torstai 27. helmikuuta 2014

Talvimaasto


Tämä maastolenkki on tehty jo aikaa sitten, mutta minä en ole tunnetusti kovin ripeä ja innokas editoimaan pitkiä go pro- videoita. Nyt on kuitenkin tämän talvivideon aika kun kerran talitintitkin laulaa pihapiirissä jo titityytä ja kevät on tullut. Lenkin käyntiosuudella oli mukana tallikaveri, joka tulee hevosellaan takana. Käyntien jälkeen toinen ratsukko jatkoi tallille eikä se ollut ollenkaan Skinin mieleen, kaveriahan ei jätetä niin vain. Talutushetken jälkeen jatkettiin lenkkiä kaksin.


Pidemmittä puheitta, tervetuloa "kierroskoneen" (kuten eräs lukija tituleerasi) kyytiin!

Video 5 min 51sek


Video 1 min 57sek


Tammikuu 2014

30 kommenttia:

  1. Onpas se kuikelon ja kirahvin näköinen, johtuu varmaan tuon go pron antamasta kuvakulmasta :) Skinissä on kyllä sellaista reipasta hyvänmielen tekemisen meininkiä, aivan ihanaa katsottavaa! Meiltä ei löydy noin innokasta asennetta mutta Speedy nyt on muutenkin luonteeltaan vähän hapannaama :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, rupes ihan naurattamaan. Vai kuikelo ja kirahvi =D! Mun pitää ihan itse kattoo uusiks nuo videot sillä silmällä. Go pro antaa tosissaan ihan omat mittasuhteet :). Ja tää on kyl semmonen säihkysilmä -menijä <3.

      Poista
    2. Kuikelo & kirahvi on varmaan vaan minun silmissäni kun oma muistuttaa enemmän norsun ja kamelin risteytystä... ;)

      Poista
    3. No ois se kiva jos näkisin itse jos hevoseni näyttää kuikelolta ;). Mun mielestä Speedy ei näytä norsulta tai kamelilta eikä niiden risteytykseltä :D!

      Poista
  2. Videoita katsoessasi tuli kauhea kaipuu maastolenkille. Nytkään emme ole käyneet Ukon selässä yli kahteen viikkoon. Jospa Ukko saataisiin taas siihen kuntoon, että voitaisiin tehdä muutakin kuin käpytellä maastakäsin... (Postaus tulossa tämän päivän hieronnan uutisista ;)) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis maastolenkille ratsain. Olis myös ihanaa päästä laukkaamaan :D

      Poista
    2. Oon kans huomannu että kummasti sitä vaan kaipaa sitä ratsastusta jos ei oo siihen mahdollisuutta. On se semmonen aika huikee yhdessä tekemisen ja olemisen tapa vaikkei se olekaan ainot. Kyllä te vielä pääsette maastoon, hiljaa hyvä tulee kun kuntouttaa heppaa :). Voitte haaveilla vaikka kesäisistä kiitolaukkapohjista. Jään odottamaan uusimpia uutisia :)

      Poista
  3. Haha, tää oli se mun ja Piirron eka maastolenkki tuolla, onneks on nyt vähän rauhottunu, ei tulla enää alamäkiä capriolella höystettynä :D vois yrittää joku kerta lähtee uudestaan ihan kunnolla pidemmälle lenkille? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mennään vaan :). Heh, hyvä et meno on rauhoittunut, senhän pitäs olla rentouttavaa toimintaa :D.

      Poista
  4. Katoinko väärin vai onko teillä uudet kuolaimettomat? :D Mieki haluun kypäräkameran ! Meno näyttää ihanalta ja hyvä etten ruvennu täällä ite pomppimaan :") Teillä on mahtavat maastot! Harmi että kelit muuttu tällaseks tai meillä on ainakin ihan hurjan huono pohja :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olitpa tarkkanäköinen. Joo eli ne on barefootin bitless bit- kuolaimettomat. Ne on olleet meillä nyt maastokäytössä kun tuossa on pieni vipuvarsi. Mulla on ne kiinni meiän "huonommissa" suitsissa jotka on nyt toimineet sitten kokonaisuudessaan maastosuitsina.

      Meillä on kyllä maailman parhaat maastot, ei varmaan parempia ookaan :D. Ois tosi ikävä jos ois vaan aurattua tietä ympärillä. En oo muutamaan päivään käynyt maastossa, pohjat muuttuu tosi äkkiä kun suoja ja pakkanen viahtelee. Aika hyvät on olleet pohjat kuitenkin rauhalliseen menoon viimeksi kun käytiin.

      Poista
    2. Ja kuolaimettomat on siis nää http://www.hosenfeld-reitsport.de/barefoot-bitless-bit.html

      Poista
  5. Mitkä nuo kuolaimettomat oikein oli jotka vilahti tuossa alussa? Oli ihan ennennäkemättömät :D Mutta oli mulla ihan "virallinenkin" kysymys, nimittäin mikä GoPro sulla on ja paljon se maksoi? :D Olen haaveillut NIIN pitkään kypäräkamerasta että taidan joutua sellaisen ostamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin ja millainen kiinnitys siinä on? Joutuuko kypärään poraamaan reikiä sitä varten, vai miten se kiinnittyy?

      Poista
    2. Joo mä en oo vielä esitellyt niitä, ne on barefootin bitless bit-kuolaimettomat http://www.hosenfeld-reitsport.de/barefoot-bitless-bit.html

      Go Pro on virallisesti mieheni ja se on mallia Hero 3. En muista ihan paljon tuo makso, kyllä se arvokas oli mielestäni. GoProlla on ihan ä-l-y-t-ö-n määrä erilaisia kiinnikkeitä (jotka nekin on varsin arvokkaita) eli löytyy kyllä jokalähtöön, ei todellakaan tarvi reikiä porailla ;). Mulla tuo on ratsastaessa kiinni rintavaljaissa. Mieheni käyttää puolestaan pyöräilykypärä-kiinnikettä, mutta se kiinnike ei sovi ratsastuskypärään.

      Poista
    3. Ah, se piti vielä sanoa että kamera itsessään pistetään semmoiseen koteloon joita niitäkin on erilaisia (lisä-akulliselle ja ilman, äänireijillä tai umpinaisena...) ja sitten se kotelo kiinnittyy noihin gopro -kiinnikkeisiin.

      Poista
    4. Ovatko olleet hyvät kuolaimettomat?

      Poista
    5. Kyllä nuo on ihan käyttökelpoiset, vähän enempi vipuvartta kuin lg:ssä. Asettamiseen ja kentällä ratsastukseen eivät tuntuneet hyvältä, kun siellä ei sitä jarruu tarvi ja johtava ohjasote kääntää helposti tuon "nurin". Siksi lisäsin siihen tuommosen varmistusremmin, ettei pääse maastossa kääntymään (on se varmistusremmi siinä myös siksi että turpaosa on niin hapero, että en ihmettelisi vaikka se joskus murtuisi kesken lenkin..). Edullisethan nuo on kun vertaa vaikka lg:hen :).

      Poista
    6. Vanha postaus, mutta mua alkoi kiinnostamaan, että mikä toi pyöräilykypärä-kiinnike oikein on? Onko se ns. tarra vai mikä? Oon harkitsemassa kypäräkameran ostoa, joten "paras" kiinnitystapa olisi hyvä tietää jo etukäteen :)

      Poista
    7. Heissan :), kiva kun kommentoit, oli vanha postaus tai ei ;)! Mulla on go pron alkuperäinen kypäräkiinnike, se ei ole tarra, vaan semmoinen muovinen osa, joka on kiinnitetty kypäräni lipan yläpuolelle (otsalohkoon XD?), siihen missä on ilmastoinnin reijät :). Ainakin on ollut tukeva ja kätevä, itse kun ei tarvitse edustaa missään, niin olen pitänyt kiinnikkeen aina kypärässä. Se pitää myös otsalampun hyvin paikallaan :).

      Poista
  6. Ei vitsit teillä on siellä niin mahtavat maastot, käy niin kateeksi! :D Olette kyllä Skinin kanssa jotenkin niin ihana ja rempseä pari :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3, kauniisti sanottu. Oon tosi iloinen noista maastoista, mitenhän sitä pärjäisi ilman.

      Poista
  7. Jotain valkosta teillä siellä maassa! Olen ollut niin tyytyväinen, kun on ollut nipin napin pakkasen puolella - tarhan pohja pysyy kovana. Sitten, kun tulee lämmintä, pitää tulla kerralla 20 ja tuulla, että se kuivuu samantien. On ollut ihana huomata, että lumen alta paljastui upea kenttä! Viime syksynä se oli ihan hirveää juoksuhiekkaa, joka rullasi ikävästi jalan alla ja harkitsin jo puolitosissani pintakerroksen vaihtamista, mutta nyt se onkin ihan hyvä. m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, talven jälkeen voi tosiaan löytyä yllätyksiä ja mikäs sen parempaa kuin parempi kenttä :D! Ja tosiaan täällä on tienoo yhäkin valkoisena. Kai se on susirajalla asumisen euja.

      Poista
  8. Tutun näköiset kuolaimettomat! Toivottavasti ne on toimineet teillä hyvin maastoilukäytössä. :-) Ja aina vaan jaksan kadehtia noita teidän maastoja, ihan mielettömät maisemat!

    (Huh, on mua kyllä vähän huijattu kun taisin maksaa noista bittles biteistä käytettyinä enemmän kuin ne maksaisi uutena... Pientä taustatyötä näköjään kannattaisi tehdä eikä vaan sinisilmäisenä maksaa kyselemättä. :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei kannata eksyä minnekään missä on jo ostetun tavaran hintoja ;). Mä taisin myöskin maksaa niistä saman verran kuin ne maksaa uutena :D, muth, mennyt mikä mennyt. Kyllä nuo on pelanneet, mutta vielä makustelen sopivan vipuvarren mittaa, eli ehkä kokeilen vielä hieman tuosta pitempää vipuvartta. Haluun kokeilla asteittain erilaisia vipuvarsia, täyspitkä hackamore oli ihan liian pitkä. Mut oon joutunu huomaamaan että maastossa voi olla joskus ihan iloinen siitä että tarpeen tullen on vipuvarsi käytössä, mentiin kerran nimittäin aika haipakkaa ja vähän pitempään kuin olisin toivonut ;) (oma moka toki se oli!)
      Mä keksin noihin muuten tommosen vararemmin turvaamaan sitä että jos turpaosa sanoo joku kerta kesken lenkin sopimuksen irti ;). jos niin käy niin suitset pysyy päässä.

      Poista
  9. Minun on tehnyt mieli kokeilla noita kuolaimettomia. Tosin tuo "nurin kääntyminen" ei kuulosta hyvältä, sillä johtava ohjasote on ihan käyttökelpoinen juttu. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kiinnitin noihin nyt toisella tapaa nuo leuka ja turparemmin, voin testata auttaako se kääntymiseen :). Mut mitä pitempi vipuvarsi sitä vähempi kai nuo kääntyy. Mä voin antaa nuo testiin jos haluat :), saattas mennä jopa normaalilla postimerkillä kun nuo ei oo niin painavat.

      Poista
  10. Olipa ihana video! Talvi missä kuppaat?!? :C

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt voidaan ruveta jo kysymään että kesä missä kuppaat, kerran ei oo kunnolla talvikaan :D. Vaikka meillä on kyllä maa valkoinen. Olen etelä-suomessa käymässä nyt ja täällä on kaikki mustaa, kesä ois valmis tulemaan :)

      Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.