perjantai 21. kesäkuuta 2013

Kesäsuunnitelmia

Yhdessä on niin paljon kivaa tekemistä!
Uuden satulan myötä Skinnylle ehti tulla taas lievä selkäjumi, vaikka se jo välillä oli hyvä ja normaali.. Pari päivää laidunlomaa ja jumi oli häippässyt, onneksi. Skinny on nyt kahden viikon laidunlomalla ja juhannuksen jälkeen palaan heppailemaan. Minulla on hirveät hevosteluvieroitusoireet ja odotan että pääsen hirnakkaisen luo. Siksi onkin hyvä etukäteen suunnitella sitä kaikkea kivaa, mitä tulossa on.

Myö

On vaan vaikea päättää mitä sitä aina tekisi kun kaikki on niin kivaa. Se on ainakin varmaa, että nyt ei tarvitse mitään tehdä vain sen takia "että se saisi enemmän liikuntaa", kuten ratsastaa.

Nyt voi ottaa rennosti
Oletan, että saamme pyöröaitauksen käyttöön ja pääsen siinä jatkamaan suoruustreeniä, jota alottelin maaliskuussa. Eli lähden hakemaan asetusta ja taivutusta maastakäsin. Kokeilin tässä välissä käyttää apuohjia ja juoksutusvyötäkin, mutta Skinny punkesi vain niitä vastaan, se ei ollut hedelmällistä. Koska kyseiset välineet olivat vain lainassa, enkä halua tällähetkellä investoida semmoisiin (ja minne ne mahtuisivat? ei meidän kaappiin ainakaan!), aion jatkaa de Jongin opastuksen mukaan ilman sivuohjia. Kun tällä tallilla on yksinkertaisempaa käyttää naruriimua, aion hyödyntää sitä ja tarpeen mukaan myös kapsonia. Naruriimua ei ole tullutkaan aikoihin käytettyä, meillä on hieno ja hyvä silver tip-naruriimu. Harmi vaan että en löytänyt riimua ruskeana, voihan varustekriisi.

Heppa kattoo että mitä se tekee kun nousin istumaan heinikossa

Espanjalaisen käynnin harjoitukset tulevat jatkumaan myös. Taavin ja Elinan innoittamana otan temppulistalta myös ehkä työstöön jonkinlaisen irvistyksen / hymyilemisen ;). Temppuja varten aion kuivattaa omenanpaloja. Porkkana ei ruohopohjalla varmastikaan motivoi tarpeeksi. Aion keksiä jonkin vyötärölaukun tapaisen vaikkapa kirpparilta, jossa pitää nameja kun kesävaatteissa on taskuja vähän huonosti. Juuri kun heitin 90-luvun vyötärölaukkuni pois varastosta viemästä tilaa niin nyt sille oisikin käyttöä.

Ihailemani hevonen ja minä
Lisäksi aion kesällä maastoilla tietysti paljon, tehdä pitkiä kävelylenkkejä niin taluttaen kuin ilman satulaakin ja niin tiellä kuin offroadina. Tää polle on aivan mahtava offroadissa (niin kauan kunhan ei upota). Se menee isojenkin risukasojen läpi kuin juna, tyynesti ja rauhallisesti. Uusia ratsastusreittejäkin on tarkoitus löytää joten jonkinlaiset vauhtimaastotkin voivat onnistua.

Eniten aion nyt hakea tasavauhtisia vähän pitempiä lenkkejä. Tavoitteena olisi vaeltaa anoppilaan 10 km päähän tänä kesänä, perillä voisi uittaa hevosta ja syöttää talon nurmikkoa ja sitten vaeltaa takaisin. Siitä tulisi 20km yhteensä, ei pitäisi olla mikään ongelma. On tehty jo muutenkin harvakseltaan mutta säännöllisesti semmoisia parin tunnin lenkkejä. Ja meidän semmonen nopea käyntivauhtikin on n. 8km/h, joten ei lie kauan menisi edes, päivässä selviäisi hyvin. Minulla oli nopeusmittari mukana muutamilla lenkeillä nyt kesän alussa niin pääsin vähän jyvälle noista vauhdeista.

Yhdessä ruohikossa


Kiitos edelleen kaikille lukijakyselyyn vastanneille ja he jotka eivät ole vastanneet, ovat tervetulleita vastaamaan kommentoimalla kyseiseen postaukseen tai minulle maililla bessie5@hotmail.com

18 kommenttia:

  1. Ihania suunnitelmia teillä! :)

    VastaaPoista
  2. Nyt kesällä ei tosiaankaan tarvitse murehtia liikunnasta, kun hevoset liikkuu laitumella! :) Satula vain painostaan mieltä, joten olen jopa miettinyt, että heittäisin satulan hetkeksi hiiteen ja tekisin juttuja vain ilman satulaa ja maastakäsin. Ilman satulaa Ukolla pystyy lähinnä tekemään käyntityöskentelyä, koska ravi on vielä niin pompattavaa. Pieniä pätkiä kuitenkin voi ottaa. Ilman satulaa Ukko on paljon herkempi istunnalle ja se liikkuu vapautuneemmin. Maastakäsin olen jo harjoitellut muutamaan kertaa taivuttelua, mutta se on itsellekin vielä niin uutta ja vaikeaa. :D

    - Karoliina(, joka ei nyt pääse kirjautumaan)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos jälleen kommentistasi ja tuo on loistoidea. Suosittelen kyllä toteuttamaan nyt kun kesällä siihen on mahdollisuus. Satula hiiteen ja puuhailette sen mukaan :D! Voi olla kivaa kaikille :)

      Poista
    2. Ja alkaa taas enemmän keskittyä agilityyn, jos vaikka saataisiin Ukko innostumaan hyppelyistä ja pujottelusta. Se voisi olla tosi kivaa! :D Ukollakin on varmaan jo sen verran huonoja muistoja epäsopivista satuloista, että voisi oikeasti nollata tilanteen vähän pidemmällä tauolla ja sitten aloittaa udestaan puhtaalta pöydältä.

      Maastoilu vain on vähän hankalaa ilman satulaa, koska käynnissä pysyminen on hankalaa, kun on paljon ötököitä ja Ukko kuitenkin nauttisi vauhdikkaammasta menosta. Kyydissä vain on hieman hankala istua, kun Ukon ravi pompottaa niin kauheasti. Satu kylläkin ravasi yks päivä maastossa ilman satulaa ja se tuntui kuulemma ihan hyvältä.

      Poista
    3. Kokeilkaa ihottuma-ötökkälointa tai jotain muuta ötökkälointa suojaamaan heppaa enemmiltä ötököiltä. Ravissa pysyy myös paremmn jos on kaulanaru josta pitää kiinni :D

      Peukut satulatauolle :D

      Poista
  3. Luin kommenttisi toisesta blogista, että Micklemit ei sopineet. Onko ne mitä väriä ja kokoa? Jos olet myymässä, saatan olla kiinnostunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, kiva että löysit, ostajaehdokkaita tarvitaan tässä rumbassa aina ;). Suitset ovat tummanruskeat ja cob-kokoa. Lannistuin vähän siitä ettei ne vaikuttaneet istuvan, niin keräilen vielä "intoa" testata niitä lisää, mutta jos ne ei sovi voisin olla myymässä. Harmillista kun niissä vaihtoehtoja on niin monia, niissä suitsissa on todellista potentiaa joten aion arvioida ne perinpohjin ennen mahdollista myyntiä :)

      Poista
    2. Voi harmi, kun mustia olen vailla. Tosin (varuste)postauksiasi lukiessa tuli lempivärisi selkeästi esiin ja olisi voinut arvata :D

      Poista
    3. Höh, no oispa meillä ollut sama suosikkiväri :D.

      Poista
  4. Ai mitä, käyntivauhti pidemmilläkin pätkillä 8 km/h?? Kuulostaa kyllä jo enemmän ravin/käynnin sekoitushiihdolta! Meillä menee tällä hetkellä 10 km matka aikalailla vajaassa 9 km/h vauhdissa ja ei tosiaan kävellä ihan liikaa. :D Taitaa se minunkin poni olla vähän hidas, mutta väliäkös tuolla. Toistaiseksi en hiillosta, kerätään kuntoa ensin näin. T. Ärrä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut hiihtoa silloin kun katsoin tuon 8km/h. Minulla oli siis vaan kilsamittari kädessä, ei ollut mikään pitemmän matkan mittaus vaan kattelin siitä eri vauhteja lenkin varrella. Käyntiä löytyy väliltä 5-8km/h, kipikipikäynti ja melkein peitsi on 8-10km/h, ravi alkaen päälle 10km/h mutta reipas ravi 20-30km/h josta tuo 30km/h on jo tosi kovaa ravuriravia. Sitte kiitolaukka rupee olee tuosta 30km/h eteenpäin 49km/h huippunopeuteen asti.

      Poista
    2. Ravureilla on kyllä mieletön vauhti mitä raviin tulee! Huomaa, mihin ne on tarkoitettu. Olen kellottanut meille kovimman ravin +17 km/h ja siitä ylöspäin tuskin enää hirveästi päästään. :D Laukka alkaa olemaan siinä vaiheessa kova vaihtoehto. Nauti teidän vauhdeista, niissä alkaa jo olemaan vauhdin hurmaa! T. Ä

      Poista
    3. Nautin! tää on hieno peli, aivan paras ja täydellinen juuri minulle. 17km/h? O_o Hih, en oo aatellutkaan ettei normiratsu mene tuon kovempaa ravilla XD. Ootko koskaan kellottanu semmosta reipasta laukkaa?

      Tää jätkä kuule ku rupee levittää ja venyttää ravia niin siinä on meininkiä, se tietää mitä tekee <3. Se vauhdin palo ja hurma. Ja kuitenkin treenaamaton lämpönen vetäsee tommoset vauhit ja ylläpitää sitä pitempäänkin ongelmitta. Niin mites sitte ne treenatut yksilöt XD. Ai että, joskus mulla on vielä ihan ravikäytössä ravihevonen, niin oon sydämeni näille menettänyt <3. Maisema vaihtuu ja sillee <3

      Poista
    4. Siis ihan varmasti ratsu voi mennä tuosta kovempaa ravia, riippuu hevosesta. Silti mikään liitokavio paitsi ravuri ei kyllä pääse noihin ravureiden lukemiin! Ne ovat jo ihan omaa luokkaansa. Voisin joskus kokeilla painostaa ponia menemään ravia niin lujaa kuin pääsee ja katsoa, paljonko tulisi vauhdeiksi. :P T. Ä

      Poista
    5. Niin varmasti voikin, mutta meinasin että jos keskivertoratsun ravi on noilla nurkilla niin yllätti :D. En oo aatellu noita vauhteja ollenkaan aiemmin.

      Poista
    6. Huoh, tuli jotenkin ikävä ravurin selkään. :D

      Poista
    7. No älä :D, minun tekee mieli ravurin selkään vaikka saan käydä kuinka usein tahansa :D, siitä ei vaan saa tarpeekseen maastossa. Käytiin eilen ekaa kertaa vauhtilenkillä kevyen kylmäveriratsun kanssa. Skinny vähän hölkötti ja piti kattoa että minne ne jäi? No, siellähän ne tuli laukkaa kaukaisimmassa takana olevassa tienmutkassa, hih.

      Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.