lauantai 28. syyskuuta 2013

Sovituksessa Torsion Dressage Endurance

 
28.8.2013 Torsionin testausTorsionin satuloita on käytetty matkaratsastuksen Tevis-cupissa 100mailin (161km) päivämatkan voittajahevosilla. Matkaratsastuskilpailuissa on tarkat ja säännölliset hevosten terveystarkastukset. Satulassa täytyy olla painonjako-ominaisuudet kohdillaan, vaikka se on täysin rungoton. Ei mikään hevonen juokse 160kilomeriä päivässä huonolla satulalla.

etusiin pistin bootsit sillä tarkoitus oli hyödyntää laitumen ympäri kulkevaa sepelitietä jolla ei parveile hirvikärpäsiä juuri ollenkaan
Alla oli Torsionin oma coolpad eikä tämän kanssa ollut juuri ollenkaan sohvaefetktiä. Istuin oli jonkin verran leveämpi kuin runkosatulassa.

testiratsastukselle menossa
Mutta mitä ihmettä, miten eteeni sattuu yhä näitä koulupainotteisia satuloita. Tämän Torsionin malli nimittäin on "Dressage Endurance"! Tässä satulassa luonnollisin olisi ollut jonkinlainen mr-asento tai kouluratsastusasento pitkin jaloin. Minä kun oon tämmönen liian lyhyillä jalustimilla könöttäjä ja haluan polveen kulman niin en oikeen löytänyt hyvää asentoa tähän satulaan. Jalat karkasi isommassa vauhdissa kauas taakse ja meinasi väkisinkin kipata eteen, se vasta oli mielenkiintoista.

"Apuaa, jalat keikkaa taakse, mä kaatuun"
Tein vain yhden koeratsastuksen, jolla otettiin reipastakin pätkää jotta tulisi jotain analysoitavaa. Pokkari ei oikeen meinannut pysyä menossa mukana.

Ihan pakko laittaa tää kun niin hienosti hahmottuu tuo häntä ja takajalka tuohon..laukalla tullaan


ravilla mennään

Hikijäljet


jokin ei ole ollut kohdillaan sään tällä puolen

oikea puoli on parempi

Vähän epämääräinen mutta silti tarpeeksi selvä jotta nähdään että ranka on jäänyt vapaaksi
Hikijäljissä on vähän sanomista mutta ei maailman hirveimmät. Satula lähti takaisin yhden kokeilun jälkeen oman istumiseni mahdottomuuden takia. Seuraavaksi ostin itselleni Barefootin uutuussatulan Notting Hillin jonka testitarina on tulossa seuraavaksi.

9 kommenttia:

 1. En malta odottaa Notting Hillin kokeilustasi. :D Aiemmin minua ei niin hirveästi kiinnostaneet satulasovituspostaukset, mutta nyt odotan niitä kielipitkällä. Satulapostaukset ovat todella mielenkiintoisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *reps* hihhihhii, semmosia postauksia lukee yleensä mielellään jotka on itselle ajankohtaisia. Nyt varmaan ymmärrät miks mä oon hyökänny heti kärttämään lisätietoa satuloista ;). Meinasin ensin tunkea nuo samaan postaukseen mutta huomasin että postauksen pituus ois kasvanu megamiljoonanmitaiseksi.

   Poista
  2. Onko sulla muuten sähköpostia? Olisi vähän sellaista asiaa, jota ei välttämättä tänne kommentteihin laittaisia. :)

   Poista
  3. Toki! bessie5@hotmail.com Antaa tulla vaan :D:D

   Poista
 2. Olet kokeillut aika paljon satuloita ja kaikki eivät ole olleet sopivia. Suhtautuuko Skinny silti satulointiin ihan hyvillä mielin vai onko sillä jäänyt ikäviä muistikuvia satuloista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jäänyt ainakin jotain. Euro ridersiin se rupes reagoimaan pullistamalla mahaansa. Se satulahan jäi aika pian pois eikä se pullistele enää mutta suhtautuu satuloihin silleen pienellä varauksella, sillä on semmonen ilme välillä että "mitähän se nyt on pistämässä mun selkään?". Se ei luimi eikä katso pahasti, ei viuhdo häntää tms, mutta kun sen ilmeet tuntee niin huomaa sen pikkupikkuasenteenkin :D.

   Poista
  2. Aivan. Ukko on alkanut tehdä satuloidessa sitä, että se yrittää purra esimerkiksi karsinan seiniä. Satulointi aiheuttaa jonkun stressireaktion, joka on kyllä tarkoitus opettaa pois. :)

   Poista
  3. Tietenkin pitää löytää ensin hyvä satula, ettei protestointiin ole mitään syytä ja sitten opettaa, että satulointi on kiva juttu. :)

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.