keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Turkkitilanne ja karvavuosi

turkkitilanne kyljessä 29.10.2014
Sain hauskan idean Kavioiden kopsetta& koparoiden naksetta- blogista, jossa esiteltiin hevosten talvikarvatilannetta. Mikäs tätä omaakin karviaista esitellessä. 

tai no, on se vähän ryvettyneen näköinen pitkässä turkissaan ja piehtaroineena, heh (29.10.)
Skinillä on tosi pehmoinen turkki, en minä sitä turhaan kutsu silkkiturkiksi ;). Pehmeä turkki ei eristä ja lämmitä niin hyvin kuin suokkien karkea ja tiheä turkki mutta kyllä tuokin suojaa antaa.

kylki

kaula

Skinin karvavuosi


Skinin karvanvaihto seuraa tarkasti valonmäärän vaihteluita. Karvanvaihto alkaa noin kuukausi sen jälkeen kun päivä on alkanut pidentyä (talvipäivänseisaus 21.-22.12) tai lyhentyä (kesäpäivänseisaus 20.-22.6.). Säntillinen tyyppi!

TALVIKARVAN TIPUTTAMINEN

talvikarva tippuu maaliskuussa
Ensimmäiset talvikarvat alkavat irrota tammikuussa, ja varsinainen karvanvaihto sijoittuu maaliskuulle. Huhtikuun aikana heppa on jo miltei kuoriutunut talvikarvasta.

huhtikuussa talvikarvasta on jäljellä enää viimeiset haituvat


KESÄKARVA
Toukokuussa Skinillä on viimeistään upea kiiltävä kesäkarva ja mielestäni se on näihin aikoihin komeimmillaan.

10.6. Lämminverinen lämminverisimmillään
kesäkarva 10.6.2014

Heinäkuussa ensimmäiset kesäkarvat alkavat irtoilla ja turkki alkaa tihentyä pikkuhiljaa.

24.elokuuta (2013) jo tihentynyt ja tummentunut kesäkarva
TALVIKARVAN KASVATUS
Syyskuussa se näyttää jo pörröisemmältä...
30.9.2013
 TALVIKARVA
... ja lokakuun loppuun mennessä sillä on jo valmis talvikarva.

6 kommenttia:

 1. Wow, toi kesäkarva on kyllä upea! Ens kesänä kutsut mut sinne ni mä tuun töllästelemään sun huippu kaunista lämminveristäs! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Heh, tervetuloa, se oikeen kimaltelee kesäkuisessa auringossa <3

   Poista
 2. Miksi Skinin häntä on leikattu noi lyhyeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :). Skinillä on kesäihottumaoireita ja se hinkuttaa häntäänsä etenkin talvella. Hännälle tapahtui jotain joskus vuosien 2007-2008 välillä. Häntä kasvaa tuuheutta mutta ei juurikaan pituutta tai pituuskasvu on ainakin todella todella hidasta. Myös harjan kasvu on kärsinyt hankaamisesta ja sillä onkin puolet harjamarrosta kaljuna. Skinin harjasta ja hännästä löytyy enemmän juttua tästä postauksesta:
   http://skyfighter96.blogspot.fi/2013/06/skinin-harja-ja-hanta.html

   Poista
 3. Tahvo kans alkaa tiputtaa talvikarvaa tammikuussa ja nyt tuntuu jo karvanlähtö olevan runsaammillaan. On kyllä joka paikka irtokarvassa ja karvaa lähtee tupoittain nyppimälläkin. Voi, kun nyt löytäisin jostain sen karvojenirrotuskiven... Se on ollut hyvä ainakin viime keväänä.
  Tahvolla jää talvikarvasta viimeiset rippeet mahan alle. Se näyttää niin hassulta, kun muutama pitkän pitkä haiven roikkuu mahan alla. :)

  Tahvoa kutittaa kovasti aina karvanlähdön aikaan ja se hinkkaa varsinkin kaulaa. Harja on aina kunnon takkupitkolla..

  Olis vain ainainen kevät tai syksy ilman hellettä, ötökäitä, talvikarvaa, liukkautta, tilsoja.... Joo, se sopis mulle. :) Vaikka on tänä talvena ollut kivaakin, kun on ollut koko talven kunnolla lunta eikä tilsoja ole kegättömyyden takia kertynyt juurikaan 8eikä olla liukasteltukaan yhtään).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, ihana saada kommentteja näihin vanhempiinkin postauksiin :).

   Skini on ollut maltillisempi pudotamaan talvikarvaa tämän vuoden alusta, ehkä siksi kun asuu kylmässä tallissa niin tajuaa tarviivansa vielä karvojaan ;). Pitäis muuten ottaa tämmöset karvakuvat nyt kun talviturkki on niin pitkä, pörröinen ja paksu, varmaan 2 kertaa paksumpi kuin nuo syksyllä otetuissa kuvissa.

   Tämä talvi on kyllä ollut aika hyvä kengättömälle :). Ja kevät on se meikäläisen lempivuodenaika -kaikki on ikäänkuin edessä :).

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.