sunnuntai 25. elokuuta 2013

Epäonnistuneet valokuvat

Luulen, että jokainen hevosia kuvannut tietää, että hevosvalokuvaus on vaikeaa. Se voi tuntua jopa mahdottomalta.

Kuvattavaa ei kiinnosta

Minulla ainakin on mennyt into ja hermo kuvaamiseen monta kertaa, kun kuvattava näyttää tältä:

"Hyödytön ja kertakaikkisen turha tilanne" voisin sanoa että tässä tilanteessa tätä hevosta otti päähän, ja kovasti, sillä hänen ei annettu syödä

Ja samassa hetkessä voi käydä tuuri, että saa jonkinlaista mielenkiintoa herätettyä, mutta silloinkin lopputulos on parhaimmillaan vain tämä:

"Ärsyttää, mutta OISKO sillä mulle sittenkin jotain?"
Kun ei kiinnosta, ei kiinnosta..


Ilmeiden ehdotonta aatelia <3

Tuo ilme, mitä se aattelee? Oispa muuten ihanat omenapuun oksat tuossa oikeassa reunassa.. mut kun ei niin ei

Kasvissyöjä on taas keskeytetty kuvattavaksi.. ei inspiroi


Se muistuttaa lehmää. Apua, en sanonut sitä pahalla.

Aika hyvä muuten, mutta jalat on tukevassa haara-asennossa koska hän on justiinsa syönyt huolella niin pitkältä kuin vaan voi liikkumatta. Sitten hänet keskeytettiin kuvauspuuhiin ja ilme on sen mukainen. Syvä tyytymättömyys.
ruohonsyönnin haara-.asento

Kun jättää harallaan olevat jalat pois kuvasta,vois olla ihan hyvä, mut tuo ilme ja kuvakulma..

Voi pikkuista ressukaa kun pitäis olla kuvattavana, suuri vääryys

Mutta mitä sitä hevosta syyttelemään olemattomista poseeraustaidoista. Nimittäin kun yhtälöön lisätään myös ihminen, eli puhutaan yhteiskuvista, ei voi mennä kuin vaikeammaksi..

Yhteiskuvien vaikeus
Kun hevonen näyttää upealta, niin kyllä silloin on sitten ihmisessä jotain vikaa..

hevonen upea, mut miulla silimät kii

ilmemoka
ilmemoka edelleen ja käsi on jäänyt kesken liikkeen

 
Mitälie hirnakka kuiskaa mun korvaan tässä..

Pieleen mennyt tarkennus


Ja sitten se tarkennus. Sen kerran jos SEKÄ hevosella ETTÄ ihmisellä ois ihan ookoo ilmeet, niin eikös tarkennus osu jonnekin hornankuuseen.

ihan jees, mutta missä tarkennsu
Yleensä kuitenkin JOMMALLA KUMMALLA on ilme jotenkin vinksallaan..

ihan jees, mutta missä tarkennus


epätarkka..
hevosen pää epätarkka

Silmät kiinni


Jos tarkennus onnistuu normaalisti ja asennotkin on ookoo, niin sitten ne silmät. Ne on nimittäin kiinni.

Molemmilla silmät kiinni

Oikestaan pidän tästä kuvasta, minulla molemmat silmät kiinni, Skinillä toinen silmä auki ja toinen kiinni. Skini näyttää söpöltä pörröiseltä ponilta

Kootut poseerausasennot


Muistikortille tallentuu jos jonkinlaisia tilanne-eleitä ja asentoja.

No, ei molempien tarvi aina näkyä kokonaan yhteiskuvissa

Hevonen ok, mitä nyt totaalisen kyllästyneen näköinen, ja mitä ihminen tekee? Ravistelee turkkiaan?

Hevonen on söpö mutta mitä tuo ihminen tekee?
kuvausasennon etsintää


Jos havittelee siistiä rakennekuvaa, kannattaa kertoa kuvaajalle, että olisi suotavaa hevosen kaikkien neljän jalan näkyvän.

 
"hei, kato, sun on jalat huonosti"

 
P:"kato kameraan" S:"Anna pusu että pääsen pinteestä"

 

Hiukset ja jouhet 


Hiusten ja jouhien oikominen tallentuu myös monesti muistikortille..

ensin hevonen
sitten ihminen

paitsi että tukka ei oo hyvin niin kaikki muukin on vinksallaan, niin maa kuin rakennuksen seinäkin, alamäessä hevonen näyttää tooosi takakorkeelta eikä valokaan osu mitenkään päin edullisesti

 

Kuvaussää ja kuvattavien keskinäiset mittasuhteet


Harmaalla kelillä on vaikea saada kivoja kuvia, kun kaikki on niin... harmaata. Yleensä siis tulee valittua aurinkoinen kaunis ilma, mikäli mahdollista. Aurinkoisen ilman ongelmat ovatkin sitten kiinni olevat silmät, ylivalottunut vaalea iho. Suora auringonpaiste tekee myös teräviä varjoja.

On vaikea valita mistä suunnasta valon olisi hyvä tulla jotta ei hirveästi osuisi silmiin ja toisaalta ettei varjot osuisi minne sattuu..
Mutta ei ollut hyvä vaihtoehto sekään, että paettiin varjoon, sillä tausta ylivalottui sieltä minne aurinko paistoi. Tässä hevosen ja ihmisen mittasuhteet ovat lähempänä oikeaa sillä molemmat ovat yhtä kaukana kamerasta. Pienen hevosen kanssa näyttää helposti hevostaan isommalta jos erehtyy seisomaan lähempänä kuvaajaa.Näissä tunnelmissa eteenpäin,
 ja lisää kuvia ottamaan!

10 kommenttia:

 1. *hevonen näyttää hirveän kauniilta korvat terhakkaasti pystyssä* *napsautat kameran päälle* *hevonen muuntuu nanosekunnissa laamaksi jota kiinnostaa joko syöminen tai vastakkaiseen suuntaan katselu* :D story of my life...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tismalleen. AINA kun se terhakoituu niin se katsoo johonkin ihan muualle, kuten tuossa alimmassa kuvassa. Ja jos kattoo kameraan niin naama on niin pitkällään että evvk...

   Poista
 2. Just näin , yhdyn jokaiseen lauseeseen!Juuri näiden juttujen takia en useinkaan ota muutakuin ratsastuskuvia , niissäkin on ihan tarpeeksi haastetta!Mutta kyllähän näistä kuvista monet on ihan hienoja ja onnistuneita :)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, ratsastuskuvat ne vasta vaikeita onkin, paitsi että sillon hevosen saa seisomaan paremmin siellä missä haluaa. Mut liikkeessä on tarkennukset sun muut myös haastavia. Puhumattakaan et onnistus painamaan liipasinta just hyvän hetken sattuessa.

   Joo, no onhan noissa varmaan semmosia ihan ok kuvia mut ei sitä mitä kuvaushetkellä on tavoiteltu ;)

   Poista
 3. Hahahah, monta naurunpyrskähdystä pääsi kun katselin näitä kuvia :D

  Itse hevosvalokuvaajana tiedän todellakin, miten hankalaa hevosesta on saada hyviä kuvia. Kun lähden kuvaamaan, mukanani on yleensä jos jonkinmoista houkutinta korvien höröön saamiseksi: on pussiraippaa, omenaa, sokeripaloja, kivipulloa, jopa koiran vinkulelua.

  Mutta vaikka hevosen pää on ehkä vaikein kuvattava, tykkään kuvata sitä eniten. Onnistuneet pääkuvat ovat nimittäin aivan ihania!

  Voi kun asuttaisiin lähempänä, olisi joskus niin hienoa päästä kuvaamaan Skinnyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hyvä että miellytti ;)

   Aivan mainio niksi tuo sinun houkutinarsenaali. Vinkulelu ois hyvä. Herkut ei meillä houkuttele hevosta kuin vaan lähemmäs kanssakuvattavaa tai kameraa. Kokeilin nyt ekaa kertaa hevosen hirnuntavideota, se on ehkä paras vinkki tähän asti. Mut kun kuvaajana oli hevoskammoinen äitini niin hän pelästy ja lopetti kuvaamisen kun Skini hirnui nauhoitukselle takaisin ja akkukin sitten simahti.

   Onnistunut pääkuva on semmonen loistokas, uljas ja kaunis jossa mittasuhteet on just oikein. Sitä havittelin monta kertaa mut miten se hevosen turpa onkaan yleensä aina lähinnä kameraa...

   No todellakin ois hienoa saada sinut kuvaamaan :D. Vaan minkäs teet näille etäisyyksille. Mulle tulee myös aina hirveet suorituspaineet jos joku kuvaa.

   Poista
 4. Jepp, hevoset on aika epäkivoja heti kun ottaa kameran esiin !

  Kokeile joskus kuvata lehmää. Sen olen todennut kaiksita haastavimmaksi koska.... se on hirveen tylsä ja sitten jos erehdyt menemään liian lähelle saat 20cm kielestä omaan naamaasi ja kamera on ihan lehmän kuolassa. Yhhhhh......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehmä voi tosiaan olla myös haasteellinen, heh, kuulostaa kivalta ;)

   Poista
 5. :D Tämä oli hauska! Omista kuvavarastoista löytyisi vielä omituisempaa materiaalia, mutta kuka tohtii kiiltokuvablogiin sellaisia laittaa. ;) Huomasin myös sähköpostisi, en vain ole saanut aikaiseksi naputella vastausta. Laitoin sulle kesäisen kuvahaasteenkin, käy nappaamassa se julkaistavaksi täältä:
  http://kavioillakoparoilla.blogspot.fi/2013/08/meidan-kesa-2013-haaste.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinua minä vähän odotinkin kommentoimaan ;). Ja sun kaikki kuvat on kyllä niin 100% onnistuneita, että pistää kateeksi. Kaikki siis mitä käytät. Oon ihan tosissani nyt yrittää ottaa parempia kuvia, mut ei onnistu niin millään. Se on taito jota pitää harjaannuttaa todellakin ja etenkin pitää osata käyttää kameraa jos kyseessä on järkkäri..

   Kiitos haasteesta ja palataan sähköpostiin ja minun hulluihin ideoihin ;D

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.