keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Jumppaohjelma: 2. Peruutukset


Jumppaohjelman ensimmäinen osa, Väistöt. Seuraavana esittelen meidän peruutuksia.

2. Peruutukset

Peruutuksen otin mukaan ohjelmaan anutuksen vinkistä jonka hän oli saanut hierojaltaan. Peruutuksia suositellaan myös esim.  näillä sivuilla.

Peruutuskäsky meillä on "takasin". Aluksi toistin sitä joka askeleella, myöhemmin jätin sen toistamisen pois. Kehomerkkejä meillä on ollut useita peruutukselle. Ollessani hevosen edessä vien käsiä kohti sen ryntäitä ja kun on tarkoitus peruuttaa pitempään, kävelen kohti. Narun heilutus tarkottaa meillä hidastusta ja peruutusta; jos hevonen liikkuu niin heilautus tarkoittaa pysähdystä, jos hevonen seisoo niin narun heilutus tarkoittaa peruutusta.

Harjoittelu alkoi lyhyellä peruutuksella. Tällöin tarkoitus oli vaan harjoitella peruutusta yleensäkin, ei erityisesti jumppamielessä. Seuraavassa peruutus kesäkodin ladossa 28.9.2012:Peruutus talvikodin maneesissa 4.11.2012. Peruutusvaihde alkaa olla hallussa, mutta on vielä melko hidas.Jossain vaiheessa talvea alettiin harrastaa pitempiä peruutuksia, kutakuinkin maneesin tai kentän päästä päähän. Peruutus lumisella kentällä kovalla pakkasella 13.12.2012:


Nyt peruutus on jo mukavan aktiivinen ja aktiivisella peruutuksella pääsee jo paljon pidemmälle kuin tuossa marraskuisessa videossa esiintyvällä vauhdilla. Tehdään pitkätkin peruutukset kuitenkin seuraavanlaisissa pätkissä, hirnakka tarvii (tai on tottunut tarvimaan) matkalla polttoainetta (=nami 10 askeleen välein kiitos). Toivon vielä lisää pyöreyttä ja rentoutta siihen. Peruutus on jo suoristunut paljon, sillä on taipumus kaartua vasemmalle peruuttaessaan, nykyään tulee jo mallikkaita suoriakin peruutuksia.

Peruutus 21.2.2013Vielä lyhyt peruutuspätkä, narua heiluttamalla. Hyvät ja napakat askeleet, Skinny tietää selvästi mitä pyydän.Peruutus on tietysti paitsi hyvä jumppa, myös ihan perus käytännön ominaisuus. Ollessani Skinnyn vierellä, saatan pyytää Skinnyä peruuttamaan sanomalla "takasin" ja heilauttamalla kättäni. Jos korvat on siellä missä pitää, niin tämä toimii erinomaisesti, esim kun karsinassa pitää pyytää se pois roikkumasta karsinan ovelta.


Nyt kun päästiin asiasta toiseen niin peruuttava kädenheilautus toimii myös eteenpäin. Tällöin pyydän "tule". Siihen täytyy ottaa kehokin mukaan, sitten toimii, kuten videolta nähdään. Ensin heilutan vaan kättä, joka ei toimi, mutta kun otan kehon mukaan, Skinny tulee.


Jumppaohjelman seuraavat osat:
3. Venytykset
4. Hieronta

8 kommenttia:

 1. Hyvä, mielenkiintoinen postaus :) kun ratsastat skinnyllä, osaako se laukata laukka-avuista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi! Me ei olla vielä laukattu selästäkäsin, haluan ensin saada ravityöskentelyn tarpeeksi hyväksi ennen laukkaharjottelua. Se laukkaa siis toistaiseksi vain narun päässä tai vapaana :).

   Poista
 2. Sulle olis haaste :)
  http://pystyharja.blogspot.fi/2013/02/haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy katsoa jos innostun toteuttamaan... oon niin laiska noissa haasteissa :D

   Poista
 3. Vähänkö hieno ja jälleen kerran niin perusteellisesti toteutettu postaussarja! :D

  Ni sitä mää vaan nipotan, että kai te peruutatte niitä pitkiäkin peruutuksia, kun ne nimenomaan oli niitä hyödyllisiä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! <3

   Joo, tehdään, täytynee lisätä maininta siitä vielä :). Olen pitänyt nuo videot aika lyhyinä niin on helpompi ladata bloggeriin. Peruutellaan monesti kentän päästä päähän.

   Poista
 4. Jälleen kiva ja mielenkiintoinen postaus! Voisitko kertoa postauksissa vähän tarkemmin miksi teet ja mitä teet? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :), kiva kuulla. Hmm, millä tavoin tarkemmin, olisiko jotain tarkentavaa kysymystä johon voisin vastata :)?

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.