torstai 12. joulukuuta 2013

Stübbenin letitetty otsapanta


Oi onnea ja iloa. Kylläpä olin täpinöissäni kun sain syntymäpäivälahjan kummitädiltäni: kauan kuolattu stübbenin letitetty otsapanta.

Kaunis varuste on ilo silmälle

Panta on saman värinen (ebony) kuin meidän stübbenin suitset. Se on vielä ihanampi livenä kuin kuvista osasi ajatella.


Tuntuma on taattua stübben-laatua, niin taitavaa työtä. Nahka on taipuisaa ja tuntuu näpeissä hyvältä. Panta on kaunis ja ohut. Notkea ja tasapainoinen. Jippii!

Keskellä on punosta

Päissä punos yhdistyy stübben-logolla koristettuun sivuosaan

Panta asettui Skinille kuin kruunu kutreille, tykkään siitä hirmupaljon. Kuvaus vain oli erittäin hankalaa, sillä sekä minun, että hevosen hengitys huurusi ja maaneesin valaistus ei pokkarin mukaan ollut riittävä.

Voi pientä, siinä se tillittää kun minä kuvaan sen suitsia

23 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. *ihaileva huokaus* niin on <3

   Poista
  2. Ainiin ja nuo Skinnyn silmät... <3 Ne on jotenkin niin suuret ja kauniit, niin lempeät.

   Poista
  3. Ne on kyllä kaunii, kiva kuulla että joku muukin on sitä mieltä. Minä kattelin tuota alinta kuvaa että sillä on ihan ihmeellinen ilme, en oikein päässyt selvyyteen että onko sillä alistettu olo "noniin nyt se kuvaa ja minä alistun seistä tököttämään tässä" vai mikä oli oikeen sen mielipide tuohon kuvaamiseen.

   Poista
 2. On se kumma miten niin pieni juttu kuin otsapanta voi saada hevoselle uuden "lookin" aikaiseksi ;) Itse olen ihastunut meidän V-malliseen otsapantaan pikkuisilla timanteilla, se sopii hyvin ja tekee Speedyn laatikkomaisesta päästä vähän siromman. Ihan perus blingitkään ei näytä pahalta ;) Tuo punottu panta kyllä sopii Skinille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Kyllä oikein ilahduin kun näin tuon suitsikokoonpanon meidän kaapissa edellispäivän pesun jälkeen. Pieni muutos piristää :). Pannan mallilla voi tosiaan tehdä ihmeitä silläkin. En ole kiinnittänyt huomiota teidän otsapantaan mutta nyt kävin heti vakoilemassa. Koitan olla saamatta montaa panta-pakkomiellettä ettei niitä oo kohta liikaa :D

   Poista
 3. Tää punottu näyttää monen hepan naamalla tyhmältä, kun on niin ylisiro ja sit taas muut osat leveempiä, mutta Skinnylle sopii kyllä niin loistavasti! Tosin teidän suitset on muutenkin kivan... sopusuhtaset? (et arvaakkaan, kuinka mieluusti vaihtaisin hackamoreihin ~sentin levysen turpaosan, kun tuo leveä on niin järkyttävä ja iso ja molemmat otsapannat on 0,5-1,5cm leveitä. :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on siroimmat ja ohuimmat suitset jotka stübbeniltä löytyi ;). Lg:n turpaosa sopii ilmeeseen, mutta musta se on pehmikkeettä kovan oloinen, toivoisin siis semmosta leveetä nenäosaa tuohon. Mut tosiaan, mites sitten käy yleisilmeelle ;). Jos vois ratsastaa ilman tuntumaa, ei ois väliä vaikka nenällä ois tommonen samanlainen ohut punos, mutta ennenkuin siihen päästään kokoaikaisesti, arvis ehkä pehmikettä..

   Poista
 4. Ooh! Onneksi olkoon, sait sen vihdoinkin :D Kauan odotetun varusteen saaminen on kyllä aina yhtä ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) olin kyllä aivan täpinöissäni eilen ja toissapäivänä :)

   Poista
 5. en ole mikään varustefriikki mutta on kyllä täydellinen look tuon hienon otsapannan kanssa!

  VastaaPoista
 6. Ensi kerralla mie tulen kuvailemaan teitä niin saat kuvia ihanasta otspannastasi ja ihanasta skinistäsi :)

  VastaaPoista
 7. Oih miten ihana! Kelpaisi meillekin ;) Mikä satula teillä muuten on nyt käytössä? Kuvassa vilahtaa etuosaa pikkuisen... Joudun taas itse vaihtamaan myös satulaa, Kent&Masters on jäänyt epäsopivaksi. Kieli pitkällä kuolaan jälleen kerran rungottomia. Varsinkin Freeformia ja Freemaxeja... silmät päässä pyörien Googletan käyttökokemuksia jne. jne. Ihmetyttää vain, miksi Barefootin satuloissa on tajuttu käyttää tuota selkärangantilan aihiota jo satulassa padin lisäksi, ja kalliissa Freeformeissa ei? Höh. Jos noista saisi jonkun yhdistelmän, se olisi täydellinen. Ehkä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Ja kiitos innoituksesta, aloin kirjoittamaan sulle vastausta mutta huomasin, että kyllä tästä aiheesta pitää ihan tehdä postaus :D.

   Eli sovittelut jatkuvat, kuvassa pilkistää Zaldin 16" esteflättäri, joka on sovitetuista runkosatuloista ehkä parhain. Kent& Mastersia käytän muuten, lammaskarvahuovan kera, se vähän kompensoi sitä epäsopivuutta. Kun sen satuloi edemmäs lavan kärjen päälle, niin se ei myöskään valu eteenpäin ja jäljet ovat siistimpiä. Oletan että lapa mahtuu liikkumaan siellä alla. Sopivamman metsästys on kuitenkin käynnissä.

   Sileä-alustaisessa Freeformissa ei ole selkärankakanavaa, sillä heillä on paneelilliset mallit erikseen. Freeformin myyjä sanoi että sileäpintaisia Freeformeja menee esim huipputason kilpahevosille joilla on niin valtavat selkälihakset, että satula ei kuormita rankaa. Paneelillinenkin Freeform on kuitenkin täysin suora. Sileäpintainen Freeform mahdollistaa sovittamisen (myyjän mukaan) myös kaarevaselkäisille, ilmatyynypatjan avulla.

   Mäkin oon visioinu monta kertaa semmosta omaa täydellistä satulaa, et mitä ominaisuuksia sitä yhdistäisikään eri malleista siihen :D.

   Mikä K&M:ssä kävi epäsopivaksi :)?

   Poista
  2. Hah, luin juuri uusimman postauksesi ja en voinut kuin naurahtaa! Kent&Masters kävi meillekin epäsopivaksi juuri samasta syystä, alkoi puristaa lapoja... eivätkä kaarenvaihdot ja Mattesin correction-lammaskarvaromaanikaan enää pelastaneet tilannetta.

   Tsekkaan blogisi melkein joka päivä, koska Skinny muistuttaa todella paljon omaa heppaani ja te rämmitte satuloiden kanssa niin samoilla vesillä kuin me. Olet meidän "Personal tester" niinsanotusti :D Kiitos taas mielenkiintoisesta uudesta satulapostauksesta.

   Poista
  3. Aina on helpompi rämpiä kun tietää ettei ole yksin suossa. Hih, hyvin sanottu, toivottavasti joku voi vaikka vähän oikaista omassa suossaan kun lukee millasta tää voi olla ;).
   Kiva että pidit, vaikka omasta mielestä siitä tuli vaan semmonen oksennus :D.

   Poista
  4. Yrjö oli oikein kelvollinen, juuri meidän makuun ;)

   Poista
 8. Ihana, ja laadun tunnistaa aina kauaksi <3 Vaikken aina jotain tuotetta itse hankkisi itselleni, niin hyvin tehty työ ja hyvä viimeistely on aina ilo silmälle :)

  VastaaPoista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.