Varusteet

LG stübbenin suitsissa ja lammaskarva selässä. Kuvan on muokannut Taru
Seuraavana seuraa enemmän tai vähemmän ajantasalla oleva varustelistamme. Keräämäni värit ovat ruskea ja sininen. Sininen on ollut Skinin väri siitä asti kun hoidin sitä varsana. Ruskeaan väriin miellyin erityisesti nahkatarvikkeissa aikuisiällä. Joidenkin varusteiden kohdalle olen maininnut mittoja ja hintoja myös oman muistin tueksi.

RIIMUT


Vaaleanruskea nahkariimu nimilaatalla, Walsh
-Saimme kesällä 2013 Skinin ruotsalaiselta hoitajalta kauniin nimilaatoitetun nahkariimun, joka oli sattumoisin aivan saman sävyinen kuin meidän talutusköysi ja koulutusköydet. (Tack!)

Kaunis nahkariimu Ruotsin tulijaisina, Tack K.M.!
Näin upea nimilaatta riimussa on, nyt ei tarvitse itse riimuun laittaa ollenkaan irrallista nimilappua roikkumaan!

Beta-riimu

Beta- materiaalinen riimu kestää hyvin roikkua portilla sateessakin

SUITSET JA SUITSITARVIKKEET

 

Suitset, stübbenin 1700-malli
-värinä ebony, ostettu kesällä 2012 jo odottaessani Skiniä kotiin.


Stübbenin suitset ja LG (c) Miia

Saranian kuolaimettomat
-ergonominen ja pehmustettu niskahihna, hankittu keväällä 2015

Elokuussa 2015
Haksahdin tämmöisiin huhtikuussa 2015. Aivan ihanan upeat bling-bling-suitset. Ideana olivat vaikutteet barokki- ja lännentyylisistä suitsista. Lisää voit lukea näistä mm. täältä ja täältä. 

LG
-Ostin nämä ehkä vähän hätäisenä, kun minulle niin moni sanoi, että jos ratsastaa kuolaimetta pitää olla sitä varten kuolaimettomat suitset, eikä riimu. Ratsastin yli puoli vuotta pelkällä riimulla ja sitten siirryin LG:hen kun riimun ominaisuudet eivät riittäneet, vaan se pyöri päässä. Nämä on hankittu Vainikan aitasta.

LG kiinni stübbenin suitsissa, vaihdoin LG:n alkuperäisen leukaketjun kaksinkerroin laitettuun alaturpikseen, jotta se olisi mukavampi
 
S-hackamore
-Markus Holst
-Kauniin muotoillut lyhyet hackamoret, pituudeltaan hieman "lyhyttä hackamorea" lyhyemmät ja vaikutus pehmeämpi. Tätä käytän yleensä maastossa.

s-hackamore hopean värisenä
s-hackamore kullanvärisenä
Ajossa Skini rilluttelee, innostuu ja painaa ohjalle herkästi niin ettei kuolaimetta ole kärrin eteen asiaa. Ajoon on löytynyt sopiva kuolain jossa pieneen suuhun sopiva kaareva suuosallinen kuolain.

ajosuitsissa on meillä hyvät heijastimet


tarkempi kuva kuolaimesta, 12,5cm suora ajokuolain. Olen laittanut ohjan isoon renkaaseen, deltaohjalla kuolain on liian voimakas. Alavipuvarsi jää vähän turhaksi, mutta vastaavaa ilman alavipuvartta ei löytynyt.

Innostuin ja teetätin kuolaimettomiin suitsiin tällaisen turpaosan jossa lammaskarvainen alaosa

teetetty kuolaimettomien suitsien lammaskarvapehmusteinen turpaosa

Tonttukuvassa pehmuste näkyy kauniistiLetitetty stübbenin otsapanta


stübbenin letitetty otsapanta


Köysiohjat
-Tehty ruskeasta koulutusköydestä. Maastossa talutan ja ratsastan yleensä näillä. On helppo siirtyä taluttamaan selästä tai taluttamasta selkään.


Kapsoni

Skinin mukana tuli nyloninen kapsoni, jonka miltei hylkäsin käyttökelvottomana, mutta myöhemmin huomasin, että se onkin oikeastaan aika kätevä kapistus käyttää toisinaan. Myös apuohjia saa tähän kiinni tarvittaessa
Korvahuppu
Suitsipussi
Tosi kätevä suojaamaan suitsia pölyltä


SATULAT JA SATULATARVIKKEET

ratsastamassa lammaskarvasatulalla

 Horsedream Christ Plus lampaankarvasatula 
-selkärankatilalla, 9/2012 Englannista
-Tämä toimi meillä pitkään väliaikaisratkaisuna perusratsastuksessa. Tuntuma hevoseen on ihanteellinen sen kanssa, pidän siitä tosi paljon. Kuitenkaan se ei voi olla ainot satula, sillä ei jaa ratsastajan painoa, se vain pehmentää istuinluille ja jalustinhihnojen kohtaan tulevaa painetta. Karvaa on selkärangan molemmin puolin enemmän, ja sisällä on vielä ohuet villapaneelit, joten selkäranka saa vähän suojaa muihin malleihin verrattuna. Parhaimmillaan tämä on ratsastushuopana ilman jalustimia.

Christ
Christ

Zaldi 16,5" 31 esteflättäri


Käytettynä ostettu ja leveydestä 32 kavennettu (nyt siis 31) huippulaadukas estepenkki. Matala flättäri-istuin sekä eteenpäin kaartuva siipi tuovat ratsastajalle tilaa vaikka satulan tuumakoko on 16,5". Kaupat tästä satulasta tehtiin 6.2.2014 ja se on järjestyksessä neljäs enkkusatulamme.

Skini nukkuu Zaldi selässä

Sensation ride jump
-rungoton kanadalainen laatusatula tuli meille keväällä 2014

Skini ja Sensation ride jump, tässä huopana on grandeurin rungottoman satulan huopa
SR Christin huovan kanssaSatulahuopia
Mattesin lampaankarvahuopa täytetaskuin


Lammaskarvahuopa alapuolelta
Christin rungottoman huopa jossa sisällä heavy duty -täytteet

Christin huopa päältä
Christin huopa alta


Barefootin heavy duty täytteet

Heavy duty- täytteet lupailevat parhainta painonjakamista ja iskunvaimennusta rungottomiin huopiin. Ne ovat jämäkät ja sisällä on joustavaa muovi(?)levyä. Ystävän kokemuksella näitä ei kannata kuvitella leikkaavansa huovan taskuun sopivaksi kuten tavan vaahtomuovitäytteitä.

heavy duty on parin kolmen sormen paksuinen


Heavy duty- täytteissä on pyöristetyt reunat


Kouluvyö
45cm kouluvyö lampaankarvasatulaan. Se on jonkinlaista pehmeää hengittävää muovintapaista, tosi helppo pitää puhtaana. Joustot molemmissa päissä ja vieterisoljet.


45cm kouluvyö


 Banaanivyö 50cm
Kuva lainattu Vanhalalta, sieltä mistä vyökin ostettu


Sprenger 4-nivel offset eye -jalustimet. Näiden oston oikeutin sillä ajatuksella että ne kestää isältä pojalle: minulla oli taustalla 10 vuoden hyvä kokemus sprengerin turvajalustimista. Myös nilkkojen kipeytymis-ongelma ja turvallisuus olivat vaakakupissa.
Offsett eye on mitä kätevin ratkaisu: jalustin tulee suoraan oikeaan asentoon. Miinuspuolena jalustinten ylösnostaminen eli hihnat vääntyy jos nostaa perinteiseen tyyliin. Meidän tyyliin ei nosteta jalustimia lainkaan tai heitän ne satulan ylitse ristiin.
Perinteiset turvajalustimet

Sensation ridessa olen käyttänyt perinteisiä sivusta vapauttavia jalustimia

AJOVARUSTEET


Ajovaljaat ja kärryt

Kärryt ostin syksyllä 2014, finntackin pienet koppakärryt
 Ajovarusteista voit lukea lisää tästä postauksesta.

Samana syksynä uusin Skinin valjaita. Aiemmat oli koottu suurimmaksi osaksi käytetyistä osista, joista voit lukea täältä.

Valjaat paikallaan varustehuoneessa
 

BOOTSIT

 Old Mac´s G2-bootsit
Nämä istuvat hyvin soikeaan kavioon, mutta olivat aluksi vaikeat laitettavat, nimittäin niissä on kahdet tarrat ja solki. Laitto nopeutuu kuitenkin huomattavasti kun sormet harjaantuvat, ja se tapahtui yllättävän pian! Solki on jäätyneenä vaikea irroittaa ja täytyy odottaa hetki bootsien sulamista kovilla pakkasilla.

Säärystiminä villasukat..

Old Mac bootsit altapäin nastoilla
Aiemmin meillä oli näissä nastat, nyt meillä on Old Mac g2-bootsit myös hokitettuina, koko on tietysti sama kuin ennenkin eli 4 edessä, 3 takana. Uudet bootsiparit saapuivat 29.10.14


Equine fusion ultimate slim- bootsit
Aiemmin meillä oli Equine fusion Performance bootsit, mutta ne olivat hieman liian pyöreät, joten vaihdettiin slimmiin. Aiheesta voit lukea lisää tästä postauksesta.
Koko 13 käy etusiin
Easyboot Glove
koko 1 takasiin. Ostin koon 2 etusiin, mutta ne olivat aivan liian isot, kokeiltiin myös 1,5:ttä, muttei sekään koko aivan hyvä ollut, pyöri jalassa pitemmällä käyntilenkillä

SUOJAT


Muru lähdössä ajolenkille suojitettuna ja valjastettuna. Tässä on old mac g2:t etusisa ja takasissa shingsit joiden päällä on putsit
Kuljetussuojat

Kuvassa vielä upo-uusina korkeat kuljetussuojat, ostettu muuttomatkalle Ruotsista Suomeen. Suojavat kaviosta polveen/kintereeseen, hyvät vahvikkeet kavion kohdalla. Nähtävissä myös vesikanisteri, joka meillä oli mukana muuttomatkalla
Kylmäyssuojat. Nämä on tarpeeksi korkeat jotta kylmää koko säären ja vuohisen. Käytössä olleet hyvät.
Tallisuojat Horze, koko cop, aivan ihanan helpot verrattuna patjoihin ja pinteleihin!


Muita suojia:
 • jännesuojat etusiin
 • lyhyet hivutussuojat takasiin
 • pitkät hivututssuojat takasiin
 • kumiputsit takasiin

 

LOIMET/VILTIT

Ensimmäisen talven tullen meillä ei ollut vilttiä ja back on track-tuotteista innostuneena ostin sitten samasta valikoimasta meille viltin. Tätä käytetään ensikuivatukseen heti hikeen ratsastuksen jälkeen kävelytyksen ajan ennen  kuivatusloimeen vaihtamista tallissa. Tai vaihtoehtoisesti kevyen lenkin jälkeen. Minusta on talvisin kiva liikunnan jälkeen pistää hetkeksi viltti niskaan, vaikka oltaisi vaan oltu kevyellä lenkillä, tuskin siitä on haittaakaan, saa lihakset samalla vähän hoitoa.

Skinny vilttinsä kanssaKun Skinny on oikein hikinen, viltin lisäksi kuivatukseen on 2 fullneck-fleeceloimea. Tarpeen mukaan käytetään toista tai sitten vaihdetaan ensimmäisen kastuttua toinen. Ensimmäisenä meidän ihana sininen fleeceloimi:

Ihana pehmeä sininen fullneck fleeceloimi kuivatukseen, Hevarilta vain 39€

 Ja toisena kuivatusloimena on back on trackin musta fleeceloimi:

Tässä näkyy loimen istuva etukiinnitys, poikkeuksellisesti tämä loimi oli 125cm kokoa, vaikka Skinin loimikoko on 135cm

Loimi sivulta
kesäkodista talvikotiin menossa, bot-fullneck fleece kuljetuksessa päällä


Päähuppu

fleecehuppu kaulan ja pään kuivatukseen
Jouluna 2014 ostettu bot tallitoppis (malli Mia) 160grammaa, 135cm
valitettavasti bot-tallitoppiksesta on toistaiseksi vain kännykkäkamerallani otettu kuva


Sadeloimi, jossa 100g vanuvuori ja irroitettava kaulakappale (ostettu 8/2013, 135cm). Tämä loimi oli niin hyvä, että ostin uuden samanlaisen 12/2016.

15.11.2015
12/2016

upo uusi loimi 12/2016Sadeloimi fullneck 100g (10/2015,  Wheatherbeeta, 135cm 119€)uusi loimi takaapäinKevyttoppaloimi 220g Equi Theme Tyrex (135cm), 
Equi theme tyrexin vedenpito- ja hengittävyysominaisuudet on kehuttu maasta taivaisiin, saa nähdä pitävätkö lupaukset paikkansa.


Equi themen vedenpitävä kevyttoppaloimi uutuuttaan hohtavana 2.12.2013
loimi takaviistosta

Toinen toppaloimi (suht saman kuin värinen kuin Equi theme, kantit kirkkaammat)


(c) Miia 29.1.2014Sadeloimi high neck 135cm, vuoreton (9/2013)Uuden loimen kanssa syyskuussa 2013. kuva: Taru

Toinen finntackin vuoreton sadeloimi, 135cm, vaaleansininen

21.11.2015

mitoitus olikin tässä loimessa aiemmin ostettua samanlaista pienempi, joten tämä on vähän nafti.

Samainen loimi kesäkäytössä -ilmeisen kolea yö ollut takana

11/2016 Skini sai kaksi Globuksen higchneck-heijastinsadelointa. Onpa kätevä lähteä talutuslenkille tai ilman satulaa ratsastamaan suoraan tarhasta kun on tämmöinen! Toinen vuoreton, toinen kevyttoppavuorella.
Skini tallissa uudessa loimessaan

näin hyvät heijastimet on sivussa

ja vielä globuksen heijastinloimi takaa
Heijastinliivi, jonka on ompelija tehnyt satulan kanssa käytettävästä heijastinloimesta yhdistämällä siihen ihmisten huomioliivejä

Skinin heijastinloimi 10/2015Fullneck heijastinloimi, ompelijalla "itse tehty", loimesta voit lukea tästä ja tästä.


Ajoloimi
15.11.2015 ajolle lähdössä
Kun päästiin loimiasiaan päästäänkin seuraavaksi kesäihottumaisen kesävarusteisiin. Skinin mukana tuli vanha ja vähän rikkinäinen ihottumaloimi, joka toimii mainiosti varaloimena.


Uusi ihottumaloimi, Horse comfort
-Suojaa myös vatsaa ja etujalkojen väliä


Tuota saman sarjan päähuppua Skini ei suostunut pitämään, vaan jouduin myymään sen

hirnakka sai hyönteisloimeen myös heijastimet: huomaa jokaisessa loimen klipsissä heijastinteipin palat
Skini sai kesän 2016 lopulla myös snuggyhoodsin ihottumaloimen
loimessa on hännälle erikseen "kääre"

Mahakappale kiinnittyy tarroilla
Skini inhoaa korvahuppuja, mutta onhan sitä ressua välillä koitettava suojata, joten ostin kauniisti snuggy hoodsiin sopivan kärpäshupun.Varsin tyylikäs näky!

Ja rakas kun on kova piehtaroimaan, niin uutuuttaan hohtanut loimi-huppu-yhdistelmä näytti seuraavana päivänä tältä:
Laidunkamu järkkäsi siihen aika pian myös peffaan reijän..

Paikkailu on arkea ihottumaloimien kanssa
Ostin toisenkin korvahupun kesällä 2016, tässä kuvassa se on horse comfortin loimen kanssa

MUUTA


Hoitolaatikko

Toukokuussa 2014 ostettu iso hoitolaatikko helpottamaan tavaroiden kuljettamista hoitopaikan ja varustehuoneen välillä. 29€/Kärkkäinen
pari harjoista

meidän ihanat muumi-sakset


Työkalupakki vuolutarvikkeille
-Vanha Skinin mukana tullut harjalaatikko muuntautui kätevästi työkalulaatikoksi. Siinä oli aluksi meikäläisen kavioraspi ja kavionvuoluluuppi jossa toinen pää on kaviokoukku + harja.
Myöhemmin täytettä on tullut lisää: mitta, hanskat, hiomapaperia ja lukkorasvaa ja pienempi luuppi.


Koulutusköytemme
-(silver tip, 4,5m)
-En olisi ikinä uskonut mikä ero voi olla tällä ja normaalilla riimunnarulla. Kontakti ja tuntuma!Naruriimu ja koulutusköysi. Naruriimun myin sittemmin pois sillä se jäi vähän käyttämättömäksi kun maastakäsittelyn perusteet tuli molemmille tutuiksi ja ne onnistui ilmankin.

Juoksutusköysi, 7,3m

Piti kuvata tämä lappu kun siinä lukee Made in Montana, USA. Harvoissa tuotteissa lukee näin eikä Made in China ;). Niin ja juoksutusköysi on merkkiä Double diamond

Hoof wrap löytyy kavion paketointia varten
LISIKSIÄ
-Nämä nyt eivät ole varusteita, mutta halusin lisätä tänne vähän meidän käyttämiä lisäravitsemuksia

-Mustakuminasiemenöljy

Better breathing on ollut meillä käytössä

tätä on ollut välillä kuurina
Meillä on syötetty kahta erilaista omega-öljyä. En oikeastaan huomannut mitään vaikutusta tai eroa näillä. Skini inhoaa syödä öljyjä.


LINKKEJÄ

Varusteisiin liittyviä postauksia
Barefoot London satulan mallailua

Välähdys menneestä; hevosen ostaminen alkaa varusteista?
Satulan sovittelua: Trekker True Talent ja Pro Arte 
Freeform classic sovituksessa
Kulkijat pimeydessä: heijastimia ja valoja
Tuunattu heijastinloimi
Old Mac´s G2 Nastarenkaat
Bootsit jalkaan ja lenkille
Batman (päähuppu)

Kauppoja, joista on olen ostanut tavaroita

Kotimaiset
Hevari
Viljar shop
Hevosfakta
Jokimaan ravikauppa
Scanarab Millcreek ranch
Hevoskuiskaaja
Niilolan hevoshuoltamo
Vainikan aitta 
Satulasoppi
Börjes tingsryd kotimäki 
Joensuun ravi- ja ratsastustarvike 
Vanhala
Savikon tila
Tokmanni
Prisma
Agrimarket

Ulkomaiset
Tack sales
Horse dream
Long riders gear
Equiporium
Equestrian.com

31 kommenttia:

 1. Mä haluaisin kyllä kovasti Lasselle tuollaisen lampaankarvasatulan. Vaikuttaa niin meidän jutulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi. Se oli melkeen halpa siihen verrattuna mitä uudet "satulat" yleensä maksaa ja miten mahtava tuntuma siinä on ja miten ihana se on :)

   Poista
 2. Ihan mielenkiinnosta kysyn: Millä perusteella Himalajan suolakivi on terveellisin ja paras? :) Mekin olemme yleensä ostaneet Ukolle kyseisen suolakiven, mutta viimeksi ne olivat loppuneet kaupasta, joten ostimme sellaisen teollisen suolakiven (valkoinen ja painaa 10kg).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatan olla vain mainonnan uhri, siitä on vain syntynyt mielikuva, että olisi terveellisempää. Olen lukenut tietysti juuri niiden ihmisten tekstejä, jotka kyseistä suolaa myyvät ja tunnetustihan myyjän tuote on aina hänen mielestään paras. Kun tuosta yrittää etsiä tarkempia tietoja (siis ihan jo ihmisen kannalta), niin löytää yhtä ristiriitaista tietoa, kuin vaikkapa rungollisista ja rungottomista satuloista. Olen tullut siihen lopputulokseen, että saattaa olla terveellisempi tai ei, mutta tuskin ainakaan huonompi kuin normaalikaan suola :).

   Tämmösen aika hyvän artikkelin löysin, jossa on yritetty vetää yhteen noita eri näkökantoja
   http://www.elisanet.fi/faro/suola/suolasta.htm

   Poista
  2. Vaikka Himalajan suolakivi ei olisikaan terveellisempi, se jostain syystä maistuu ainakin Ukolle paremmin kuin tuo teollinen. :)

   Poista
  3. Joo tuosta mausta ainakin ihmiset on sanoneet, että maku on hienostuneempi. Ukko taitaa olla makutietoinen hevonen ;). Itse en ole hoksannut vertailla sitä tavalliseen, meillä nimittäin ihmisetkin syö tuota suolaa.

   Poista
  4. Myöhään vastaan mutta Himalajan suola on puhdasta, ei teollista suolaa, eli ns. "terveellisempää" kuin perussuola. :)

   Poista
 3. Mulla on ikävä tota lampaankarvasatulaa, mulla oli joskus moinen lainassa yhden talven ja ra astuin! Hesellä oli parasta tehdä maastoja pakkasella sen kans, en oo vaan raaskinut omaa ostaa. Hei jos oot myymässä jotain niistä suitsistasi (jos ymmärsin oikein yllä olevan) niin onko ne minkä kokoiset? Etsin Nikalle ratsusuitsia, oon aatellu jos osaisin "kouluttaa" sitä vähän ratsun tavoille niin pitäähän sillä nyt ratsusuitset olla ;)) Näyttää siis ees niiden puolesta ratsulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin hetken että mitkä suitset O_o, piti luntata tuolta ylempää sivulta. Tottakai myyn ne sulle :D! Niihin oli mustat ohjatkin mutta sain myytyä ne jo kesällä. Paljos me neuvoteltas hinnaksi? Niissä on tommonen hieno turpis :D. Mutta otsis puuttuu. Pari kymppiä tai vähän päälle?

   Mut vielä pitää mainostaa, että ravisuitsissa on ihan lyömätön se turparemmisysteemi, pitää suitset paikallaan, tuo ratsuturpishan on tavallaan vaan koriste. Mut en oo vielä luopumassa niistä suitsista, jotka on muuten ratsusuitset mut poskiremmit ja turpis on ravisuitsista. Mut semmosten kokoaminen on helppoa kun tarvii ostaa vaan otsis ja niskaremmi kun on ravisuitset jo olemassa.

   Mä tuun sun kanssa mielelläni sitten "kouluttamaan" sitä, hih ;). Mut kylhän se jo tarjos sitä laukkaakin viime kesänä, vaik taiskin johtua kengistä, mut kuitenkin :D

   Ai sulla on ollu tommonen lammaskarvasatula, joo, ne on kyllä ihania <3. Lyömätön juurikin kylmillä keleillä kun hevosen lämpö lämmittää. Ei ollu kylmä koko talvena.

   Poista
 4. Kaupathan on jo sovittu ja ohjia mulla on että nou hätä :) Vai voiks mennä montéohjilla ratsusuitsilla?! ;)) Noh ei vais, on mulla kolmet normiohjatkin, itte harvemmin meen muilla kuin montéohjilla.


  Tuu vaan kouluttaan, pojasta tulee vielä hyyyyvä ratsu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjat kuin ohjat, kunhan ei oo lähistöllä pipokireitä ratsuihmisiä ;). Jees, it´s a deal! Kaivelen ne suitset esille..

   Poista
 5. Nii ne sellaset ratsuihmiset kyllä tunnetaan :D

  VastaaPoista
 6. Itsekin olen välillä miettinyt tuon koulutusköyden ostamista. Se vain on niin kallis, mutta ilmeisesti hintansa arvoinen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti hintansa arvoinen. Kannattaa huolella punnita kuinka pitkän haluaa ja ostaa sitten kerralla semmoinen. Nyt jos ostaisin niin meidän tarpeisiin ois paras tuo 3m käysiohja, jota voi käyttää taluttamiseen ja sitten joustavasti maastossa nousta selkään ja tehdä siitä ohjat ja yhtä hyvin se toimii koulutusköytenä. Jos nyt pitäisi valita, ostaisin 3m köysiohjat + 7m juoksutusköyden ja jättäisin perus koulutusköyden 4,5m ostamatta :D.

   Poista
 7. Paljonko tilaa teillä on tuon runkosatulan ja hevosen selän välissä etukaaren kohdalla?Kun Cupidolla on aika iso rako siellä , onkohan se tavallista että siellä on iso väli?

  VastaaPoista
 8. 2-3 sormea, en tarkalleen muista paljonko :). Parempi liian paljon tilaa kuin liian vähän sillä runkosatula ei yhtään jousta, eikä se saa ottaa kiinni säkään tai rankaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin :).Meidän satula taitaa olla vähän pieni Cupidolle , kun se on taas kesällä lihonut , mutta eiköhän se siitä kun kunnolla liikutta sitä syksyn mittaan.Kun sinne mahtuu varmaan 5 sormea väliin...

   Poista
  2. Millä tavalla se on pieni? Reilu säkätila muuten hyvin istuvassa satulassa ei ole mikään ongelma, päinvastoin, ei se kai haittaa mitään, korkeintaan ihmisen kontaktia hevoseen, ei pääse niin lähelle hevosta, mutta jos ei oo ollut semmosta fiilistä ettei pääse lähelle hevosta ja kaikki toimii niin eiköhän kaikki ole kunnossa. Hikijäljet ratsastuksen jälkeen kertoo paljon, niitä kannataa tarkastella.

   Poista
  3. Luulenpa että kaikki on kunnossa , pieni varmaan siksi kun toppaukset ei ihan ylhäältä asti ota kiinni mutta on kyllä muuten ihan sopiva :).

   Poista
 9. Ovatko nuo Heavy duty -täytteet olleet hyvät? :) Ajattelin, että voisin ostaa tuollaiset Freemaxin alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on tosi jytyt ja olen tyytyväinen niihin, mutta itse vaihdoin ne toistaiseksi pois notting hillin alta kun tuntu olevan niin jytyt, että on helpompi kikkailla huopapaloilla kun muukin pehmike antaa tarpeeksi periksi. Nuo turvaa enempi tuota selkärangan tilaa, ja notting hillissä on höttöpehmusteillakin se asia kunnossa. Vaikee sanoo oisko nuo teille tarpeen :)
   T. Bessie

   Poista
  2. Mekin ollaan käytetty nyt retkipatjaa, mutta ehkä nuo Heavy duty -täytteeet jakaisivat painon vielä paremmin. :) Sitten voisi laittaa satulan keskiosaan palaset retkipatjaa, jolloin saadaan tehtyä Ukon selästä ns. suora.

   Poista
  3. Ja ehkä tuonne satulan alle kaipaisi jotain jykevämpää tavaraa. ;)

   Poista
  4. Eikö teillä oo huovassa siis ollenkaan sitä vaahtomuovipaneelia joka tulee sen mukana? Pelkkää retkipatjaa siis? Kyllä noi on ihan kokeilemisen arvoiset täyteet, on jämäkät ja paksut, vahvaa ainetta ja reunat hyvin muotoiltu valmiiksi.

   Poista
  5. On, mutta se on aika olematon. :D

   Poista
  6. Niinhän se on, kyllä tuo vois olla kokeilemisen arvoinen tuo heavy duty, kokeilematta ei ainakaan tiedä :)

   Poista
 10. Googletin kylmäyssuojia hepalle ja tämä postaus tuli sieltä. Minkä merkkiset suojat ovat ja ovatko olleet hyvät? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys :). Nuo on olleet tosi hyvät, meillä on tallilla pakastin niin ovat siellä valmiit käyttöön. Nuo on muistaakseni W-ice wrapit, hinta on parilta noin 50€ luokkaa mutta ovat hintansa ansainneet, nuo on nimittäin markkinoiden korkeimpia kylmäyssuojia, ja minä haluan kylmätä myös polvea ja vuohista.

   Ainot miinus on että vanhassa mallissa tarran malli on huonompi. Meidän suojat on ostettu hinnan takia kahdessa erässä, ensin yksi pari ja sitten myöhemmin toiset. Vanhassa tarramallissa vastintarra on tuossa kuminauhassa, kun taas uudessa vastintarra on itse suojassa. Vanhan tarramallin suojissa on sen takia meidän pikkujaloille liian pitkät kiinnityskuminauhat (silti semmoiset että ne pysyy kiinni eli toimii silti). Uusissa taitaa kaikissa olla tuo parempi tarramalli joka on vähän lyhyempi :).

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.