tiistai 11. maaliskuuta 2014

Satulakuulumiset ja talvikuvia


Tammikuussa 2014

Talvikuvia on vielä julkaisematta joten pistän niistä pari tähän samalla kun kerron satulakuulumisia. Uusin askel satularintamalla on se, että Notting Hill on myyty. *snif*

Uusi Barefootin Notting Hill -satula alkusyksystä 2013
Puoli vuotta Notting Hill pölyttyi kaapissa. Testailin sitä eri täytepaloin, ja sekä heavy duty-täytteillä, että normaali vaahtomuovitäytteillä. Käynnissä se oli valtavan mukava ja pehmeä istua, voisi kuvitella että pitkätkin maastoilut menisi ihanasti tuon kanssa, jos fiilis oisi tuo kokoajan. Isoin ongelma ravissa ei kuitenkaan poistunut täytepalojen kanssakaan, satula kippasi minua jatkuvasti eteen, niin että meinasin lentää kaulan yli välillä maahan. Säädin jalustinhihnat niin eteen kuin ne vain sai ja siltikään en saanut tasapainoista asentoa. Se on surullista sillä tämä olisi potentiaalisesti niin kiva satula. Vaikkakin siinä jäi yhä harmillisen kauas hevosesta (kauemmas kuin runkosatulassa, ehdottomasti) ja istuma-asento oli varsin leveä. Istuvuutta hevoselle en osaa hirveän hyvin arvioida, semmoinen mutu jäi, että säädöillä se olisi soviteltavissa hevoselle sen verran että voisi ratsastaa ja testata enemmän, mutta kun ratsastaja ei pysty ratsastamaan niin siihenhän se jää.

Tammikuu 2014

Olo on helpottunut kun satulan kohtalo on vihdoin päätetty ja satula lähti uuteen kotiin. Uusi omistaja on ennenkin ratsastanut Barefootin satuloilla ja piti tästä kovasti. Hän lupasi lähettää minulle kuvia satulasta kun sitä on sisäänajettu, minua kiinnostaa nähdä näyttääkö se vielä painuttuaan käytössä yhtä sohvalta hevosen selässä kuin uutena.
Kova ravuri tammikuussa 2014

Ja entäs juuri ostettu Zaldi... ? Se puristaa, hyvin todennäköisesti. Selvittelen levennysmahdollisuutta ja kikkailen täytteillä. Sillävälin haaveilen jälleen uudesta rungottomasta. Sensation ride jump -satulakuume ei ota laantuakseen. Meille tulee toukokuussa testiin kyseinen rungoton. Kohti uusia satulapettymyksiä siis! Yritän nyt hetken olla saamatta yhtään mistään uudesta satulasta yhtään minkäänlaisia uusia wiboja.

Sensation ride jump, kuva lainattu myyjän sivuilta

Laukka-ilakointia tammikuussa 2014

Satulalistamme näyttää nyt tältä:

 1. Hubertus (Skinnyn satula sen tullessa minulle) MYYTY
 2. Barefoot London OSTETTU JA MYYTY
 3. Trekker True Talent
 4. Trekker Pro Arte
 5. Freeform Classic
 6. Freeform Classic Shortback
 7. Cliff Barnsby Omega
 8. Cliff Barnsby Raven
 9. Kieffer Aachen
 10. Euro Rider OSTETTU JA MYYTY
 11. Wintec Cair
 12. Stübben Siegfrid
 13. Kieffer Aachen 10125
 14. Ideal GP
 15. Pfiff Pilot
 16. Bates Caprilli
 17. Passier
 18. Kent & Masters GP 17,5"
 19. Flexible Bascule
 20. Kent& Masters GP 17" (kaari medium wide, suorahko)- OSTETTU JA MYYTY
 21. Barefoot Notting Hill- OSTETTU JA MYYTY
 22. Stübben Juventus
 23. Zaldi yleismalli 17" 31 (leveys oikea)
 24. Zaldi esteflättäri 16,5" 32 (Suorahko, hieman kaarevahkompi kuin K&M, parhaita sovitettuja satuloita, mutta hikijälki epäselvä. Sovitettu lammaskarvahuovan kanssa ilman lisäpaloja)
 25. Cliff Barnsby Esprit 16" esteflättäri (sovitettu lammaskarvahuovan kanssa 2x2 lisäpalan kera)
 26. Sydney 16", leveys 3 (? medium wide tms) estemalli. 
 27. Zaldi esteflättäri 16,5", 31 OSTETTU

Toiveikkaasti valoa kohti, tammikuussa 2014

23 kommenttia:

 1. Harmi , että uusi satulakaan ei ole sopiva! :( Mutta olit kyllä oikeasssa sen meidän Derby Originalsin kanssa.Muutaman kerran jälkeen jo huomasi , miten älyttömän takakeno se oli!Hyvä , että saatiin nyt sitten uusia ja tämän sitten pitäisi myös olla sopiva :).Toivottavasti teillekkin joskus löytyy se sopiva!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei no hyvä että se epäsopivuus tuli esille ja saitte toisen :). Eiköhän me pärjätä jollain konstilla, onneks se ratsastus ei oo niin iso ja tärkee juttu ja kärrytkin on suunnitelmissa.

   Poista
 2. Voi apua, tuon Sensation on semmonen unelmasatula. Tosin koulumallia haikailen vielä enemmän kun istuva "estesatula" on jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee no me voidaan sitten odottaa tuota unelmasatulaa tulevaksi "yhdessä" ;). Saa nähdä kuin estemallinen tuo on, mallin näkee sitte vasta livenä tarkemmin, kuvista saa vaan osviittaa- tän oon oppinu :D.

   Poista
 3. Lista sen kuin kasvaa. :O Onneksi jaksat vielä sovitella, sillä on sen parhaimman vaihtoehdon vielä tultava joku päivä eteen. Odotan mielenkiinnolla raporttia Sensationista, sitten kun pääset sitä testailemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lista tosiaan kasvaa mut ei oo siltikään ees kolmee kymmentä :D. Kiva kuulla että odotat, odottakaamme yhdessä :D. En kyllä usko että se on hyvä, eihän se voi olla, kun mikään muukaan ei oo. Mutta silti toisaalta jaksan elättää toivoa, toivon tosi kovasti, että ratkaisu ois siinä satulassa JUST meille oikee :D.

   Poista
 4. Mekin ollaan vähän niin kuin luovutettu tuon Freemaxin suhteen. Seuraava satula on varmaan rungollinen (yritetään vielä Winteciä), mutta rungotonta en välttämättä enää ottaisi. Epäillykset kyseisiä satuloita kohtaan on alkanut nousta. Eniten minua ehkä ihmetyttää se, että "ne muotutuvat hevosen selkään", mutta eivät kuitenkaan ellei sitten täytteillä kikkailua lasketa. Ja hierojamme oli vähän sitä mieltä, että rungottomat ovat enemmän ammattilaisten kuin amatöörien satuloita. Tällä hän viittasi siihen, että rungottoman kanssa täytyisi kiinnittää erityisen paljon huomiota oman istunnan tasaisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi itku :(. Mut joo, mua ihmetyttää jos jopa freemax on tommonen jäykkä. Rungottomia mainostetaan nimenomaan siten että ne muotoutuu, kuten sinäkin sanoit. Mutta ei. Barefootkin on niin jäykkä että ei siitä uskoisi että siellä ei oo sisällä runkoa. Miten se mihinkään muotoutuu, paitsi kenties VUOSIEN saatossa kun ratsastelee(?), mut mites ratsastat vuosia sopimattomalla satulalla :(. Vielä se pitää sanoa että pitää muistaa että rungottomat on keskenään kuitenkin tosi erilaisia, niissä on todella hyvä idea takana, se muovautuvuus, jos se vaan ois toteutettuna just sopivalla tavalla niin avot -vois olla unelmasatulan ainekset koossa.

   Ja ihan totta, ei oo varmaan ihan hirveen kaukana totuudesta, että ammattilaisten satuloita osin, kyllä nuo varmaan alottelijalle on jossain määrin huonoja, jos ei osaa ollenkaan istua... Riippuu kyllä niin hevos-ja ratsastajakombinaatiosta... Mut toisaalta ratsastus on niin vaikee laji et tuntuu et se on kokonaan ammattilaisten hommaa, oli alla mitä tahansa. Ja tää aihekin on niin vaikee ettei voi sanoo mitään kirjoittamatta sitten heti perään "toisaalta". Jos jotain oon oppinu niin sen miten yksilöllistä on jopa satulan sopivuus, vaikka on tiettyjä periaatteita, kuten se tila johon satula voidaan hevosella asettaa..

   Poista
 5. Oon just löytäny tieni tänne blogiin! :) Mielestäni sun ja Skinnyn tarina on ihan mahtava! Itse tykkään hevosista eniten juuri lämppäreistä, vaikka ne yleensä ovat vähän säpäkämpiä. Mulla on hoitsu jonka omistamisesta haaveilen, mutta eipä näillä näkymin ole myynnissä, tai en voisi ottaa. :'D Mutta haave elää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löysit! Kiitos kauniista sanoistasi ja mukavaa että tykkäät myös lämppäreistä :). Unelmista saa aina pitää kiinni!:D

   Poista
 6. Oho.. Teilläkin on näköjään ollut satula jos toinenkin kokeiltavana! :o

  VastaaPoista
 7. Heippa! En ookaan ennen kommentoinut, mutta selaillessa satuloita netistä löysin tieni taas tähänkin postaukseen. Meillä toisaalta vähän samanmuotoiset hepat, ootko koskaan kokeillut Mustangeja Skinnylle? Meillä tällä hetkellä muuten sopiva satula, mutta jäi liian leveäksi :( Aiempi jäi liian kapeaksi, joten koskaan ei ilmeisesti oo hyvä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska että törmäsit tänne. Kävin vilkaisemassa sun miniheppaa, niitten vertailussa voi tosiaan olla itua, en ihan löytänyt semmoista selvää rakennekuvaa pikahaulla mutta kuitenkin. En muista kokeilleeni mustangia.. se vois olla joskus ihan kiva kokeilla. En tällähetkellä etsi satulaa hirveän aktiivisesti kun se on niin tuskaista puuhaa :). Kärryt on seuraava aika todennäköinen isompi hankinta :D

   Poista
  2. Just ku lähetin tämän kommentin niin löysin sun pollesta rakennekuvan. Kyllä niissä on samaa :), mut Skini on ehkä vieläkin takakorkeampi ja oisko Dizzyllä aavistuksen kaareva..?

   Kiitos kun kommentoit tälläkertaa :D

   Poista
  3. Juu, ei taida olla sellasia rakennekuvia hirveesti edes olemassa :D Sillä on itseasiassa nyt ollut suora satula, jonka on ihan ammattilainen sovittanut. Nyt kun ollaan taas soviteltu pari kertaa niin kuulemma edelleen sama malli sopii, täytyisi vaan löytää kapeampi :) Tankki-poni on muuttanut muotoaan aika lailla vuoden aikana! Samaa oon muuten miettiny, että kärryt ja valjaat olis huomattavasti helpompi hankinta :D Ps. Heh, miniheppa xD

   Poista
  4. Tunnen suurta hengenheimolaisuutta jos jollain on tämmönen pikkuinen lv. Tosin Dizzy on kyllä Skiniä isompi. Ensin luin sieltä teijän tietosivulta että ois 146 mutta sitte tajusin että onhan se 156, et ei se nyt niin mini ookaan. Katoin tätä teijän kuvaa http://4.bp.blogspot.com/-rcMuVQ2vcq8/UVSiAGOkdDI/AAAAAAAAAGk/Fx9km_5V0wQ/s640/574751_10200376886207031_226773781_n.jpg

   Meillä ei oo tuota ratsastusta niin paljon muutenkaan niin oon tosiaan nyt tullut siihen johtopäätökseen, että mennään satulatta ja lammaskarvalla ilman jalustimia ja sitten kärrytellään. Kärryttelyn osuus tulee toivottavasti kasvamaan tulevaisuudessa meidän ohjelmassa, kunhan nyt ne kärryt eka..

   Poista
  5. On se silti vähän ponin näkönen, ainakin kun laumassa on tällä hetkellä paljon sitä isompia hevosia :D

   Olishan siinä satulattomuudessa toki se hyvä puoli, että oppis paremmin ratsastamaan ilman satulaa, mut en nyt ainakaan vielä uskaltas alkaa hyppäämään ilman satulaa :D Ja hypätä tekee niin kovasti mieli, molempien :) + Että maastoon ei kannata lähteä ilman satulaa ku se liipasee miut jonnekin kuusen nokkaan kuitenkin... Kärrytkin on hyvät, on sekin hyvää treeniä!

   Poista
  6. Hyvä että teillä on sopiva satulamalli tiedossa :).

   Poista
 8. Meille on vastikään tullut hevonen ja olen jo etukäteen kauhistellut tulevaa satularumbaa mutta lohtua toi tuo sun kilometrin mittanen lista mitä kaikkea teillä on kokeiltu :D Meitin heppa tuli vasta n. kuukaus sitte ja todella laihassa kunnossa eli oikean pysyvän satulan hankkimisesta ei tarvitse vielä haaveilla hetkeen, sen sijaan Christin lampaankarvasatulaa olen kuolaillut jo pidemmän aikaa - se kun käsittääkseni "muotoutuu" hevosen lihasten muokkautumisen kanssa. Toisin sanoen kun hevonen saa läskiä/lihasta niin satulaa ei tarvitsisi heti heittää romukoppaan. Kysymys herääkin, tuleeko tuollaisella oikeasti ratsastettua? Tällä hetkellä me ollaan vasta aloittelemassa ja ainut vaihtoehto millä voin mennä on paksu lampaankarvaromani yhdistettynä länkkäripatjaan ja ne ei tahdo pysyä loimivyöllä kyllä paikallaan. Hepalla on tietysti selkäranka vielä aika rankasti esillä joten ei ihan miellyttävintä kummallekaan osapuolelle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit tänne kommentoimaan :).

   Älä pelkää, kellään muulla ei voi satulan etsiminen olla niin mahdotonta kuin meillä :D.

   Minusta tuo christ on ainoa varma valinta, etenkin jos sen kanssa voi mennä ilman jalustimia, silloin se pehmustaa mukavasti molempia ja jos on kovin luinen hevonen voi aluksi senkin alle pistää paksun huovan tuomaan lisäpehmustetta.

   Jokainen Christillä ratsastanut on tykännyt siitä. Viimeisin kommentti on että "on kuin pilven päällä leijuisi". Suosittelen siis enemmän kuin lämpimästi. Se on ainot "satula" josta en ikinä luovu. Satulahan se ei oikeastaan edes ole vaan hyvin varusteltu ratsastushuopa. Eli tuo molemmille sitä kaivattua lisämukavuutta ja ratsastajalle tukea ilman satulaa ratsastukseen.

   Christ on yhtä läpyskä kuin mikä tahansa huopa eli menee mihin tahansa selkään. Ja vastaus vielä siihen tuleeko sillä ratsastettua -tulee, ja paljon mieluummin kuin millään muulla ;). Jos menet muutenkin ilman jalustimia niin tuo on mainio.

   Ei kun vaan christ-kaupoille. Suosittelen polvituellista plus-mallia. Ja tadaa, sulla on rakkaussatula eliniäksi <3

   Poista
  2. Kuulostaa sen verran hyvältä myyntipuheelta että kyllä taitaa lähteä lätyskä tilaukseen! :D Kyttäsin Dreamhorsen sivuilta nimenomaan sitä versiota missä on ne polvituet, on sitten jotain tukea kun niitä jalustimia tuskin tullaan käyttämään. Tavallisesta satulasta en nyt sitten vielä edes rupea haaveilemaan, meille ongelmaksi muodostuu tää meidän sijainti kun asutaan täällä Euroopan laidalla ja täällä ei niin vain löydä sovitettavia enkkusatuloita - isoja länkkärisatula on kaupat pullollaan. Sovittaa siis saat kun olet penkin jo ostanut ellet satu vahingossa löytämään käytettynä.

   Poista
  3. Loistavaa! Nyt ootan innolla siun kokemuksia siitä. Toivottavasti olis nopee toimitus ;) suomeen ainakin se tuli alta aikayksikön :D.

   Ahaa mä vähän vilkasinkin siun blogia ja sijainti näyttikin olevan muualla kuin Suomessa. Voi tosiaan kohdata odottamattomia valikoimia Suomeen verrattuna :D.

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.