tiistai 11. joulukuuta 2012

Old Mac´s G2 -nastarenkaat

Skinnykkä bootseissaan

Koska olen neuroottinen (vai varaudun vain ennakolta ja hyvissä ajoin?), olen sovittanut ja etsinyt Skinnylle talvibootseja joihin tulisi nastat ja nyt on päädytty Old Mac´s G2-bootseihin. Niihin sopiva kavion malli on enemmän pitkä kuin leveä, kuten meillä.


Sirot hevosenkengät joka jalassa


Ja totta, Skinnyllä on kuin onkin villasukat jalassa! Eli mainiot ja erittäin paljon helpommat pistää alle kuin viralliset säärystimet /catersit. Näihin vaan ei nuo kuvissa olevat paksut villasukat meinaa mahtua joten etsin jotkin ohuemmat sukat käytön varalta. Old Mac´seissä kulkee sisäpuolella varmistintarranauha, joka voi hiertää ja sen takia suositellaan väliin jotakin. Mutta riippuu sitten käytöstä ja hevosesta voipiko mennä ilmankin säärystimiä. Kuulemma jotkut hevoset menee pelkillä bootseilla. Villasukat toisaalta estää talvella lumen menoa bootseihin :D.Ensin tilattiin koot 1 ja 2, mutta ne olivat liian pienet ja nyt on 3 ja 4 koot. Näistä näyttäisi tulevan meidän nastakengät niitä pääkallokelejä varten jolloin voi oikeasti olla vaarallisen liukasta. Onpahan sitten valmiiksi mitä pistää jalkaan. Saa nähdä, tuleeko käyttöä vaiko eikö :D.

Kokeilin vielä muovipussien kanssa, tässä näkyy kiinnitys takaa; eli on tarrat ja solki. Muovipussit on palautussyistä eli kun kokeillaan, ei saa kokeilla tietenkään paljaaseen kavioon.

Ennestäänhän meillä on Simplen cavallo-bootsit, jotka ovat jääneet liian isoiksi ja ovat muutamia kesäisiä kävelylenkkejä lukuunottamatta olleet vain hoitokäytössä eli kavioiden desinfiointiaine saa vaikuttaa niissä. Caterseja en oppinut käyttämään niissä eli se lyhyt alkuinnostuneisuuden ajanjakso joka näitä käytettiin, mentiin ilman caterseja.

Simplen bootsit, voin mainostaa että ovat tosi helpot pukea, sama aika menee kuin suojittaisi hevosen

simplet ja catersit jotka on tarkoitus tulla bootsien sisälle

11 kommenttia:

 1. Siis onko noi villasukat ihan kokonaiset vaiko varvaspäästä auki leikatut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kiitos kommentistasi, taisit kommentoida ensimmäistä kertaa tänne :)

   Poista
 2. Haha, ihanat villasukat! Minä tykkäsin kyllä, että säärystimiä oli helppo käyttää. Jopa silloin, kun bootsit lenteli ja säärystin jäi jalkaan. :D En tiedä lähtisinkä enää bootsien kanssa pelaamaan, ehkä, jos löytyisi oikeasti sopivat erittäin pitkävarpaiseen ja kapeaan kavioon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei tosiaan ole oikeaa kokemusta kun ei ole tarvittu, pidetää peukkuja ettei tarviskaan :D. Onhan se hyvä että jonkun järkeen ne catersitkin on käyneet, minä sain niin mahdottomasti pelata niiden kanssa, että sain ne istumaan nätisti bootsin sisään. Toistaiseksi on niin ihanteellisen varmajalkainen hevonen ettei ole ollut tarvetta. Mutta pitää se talven tullen autossakin ne talvirenkaat olla eikä sitten vasta lähteä ostamaan kun on se paha keli ;).

   Poista
 3. Mahtavat villasukat! :D Meilläkin on yhdellä hepalla nuo simple bootsit ja alussa oltiin ihan kauhuissamme miten vaikeat ne oli pukea kunnes sitten opittiin ja ne meni tosiaan yhtähelposti kun suojat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! ensin muka oli hankalat, muistan sen. Nyt menee ihan kuin mikä tahansa riimu tai muu perusvaruste :D.

   Poista
 4. Hauska idea laittaa nuo villasukat bootseihin ! :)
  Meillä shettikselllä käytössä easybootepic, mutta ne ei oikeen ehkä istu sen jalkaan parhaalla mahdollisella tavalla. Niin pienellle ei oikeen ollu valinnan varaa. Suokille oon myös suunnitellut hankkivani nuo simplen tossut. Pelottaa vaan, että jos niissäki valkkaan väärän koon ja sitte ne tippuu yhtenään. Mistä olet tossuja hankkinut ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia kommentistasi :). Sain tuon villasukkaidean muistaakseni Vainikan aitasta. Simplet hankin Niilolan hevoshuoltamolta ja nyt nämä uusimmat Vainikan aitasta. Kannattaa ostaa netistä siten että bootseilla on sovitus ja palautus-oikeus niin saat oikean kokoiset bootsit eikä tarvitse ostaa sikaa säkissä. On myös hyvä jos myyjältä saa neuvoja siihen mikä malli sopisi juuri sinun hevoselle. Me yhdessä mietittiin Vainikan aitan kanssa mailitse eri malleja ja Skinnyn kavion mallia ennen mallin valintaa. Kokoa voi hieman säätää pohjallisilla ja säärystimillä taikka juuri villasukilla :), jos ei löydy ihan täysin oikeaa kokoa.

   Poista
 5. Mistä olet ostanut nämä bootsit

  VastaaPoista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.