torstai 7. marraskuuta 2013

10 erikoispiirrettä ja 11 kysymystä- haasteet

  Kerro 10 erikoispiirrettä hevosestasi -haaste

  Ettäkö erityispiirteitä? Tälläkö?
  1. Vaihtaa ulkonäköään, joten samassa paketissa on pörröisen pyöreä mammuttiponi, joka vaihtuu keväisin uljaan siroon lämminveriseen. Mammutiksi muuntautuminen alkaa juhannukselta ja talvikarvan pudottaminen puolestaan tammikuulta.

  Ulkonäkö a) siro lämminverinen


  Ulkonäkö b) pörröinen mammuttiponi  2. Ravistelee päätään reippaasti sivusuunnassa, jos on kaksin puolin kiinni eikä jaksaisi seistä.

  3. Rohkea ja hyvin suurella todennäköisyydellä varma jokaisessa tilanteessa. Menee suunnilleen minne tahansa minne minäkin, oli pimeää tai aurinkoista.

  4. Korkea työmoraali. Suhtautuu työntekoon ammattimaisen vakavasti. Se tietää miten treenataan ja miten juostaan ja mikä on liian hiljaa. Vaikka se ei ole enää ravannut pitkään aikaan ammatikseen, niin se suorittaa samalla täsmällisyydellä minkä tahansa raviurheiluun=työntekoon etäisestikin liitettävissä olevan toiminnan kuten ohjasajon, maastopyöräilijän takana lenkkeilyn, maastoratsastuksen... ja yleensä sama tekemisen meininki on sillä ihan perus ratsastuksessakin. Raviurheilu on sen oletusarvo ja se on ylpeä siitä.

  söpö pieni poni syyskuu 2013

  5. Ei tiedä mikä vauhti on liian kovaa, sitä käsitettä se ei tunne. Itseasiassa lyön vetoa että tämä elikko juoksisi itsensä hengiltä. Kun jäbälämminverinen kiehahtaa niin siitä tulee kuumaverinen, joka ei osaa yhtäkkiä kävellä ollenkaan ja sitten edetään kompromissi-passikäyntiä tai peitsiä. Oleellista onkin toimia niin, ettei tämä pääse kiehahtamaan (=kuumenemaan).

  6. Jos laitan ämpäriin lämmintä vettä ja melassileikettä, yrittää Skini siirtää ylähuulellaan vettä pois edestä päästäkseen käsiksi pohjalla olevaan leikkeeseen. Tähän liittyy jonkin verran läträämistä ja puljaamista. Saattaa myös olla, että se pyrkii tällä keinolla saamaan leikkeen nousemaan pohjalta ylemmäksi.

  7. Inhoaa ötökkähuppuja

  ötöhuppu on siirtynyt yön aikana kaulalle..

  8. Hiljainen - hirnuu ja hörisee harvoin

  9. Huolellinen, ei saa käytännössä lainkaan haavoja.

  10. Muuttuu talvitallin ruoka-aikaan levottomaksi pikku-hirviöksi joka vinguttaa viereisen karsinan tammaa. 
  Punasilmäinen pikku hirviö on saanut tälläkin kertaa eteensä kauan vouhkatut iltaheinät :). 6.11.2013

  Ohessa havainnollistava video. Viime talvena se hyppi pystyyn ja hammasteli karsinanaapurina olleen ruunan kanssa, luulin että tammat ois sille mieleen mutta ihan yhtä levotonta menoa silti.


  Lisää Skinistä voit lukea vaikkapa esittelysivulta. Sinne olen listannut useita erityispiirteitä kuten piehtarointimanian, kaljun, sokean pisteen ja lempinimet.  11 kysymystä


  Toisen haasteen sain Mirkulta. Kiitos! Olen kerran jo tehnyt tämän haasteen Megahaastepostauksessa, mutta teen sen kysymys-osion uudelleen, faktoja voi lukea tuolta edellisestä postauksesta, jos haluaa.


  1. Kuinka päädyit nykyiseen lemmikkiisi? Pitkän etsinnän kautta vai puolivahingossa.
  Alunperin puolivahingossa -minut vain satuttiin pyytämään katsomaan syntynyttä varsaa kun olin pieni tyttö. Myöhemmin pitkän etsinnän kautta.


  Skini 1998

  2. Mikä luonteenpiirre lemmikissäsi viehättää eniten?
  Eiköhän se oo sen rehellisyys, uteliaisuus, iloisuus ja tasapainoisuus ja tietysti myös tuli sen kavioissa, jota ilman se ei olisi itsensä -eli semmoinen tietty tekemisen meininki ja itsenäisyys.

  tekemisen meininki ja tulta kavioissa -Mikkelin ravien voittaja kesällä 2000
  3. Mikä lemmikkisi ulkonäössä on eniten mieleesi?
  Sen väri ja silmät. Sillä on kauniin ruskea ruunikko värisävy, joka tummenee talveksi ja vaalenee kesäksi ja siinä on punaruskeaa hohtoa seassa. Silmissään sillä on Skinimäinen pilkahdus ja etenkin sen säihkysilmä-katse on vastustamaton.

  Kuvan on ottanut K&M


  4. Oletko ikinä isojen vastoinkäymisten tms jälkeen miettinyt, olisiko elämäsi helpompaa ilman kyseistä lemmikkiäsi/lemmikkejäsi?
  KYLLÄ! Mutta ei niitä silti vaihtaisi. Välillä täytyy kerätä sydänsirpaleita pitempäänkin mutta aina sitä on palannut niiden pariin.

  5. Pystytkö kuvittelemaan elämää ilman lemmikkiäsi?
  En. Koko ajatus on kovin pelottava ja tulen hajoamaan täysin kun se päivä koittaa.

  6. Miksi valitsit kyseisen rodun tai "roduttomuuden"?
  Minä sanoisin että kohtalo saattoi minut sillon pikkutyttönä lämminveristen pariin. Se oli pienen tytön ehdotonta rakkautta -rotuun katsomatta.

  7. Mikä on elämäsi yksi hirveimmistä kokemuksista?
  Toisen elämäni hevosen kuolema oli aivan hirveää. Kun menin tapahtuneen jälkeen tallille en pystynyt kävelemään tallikäytävää vaan romahdin kontrolloimattomasti lattialle itkemään ja ratsastustunnin sijaan vietin monta tuntia maneesin vessassa itkien silmät päästäni.

  Minä ja Gibsson -toinen elämäni hevonen, viimeisen kerran yhdessä kymmenen vuoden yhdessäolon jälkeen, päivää ennen kaiken loppua 18.9.2005.

  Inkku-neiti lohdutti minua kun maailmani oli Gibssonin kuoleman jälkeen sirpaleina
  Yksi hirveimmistä kokemuksistani on myös rakkaan Inkku-kissani lopettamispäätös ja siinä mukanaolo. Henkisesti erittäin väkivaltainen kokemus. Itkin ja huusin niin että koko eläinlääkäriasema raikui.

  Inkku 2009

  8. Entä mitä hetkeä et ikinä vaihtaisi pois?
  Niitä lämpimiä läsnäolon hetkiä näiden rakkaiden kanssa.

  Inkku- rakas kissaneitini. Näin se kipitti vastaan, häntä pystyssä <3 kuva otettu heinäkuussa 2009
  Inkku- kissani 2009

  9. Mitä toivot tulevaisuudeltasi?
  Mahdollisimmaan suurta vakautta, kiireettömyyttä ja tasapainoa.

  10. Oletko koskaan kisannut? Yksin tai lemmikkisi kanssa.
  Olen aina ollut kilpailukammoinen, eikä minua saatu edes uinnin harjoituskisoihin uidessani kilparyhmässä. Olen yhden kerran osallistunut lasten juoksukisaan. Lemmikkien kanssa en ole kilpaillut.

  11. Jos saisit toivoa joululahjaksi mitä tahansa tavaraa (ja vielä saisit sen), mitä toivoisit?
  SATULA -millainen tahansa, kunhan ois molemmille tarpeeksi sopiva. Ja letitetty stübbenin otsapanta josta jo yhdessä postauksessa mainitsin. Sekä uusin kuolauksen aiheeni: mitä kaunein cordeo. En oo vielä saanut perusteltua sen hankintaa itselleni sillä cordeolla ratsastukseen on meillä matkaa ehkä noin valovuosi, itseasiassa luulen ettemme koskaan pääse siihen. Ja vois olla liian pitkäkin tuo kun on vaan one size. Mut se on NIIN kaunis ja vielä ruskea <3, aina saa haaveilla.

  Kuolaamani cordeo. Kuva lainattu myyjän sivuilta

  10 kommenttia:

  1. Meidän tallilla kaikki hevoset käyttäytyvät tosi rauhallisesti ruoka-aikaan. Tallillamme on ollut yleinen tapa, että ruokaa ei tipu, jos ei odota rauhassa. :) Hevoset oppivat hyvin nopeasti, että muille hevosille öykkäröinti, karsinan oven kopistelu tms. ei ole kannattavaa, Toki isommalla tallilla on huomattavasti työläämpää alkaa opettaa jokainen uusi hevonen hyvään ruokintakäyttäytymiseen.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Tuntuu olevan saavutus saada ne käyttäytymään etes niin ettei kuulu kovaa seinien potkimista eikä isompaa älämölöä :D. Kesäkodissa ei oo tämmöstä meininkiä, mut kun montakymmentä hevosta odottaa heiniään niin... hankalampaa :D

    Poista
  2. Mielenkiintoisia uusia asioita. Kiitos tästä! :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiva kuulla että pidit. Kiitos itsellesi haasteesta :)

    Poista
  3. Ihanaa, kun Skinnyllä on tommonen vinkulelu! <3

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Joo eiks ookin, eihän toisen ärsyttäminen ois mitään ellei se toinen provosoituisi jollain tavalla. Voit vaan kuvitella miten ihastuttavaa tuo on tallityöntekijän mielestä kun joka ilta kuuluu "IIIIIIH!!!"" "IIIIIIIIIIIIIH!"

    Poista
  4. "Itkin ja huusin niin että koko eläinlääkäriasema raikui." Niin tuttua :( Mut vietiin takaovesta ulos...

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Minutkin vietiin (tai päästettiin) takaovesta ulos... Luulen ettei olla ainoita. Oisin varmaan saanut sydärin ellen ois saanut itkeä sitä kaikkea ulos.

    Poista

  Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.