lauantai 4. maaliskuuta 2017

Runo surusta, tuskasta ja ikävästä


Silkkiturkki, säihkysilmä, halinalle, pörriäinen, 
niin viisas ja iloinen. 
"Olet niin ihana, etten kestä". 
Niin sanoin monesti kun tavattiin, 
pusut turvalle annettiin. 
Monia hetkiä yhdessä vietettiin, 
lenkkeiltiin, rapsuteltiin, juteltiin. 
Elämästä nautittiin.

Kun uusi vuosi toikin sairauden, lamaannuin, 
tässä ei voi käydä niin, 
kuin synkissä painajaisissa pelättiin.
Päivässä toivo vietiin.
Mutta "ei ole mitään hätää, huomenna herätään ja kaikki tää 
on pahaa unta vaan", sanoin niin.

Eron hetken raastavassa kivussa olin valmis seuraamaan, 
vaikken tiennyt minne seurataan. 
Anna minun kuolla suruun ja tulla mukaan. 

Mutta elämäni tähti
taivaalle lähti näin.
Ja minä jäin.

Silloin sydämeni moukaroitiin pirstaleiksi, 
revittiin palasiksi, 
kukaan ei tiedä miksi.

Miksi minulta otettiin tämä elämäni tähti pois, niin rakas. 
On ikuisuus kun viimeksi näin rakkaan,  
ikuisuus on tulossa ilman, 
sitä pelkään.

Surua, itkua, kaipausta. 
Työ tuo unohdusta,
silti on elämässä suuri aukko musta. 
Tärkeitä ihmisiä on ympärilläin, mutta kukaan ei ole hän, 
jota ilman vain jäin. 
Sanat eivät riitä kertomaan kuinka rakastan, tätä sielunkumppania, ystävää
ja miten vaikeaa on ymmärtää, 
että tätäkö on nyt elämä tää.

Suuri on suruni, pohjaton ikäväni, kipu on korvannut ystävän.
Musta aukko tuli elämään, 
musta aukko sieluuni
Palanen on irronnut sydämestäni, rakas vei sen mennessään.


10 kommenttia:

 1. Kipu tuntuu läpi. Kauniilla tavalla. Voimia!

  VastaaPoista
 2. Voin samaistua menettämisen tuskaasi. Elämäni hevonen laukkasi vihreämmille 28.7.2016. Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Samoin muille kommentoineille ja minua muistaneille<3

   Poista
 3. Moi! Otan osaa hevosesi poismenon johdosta, paljon voimia sulle.
  En tiedä onko tämä nyt vähän typerää tässä tilanteessa/tähän postaukseen kommentoiden kysyä, päätin kuitenkin niin tehdä, asiani koskee Horseware Micklem suitsia.
  Olen ajatellut hankkia hevoselleni laadukkaat sidepull-suitset (mahdollisesti peräti teettää) ja ehkä myöhemmin jossain kohtaa myös laadukkaan kapsonin. Kunnes erilaisia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia penkoessani törmäsin noihin Horsewaren Micklem multibridle suitsiin.
  Mua viehättää se, että voisin käyttää tuota yhtä varustetta sekä sidepull-suitsien tapaan, että kapsonina ja mahdollisesti myös kuolaimen kanssa.
  Teettämällä saisin varmasti juuri mun hevosen päähän lienee täydellisesti istuvat ja juuri sellaiset suitset, kuin tahdon, juuri äsken mulle tuli mieleen, että voisinhan mä myös teettää sellaiset suitset, joita voi käyttää sekä sidepullina että kapsonina.
  Mutta tuollaiset teetetyt suitset tulisivat todennäköisesti aika kalliiksi, todennäköisesti vielä kalliimmaksi, kuin nuo Micklemit ja hankkiminen on vaivalloisempaa (keneltä, millaiset sitten tarkalleen ottaen todella haluan, miellyttääkö lopputulos jne.).
  Onko nuo Micklemit hyvät ja hintansa arvoiset? Musta tuntuu että kauhean monilla on sellainen kokemus, etteivät ole oikein istuneet hepan päähän? Minkäköhän kokoiset kannattaisi tilata? Mun hevonen käyttää yleensä cob tai full kokoisia varusteita.
  Mietin kumpi olisi järkevämpää, teettää vai ostaa nuo Micklemit. Tai kolmantena vaihtoehtona ostaa jotkut toiset laadukkaat sidepull-suitset ja/tai kapsoni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja anteeksi että vastaus viipyi, tavallaan mielelläni kerron ja tavallaan jokainen blogin aukaisu tuottaa tuskaa.

   Koko on minusta nafti eli ota kahdesta se isompi. Mä en tykkää itse siitä ajatuksesta että kuolainten kanssa on turpis, harvoin osataan jättää se tarpeaksi löysälle. kuolaimettomana se on toki pakko olla.

   Mä teetin Skinille suitset mittojen mukaan, hintaa tuli 200€, upeat ja kauniit ovat. Kuitenkin mitoista huolimatta poskihihnat jäi hieman liian pitkiksi eli ei tullu niin ihanteelliset ku ois toivonu, mittojen ottaminen on haastavaa. Käyttäkelpoiset ne oli kuitenkin, sain tieistettyä yhdet lisäreijät poskiremmeihin.

   Suosittelen ensin ostamaan ja myöhemmin vasta mahdollisesti teettämään jolloin tiedät tarkkaan mitkä ostettujen "viat" haluat korjata teettämällä. Ja suitsiakin voi joutua tunnetusti ostamaan useammat ja eri käyttöön, nimimerkillä lopulta 3 suitset.

   Poista
 4. Hei! Tulin pitkästä aikaa blogiisi ja jäin miettimään miten voit? Niin surullista (ja väärin) että jouduit Skinistä luopumaan. Teidän yhteiseloa oli ilo seurata näin blogin välityksellä.

  Terveisin Emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Emma! Tämä vuosi on ollut hyvin raskas. Suru ja ikävä aaltoilevat, välissä on elämää ja sitten tulee surun ja ikävän hyökyaalto ja vie mennessään. En mitään toivo niinkuin tätä ei olisi tapahtunut.
   Kiitos viestistäsi

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.