sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kirjoitan postausta kengättömän hevosen bootsirallista -kysymyksiä?


14.3.2015
Täällä vallitsee rajaamisen ongelma. Vasta vajaa 3 vuotta kengättömän hevosen omistajana ja silti tuntuu, että kokemuksia on kertynyt sen verran, että on vaikea valita mistä oikein aloittaisi koko postauksen. Keksin sitten että josko teidän kysymyksenne voisi auttaa minua rakentamaan tuon postauksen, siten, että se rakentuisikin kysymysten ympärille. Alkuperäinen ajatus siitä mitä on kengättömän kanssa eri vuoden aikoina, voisi sekin toimia?

Skini 14.3.2015

Jos siellä siis roikkuu aiheesta kiinnostuneita lukijoita vielä matkassa niin pienetkin kysymykset tai aiheen tarkennukset olisivat tervetulleita!

PS. Huomasithan tämän aamuisen hörinäpostauksen.. Kun saa vähän valittaa (ks. eilinen postaus), niin siitä se lähti helpottamaan.

14 kommenttia:

 1. En varmaan auta asiaa mutta itse en välttämättä lähtisi rajaamaan mitään "pois", vaan olisi mielenkiintoista lukea vaikka useamman postauksen sarja. Eli jakaa aiheen sopiviin alueisiin (esim. tuo bootsit eri vuodenaikoina, bootsin valinta & mistä niitä saa, merkkivertailua, bootsien käytön plussat ja miinukset yleisellä tasolla..) ja sitten vaikka tuo kysymyspostaus koko sarjan päätteeksi, jos vielä jäi lukijan mieltä jokin kaivertamaan? "Puolueetonta" (= ei jonkun myyjän tuottamaa) bootsitietoutta on kuitenkin aika nihkeästi saatavilla, joten olisi kiva jos "joku" viitsisi kasata monipuolisen tietopaketin aiheesta omien kokemustensa kautta. Sopivan ytimekkäinä pätkinä se myös säilyisi helppolukuisena (ja ehkä tekstiä olisi helppo tuottaakin pienemmissä osissa?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentistasi! Jostain pitäisi tosiaan lähteä liikkeelle, kuten sanoit niin tekstiä on helppo tuottaa pienemmissä osissa. Mutta tuossahan oli jo aika kivasti juttua. Jos jaksan, jos siis kirjoitus-inspis kukkii vielä illallakin, niin lähden tänä iltana hahmottamaan sitä ekaa osaa, jee :)

   Poista
 2. Onko Skini aina ollut kengätön? Minua itseäni kengällisen herkkäkavion ja kengättömän ponin omistajana kiinnostaa miten kengällisen hevosen kanssa on siirrytty kengättömyyteen? Etenkin kun Speedy on heti kolmijalkainen ilman yhtä kenkäänsä ja kaviot murenevat käsiin. Tämä nyt ei oikeastaan hirveästi auta tuohon ongelmaasi, mutta jos postauksesta tulee liian pitkä niin jaa se vaikka kahteen tai kolmeen osaan joilla jokaisella on omat aiheensa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää osiin jakaminen on hyvä. Aloitan jostain ja julkaisen pätkissä :D.

   Kiitos myös tuosta aiheesta. Voishan sitä pitkästä aikaa kirjoittaakin tuosta aiheesta, näin jälkikäteen :)

   Poista
 3. Itseä kiinnostaa bootsien valinta. Mistä kannattaisi lähteä liikkeelle? Tahvo on ollut nyt tasan vuoden kengättömänä. Aikaisemmin oli vain talvisin kengässä. Nyt olisi kiva saada näille pahimmille jäätikkökeleille bootsit ja varmaan ne olisi hyvät kuivimmille kesäajankohdillekin.
  Itsestä tuntuu, että meille on kengättömyys sopinut niin hyvin, ettei sitä tule ajateltuakaan juurikaan. Se on sellainen itsestäänselvä asia. Kiinnostaa se miten muilla kengättömyys on lähtenyt alkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aiheesta :). Mutta jos bootsien etsintä on juuri nyt ajankohtainen niin saa nähdä ehtiikö postaus avuksi siihen lainkaan ;)

   Poista
 4. Minua kiinnostaa myös kengättömyys/tossujen valinta sun muu laajanakin aiheena, eli ehdotan myöskin aiheen jakamista osiin :) Oma tamma ollut vajaan vuoden kengättömänä, joten tämä on vielä meille kuitenkin "uusi" asia, joten melkein kaikki kiinnostaa ;)

  VastaaPoista
 5. Itseäni kiinnostaa, miten ja milloin aloittaa kengättömyyden kokeilu ja mitä siinä pitää huomioida. Ja sitten se, miten kengät/kengättömyys vaikuttaa hevosen kavioon. Myös se, kuinka usein pitää vuolla (toki tapauskohtausta ja pitääkö itse osata kaivoiden hoito.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia aiheista, varmasti näistäkin kirjoitan kun postauksen saan vauhtiin :)

   Poista
 6. Itsekin tossuilevana eniten kiinnostaa kokemukset eri merkkien välillä ja esim. kestävyys käytössä (vaikka sekin on suuresti hevoskohtaista). Seilaan itse kahden merkin välillä (Easycare ja Cavallo) ja joistain tossumalleista ei meinaa löytyä käyttäjäkokemuksia kuin ainoastaan englanninkielisiltä foorumeilta. Heitä kanssa johonkin postaukseen sananen mukaan tossuilevan hevosen kavioiden ylläpidosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia aiheista :). Mun nopea mielipide aiheeseen on kyllä ettei kestävyydestä tiedä un kokeilemalla. Ja toki, kavionhoitoa ei voi pitää irrallaan kengättömyys-aiheesta :)

   Poista
 7. Yksi syy miksi seuraan blogiasi on juuri tuo kengättömyys ja objektiiviset näkemykset siitä. Nykyään kaikesta vallitsee niin kiihkomielinen ilmapiiri ettei esim kengättömyys tai koulutusasioissa tunnu saavan arkirealistista tietoa ja käyttökokemuksia oikeen mistään.
  Ps mun mielestä kuvien ym ei tarvii olla mitään hienoja poseerauksia vaan ihan tavallisia kuvia tavallisista asioista ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että olet kokenut minun näkökulmani jotenkin hyödylliseksi :). Yritän saada taas kiinni tuosta viime vk loppuna päätään nostaneesta kirjoitus-inspiksestä. Kiireinen viikko vei taas mehut tehokkaasti :D

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.