes taaemmas niin oli enempi sääntö kuin poikkeus, ettei ratsastaessa käytetty kypärääkään. En tekisi tätä temppua minkään muun hevosen kanssa, en tehnyt sitä edes toisen elämäni hevosen Gibssonin kanssa, sillä mitä nameihin tuli, se oli varsin rohmu. Tarkkailen aina Skinnynkin mielentilaa enkä pyydä pusuja tai tarjoa porkkanaa suusta, jos se on missään muussa kuin hienovaraisessa ja tyynessä mielentilassa. Se ei saa koskaan lähestyä kasvojani (tai minua muutenkaan) röyhkeästi tai tungettelevasti.Vuonna 1998, olen ollut uhkarohkea. Ps. Onpa Skinnyllä mahtava otsatukka :)

24 kommenttia:

 1. Aaw, söpöä :D Meillä tuo ei (vielä) onnistu. Tamma on niin ahne ja yliutelias, että meinaa aina ottaa mua nenästä kiinni hampailla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, paras todellakin jättää pusuttelut jos meinaa hintana olla nenä ;D.

   Poista
 2. Vooi, Skinny on kyllä niin söpö! Tuon tempun varmaan uskaltaisi Futurallekin opettaa, kun sekin on aika hellä ja kohtelias herrasmies :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :), joo nää hienovaraiset herrasmiesjäbät on kyllä semmosia että uskaltaa, kun työkin näytätte pusuttelevan harvasepäivä, tuskin ongelmaa olis. Voi näitä jätkiä jotka "joutuu" meidän villiintyneitten hevoshullujen käsiin ;)

   Poista
 3. Eikä, ihana! Päivän piristys. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä lisättäköön, että itse en välttämättä lähtisi Ukolle pusutemppua opettamaan. Ei siinä, Ukko on hienovarainen herrasmies, mutta minä en ole pusuttelityyppi enkä kyllä halittelijakaan. Ei ole koskaan ollut mun juttu.

   Mä olen muutenkin jotenkin sellainen oman tilansa tunteva ihminen. Olenkohan tottunut elämään liian väljästi? xD

   Poista
  2. Hah, no ei kaikki voi olla tämmösiä imeliä lässyttäjiä kuten minä ;). Minä en vaan kestä miten ihana tuo mun hirnakka on ja sitten se purkautuu tämmösinä inhimillisinä hellyydenosoituksina ;)
   Kukin tavallaan ja molempi parempi ;D.

   Poista
 4. Meilläkin osataan antaa pusu pyynnöstä! :) Se on vaan siitä hankala, että temppu "jää päälle", eikä siitä naaman hamuamisesta tule sitten millään loppua :D Mutta se on silti söpö temppu, vaikka ei ehkä kaikista käytännöllisin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, onpa hauska kuulla :). Joo, helposti se rupee pyytämään sitten lisää namia antamalla pusuja. Tai sitten vienon kohteliaasti joskus itse antaa pusun pyytääkseen namia :D. Onneks tää yksilö lopettaa kaiken hamuamisen kun annan merkin <3. Tarpeeksi perso tehdäkseen melkein mitä vain saadakseen namin, mutta tarpeeksi herkkä, ettei tule minkäänlaisia ongelmia -ihanteellinen temppuheppa ;)

   Poista
 5. Hieno temppu! Itse en uskaltaisi omista hevosista ainakaan Josen kanssa kokeilla tuommoista ikinä, kun se vie sormetkin äkkiä jos nameja on tarjolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Hahaa, joo kyllä noita lörppähuulia on joitten turpaa en kyllä naamaani halua ;), esimerkiksi Skinnyn laitsakaveri, vaikka kiltti onkin, imasee sormet suuhun jo kädestä namia antaessa XD

   Poista
 6. Mun lomahoidokki osaa kans antaa pusun käskystä, mutta se kyllä valitettavasti tekee sitä muutenki. Ei oo ihan hirveen mukavaa yrittää tehdä jotain sen kanssa seisoen hepan naaman edessä, kun se vaan tökii ylähuulella naamaa ja kuolaa... :D

  Koolle oon yrittäny tätä opettaa, mutta se on ihan tauno eikä opi tätäkään. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei todellakaan, kyllä kaikki temput pitää saada halutessaan loppumaan ;), Skinnylle riittää merkki ja sitten se tietää ettei nyt ole tuleminen turpansa kanssa :D.

   Voi Koota, onko se tosiaan niin yksinkertainen. No, kunhan osaa nää hengissä pysymisen kannalta tärkeät elämisen taidot niin turhat temput voi jättää näille muille kaviollisille :D

   Poista
 7. Hauskaa, että Skinnykin oppi tämän! Meillä nameja kerjätään nykyään aina joko hymyilemällä tai sitten tullaan naaman eteen tarjoamaan pusua. Ne onkin Taavin lempitemppuja ja minusta erittäin mukavia tapoja kerjätä nameja. :) Tokikaan niitä nameja ei tipu, kun silloin, kun temppu on suoritettu käskystä. Mutta aina kannattaa yrittää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se hymy-temppu on vielä vaiheessa, pikkuhiljaa edetään siinä niin että Skinny pitää ylähuulta kauemmin ylhäällä. Taavi oli tosi nokkela kun oppi sen niin nopeasti. Skinny ei tee flehmen-elettä muutenkaan harrasta, kerran vain kun tamma oli käynyt sen karsinassa.
   Totta, ehkä hellyyttävimpiä tapoja kerjätä on tulla "halimaan".

   Poista
 8. Haha, Skini on kyllä mainio otus! :D
  Meillä on Bessin kanssa toistaiseksi ainoiksi opituiksi tempuiksi jäänyt keuliminen käskystä, seuraaminen sekä kumartaminen - ollaan molemmat niin laiskoja ettei oikein mitään opetella ;) Hauska postaus ja suloinen herrasmies Skini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Mun ihastuneisuus on yhtä ylitsevuotavaa kuin pikkutytön jolla on silmät täynnä vaaleanpunaisia sydämiä ;).

   Hui, keulimista en uskalla opettaa kyllä pitkään aikaan, jos koskaan. Onhan se näyttävä temppu, sitä ei voi kieltää :D. Eikä kaikkien tarvi temppuilijoita ollakaan, kullakin on ne omat juttunsa :)

   Poista
  2. Haha :D Keuliminen on meillä alunperin tullut ihan vahingossa (nimimerkillä poni tykkää keulia ratsastaessa), mutta sittemmin opetettiin keuliminen käskystä ihan ilman varusteita, nykyään meillä menee keuliminen käskystä jo ratsastaja selässä. Niin, eipä niiden tarvitse ;) Tosin ei Bessillä ole mitään omaa juttua, kunhan vaan toimii minun puskaratsunani...

   Poista
  3. Puskaratsuna toimiminen on aivan riittävää :). täytyy käydä sun blogissa kurkkaamassa oisko siellä keulimiskuvia :D

   Poista
 9. Erittäin hyvä että pistit tuon varoitustekstin tuohon loppuun, sillä äitini on kertonut että kun hän oli nuori, tallilla jossa hän kävi eräs tyttö pussasi ponia ja samalla hetkellä jokin paarma tms puraisi, ja poni säikähti ja puraisi. Tytöltä lähti huuli irti! Tuon tarinan jälkeen en ole ikinä pussaillut mitään hevosta. Mutta ihana video silti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi elämän kevät *puistatus*. On käynyt mielessä että noin on varmaan jollekin käynyt.. Voin kuvitella mielessäni tuon tilanteen, näitten kanssa voi oikeesti sattua mitä tahansa :(.

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.