maanantai 30. syyskuuta 2013

Satulatestissä Barefoot Notting Hill


uusin satulamme Barefoot Notting Hill, koko 1
Tulin siis ostaneeksi Barefootin uutuus-satulan Notting Hillin. En saa rauhaa tämän satulamerkin satuloista ennenkuin olen perinpohjaisesti ne testannut. Hintaan sisältyi myös kuljetus Belgiasta kotiovelle. En muista saaneeni mitään muuta suoraan kotiin. Voi sitä iloa kun paketti saapui.

Satulapakettikin oli pakko kuvata

paketista otettu satula
satula edestä

satulan alapinta

satula takaa

satula kellottaa
Myyjän sivuilla mainostettiin satulaa näin (vapaa suomennos): 

" Uusi Barefoot Notting Hill . Rajoitettu erä, ole nopea! Satula ei ole vain ihastuttava, vaan siinä on myös uusi 3kerroksinen selkärankasuojasysteemi (3-layer VPS).

VPS Plus

 Se antaa enemmän suojaa hevosen selälle ja se on loistava hyppäämiseen, ratsastajille jotka varaavat enemmän painoa jalustimille, ratsastusvaelluksille jne. Tästä huolimatta satula on joustava, joten ratsastaja ja hevonen voivat liikkua tasapainossa, tuntea toisensa ja hevonen voi liikkua satulan alla vapaasti ja sen lihaksilla on vapaus kasvaa.

Satula on tehty pehmeästä nahasta (suklaanruskeat ja ruskeat osat) ja DryTex-materiaalista (mantelin väriset osat). Satulassa on 6 d-rengasta, tarrakiinnitteiset siirrettävät polvituet, V-kiinnitteinen vastinhihna, siirrettävä jalustinhihnojen paikka. Satula painaa vain 5kiloa. Läheinen kontakti hevoseen ja mukava tasapainoinen istuin jossa ratsastaja istuu hevosen painopisteen päällä."

Siinä on myyntipuhetta kerrakseen. Satulan mukana tuli myös esite satulan sovittamisesta.
Notting Hill käyttökokemuksia plussin ja miinuksinpellolla testailemassa Notting Hilliä

+Kaunis!

satula on minusta nätein barefoot jonka olen nähnyt

+Oletettavasti kehittyneempi painonjakojärjestelmä
+Selkäranka jää vapaaksi. Satulan ja selän väliin saa työnnettyä raipan

Raippa menee satulan alle ja sitä mahtuu liikuttelemaan siellä. En olisi uskonut. En ole aiempien rungottomien kanssa edes muistanut kokeilla tätä.


satula selässä takaapäin

satula selässä edestäpäin

+Malliltaan yleissatulamaisempi, siipi tulee hieman edemmäs kuvien perusteella kuin muissa malleissa
+Jämäkän oloinen, ei taitettavissa
+Mukava istua, pehmeä
-Heavy duty-täytteisellä huovalla kaukana hevosesta, turbosohva!
-Melko leveä istuin runkosatulaan tai ilman satulaa ratsastukseen tottuneelle ahterilleni
+Etukaarta voi vaihtaa tai sen voi korvata pehmeällä materiaalilla
-Korvasin etukaaren pehmeällä materiaalilla (tungin etukaaren tilan tukevasti täyteen kuplamuovia), tämä ratkaisu lässäytti säkätilan säälliselle hevoselle liian matalaksi, eli ilman etukaarta emme voi tätä käyttää.


Kuplamuovia etukaareen väsäämässä
-Ensimmäisellä koeratsastuksella satula sinkosi minut ravissa eteenpäin. Uuden tason heittoistuin, sain todella tehdä töitä etten tipahtanut kaulan yli.+Leikkelin mattesin täytepaloista lisäpaloja kohottaakseni satulaa edestä ja saadakseni sitä parempaan tasapainoon ja se myös toimi

Huopaan leikkaamassa korotuspaloja
+Jalustinten paikkaa saa säädettyä ja säädinkin niitä eteenpäin

Hetken kokeilin käyntityöskentelyäkin Notting Hillillä. Käynnissä ei ollut mitenkään mahdoton tapaus

+Säätämisellä satula tuli selvästi paremmaksi.


Fiilikset

Satula oli siis monella tapaa ihan hyvä. Odotin kuitenkin satulan tuloa paljon ja odotukseni olivat korkeat. Jokaisen satulan kohdalla toiveet heräävät, kerään kaiken satulansovitusintoni ja ajattelen, että ehkä sittenkin juuri tämä satula olisi hyvä. Kun satula ei sovikaan, seuraa aallonpohja ennenkuin saan taas jostain uuden kimmokkeen ja kipinän jatkaa toiveikkaana satulan etsintää.


Jos siis kuulostan masentuneelta, se johtuu siitä että on menossa juurikin tuommoinen aallonpohja. Olin vielä juuri ennen Notting Hilliä sovittanut Torsionin, ja kun siitä ei ollut meille satulaksi, satuloiden kanssa säätämisen intoni lopahti. Notting Hillissä on potentiaa ja sitä voi yhä edelleen säätää lisäämällä täytteitä ja kokeilemalla sitä myös eri padien/huopien kanssa. En ole halunnut jatkaa tuota säätämistä nyt kun tuntuu että on niin paljon muuta tärkeämpää. Kohta koittaa muutto talvitalliin ja siellä sopivan satulan merkitys korostuu kun ratsastuksen osa hevosen liikuttamisessa kasvaa. Nyt olemme keskittyneet kaikkeen muuhun paitsi ratsastukseen. Tätä ehdin säätää sitten talvitallilla.

Notting Hillin kyydissä

20 kommenttia:

 1. Meillä tulee Freemaxin kanssa sama efekti. Satula tuntuu olevan paksusti topatun romaanin kanssa kilometrin päässä hevosesta ja näyttääkin siltä. Kuitenkin kun mennään hetki ja satula lämpenee/muokkaantuu niin fiilis on ihan erilainen :)

  Kerrankin BF:ta satula jonka ulkonäkö miellyttää! Yleensä ne on semmoisia ihmeellisiä läpysköitä, varsinkin Cheyenne DryTex.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävää että jopa Freemaxilla tulee tuo efekti, olin aatellu että se ois vähän lähempänä. Ja tuon pitäis toivottavasti tuosta asettua juurikin, kunhan ratsastaisi, nyt en ole kuin kerran kokeillut lyhyen aikaa.

   Luulen että rungottomat vois muokkaantua/tulevat ehkä muokkaanumaan siihen suuntaan että satulassa itsessään ois enempi sitä rankatilaa.. ainakin tässä uudessa on enempi kuin vanhassa Londonissa.

   Ja tosiaan, tää on nätti, ihanaa :D.
   Kiitos kommentista :)

   Poista
 2. Tää ilmeisesti kuitenkin jää vielä testiin? (ja pidät meidät luonnollisestikin ajan tasalla..? :))

  En yhtään kadehdi teidänkään satularumbaa, kauhulla odotan penkinetsimisoperaatiotani jos joskus vielä hevosen laitan... Koo saa pärjätä loppuelämänsä ilman, ellei jotain superkivaa ja superedullista nojatuolia joskus jostain löydy.

  Missä vaiheessa muuten Micklemit ovat, vieläkö Suvi testailee? Ei edelleenkään mitään kiirettä, sillä vaan, ettettehän unohtaneet punaruunikoita välistä! :D MITM edistyy ihan inhottavan hitaasti, se kun vaatii edelleen ihan hirveästi aikaa, eikä onnistu lukea esim. puolta tuntia aina kun ehtii, vaan siihen pitäis panostaa intensiivisesti ihan kunnolla. :( Mutta sano, jos haluat sen lähiaikoina takaisin, niin kirin lukutahtia vaikka asioiden sisäistäminen vähän heikkeniskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki jää, tämähän on ostettu omaksi eli sitä ei vaan voi palauttaa omistajalleen :D. Suitset palautui ja voisin ne laittaa sinulle, olen puoliksi unohtanut koko asian joten hyvä että otit asian esille.

   Ilmoittelen jos kaipaan kirjaa, vielä ei ole siltä tuntunut :), kun on toinenkin kirja lukemisen alla josta ois postaustakin tarkoitus kirjottaa.

   Kiitos kommentista, etenkin aallonpohjissa niitä on mukava saada.

   Poista
 3. Mekin olemme kokeilleet Ukon kanssa niin monta satulaa, jotka eivät ole loppupeleissä olleetkaan hyviä. Silti joka kerta jaksaa innostua, kun uusi kokeilusatula ilmestyy. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, yleensä se uusi innostus vaan kaipaa just sen uuden sovitussatulan. Nyt pitäs löytää intoa jatkaa tuon sovitusta, onneks ei oo kiire :D.

   Poista
  2. Mehän olemme sovitelleet koko kesän Winteciä ennen kuin oli lopulta hyväksyttävä tosiasiat, ettei sitä sopivaksi saa; runko on liian suora... Tallikaverit on ihan ihmeissään, kun me tiedetään nykyään enemmän satuloista kuin he, vaikka ovat huomattavasti kokeneempia hevosihmisiä. :D

   Poista
  3. Sillon ku on satulaongelmia niin pakostikin sitä sitte rupee ettii tietoa ja perehtymään asioihin ja rupeehan sitä tietoa sitten karttumaan, tai ainakin kokemuksia. Jos ei ole satulaongelmia ei joudu niin paljon miettimään..

   Poista
  4. Toisaalta näkee ihan hirveästi hevosilla epäsopivia satuloita tai ainakin käytöstä, joka voisi johtua epäsopivasta satulasta. Esimerkiksi luimimista, karsinan seinien puremista satuloidessa. :/ Ihmiset eivät varmaan tietämättään kiinnitä huomiota tähän käytökseen (nimimerkillä kokemusta on). Ratsastuskoululla oli esimerkiksi normaalia, että hevoset yrittävät purra satuloidessa ja se oli kuulemma ihan normaalia. :( Eihän mekään Ukon tullessa edes tiedetty, että satulan pitäisi olla sopiva hevoselle. Ratsastuskoululla oli opetettu ajatus "satula mikä satula".

   Poista
  5. Tämä on kyllä tosi kivan näköinen rungottomaksi! Mielenkiinnolla odotan kokemuksia, kun olette kerenneet testata tätä pidempään. :)
   Paljonko satula muuten maksoi kotiin tuotuna ?

   Poista
  6. Karoliina: Niin, kyllä tarinoita on moneen lähtöön... Runkosatula on yleisin satulatyyppi ja se on myös vaikein sovitettava, ainakin mielestäni. Sen kun pitäisi sopia kuin hanska.

   Laura: Eikö ookin :D! Minulla ei oo ulkonäön suhteen mitään sanomista, oikein nätti. Saa nähdä mitä jatkotestaukset osoittavat... sitä odotellessa :D. Se maksoi Belgiasta 599€

   Poista
 4. Käytätkö muuten tuon Barefootin huovan alla toista huopaa? Olen vain miettinyt, mitä tuo lampaankarva tykkää tiheästä pesemisestä. Toisaalta itse olen kyllä saanut hyvin hien harjaamalla pois...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lammaskarvaa se tekokarva ei oo varmaan nähnytkään, muuten hinta ois kaksinkertainen ;), mut tiedän mitä tarkoitat :D. Minä en ole käyttänyt sen alla mitään mutta meillä huopa ei ole vielä ollut pitkäaikaisessa käytössä. En ole kertaakaan pessyt sitä vielä. En tiedä yhtään vaikuttaako lisähuopa negatiivisesti selkärankatilaan. Muistaakseni joskus tulin siihen johtopäätökseen ettei se mahtu enää siihen väliin kun bf-huopa on jo niin paksu. Lisähuopa tuppaa jäämään ihan pitkin hevosen selkää, sitä on vaikea saada pysymään irti.

   Poista
 5. Moi ! :)
  En tiedä muistatko enää, mutta meillä oli jossain vaiheessa keskustelu tästä lämppärini pelosta autoja kohtaan, ja pyysit kertomaan jatkossa miten meillä on mennyt. Pidin lupauksen ja tulin hetken mielijohteesta kertomaan että meillä menee jo paljon paremmin. Ohitettiin tänään maastolenkillä Bessin kanssa peräti 5 autoa eikä yhdenkään kohdalla neiti epäröinyt vaan antoi auton tulla ohi korvat hörössä!
  On meillä kentälläkin ruvennut menemään tosi hyvin ja ollaan pikkuhiljaa siirtymässä kuolaimettomuuteen, kengättömiä ollaan jo ;)
  Jälleen kerran pakko todeta että toi sun heppas on upee :)
  http://www.youtube.com/watch?v=SXoM1tJAn-g // tossa vielä koostevideo tältä päivältä jos kiinnostaa katsoa minkänäköinen heppa on kyseessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ja toki muistan! Onpa kiva kuulla :). Jotkut asiat korjaantuu parempaan suuntaan ihan ajan kanssa. Oli kiva katsoa tuo video, siellähän menee tosiaan ihan ratsun alku :), kivannäköinen hepsukka. Kiitos kehuista <3.

   Poista
 6. Heippa! Miten Notting Hill on käytössä toiminut? Täällä Londonin ja Lexingtonin käyttäjä haaveilee "este"satulasta ja tuo Notting Hill vaikuttaisi mielenkiintoiselle vaihtoehdolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole yhtään jaksanut säätää enkä kokeilla sitä :(, se on jäänyt ihan unohduksiin, kerään uutta inspiraatiota sitä varten että viittisin kikkailla täytteiden kanssa. Jos tykkäät barefootin satuloista ja ne hevosellesi käyvät niin luulisi tämänkin käyvän :). Jos haluat niin tuo joutaa sovitukseen :), sitte saisit ostaa sen jos minä en pääse sen kanssa sinuiksi ;).

   Poista
  2. Minä otin ja tilasin itselleni "joululahjan", tilasin uuden, kun tarvin kuitenkin 2 kokoisen satulan. Toivotaan että se on yhtä mieluinen kuin nuo koulumallit. Cheyennessä en osaa istua ollenkaan, kun siinä ei polvitukia ole ja on vyötäröltään leveämpi mitä London ja Lexington. Pikkaisen jänskättää, millainen tuo sit on.:)

   Poista
  3. Wau! Onnea uudesta satulasta! Muista tulla kertomaan mitä pidit.
   Minä oon nyt kahdesti koittanut tuota ja hevosen selkään ei ole jäänyt mitään jälkiä, ehkä vähän kiharaa karvaa huovan ihan takaosan kohdalle. Testit jatkuvat ja yritän löytää sopivaa täytekombinaatiota. Kun löydän hyvän asennon on tuo parhaimmillaan oikein mukava :)

   Poista
  4. Ainiin ja kerrohan sitten tuntuiko sinusta tuo notting hillin koko pienemmältä kuin londonissa? Minusta London oli nimittäin tilavampi kuin tämä notting hill tai sitten se johtuu siitä ettei tää oo vielä painunut.

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.