lauantai 1. marraskuuta 2014

Torstainen ratsastusvideo

kuva 31.10.2014

Pitkästä aikaa sain vähän monipuolisempaa ratsastusvideota, edellinen on heinäkuulta.Skini 30.10.2014

10 kommenttia:

 1. Hei
  Huomasin että harrastat selästä palkkaamista ja samalta puoleltakin kuin minä :) Mulla hevonen aina alkaa hidastelemaan ja kääntämään päätään oikealle kun ajattelee että nyt SE varmaan antaa palkan ..kun mentiin ravia/laukkaa/väistöä tai jotain muuta Vasemmalta puolelta palkkaaminen tuntuu tosi hankalalta vaikka olis ihan hyvää vaihtelua hevoselle ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun oon oikeekätinen niin on tullut tavaksi palkata oikealta puolelta. Nyt olen tietoisesti alkanut käyttämään myös vasenta puolta, mm selkäännoususta palkitsen nykyään vasemmalta puolelta, hepalle tulee kaulajumppaa samalla. Oon yrittäny myös alkaa pitää porkkanapaloja vasemmassa taskussa.
   Meillä ei ole esiintynyt tuota ennakoimista häiritsevissä määrin. Palkkaa ennakoi aina tietty ele (oikealla kädellä) ja tietty äänikehu jonka jälkeen S tietää saavansa namin :)

   Poista
 2. Kivan näköisesti Skini kulkee videolla. :)
  Mutta tuosta selästä palkkaamisesta minun pitikin kysyä, että palkkaatko niin satunnaisesti, ettei heppa ala ennakoimaan palkkaa, eli tyyliin pysähdy laukasta äkki-pysäystä tietäen että laukan jälkeen saa palkan jne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos olet sitä mieltä että meno näytti hyvältä :).

   Hmm... palkkaan säännöllisesti mutta en jokaisesta suorituksesta. Häiritsevää ennakoimista en ole hevosen puolelta huomannut vaan meillä siis ennakoi palkkaa aina tietty äänikehu/merkki. Meillä on semmosta pientä kehumista, esim silittelen vaaan kaulalle, tai sanon vähän että "hyvä". Sitten jos menee tosi hyvin niin reagoin itse "isommin" (saatan jopa korottaa ääntä, että "hIEENO! tosi hyvä!") ja yritän kertoa hepalle että jes, just tuota hain ja sitte se saa palkan. Pysähtymistä "suorituksen" jälkeen olen käyttänyt tietoisesti sillä tälle on ollut tosi vaikea opettaa odottamista ja reagointia hidastaen, kun se luonnostaan reagoisi KAIKKEEN menemällä kovempaa, tuntuu että tää hevonen ei osaa ajatella että hidastaminen olisi hyvä juttu, ikinä. Olen siis hakenut palkkaamalla myös sitä että se alkaisi reagoida odottaen ja hidastaen sen sijaan että hiihtelee vain eteenpäin. Porkkanapalat ovat toimineet ja motivoineet hevosta tässä tosi hyvin. Skinille hitaasti meneminen ja odottaminen on vaikeaa, kun se on vastoin kaikkea sitä mihin se on kasvatettu, niin porkkanat tekevät siitä ihan hieman helpompaa.

   Poista
 3. Hitsit tota Skinin ravia, se on niin magee. :) Muutenkin meno näytti kivalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos, olen iloinen :D. Minä vähän aattelin että nyt tässä videossa oli jotain outoa katsojien mielestä kun kommentteja tuli niin vähän ;). Sitten huomasin että olihan täällä kolmaskin. Blogger ei jostain syystä vieläkään lähetä sinun kommenttejasi minulle sähköpostiin. Jos joskus multa jää vastaamatta siulle niin tökkää minua jotenkin :D

   Poista
 4. tykkään niin näistä videoista kun kirjotat niihin mikä tehtävä kyseessä. ja skinillä mukavan letkeen näkönen meno ja kiva tuo ravi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että pidit videosta! Olin aluksi lataamassa videota ilman tekstejä, mutta sitten päättelin, että ulkopuolisen voi olla helpompi seurata tekstien kanssa. Skinillä on hieno ravi <3, vaikka se onkin semmoinen tehosekoitin :D

   Poista
 5. Skini kantaa itsensä niin hienosti! Etenkin ravi on todella temmokasta ja hienon näköistä, laukkakin pyörii aika kivasti :) Mukavan näköistä menoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö kannakin :D, oon niin ylpee. Laukka pyöri tuossa huonommin kuin mitä tältä löytyy, sillä keskityttiin odottavaan laukkaan(joka hieman haittaa vielä laukan tahtia) ja asettamaan sisälle. Kiitos ihanasta kommentista sinullein :).

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.