keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Onnea on hyvä ystävä, myös hevosella

Skini ja Suokki rapsuttelemassa toisiaan, kuva on kaappaus kännykkävideolta

Ne on rapsutusväleissä! Ne mahtuu samalle juoma-astialle ja samalle heinäkasalle! Jipii! Minulla on 100% onnellinen hevonen kaikilla elämänsä osa-alueilla!

9.9.2014 pihaton edustalla
9.9.2014 Skini ja Suokkiystävä

Skini ja Suokki juomassa
samalla heinäkasalla, vaikka toinenkin kasa oli
Olen niin iloinen että Skini on tänäkin kesänä saanut itselleen hyvän ystävän. Onnellista ja tyytyväistä hevosta on ilo katsoa.


Oltiin Skinin kanssa pihalla syömässä ja löysihän se Suokki-ystäväkin aidan toiselle puolen

Ekana kesänä sillä oli kaverina issikkatamma ja viime kesänä eestinhevosruuna joitten kanssa se oli toki hyvä ystävä myös. 

Skini ja issikkatamma kesällä 2012


Skini ja Simo kesällä 2013


Skini ja Simo rapsuttelemassa kesällä 2013

Skinin ja Suokin ystävyys vaikuttaa minusta vielä jotenkin astetta syvemmältä. Pojathan sen tietää itse paremmin, mutta semmoinen fiilis minulla on. Onneksi ystävykset saavat olla vielä syyskuun yhdessä, kunnes meidän on aika siirtyä toiselle tallille talveksi. Toivon sydämestäni ettei Skini joudu olemaan enää ainottakaan talvea yksin, on se niin paljon mielekkäämpää ja onnellisempaa touhuilla yhdessä kuin yksin.

Sain videotakin eräänä päivänä kun pojat antautuivat hoitamaan toisiaan oikein pitkän kaavan mukaan. Harmi että kännykällä voi ottaa vain 10sekunnin pätkiä kerrallaan. Kun hevoset lukevat herkästi toisiaan ja vaihtavat puolta, on se kuin tanssia.Skini ja Suokki yläpellolla

Skinin ensimmäinen hevosystävä oli samansukuinen oripoika jonka kanssa ne olivat lapsuuden bestiksiä, samana kesänä syntyneet ja aina yhdessä. Pistän muutaman kuvan niistäkin. Nekin oli niin onnellisia yhdessä, kaveri on niin tärkeä juttu.

1998 Skini ja bestis


Rapsutushommissa tässäkin oltu. Onhan se pikkuinen vähän noista ajoista muuttunut <3


Kuvaaja keskeytti poikien hoitopuuhat. Voi söpöä Skini-varsaa auringossa vaalentuneine latvoineen <3

8 kommenttia:

 1. Ystävä on kyllä ihan ehdoton olemassa. Ei ihminen oikein edes voi käsittää, miten paljon hevoselle merkitsee toinen hevonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Kyllä kun noita katselee niin näkee miten ne koko kropallaan nauttii toisen seurasta ja niin hienovaraisin elein kommunikoi. Ja menee aina jokapaikkaan kahdestaan ja vain nauttivat elämästä, oleilevat yhdessä..

   Poista
 2. Kyllä se ystävä vaan on tärkeä. Se rauhoittaa ja vaikuttaa koko hevosen olemukseen. :) Kun olen seurannut Taavia laumassa, sen leikkejä ja oleskelua en enää ikinä halua seisottaa sitä yksin. En mistään hinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en halua seisottaa yksin. Tuntuu kamalalta aatella kahta edellistalvea jollon se vaan nökötti yksinään. Yritän kaikkeni jotta kaveri järjestyisi..

   Poista
 3. Yhdyn edellisiin. Nyt kun meillekin tuli kolmas hevonen, korostuu tuo laumahierarkia entisestään, mutta vain hyvällä. Tamma pitää hellästi kaksi riiviöteiniä nahoissaan. Ja teinit tykkää, ne ovat ihan haltioissaan. Tamman tulosta onkin seurannut pelkkää hyvää, kaikilla osa-alueilla. Varsinkin tuon oman suokkini kanssa, joka on herkistynyt maastakäsitellessä kuin itsestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten mukava kuulla että kolmas on tuonut lisää syvyyttä sosiaalisiin suhteisiin :). Toiset hevoset ovat etenkin varsojen parhaita opettajia :).

   Poista
 4. Olen muutaman kerran seurannut Ukon ja sen tarhakaverin rapsutteluhetkeä, mutta eivät ne ole oikein alkua pidemmälle päässeet. Ukko saattaa vähän yrittää hamuilla toisen hevosen säkää ja kylkeä, ja, kun toinen hevonen aloittaa rapsuttelun, Ukko lopettaa. En ole varmaan koskaan nähnyt Ukkoa oikeasti antaumuksellisesti rapsuttelemassa. En tiedä, johtuuko se sitten Ukon puutteellisista sosiaalisista taidoista (ollut suurimman osan elämästään yksin). Näyttää Ukko kuitenkin kaverinsa kanssa viihtyvän, mutta ei ne mielestäni mitään bestiksiä ole (eivät esim. mahdu samalle vesikupille ja samalla heinäkasallekin harvemmin näin vuoden yhteiselon jälkeen). Hengailevat keskenään ja jakavat saman ulkoilutilan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa niiden ystävyys lämpeää hitaammin eikä kaikista tulekaan bestiksiä. Toisen hevosen kosketus ja seura on sekin toki tärkeää :). Saavat itse sitten säädellä miten suhde etenee.

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.