sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Shining shings! -loistobootsit


Kuten viimeksi kirjoitin, meille tuli Ruotsalainen uusi bootsi merkiltään "Shings". Kokemukset ovat erittäin hyvät, eikä vain sen takia, että sain vuoluhanskat kaupan päälle..

Uudet vuoluhanskat

Shingsit ovat kaikista laadukkaimman tuntuiset bootsit joita olen näpeissäni pitänyt. Mielestäni ne muistuttavat paljon Easyboot Glovea, josta pidän todella paljon. Vielä ei ole kokemusta siitä, miten kauan nämä kestävät kulutusta ja käyttöä, mutta ensikokeilujen perusteella voin suositella näitä bootseja lämpimästi. Näiden malli on "Shings basic trainer vinter"


Shingsien ominaisuuksia:

 • Lesti on täydellinen Skinin soikealle kaviolle.

Takasissa on koko 10, etusissa koko 11

 • Pidon talvipohjaan antavat sekä hokit, että ulkopohjan muotoilu. Hokit eivät ymmärtääkseni ole vaihdettavissa. Olisiko sitten niin, että kun hokit ovat kuluneet niin töppöset ovat loppu muutenkin. Rautakengällisillä hevosillahan hokit kuluvat 24/7, kun taas nämä hokit kuluvat vain liikutuksen ajan, se kompensoinee hokkien kestoaikaa.

 • Bootsin pehmeä takaosa käännetään alas kuten easyboot glovessa, kavio laitetaan varvas edellä kenkään ja jalka laitetaan maahan ja nostetaan pehmeät osat ylös paikoilleen. Tämä kaikki siis samoin kuin easyboot glovessa, paitsi vasaraa ei tarvita. 
 • Erona Gloveihin Shingseissä on  3 kiinnitysremmiä, yksi kummallakin sivulla ja varpaalla, joiden räpeltäminen oli ihan yhtä vaikeaa kuin kaikissa uusissa bootseissa. Nylonremmeihin kaipaisin saman ratkaisun kuin Equine fusioneissa -niissä nylonremmien päässä on lenksut joista remmit saa kiristettyä vaikkapa kaviokoukulla.

Equine fusionin nylonremmeissä on kätevät lenkit kiristystä varten, näitä kaipaisin myös shingseihin
 •  Vuohisen ympäri tulee leveä tukeva tuplatarra
 •  Vuohisen ympäri tuleva osa on joustavaa ja pehmeää, paljon pehmeämpää kuin gloveissa tai equine fusioneissa. Sivujen nylonremmit yhdistyvät kuminauhaan vuohiskuopan takana. Istuvuus on todella hyvä. Tämä on ilmeisesti yksi syy sille, mikseivät bootsit olleet täynnä lunta tai miksei vuohiskuoppaan päässyt muodostumaan testiajolla ikäviä lumikökkäreitä, vaikka testiajot on tehty niin että koko bootsi uppoaa lumeen joka askeleella. Epäilen että pehmeät ovat tulevat kestämään huonommin käyttöä, mutta senkin aika vasta näyttää.
 • Sisäpohjassa on joustavia nystyröitä, jotka mitä ilmeisemmin parantavat bootsien istuvuutta, imitoivat hevosen kavion pohjaan tavallisesti pakkautuvaa likaa(?) ja estävät lonksumista. 
 • Pohja on kumimainen aivan kannoille asti ja kumipohja ja neopreeni yhdistyvät toisiinsa lähes saumattoman pehmeästi. Toisin kuin gloveja ensi kertaa kokeillessa, näitä pukiessa ei hetkeksikään tullut semmoinen olo että "miten tuo sauma ei voi olla hiertämättä".
tämä siis sama kuva kuin edellä mutta tässä näkyy useampi asia
 • Nähtäväksi jää, kauan nämä kestävät soljiltaan ahdasliikkeisellä hevosella. Alla olevaan kuvaan on merkitty sivusolki, joka on siis samassa kohtaa myös sisäpuolella. Pieni hivutusliike tuohon solkeen muutaman kerran aikana ja solki on entinen? Se jää nähtäväksi. Silti, olen todella tyytyväinen ostokseeni!


Jos vielä löytyy joku joka haluaa seurata meitä facebookissa, niin laitetaan vielä se tiedoksi; eli hakusanalla Skyfighter pitäisi löytyä blogin facesivut :)6 kommenttia:

 1. Hyvin olit tiivistänyt bootsien ominaisuudet! Odotan mielenkiinnolla käyttökokemuksia. Jos bootsien kestävyys on ok, niin nämä taitavat tulla meillekin seuraaviksi talvitossuiksi.

  Millaista näiden sovittaminen oli, löytyikö helposti oikea koko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla :)

   Sovitus meni silleen että olin ostamassa näitä etusiin ja ne ei mahtuneet, mutta sopivat takasiin kuin valetut, aivan täydellisesti. Etusiin voisin ostaa sitte sen numeroa isomman.

   Poista
 2. En uskaltanut tilata noita juuri sen takia, kun muistuttavat Gloveja niin paljon, jotka meillä eivät toimineet yhtään... :( T. Barbara & Tanttu

  VastaaPoista
 3. Ootan innolla sitä kesän/loppukevään tapaamista, jonka sillon kerran mulle lupasit ;)


  Tosi vakuuttavaa, "sillon kerran"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barbarako laitoit tämän viestin myös :D? Voi ei, minä unohtaisin oman päänikin jos se ei olisi harteissa kiinni. Moneen paikkaan on jäänyt menemättä. Ois kyllä kiva nähdä se teidän oma talli ja varsakin :)

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.