tiistai 23. kesäkuuta 2015

Laidunkauden alku

7.6.2016 Rinssini ja kultakruunu
Tänä kesänä ei aiempien kesien kesäkotiimme otettu vieraita kesäksi, joten Skini on aloittanut laidunkauden viiden hevosen laumassa samalla tallilla, kuin vietimme kuluneen talvikauden. Skini on kokoonpanon toinen ruuna ja muut ovat tammoja. Välienselvittelyt on taidettu käydä lähinnä ruunien kesken, ainakin sen perusteella mitä minä olen ehtinyt nähdä.

Johtajaruuna antaa kyytiä
Skinillä oli eräänä päivänä oikeus nauttia kahden kauniin naisen seurasta...


Skini naisseurassa

ihana nainen Skinin mielestä

..Toisena päivänä taasen kaikki hevoset olivat järjestäytyneet riviin kokojärjestyksessä. Pienin vain oli asettuneena taustalle. 


Tänä kesänä muistin nauttia voikukista sen verran, että laitoin niistä seppeleen. Seppeleen teko tosin ei ollut niin hehkeää, kun hirnakka nyki narussa minun sitä nipoessani. Skini näytti söpöltä keltainen kruunu päässään.

 


nyt mä riisun sen veke

Laidunkausi ei kuitenkaan alkanut aivan ongelmitta, nimittäin seuraavana päivänä laitumellelaskusta Skini sairastui ähkyyn. Tarkkojen tallityöntekijöiden ansiosta homma huomattiin iltatallin yhteydessä ja ähkystä selvittiin. Eläinlääkäri kävi laittamassa kipulääkettä ja letkuttamassa. Minä tietysti pyörryin kun näin verta -tyypillistä. Oon just ruvennut siedättymään ja tottumaan pienistä haavoista tulevaan vereen, kuten jos leikkaan omaan sormeeni puukolla. Mutta näköjään kopsahdan sitten vähänkin isommasta määrästä.
Voe reppana, mahaletkutuksen jälkeen. Veri oli pienin ja harmittomin asia koko ähkyssä (!) mutta veriherkän se saa pökräämään. Pöh. Skini kesti urhoollisesti koko toimenpiteen, vaan kakkaa se panttasi yli 12 tuntia oireiden helpotuttuakin.
Murheita tulee aina hevoselämässä, mutta kunhan murheet on sitä sorttia että niiden kanssa voi elää ja niistä selvitään, niin kaikki on tarpeeksi hyvin.

19.6. juhannuksena

Vielä videolla kun johtajaruuna juoksuttaa Skiniä. Se on niin kaunis kun juoksee. Ei tarvinut tuossa vaiheessa toisen enää hirveästi mitään tehdä niin toinen pinkoo kauas. Ainakin tietää mitä tarkoittaa alistuminen. Toisaalta, oli se sitten johtajaruunalle monoakin antanut.6 kommenttia:

 1. Ihanaa ilottelua! Ukkokin on ollut ns. totuttelulaitumessa (noh, se on yhtä iso kuin moni laidun) jo toukokuun puolesta välistä lähtien, mutta pääsee nyt heinäkuuksi varsinaiselle laitumelle, joka on isompi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, ihanaa että on tilaa :). Skinin kanssa totuteltiin narun päässä pitkän aikaa ja laitsalle pääsi vasta 7.6. (muistaakseni), ja silti iski ähky. Aina ei noilta välty :S

   Poista
  2. Pikkusen iteäkki jännittää, kun tuolla varsinaisella laitumella on kuitenkin jo aika pitkä ruoho (polviin asti) ja tällä totuttelulaitumella on ollut koko ajan lyhyt ruoho.

   Poista
 2. Ihanaa kesää teille! :)

  Oon vähän kade, en oo koskaan onnistunut tekemään kasassa pysyvää voikukkaseppelettä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). En mäkään saisi pysymään tuota rinkulana muuten kun paalinarulla :D. Siinä siis salaisuus.

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.