perjantai 26. joulukuuta 2014

Varustetoiveita ja mitä niille kuuluu?


Skini ja uusi tekkeli
Kiitos Reetta haasteesta! Haaste on peräisin jo varmasti kaikille tutusta blogitallista ja alunperin haasteessa oli tarkoitus kertoa joulutoiveista hevosen tai omistajan näkökulmasta. Nyt joulu on voiton puolella ja lahjat jaettu, mutta mihin ne varustetoiveet siitä menisivät? Ei tietenkään mihinkään, yhtä ihania, tarpeellisia ja koukuttavia ne ovat!Viime vuonna tuli kirjoitettua aiheesta jo hyvissä ajoin syksyllä postauksessa "Rakas joulupukki -eli varusteunelmia". Vastapainoksi kirjoitan aiheesta tänä vuonna vasta vuoden viime metreillä.

Peilaan viimevuotisen postauksen kautta, mitä toiveille tapahtui ja mitkä varusteet nyt polttelevat.

Viime vuonna kirjoiteltiin varusteunelmista jo varhain syksyllä, tänä vuonna vasta vuoden viime metreillä

Satulat ja satulatarvikkeet

Viimevuoden ykköstoive oli sopiva laatusatula
Stradaa ja Stübbeniä olen tuolloin haaveillut. Ja nimenomaan satuloista haaveiluhan on sallittua ja ihanaa <3, ja ilmaista. Mutta miten noille unelmille kävikään..? 

Olin jo sähköpostitellut Stradan jälleenmyyjän kanssa ja suunniteltiin mittaajan kuljetusta junalla tallillekin. Olin melkeen varma, että se ois sitten täydellinen, kun siihen satsaisi tuhansia euroja -"sittenhän sen ois pakko olla sopiva"! Mutta kuinka ollakaan, stradan tilaukset Suomessa lopetettiin sopivasti. Lisäksi meillä käynyt satulansovittaja sanoi, ettei kannata mittatilaussatulaan edes rahojaan pistää kun se ei todennäköisesti olisi sen parempi kuin jo "valmiit" satulat. 
Stübbeneitäkin tuli sovitettua eikä niistä mikään ollut sen oloinen, että kannattaisi alkaa stübbenin innovaatiosatulaa equi soft-rungollakaan tilaamaan.

Skini ja Zaldi 1.10.2014
Stübbenin ja Stradan sijasta meille tuli Zaldi, joka on kyllä niistä lukuisista sovitetuista runkosatuloista Skinille parhaiten sopiva. Eikä se siltikään ole tarpeeksi sopiva, jotta sillä kelpaisi ratsastaa päivittäin. Itse ratsastan Zaldilla tai myöhemmin tulleella Sensation ridella vain reippaat maastot (ellen siis aja). Ja jos joku vieras käy ratsastamassa niin he saavat tehosekoittimen selkään turvakseen jomman kumman. Satulatilanteesta kirjoittelinkin 22.lokakuuta postauksen jossa kerrotaan siitä tarkemmin.


Tänä Jouluna Skini sai kuin saikin joululahjaksi vielä yhden uuden satulan. Grandeurin ratsastushuovan+ rungottoman yhdistelmän, jonka hankinnasta kerroin aiemmassa postauksessa. Grandeur odottaa jo postissa jotta ennätän sen sieltä noutamaan.

Kuvasta kiitos Ärrälle, jolta siis tämän satulan ostin

Viimevuoden turhin toive olivat erilaiset luksus-satulahuovat ja luojan kiitos pysyin järjissäni enkä sijoittanut yhtään rahaa niihin. Johan meillä 3 premium-merkin huopaa on käytössä. Se riittäkööt! Täytyyhän tässä varustehommassa edes jostain kohtaa pistää itselleen rajaa, eikö?

Paras pysyä poissa houkuttelevien laatuhuopien nettisivuilta..


Suitset ja suitsitarvikkeet

23.11.2014 stübben + lg, vakiosuitsitus kentällä

Toivoin viime vuonna stúbbenin letitettyä otsapantaa ja kuinka ollakaan, toive toteutui -sain sen ihanalta kummitädiltäni syntymäpäivälahjaksi. Se on jatkuvasti käytössä ja suosikkipantani.

Stübbenin suitset kera ihanan letitetyn otsapannan. Siellä se on, vaikkei tässä hirveästi näy
Viime vuonna toivoin, mutta onneksi en saanut, stübbenin hackamoren remmejä. Tulin vihdoin järkeeni merkki-intoilussani ja totesin lg:n oman turpaosan ja leuan alle laitetun tavan alaturpiksen toimivan niin mainiosti, ettei paremmasta väliä.


Skinikin tietää näyttää kieltä niille turhille varustehaaveille, joista voi haaveilla, vaan ei kannata toteuttaa

Loimet

Viime vuoden loimihaaveita joulupukille
Bucasia tai Botia meille ei viime vuonna tullut. Sen sijaan ostin Skinille viime vuonna varhaiseksi joululahjaksi 2.12.2013 equi themen vedenpitävän kevyttoppaloimen: 220g, 135cm. Equi theme tyrexin vedenpito- ja hengittävyysominaisuudet on kehuttu maasta taivaisiin, eikä toistaiseksi ole tullut tarvetta niitä kyseenalaistaa. Laadukas ja lämmin loimi, yhä nyt vuodenkin päästä

loimi uutena 2.12.2013
Loimi vuoden vanhana 22.10.2014
Tänä vuonna Skini sai joululahjaksi myös sen haaveilemani bot-loimen. Nykyinen talvitalli on ns. kylmä talli joten pääsin ostamaan Skinille sen ensimmäisen talliloimen! Skinille onkin tilattu yöpuvuksi back on trackin 160grammainen tallitoppis (bot-malli "Mia") kylmimmän talven paukkupakkasille.

Omistajalle

Haaveilin viime syksynä ihanasta jouhikorusta, mahdollisesti sormuksen muodossa..


Sormusta ei ole vielä hankittu, mutta sen olen päättänyt, että tämmöinen tulee Skinin jouhista, ennemmin tai myöhemmin.

Muita ratsastajan toiveita olivat muunmuassa ratsastushousut....Tänä talvena sain vihdoin toimivat talviratsastushousut! Kiitos äitini, joka hankki ne minulle valmistujaislahjaksi. Olen käyttänyt näitä joka päivä siitä asti kun sain ne.

Kyseessä ovat Hööksin softshell-housut. Henkselien ansiosta nämä eivät valu ja pitävät alaselänkin lämpimänä

Viime vuoden toivelistalla oli myös kengitysesiliina. Ja kuinka ollakaan. Ystäväni Hanna pisti minulle vihreät kokochapsit pakettiin! Ja näin minulla on kunnon vuolusessioita varten hyvä suoja housuille!

Ja ranteita suojaavat hanskat oli toivelistalla viime vuonna. Hmm... No, tämä seuraava kuva on otettu noin kuukausi sitten..

Ups, puukko lipsaksi. Runsaan oloisesti verta, vaan viilto ei mennyt syvälle
Niin että täytyy myöntää, että puukko ottaa osumaa ihoon ihan säännöllisesti. Ranteita suojaavista hanskoista viis -kun käyttäisin edes sormia suojaavia hanskoja! Olen ostanut niitä jo kahdet, jotta ne olisivat aina käden ulottuvilla. Uuden vuoden lupaus on petrata hanskojen käytössä. Aina kun on puukko kädessä niin pitäisi löytyä hanskatkin. Tämä ei ole enää mikään leikin asia. Kesällä luulin jo että tuli syvempikin haava. Vaan säikähdyksellä selvisin silloinkin. Jos jotain hyvää, niin kantapään kautta opin käyttämään hanskoja vuollessa ja siedätyn myös verelle. Ehkä.

Kesällä lipsahti viimeksi

Uusia toiveita

 • Vetokarttu kärreihin ja/tai tappi pitkäliinaiselle rintaremmille
 • Toimivat ajokuolaimet.. Tähän asti on kokeiltu; oliiviniveltä, nivellettyä olympiaa (kaikissa reijissä), postikankea suoralla kumisuuosalla, kaarevaa pelhamia, billy allen sylinterikuolainta. Seuraavaksi testataan suoraa kumikuolainta, waterwordia ja kimblewickiä. Jotain, jossa olisi pidätysvoimaa kun hra jäbä lämminverinen kiehahtaa ja toisaalta semmoinen joka ei ole niin kova kuin pelham tai olympia.
  Seuraava kokeilu

  Kaareva pelham. Liian kova deltaohjalla, ohja keskimmäisessä renkaassa saa aikaan nykimistä

  postikanki, joka oli liian paksu, kankivarsi olisi tässä ollut ehkä jopa sopiva
 • Ruotsista on saapumassa uutuustossu Shings Suomen markkinoille. Olen niin täpinöissäni! Tämmöset meille heti!
 • Equine fusionista on saapumassa slim-malli jonka pitäisi istua Skinin kavioon kuin nakutettu. Tämmöset meille ensi kevääksi! Näillä juostaan ensi kesän kovat maastot!
Eräs viaton ponikulta

 Hyvää Joulua ja onnellista uutta vuotta!

12 kommenttia:

 1. Nuista ajokuolaimista: oletko kokeillut suoraa rautakuolainta? Meidän tammalla on jokseenkin herkkä suu, mutta joskus innostuu painamaan remmille. Suora kumikuolain ei ollut hyvävaihtoehto, sillä se oli liian kuiva, aukaisi suupielet ja teki tammasta vastenmielisen ajettavan. Kokeiltiin paksumpaa kumikuolainta ja ohutta kumikuolainta, kummatkin yhtä huonoja. Tuo suora rautakuolain on ollut huomattavasti mukavampi vaihtoehto, ei ole kuiva ja tammakin tykkää. Se ei ole liian kova, mutta sillä kyllä helposti rauhoitettua innokaaksi heittäytyvän tamman.
  Joskus sopivien kuolainten etsimiseen menee aikaa, mutta toivottavasti löydätte sopivat. Se tekee ajamisesta kummallekin miellyttävämpää, niin hevoselle kuin kuskille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skinillä käytettiin suoraa rautakuolainta, oikeastaan olympiaa, mutta poskiremmi ja ohja suuosan renkaassa, silloin kun koeratsastin sitä. Siksi ajattelinkin että jostain suorasta voisi olla hyvä lähteä liikkeelle. Tuo pelham on nyt kokeiltu myös niin että ohja on suuosan renkaassa, mutta nykiminen ja ohjalle painaminen alkoi heti. Aion kokeilla sen uudelleenkin noin ja myös siten, että pistän poskihihnat ja ohjat suuosan renkaaseen -silloinhan se ois kuin tavan suora kuolain. Vaikka tuo pelham on hieman kaareva, en tiedä vaikutaisiko se siten että suuosa olisi täysin suora.

   Kokeilin tuota suoraa ohutta kumikuolainta ja Skini oli tyytyväisin suunsa kanssa sen kanssa. Varustaessa siis. Ajaessa siihen olikin sitten kuulemma kiva painaa ja nykiä lisää vauhtia ja ohjaa... Ehdittiin kokeilla jo waterfordikin, ja sen kanssa Skini oli selvästi levoton, myös varustetilanteessa. Kokeilut jatkuvat :D!

   On se kumma, oli varuste kuin varuste niin joutuu tähän samaan sovitusrumbaan ;)

   Poista
 2. Ja jos tuo suora ei toimi, niin babypelham? About sama varrenpituus kuin tuolla postikangella, ja saa erilaisilla suuosilla.

  Meillä on sen verran onnellinen tilanne, ettei just nyt tarvita yhtään mitään. Toppaloimen vois päivittää parempaan, samoten vuorellisen sadeloimen fleecettömään ja vuorettoman kokoa isompaan -vaan siinä se, eikä yhdelläkään ole hengenhätää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli hyvä vinkki. Babypelham menee harkintalistalle siis. Ja tsekkailen myös noita lyhyitä postikankia erilaisilla suuosilla...

   Harvoinpa varusteiden johdosta kellään on hengen hätää ;). Minä oon vaan semmonen varuste-intoilija, että niitä on vaan niin ihana olla jatkuvasti suunnittelemassa, se on niin ihanaa :). Vaik toki on näitä ihan "oikeita" tarpeitakin joihin ostoni perustan.

   Poista
 3. Näkisit mihin kuntoon sain kämmensyrjäni "vain" pelkällä uudella raspilla kun vähän lipsahti ja ei tietenkään ollut hanskoja kädessä :D

  Mä kattelin kanssa noissa Shingejä, mutta ne näyttää omaan silmään juuri siltä, että tamma saa ne tuhannen päreiksi yhdellä tehokkaalla sivuaskelräpellyksellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! En ookaan itse onnistunu telomaan raspilla itteeni, se osuu vain housuihin jos osuu :). Mä varmaan käytän kumpiakin käsiä raspatessa niin säästyvät :D

   Jooh, voi olla että Skinin kanssa menee kanssa tuhannen päreiksi.. saa nähdä. Meillähän glovet hajosi kun otettiin vähän liian jyrkkä askel sulkutaivutuksen alkeissa.. ei siihen sen kummempaa tarvita ;)

   Poista
  2. Meillä rätisee kovin usein Epicien säärystimet. Aina kun kuuluu epänormaali ritsahdus niin lasken päässäni "26 euroa + toimituskulut".... "60 euroa + toimituskulut" :D

   Oon nyt opetellut käyttämään kumpaakin kättä raspatessa, että tuo toinen säästyisi. Monet housut on myös laittanut hienoon kuntoon raspin kanssa. Nykyään onkin kokochapsit lähes aina päällä.

   Poista
  3. Hih, tuttua! Tosin gloveista lähti säärystin niin siististi että se kuittaantu noin kympillä :D, eli ei hajonnu kokonaan vaan suutari korjasi.

   Mul oli yhdet uudet ratsastushousut tässä syksyllä jotka ei ehtiny raspin käsittelyyn mutta pidin kissaa jonkinaikaa sylissä enkä muistanut että nehän tekee housuille hans tehtävänsä, aika sama jälki kuin raspilla :D

   Poista
 4. Minä en puukolla ole saanut itteeni vielä pahemmin revittyä mutta raspilla on tullut tehtyä kirveleviä haavoja ja syviäkin! Viime talvena kun pakkasella vuolin niin ei sitä tajunnut kun vasta sisällä miten oli itteesä leikellyt kun sormet niin jäässä D opin käyttämään niitä hanskoja sitten
  Haaveilen vieläkin siitä lampaankarva satulasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai sinäkin telot ittees raspilla :D. heh, täytyy koputtaa puuta, etten minäkin seuraavaksi telo itteeni juuri sillä.

   Jatka haaveilua, se on koko rahan arvoinen eikä kovin kalliskaan :D! Noin niinkuin satuloihin verrattuna yleensä.

   Poista
 5. Tämä oli kiva lukea, nimim. pidän myös varusteista. ;) Mikäli päädyt hankkimaan nuo Shingsin tossut, niin seuraan mielenkiinnolla. Ne kiinnostavat minuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että pidit, varusteet on vaan niin ihkuja, ja yleensä myös jokseenkin se "huoleton" osa tätä hevostelua. Valinta ja sovitusrumba toki on, mutta pieniä ne on isompien ongelmien rinnalla :). Shingseistä tarvis enempi tietoo jotta tietäis onko niistä vielä Skinille kokoa vaiko eikö.

   Nää floating bootsit mua on kanssa poltellu. Piru vie vaan ku on niin kalliita ettei noita hirveesti voi ostaa "kokeilempa ja myynpä sitten pois" -mentaliteetilla. http://www.floatingboots.com/2013/07/17/floating-boots-hufschuhe-in-deutschland/

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.