maanantai 11. helmikuuta 2013

Pienen ponin heinävuori

Pieni poni, paljon heinää
Skinny sai yhtenä päivänä pyöröpaalin sijasta irtoheinää tarhaansa aikamoisen kasan. Huh, siinä onkin homma kun hirnakka levittelee heinää pitkin tarhaa päivällä ja minä sitten illalla yritän kasata sitä uudelleen yhteen kasaan. "moi"
Lisäys jälkikäteen, heinävuoren katoamistaikatemppu:

heinät katosi parempiin suihin

10 kommenttia:

 1. No on heinää! Ei tule nälkä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :), hih, kyllä sitä heinää oli riittämiin, nyt se onkin jo syöty eli viikossa pisteli menemään ton verran heinää. Ja "hirveä" nälkä sillä on silti kun tuo sisälle, heti pitää ruveta vetelemään heiniä vaikka ei olis tarhassa ollut syömässä kun sen hakee. Hih, ihankuin sisällä oleva heinä olis jotenkin erilaista tai parempaa kuin tarhassa vaikka samaahan tuo ;).

   Poista
 2. Suurella heinämäärällä on vain se riski, että heppa polkee sitä jalkoihinsa, ulostaa tai virtsaa siihen ja sitten vielä syö samaista heinää. :/ Pyöräpaalienkin kanssa kannattaa olla tarkkana, jos hevonen saa syödä suoraan siitä. Yleensähän home tulee aivan siihen heinän päälle, mutta esim. heinän sekaan joutunutta myyrää ei voi huomata ellei paalia avaa ja käy kunnolla läpi. Tutulla kuoli kolme hevosta, kun söivät myyrän myrkyttämää heinää. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, en ole ajatellutkaan tuommosta myrkytysvaaraa :S. Joku päästäinen tms sieltä kasasta tässä yksi päivä kyllä kipitti. Harmi vaan että en voi juuri vaikuttaa tuohon itse, heinä tarjoillaan siten kun se tallin puolesta sopii. Onneksi S on aika tarkka vessa asioistaan sentään, käy muualla tarpeillaan.

   Poista
  2. Eipä tuollaiset tapaukset onneksi ole kovin yleisiä, mutta mahdollisia kuitenkin.

   Poista
  3. No joo ei auta kuin toivoa ettei satu kohdalle..

   Poista
 3. Teillä laitetaan viikon heinät kerralla tarhaan......?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän asti on aina ollut pyöröpaali tarhassa, siinähän on enemmänkin kuin viikon :D, mutta tuo määrä mikä tuossa kuvassa on meni viikossa :). Nyt on ollut about yhden päivän heinät kerralla ja ilmeisesti pian tulee taas niitä kokonaisia pyöröpaaleja, saa nähdä.

   Poista
  2. Mieteinkin, että ei kovin kannattavaa lyödä viikon heiniä kerralla tarhaan, kun ei ne siellä hyvänä säily. :)

   Yksi pyöröpaali ei myöskään säily avattuna kovinkaan kauaa, joten kannattaa tarkkailla melko paljon.

   Poista
  3. Eilen saatiinkin jälleen pyöröpaali. Tämä meidän pyöröheinä on esikuivattua säilöä eli säilynee avattuna paremmin kuin se märempi tuoreheinä. Säilyy myös puhtaampana muovissaan kuin irtoheinä ja päälle nostetaan vaneri "kanneksi" kun hepat on poissa tarhasta. Aiemminhan on ollut kaksi heppaa syömässä yhtä pyöröä, joten ei ole ehtinyt kauan vanheta. Kiitos sinulle ja Karolle vinkeistä, minäpä seuraan heinän laatua jatkossa vielä tietoisemmin :).

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.