keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Uusi Kent&Masters ja satulamaraton tähän asti


Skinny (ja Skinnyn körttiläiskampaus) 6.6.2013. Kent and Masters-satula ja täydellisen ruskeat sävyt sekä hevosessa että varusteissa
Kyllä, nyt se on tehty. Olen ostanut elämäni ensimmäisen uuden satulan suoraan varusteliikkeestä. Kyseessä on siis merkki Kent & Masters GP, siinä on 17" penkki ja medium wide-kaari. Satulassa on ihanan pehmeät toppauspaneelit, niistä tulee mieleen ihan Trekkerin satuloiden paneelit. Pehmeä paneeli tarkoittanee myös sitä, että toppaukset painuvat jossain välissä ja niitä tarvitsee säätää. Satula on kaikenkaikkiaan todella laadukkaan oloinen perinteinen rungollinen yleissatula.


lämminverinen pystykorva joka kiiltää ilta-auringossa

Satula on lisäksi todella kaunis. Tuon sävyinen ruskea on aivan vastustamattoman ihana väri minun silmälleni. Voi mitä nannaa silmälle: ruskeat suitset, ruskea vyö, ruskea huopa ja ruskea satula kera ruskean hevosen.

Kent& Masters satulan pintanahkaa kesäisen kentän pölyistä pölyttyneenä

Kent& Masters takakaarta, uusi nahka tuoksuu ihanalta
Miten joku voi rakastaa näin paljon ruskeaa väriä? Niin hevosessaan kuin varusteissaankin? Kai se on osa sitä varustehulluutta tai varusteurheilua. Vai olenko sittenkin esteetikko enkä varusteurheilija? Mutta olisiko esteetikolla niin kulunutta huopaa ja jalustinhihnoja kuin minulla? Onneksi makuni muuttuu hyvin harvoin, enkä koskaan juokse kauden trendivärien perässä, joten todennäköisesti ei tule tarvetta alkaa muutella varustusta. Tietysti on se vaara, että hurahdan lännenratsastukseen ja niihin upeisiin koristeellisiin lännenvarusteisiin, muttah, se ei tapahdu ainakaan heti.

Kent & Masters GP-satulan koeratsastus, menossa avotaivutus käynnissä

 

Pessimisti ei pety-asenne


Koska tämä satulanetsimisrulijanssi on tuntunut raastavalta (sikäli kun nyt muistaa ettei yhden satulan etsintä ole maailmanloppu kun oikeastikin ikäviä asioita tapahtuu), en uskalla olla lainkaan tuudittautunut siihen, että tämä nyt olisi hyvä. Jos se on hyvä nyt niin ilo on todennäköisesti lyhytaikainen...

Kent&Masters sisäänajossa

Sovitukseen sain sentään pätevää apua. Tässä satulassa on oikean levyinen selkärankatila, satula istuu tasapainossa, säkätilaa on riittävästi, hikijälki oli tasainen ja karvat suorassa. Kokeiltavaksi ei ollut saatavilla 17" penkkiä vaan koeratsastin 17,5" varastokoon ja koko 17" tilattiin tehtaalta. Jos satula istui 17,5" koossa lukuunottamatta sitä parin sentin satulantilan ylitystä, niin sen olisi kaiken järjen mukaan pitänyt istua 17" koossakin. Kuitenkin satulan koon vaihtuminen toi mukanaan tämän ylimääräisen jännitysmomentin ja nyt sitten muutaman sisäänajokerran jälkeen mietin montaakin asiaa: "läpättikö se sittenkin sieltä takaa kun tuttavani ratsasti" "onko se joitain senttejä liian pitkä" "hikijälki ei ollut kyllä täydellinen". Nyt ymmärrän myös senkin, että koska olemme juuri nyt kevään ja alkukesän aikana ottaneet isoja harppauksia ratsastustyöskentelyn kanssa, jäi sovitusratsastus ehkä vajaaksi enkä päässyt kokeilemaan sitä täysipainoisesti kaikessa mitä olemme sittemmin oppineet.

Kent& Masters GP 17" hikijäljet


Seuraavassa kuvat hikijäljistä. Ensimmäiset kuvat otin hieman liian myöhään eli selkä on ehtinyt jo kuivahtaa.

Vasemman puolen hikijälki, ehtinyt hieman kuivua. Lenkkinä oli vauhtimaasto


Oikean puolen hikijälki vauhtimaaston jälkeen, ehtinyt kylläkin jo hieman kuivua joten jälki ei ole järin luotettava
Seuraavassa toiset hikijäljet: 1,5h perusratsastus (ratsastin ensin hetken ja lopuksi tuttavani ratsasti), ei laukkaa ja pitkät loppukävelyt.


Näyttää siltä että satula nipistäisi eniten tuolta lavan kärjen kohdilta näiden jälkien mukaan. Toisaalta jalustinkoukkujen kohdalla on miltei kuiva läntti. Satulan toivoisi asettuvan hieman taaemmas, mutta se ei pysy siellä vyön kiristämisen jälkeen. Tarvisi yleissatulaan sopivan banaanivyön. Onko pakko... mulla on jo yksi banaanivyö ja yksi s-vyö koulusatulan vastinhihnoille. UARGH.

vasen puoli

oikea puoli
Vielä kolmannet selkäkuvat. Tämä ratsastus oli 50 minuutin vauhtimaasto kiitolaukkapätkällä.

10.6. tässä näkyy märän selän keskellä nuo kuivat läntit, ei liene kuitenkaan pahin mahdollinen hikijälki

10.6. vauhtimaaston oikeanpuoleinen hikijälki. eniten huomioni kiinnittyy nyt jo tuohon hikijäljen taaimmaiseen kohtaan, jälki näyttää siis pitkältä mutta onneksi satulan jatkeena on kuitenkin myös huopa

Satuloiden sovituksessa on niin monta tarkkailtavaa osa-aluetta että meinaa mennä pää pyörälle näistä!

Kommelluksia satulanetsinnässä 

 

Satula tuli tehtaalta eriparipaneelein
Joo, näinkin voi näköjään käydä. Eli odotat kuukauden satulaa tehtaalta ja sitten kun se tulee niin varustemyymälässä huomataan että siihenhän on pistetty eripariset paneelit kiinni, tai toinen paneeli väärinpäin tai jotain vastaavaa. Sitten tehtaalla tehtiin meille uusi satula ja se varmaan meni jonon ohi sillä tuo toinen uusi satula tuli perille viikossa. Harmiton kommellus, kaikkea sitä voikaan sattua.

Hevosellani on nyt ponikokoinen vyö
Minun pitää vielä kertoa yksi hassu juttu satulansovituksesta. Kun kokeilin 17,5" penkkiä ekan kerran, minulla oli Skinnyn mukana tullut 120cm yleisvyö käytössä ja se oli aivan liian pitkä. (Siltikään satula ei heilunut eikä läpättänyt takaa ja hikijälki oli siisti). Sain sitten lainaan 100cm vyön ja tämä on nyt se hassu osuus: voitteko kuvitella, se oli ollut aiemmin shetlanninponilla. Minun hevosellani on samanmittainen maha kuin shettiksellä! Ostin myöhemmin omaksemme ruskean 105cm yleisvyön joka näkyy noissa kuvissakin.

Hirnakkainen kera ruskeamustien varusteiden

Oppimiani asioita englantilaisen runkosatulan sovituksesta

 

Oppia ikä kaikki.. pätee etenkin hevosten kanssa.
Jokaista satulaa kannattaa kokeilla useassa vaiheessa: ensin sovitella selkään ilman mitään, sitten kiristää vyön kanssa kiinni ja sitten nousta itse selkään ja vielä ratsastaa. Viimeiseen vaiheeseen ei kannata edetä jos huomaa jonkin seikan jo kertovan satulan epäsopivuudesta, meillä oli esimerkiksi monesti liian leveitä satuloita ja etukaari painui säkään kiinni jo kun nousi selkään, niihin ei sitten tarvinnut tuhlata aikaansa sen enempää.


Stübbenin estepainotteinen yleissatula kokeilun jälkeen

Oma muistilistani:

 1. Istuta satulaa ensin sellaisenaan selkään ilman huopaa ja vyötä. Katso tasapaino ja säkätila alustavasti. Katso rungon ja selän yhteensopivuutta vaikka taskulampulla etu- ja takakaaren alta välistä.
 2. Pistä vyö kiinni ja arvioi istuvuutta vyön kanssa. Vetääkö vyö satulaa suuntaan tai toiseen, miltä säkätila näyttää kun satula istuu tiiviimmin hevosen selässä, entä siiven etureuna?
 3. Mene selkään painoksi ja tsekkaa edelleen samat asiat läpi.
 4. Koeratsasta satula. Varo aina hevosen reaktioita uuden satulan kanssa. Kilttikin hevonen saattaa käyttäytyä tosi arvaamattomasti selässään epämukava satula. Koeratsasta jokaisessa askellajissa ja jos mahdollista, niin tee satulan kanssa kaikkea mitä sillä on tarkoituskin tehdä. Pyydä joku katsomaan liikkeessä satulaa: keikkuuko se edestakaisin, tai läpättääkö satulan takaosa irti ja kiinni hevosen selästä. Takaosan istuvuutta voi katsoa itse myös peilistä ja laittamalla käden paneelien takaosan alle -huomaat pysyykö takaosa vakaana vai irtoileeko. Toisaalta huomioi myös, jos takaosa pureutuu selkään niin, että enin paino on takaosalla. Katso missä asennossa istut, satulan syvimmässä kohdassa, tuntuuko satula tasapainoiselta? 
 5. Hikijäljet: Kun tulet alas, nosta satula varovasti selästä, niin ettet pyyhi itse satulalla allaolevia mahdollisia kiharakarvoja suoriksi. Tarkista, ovatko karvat suorassa, vai onko kiharaa tai hankausjälkeä. Katso myös hikijälki, onko tasainen, onko kuivia läikkiä. Hikijälki näyttää miten paino jakautuu.
Minusta tuntui että hairahduin aina samaan harhaan. Opin yhden asian, minkä suhteen satula voi olla epäsopiva ja kyttäsin vain sitä. Eli koska Skinnyllä on lyhyt selkä, hylkäsin monta satulaa pituuden perusteella perehtymättä muihin ominaisuuksiin. Sittemmin huomasin, että olisin voinut käyttää kunkin satulan hyödyksi huomaamalla jos satulassa on jokin hyvää ja käyttämällä tätä ominaisuutta apuna seuraavaa satulaa etsittäessä. Olisin liikkeessäkin voinut sanoa että mikä sovitetuissa satuloissa erityisesti oli huonoa, eikä ainoastaan että "ei sopinut".  Kannattaa olla järjestelmällinen ja pitkäpinnainen, mikä ei ole aina järin helppoa..

Aiemmat opit satulan sovituksesta löydät tämän postauksen lopusta.

pari sovitussatulaa..

Kokeillut satulat tähän mennessä 1. Hubertus (Skinnyn satula sen tullessa minulle) MYYTY
 2. Barefoot London OSTETTU JA MYYTY
 3. Trekker True Talent
 4. Trekker Pro Arte
 5. Freeform Classic
 6. Freeform Classic Shortback
 7. Cliff Barnsby Omega
 8. Cliff Barnsby Raven
 9. Kieffer Aachen
 10. Euro Rider OSTETTU JA MYYTY
 11. Wintec Cair
 12. Stübben Siegfrid
 13. Kieffer Aachen 10125
 14. Ideal GP
 15. Pfiff Pilot
 16. Bates Caprilli
 17. Passier
 18. Kent & Masters GP
 19. Flexible Bascule
 20. Kent& Masters -OSTETTU
On tässä satularumbaa kerrakseen. En ole ihan pysynyt laskuissa, mutta luulen että tässä voisi olla kaikki.
23.4.2013 Sovitussatuloita auton takapenkillä

Armahani Freeform


Freeformista pitää vielä sanoa, että tykästyin satulaan paljon. Otin selvää erilaisista malleista ja huomasin, että satulaa on saatavilla myös paneelein. Sehän on aivan loistavaa, sillä se poistaa säkä-ja selkärankatilan ongelman muuten tasapohjaisessa satulassa. Kyseistä satulaa saa myös säkäleikkauksella, ns. cut bacnk/nosejob-mallina, joka antaa säälle entistäkin enemmän tilaa. Ongelma vaan on, että koska kyseessä on jäykkä rungoton satula ja sen perusrunko on suora, eivät paneelit tai säkäleikkaus tietysti tee tähän asiaan mitään muutosta. Tästä saisi varmasti loistosatulan oikeasti suoraselkäiselle hevoselle! Tuohon satulaan voi siis sovituksen suhteen suhtautua kuten runkosatulaan, jolla on suora runko. Leveytensä puolesta se sitävastoin antaa myöten.

Skinny ja Freeform talvella 2013
Muulle kuin suoralle selälle freeform- satulan saa sovitettua ilmatyynyromaanin avulla, jonka luvataan oikeasti tekevän hyvän istuvuuden, sekä selkärankatilan. Ilmatyynyromaanin käytössä luvattiin jopa neuvoa puhelimen kautta ihan livenä. Vietin ties kuin ja kauan miettien tilatako vaiko eikä tilata ja olin hyvin lähellä freeformin tilaamista. Sitten kuitenkin se ilmatyynyromaani toi mieleen vaan sen miten hankalaa satuloinnista tulisi sen kanssa ja mietin niitä kauhumielikuvia sen suhteen, että satula jäisi narikkaan ja humputtelisin vaan ilman satulaa... En kuitenkaan varmasti saa tätä satulaa mielestäni, eli voihan olla, että päädyn vielä joskus tilaamaan freeformin ja säätämään sitä ilmatyynyromaanin kanssa. Aion säästää ilmatyynyromaanin sitä varten.

Vanhalan joustorunkoiset


Skinny ja Bascule toukokuussa ja Skinnyn satulaposetus

Paitsi Freeform, myös Vanhalan Trekker on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Sainkin toukokuussa trekkerin satuloiden jatkeeksi sovitukseen Flexible Basculen (kiitos Suville!). Se oli liian leveä, mutta mikä tärkeintä, se varmisti ettei nuo joustorunkoiset vaan käy meille vaikka ne ovat kuinka ihania tahansa. Heittoistuinefekti tekee pahaa sekä hevoselle että ratsastajalle silloin kun jo hevosen perusliike on taipuvainen olemaan tämmöinen tehosekoitin kuten Skinnyllä. Hevosen ravin vielä kestän mutta en jouston aiheuttamaa lisäheittoa. Sääli, sillä näissä olisi ollut meille sopivat paneelipituudet :(.

vanhalan satuloiden paneelipituudet olisivat olleet juuri hyvät, mutta joustorungon jousto pompottaa liikaa :(


basculeen jäi nafti sormenmitta säkätilaa


Basculen etukaari meni liian lähelle tässä koossa, kapeampi olisi voinut olla parempi

Christin Lammaskarvasatula

 

Aiemmin lammaskarvan saama tuomio on silmissäni lieventynyt. Olen tullut siihen tulokseen, että lammaskarva on aina parempi kuin huonosti sopiva kovarunkosatula. Tähän lopputulemaan pääsin kun väliaikaissatulamme euro riders vain tuntui lisäävän silloista selkäjumia. Eräs selkäpatti myöskin lähti pois omia aikojaan vaikka jatkoin lammaskarvasatulan käyttöä tauon jälkeen.

Skinny ja christin lammaskarvasatula (c) Miia


Loppuun vielä totean anutuksen tapaan: "Yllä ilmaistut ajatukset ovat spekulaatioita ja parhaimmillaankin vain erittäin kyseenalaisiin päätelmiä (eli lähinnä arvauksia) -- Käytettäviä ja sovellettavia ainoastaan omalla vastuulla. Sitä paitsi mitä luultavimmin olen parin kuukauden päästä jo kokonaan toista mieltä."


PS. Toivoisin kaikilta lukijoilta vastauksia lukijakyselyyn :)

28 kommenttia:

 1. Kiva, että teille löytyi vihdoin sopiva satula! :)

  Satulat kyllä totisesti raastavat hermoja. Täydelliseen sopivuuteen tuskin koskaan päästään, mutta aina siihen voi pyrkiä. Itsekin olen oppinut varsinkin nykyisen satulamme kohdalla ihan hirveästi satulan sopivuudesta. Sitä osaa jo ihan hyvin katsoa istuvuutta, kun joutuu niiden täytteiden kanssa vekslaamaan.

  Kerroin blogissanikin, miten satulan painopiste menee tällä hetkellä liian taakse, jolloin ratsastaja valuu takakaarelle. Tämä voi johtua joko siitä, että satulan kaari on liian kapea Ukolle tai siitä, että Ukko menee notkoselällä. Omasta mielestäni satula istui edestä hyvin, joten epäilisin enemmän jälkimmäistä. Kokeilemallahan se selviää! Argh, miksi sopivan satulan löytäminen on niin vaikeaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämän istuvampaa runkosatulaa ei kertakaikkiaan löytynyt. Ainakaan tällä hakemalla. Mutta en ole ehtinyt kyllä ollenkaan vakuuttua tästä.. vasta muutama ratsastus käyty.

   Satulan löytäminen on niin monimutkaista, pitäisi kaksi elävää ja yksilöllistä palasta liittää sillä yhteen ja vielä kun hevosen selkä liikkuu niin pitää monta asiaa ottaa huomioon, se kai siitä niin vaikeaa tekee. Minusta tuntuu että etenkin jäykän runkosatulan pitäisi olla ns täydellinen, ja tuntuu että semmoista on mahdoton löytää. Ja mitkä niistä ominaisuuksista taas sitten ovat semmoisia että niiden suhteen voi olla vain "kohtuullinen". En tiedä :D, hirveen vaikeeta. Onhan tässä paljon oppinut mutta ei tarpeeksi...

   Poista
  2. Suosittelen kyllä ostamaan romaanin. Sen avulla pystyy muokkailemaan satulan istuvuutta. Hevosen selkähän muuttuu jatkuvasti. :)

   Poista
  3. Pitäisi löytää satula joka istuu ilman kikkailuja. Runkosatulalle ei suositella alle noita romaaneja. Minulla on olemassa yksi geeliromaani ja kaksi täytetaskuhuopaa :).

   Poista
  4. Onhan se tietenkin lähtökohta, että löytyisi se sopiva satula eikä lyödä vaan jotain satulaa selkään ja sitä sitten muovataan täytteiden avulla sopivaksi. Olen kyllä kuullut, että huippukisahevosilla käytettäisiin romaaneja tai jotain muita muokkausvälineitä, joiden avulla satulaa muokataan jatkuvasti hevoselle sopivaksi.

   Ukko tarvitsee romaanin, koska se on puoliltaan niin erilainen. En tiedä saako edes sellaista satulaa, jonka paneelit olisivat eri vahvuiset. Sellaisen satulan hankkimisessa ei olisi oikein järkeä, kun nytkin saamme näin nopealla tahdilla poistettua täytteitä. Tarkoitushan olisi, ettei tuota romaania tarvitsisi ikuisuuksiin käyttää vaan sen voisi ottaa pois, kun puolierot tasaantuvat. :) Nyt vaan on kriisin paikka juurikin tuo painopisteen meneminen liian taakse. Oiskohan satula kuitenkin liian kapea Ukolle, jolloin etuosa jää ylös? Toisaalta valmentaja epäili myös sitä, että Ukko kulkee jatkuvasti niin notkoselällä, että täytteiden avulla selkälihakset saisivat tilaa kehittyä.

   Joka tapauksessa satula on nyt täytteiden kanssa huomattavasti perempi kuin ilman niitä. Laukka on alkanut nousta pyytämättäkin ja intoa on piisannut. :) Satulat on kyllä vaikeita. Pitää nyt seurata, että, onko edessä kokonaan uuden satulan ostaminen. Tällä hetkellä olemme jossain murrosvaiheessa, kun Ukko alkaa olla taas normaalipainoinen ja lihakset ovat tulleet takaisin. Aiempia videoita katsoessani olen huomannut, että alusta lähtien satulan painopiste olisi ollut liian takana, mikä viittaisi Ukon notkoselkänä kulkemiseen. Äh, en tiedä!

   Poista
  5. Täytyy vaan tutkia ja ajan kuluessa tulee viisaammaksi ja samatkin asiat rupee näkymään uudessa valossa. Minäkään en osaa sanoa tuohon teidän tilanteeseen oikeen mitään, tuntuu ettei tiiä enää mistään mitään kun niin pää on niin sekaisin satuloista :D. Taskuromaani on kyllä tuossa tilanteessa perusteltu ja hyvä varmaan. Nää on niin tilanne- ja hevoskohtaisia ja myös ihmiskohtaisia sikäli että mitä kukakin on mieltä romaanien käytöstä, toiset on tosiaan sitä mieltä että satulan pitäisi istua ilman ja monet toppaa kaikki satulat romaanilla. Toisaalta taas estesatuloissa voi lisävaimennus olla hyvinkin paikallaan vaikka satula olisikin sopiva... Kyllä voisin sitä geeliromaania kokeillakin, eihän se mitään maksa :), jos se toisi lisäistuvuutta.

   Poista
  6. Itse tiedän myös hevosen, jolle on etsitty koko sen pitkä elämä sopivaa satulaa (nyt 18-vuotias. Sen kohdalla sitten käytetään romaania tai ei mitään. Hui, miten pystyisin ratsastamaan Ukolla mieli rauhassa, jos tietäisin, että sillä on koko ajan vähän huono satula. Toisaalta, eipä se eroaisi tästä tilanteesta. Eli eihän nytkään oikein tiedä, onko se satula hyvä.

   Poista
  7. Olen ruvennut haaveilemaan uudelleen rungottomasta... sen kanssa ois vähän helpompaa..ehkä.. No, onneksi nämä on suhteellisen pieniä juttuja, tai kyse ei ole mistään vakavasta vaikka toki epäsopiva satula voikin aiheuttaa ikäviä juttuja. Kuolemaksi ei kuitenkaan ole :)

   Poista
 2. Tämäpä tuli hyvään saumaan! Sinä kun olet noita rungottomiakin testaillut, niin pidätkö liian pitkää rungotonta edelleen pahana ja miksi? Meille tulee seuraavaksi rungoton, mutta arvon nyt noiden merkkien ja mallien välillä. Freeformista saisi extra short back -version (pituus noin 46-47 cm) ja näin ollen pituuden puolesta se olisi hyvä, mutta hevosellani EI ole suora selkä. Vaikea uskoa jäykän ja suoran rungottoman istuvan hyvin, vaikka väliin tunkisi mitä! Samalla periaatteella saisi suorarunkoisesta runkosatulastakin hyvän? I don't think so..

  Se toinen rungoton, jota olen miettinyt, vaikuttaisi kaikin puolin paremmalta MUTTA se on pitkä - noin 56 cm eli kymmenisen senttiä pidempi kuin runkosatulan panelit saisivat olla.

  Sinulla on muuten sovitettuna varmaan sama määrä satuloita, kuin minulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua rupesi naurattamaan, että kun tein tämän satulapostauksen vähän sekavissa tunnelmissa (ei tässä ehdi ees olla jotain mieltä kun jo ilmenee jotain minkä takia on toista mieltä!) ja oon iteki niin sekasin sen suhteen että mitä ajatella niin sitten minulta kysytään tuollaista :D. Hih. Oon ollu niin monta kertaa tuossa tilanteessa että arpoo kahden välillä joissa molemmissa on jotain vikaa. Jälkiviisaana ehkä jopa sanoisin että silloin ei kannata ottaa kumpaakaan... mutta toisaalta vain kokeilemalla tietää.

   Sinun blogiisi jo vastasinkin, mutta toistan vielä että erittäin hyvä pointti tuo "Vaikea uskoa jäykän ja suoran rungottoman istuvan hyvin, vaikka väliin tunkisi mitä! Samalla periaatteella saisi suorarunkoisesta runkosatulastakin hyvän?" -> En tiedä miten on mahdollista.

   En jotenkin usko tosiaan että se torsion jakaisi sinne ihan taakse sitä painoa. Se kai selviäisi vaan istumalla satulaan ja pyytämällä kaveria tunkemaan kättä väliin...?

   Jee, ollaan satulamääräsamikset. Samassa veneessä on hyvä olla...

   Poista
  2. Kumpihan meistä pääsee ensimmäisenä ylös tästä satulasuosta? ;)

   Poista
  3. Hmmm... ei mitään havaintoa. ja MILLOIN? ei, en todellakaan katso päässeeni siitä vielä. Ja jos pääsisi, niin kauaksi aikaa? Tää on kai jo kohta elämäntapa. Kärryt on onneksi keksitty. Eikai niiden hankkiminen voi sitten olla näin hankalaa..

   Poista
 3. Onnea satulan löytymisen johdosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D, vaikka itse jo mietin että saanko tuon myytyä kun se tulee eteen kuitenkin :D

   Poista
 4. mielenvikanen määrä satuloita... todella toivon että teillä nyt tärppäsi! ole tarkkana niitten lapalihasten kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no todellakin mielenvikainen määrä. Onpahan nyt runkosatulatkin sitten testattu ihan muodon vuoksi jos ei muuten. Haaveilen toki vielä siitä painon hyvin jakavasta rungottomasta. Tarpeeksi jämäkkä jakaakseen painon ja vaimentaakseen iskuja ja pysyäkseen paikallaan mutta tarpeeksi mukautuva jotta muotoutuisi selän mukaan eikä vastustaisi liikettä.

   Poista
 5. Onnea satulasta, toivottavasti olisi hyvä!

  Freeform on omakin suosikkini, vaan kun löytyis joskus siihen sopiva selkä. Meilläkään ei taida paneelit auttaa, kun se runko on liian suora silti. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :), itse en ole kovin toiveikas, ei tässä ehdi tosiaan edes postausta saada pihalle kun jo tuntuu tulevan jotain joka puhuu valintaa vastaan. Mutta ainakin se on kaunis. Kunhan vielä keksisivät tehdä jonkin uuden freeform-innovaation :D...

   Poista
 6. Erittäin hyvä muistilista, jonka kruunasi viimeinen lainaus! ;D
  Todella kaunis tuo ruskea väri. Itsekin liputan ruskean puolesta, tosin ehkä enemmänkin sisustuksessa ja useammin vaihdettavissa varusteissa. Satula ja suitset ovat toistaiseksi ainakin mustia, vaikkakin haaveilin antiikinruskeista suitsista. Mustat käy kuitenkin satulan kanssa ;)

  Mutta huovat, pintelit, loimet yms. ovat usein ruskeita ja väri sopii todella upeasti Akonille :)

  Hui sentään mikä määrä satuloita ja missä ajassa! Toivottavasti meidän joustorunkoinen flexible inspiration käy Akonille mahdollisimman pitkään! Vähän se lavan seudulta tuntuu kiristävän, mutta jos se lapaihra sulaisia ja istuisikin yht-äkkiä kuin nappi! ;>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että inspiration palvelee teitä pitkään, etenkin kun käyttö ei ole vielä kovin suurta. Minä ainakin pidän niitä hyvinä satuloina, olen vain tekemisissä harvinaisen hankalan ravin kanssa. Ainot on tietysti että jossain vaiheessa voi joutua leveyttä vaihtamaan kun inspirationissa ei ole säätömahdollisuutta kuten trekkereissä. Inspiration oli munkin haavesatula kun haaveilin vielä koulusatulasta ;)

   Akonille sopii todella se ruskea, mutta yhtä hyvin mustakin :). Kiva että ruskea on muidenkin mielestä kaunis. En saa tarpeekseni siitä :D

   Poista
 7. Hieno heppa ja hieno satula! Vaikka ovat kalliita, hankalia ja suurta huolta ja epävarmuutta herättäviä kapistuksia, niin kyllähän se laatusatula vaan on kaunis asia. Ruskeanakin (mikä ei BTW ole mikään mun lempiväri, paitsi hevosissa ;)).

  Toivottavasti sopii!

  P.S. Meillä on sama tukkamuoti kuin teillä. Hapis on kohtuu koomisen näköinen tuossa kesäjakauksessaan, kun se vetää joskus naamansa erinomaisen happameksi. xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja eikös olekin :D. Skinnyltä irtoo yleensä erityisesti niitä happamia körttiläis-ilmeitä. No, ei oo emäntäsäkään hiuksissa hurraamista, ihan samanlaiset :D

   Poista
 8. Oletteko te muuten muuttamassa kesäksi sinne pihattoon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siellä ollaan jo :D. En vaan koskaan ehdi postata tapahtumista silloin kun ne tapahtuu ;).

   Poista
  2. No sehän on mukava. :) Saitte ilmeisesti sovittua asiat talvitallin suhteen, että pääsette sinnne takaisin taas syksyllä?

   Poista
  3. Joo, kyllä on keveä olo kun hevonen on taas niin upeissa puitteissa. Hevoselle paras mahdollinen :). Saimme sovittua talvitallin kanssa tosiaan tästä kesälomasta. Ilmeisesti siellä on totuttu siihen että osa hevosista on kesän poissa sillä tallilla ei ole lainkaan laitumia käytössä, joten hevonen ei muuten pääsisi ollenkaan vihreälle.

   Poista
  4. Aivan. Monilla talleilla ei välttämättä tosiaan ole laitumia käytössä, jolloin kesäksi ihmiset vievät hevosensa ns. kesälomalla laiduntamaan. Vaikka tallilla olisikin laitumet, saatetaan siitä huolimatta tuoda hevonen lähemmäksi kotia laiduntamaan. Olen kuullut, että monet kulkevat tallilla pitkänkin matkan päästä.

   Meidän tallilla hevoset ei tosiaan pysty olemaan yötäpäivää laitumella, kun ei ole mitään suojaa. Tulevat siis yöksi talliin ötököiltä karkuun. :)

   Poista
  5. Joo taitaa monetkin kulkea pitkää matkaa kodin ja tallin väliä talvet.

   Tuolla tallilla on jokin ilmeisesti vuokralaidun olemassa jonne tallin omat hevoset viedään kahdeksi viikoksi, mutta minä en siitä enempää tiedä, yksäreillä on omat kuvionsa :).

   Hyvä että teillä kuitenkin on olemassa laidun niin ei tarvitse kikkailla :).

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.