torstai 28. helmikuuta 2013

Jumppaohjelma: 3. Venytykset

Jumppaohjelman muut osat:


3. Venytykset 

1. Jalat:

Etuset eteen

etusen venytys

etusen venytys


"Käsikynkkä" eteen ylös

etusen venytys


Etujalka eteen, mutta alemmas

sama kuin edellinen venytys, vähän eri kulmassa

Etupolvi taakse ja sääri-kavio-linja ulospäin. Tämä on hierojalta saatu uusi liike.

etusen venytys taakse

Etusen venytys taakse

Takaset eteenpäin, kavio kohti etupolven ulkosyrjää.

takasen venytys


Takasen venytys eteen


Takajalka suoraan taaksepäin

Takasen venytys taakse

2. Muu kroppa


Porkkanavenytys

Porkkanavenytykset molemmille kyljille; turpa venyy takapolven kohdalle tai vähän alaviistoon kohti kinnertä. Aluksi pidin porkkanaa vähän ylempänä, myöhemmin vasta luin että voisi venyttää vähän alemmas.


Jäbä taipuu melkein kaksinkerroin
porkkanavenytys

Videolla porkkanavenytys syyskuussa 2012
Porkkanan ottaminen ylhäältä. 


tässä ollaan ottamassa kohta kaulan ylös venytystä


Porkkanan ottaminen etujalkojen välistä. Tämä on jäänyt oikeastaan jo pois kun on mennyt sekaisin kumarruksen kanssa :D, kumarrus on tullut tilalle.


porkkana etusten välistä

13 kommenttia:

 1. Venyttelytyylisi näyttää omaan silmääni varsin vaaralliselta! :D Itselleni on terotettu, ettei esimerkiksi etujalkaa eteen venyttäessä kannattaisi ottaa kavion kärjestä kiinni.

  Mut kiva, että muutkin ovat ahkeria venytteliöitä! :) Me tehdään Ukolla porkkanavenytykset sivulle ylös, keskelle ja alas. Etujalkaa venytetään eteen vähän samalla tyylillä eli molemmille sivuille ja suoraan eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä ymmärsitkö, mitä tarkoitin. :D

   Poista
  2. En oikeastaan :D. Vaaralliselta minulle vai hevoselle? Olen aikanaan ottanut ensimmäiset venytysopit tästä kirjasta http://www.booksonhorses.com/695.html (Karin Blignault) ja myös mm. Skinin kasvattaja näytti venyttelyitä. Tuota etusen venytystä eteen tuen monesti säärestä toisella kädellä ja otan kannoilta tai kavion kärjestä toisella kädellä, sama homma takasen eteen venytyksessä.

   Poista
  3. Noh, ei se haittaa. :D

   Monet venyttävät etujalkaa juuri noin kuten sinäkin sen teet. Silloin venytys on jopa voimakkaampi. Minulle on vain suositeltu, ettei kavion kärjestä kannata ottaa kiinni oman turvallisuutensa takia. Hevosella voi mennä tasapaino, jolloin sormet voivat liiskautua kavion alle hevosen ottaessa sillä tukea. :)

   Vakiohierojammekin venyttelee Ukkoa kavion kärjestä kiinni pitäen, koska Ukko on hänelle niin tuttu hevonen, mutta kehottaa meitä kuitenkin olemaan tekemättä niin. :D

   Poista
  4. No hyvä ettei ollut sen kummemmasta kyse kuten että olisi jotenkin haitaksi hevoselle :). Jalka on niin ylhäällä että jos hevonen riuhtaisee sen niin lähtee kyllä ilmassa otteesta irti, en usko että sormet jäisivät alle. Tietenkään koskaan ei voi olla liian varovainen hevosten kanssa...

   Poista
 2. Tämä olikin hyvä postaus, kun unohdin kaikki hierojan antamat venytykset minuutti sen jälkeen kun se ajoi pihasta pois :D Tosin tästä puuttuu vielä joku takajalalla tehtävä, jossa jotenkin otettiin kintereestä kiinni... Hmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Heh, minä en muista moista jossa otettaisi kintereestä kiinni, koitahan muistella ;).

   Poista
  2. Tarkoitetaan varmaan sitä, että kun takajalkoja venytetään eteenpäin, pitäisi kintereestä kääntää jalka suoraksi. Tuossa laittamastasi kuvasta näkee, kuinka hevosen kinner kääntyy sisäänpäin -> toisella kädellä otat kiinni kintereestä ja pidät sen suorassa.

   Poista
  3. Hei, hyvä pointti. Tuossa minun Karin Blignaultin kirjassa pidetään kintereestä kiinni vain taakse venytettäessä. Itse taas oon lisännyt tuohon takajalan venyttelyyn meijän hierojan kehotuksesta semmosen takajalan alas eteen -kohti saman puolen etujalan kantoja- venytyksen, jossa saatan auttaa kintereestä.

   Poista
 3. Miksei etusta saisi venyttäää kaviosta kiinni ottamalla? Itsekin aina niin olen tehnyt. Voisiko Karoliina kertoa perustelut :)

  VastaaPoista
 4. Olipa kiva postaus, itsekkin teen nuita venyttelyitä Ekkon kanssa. Tosin ne ovat nyt jääneet vähän vähemmälle kun ei aina muista että olisi voinut venytellä :)) Löytyipä tuosta sinun listasi meillekkin myös muutama uusi venytys harjoitus, jota pitää kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi:). Parasta on kuulla jos löytyy jotain iloa postauksesta :). Eikun vaan venyttelemään hyvissä väleissä. Se on aika rentouttavaa yhteistä puuhaa.

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.