torstai 25. huhtikuuta 2013

Taitojen opettelua: Kumarrus


Kumarrus maaliskuussa 2013

Temppukoulutus on inspiroivaa. Se tuntuu olevan sitä meille molemmille -saahan Skinny siinä paljon kehuja ja porkkanapaloja. Kumarrukset venyttävät ainakin tosi kivasti selkää, joten jotain oikeaa hyötyäkin niistä on.

Kumarrus maaliskuussa 2013

Alla oleva video on kuvattu maaliskuussa 2013Kumarrus seuraavalta videolta

Seuraavassa vielä lyhyempi ja vähän selvempi lähempää kuvattu kumarrusvideo maneesissa huhtikuussa 2013
Kumarruksen harjoitteleminen alusta tähän päivään


Aloitimme kesällä 2012 alkeista, porkkanan ottamisesta etujalkojen välistä. Välillä Skinny meinasi etsiä porkkanaa sieltä missä minä olin, mutta oppi pian saamaan porkkanan etujalkojen välistä.
ei sivusta...

...vaan etujalkojen välistä

Ihan aluksi kumarrus tehtiin etujalat suorana.

Kumarrus

Aika pian aloin ottaa mukaan etujalan noston.

jalan nosto kumarruksessa


Taas etsii namia sivulta, mutta löytää pian missä tuoksuu porkkana


kumarrus etujalka ylhäällä


Kumarrusharjottelua jatkettiin syksyn tullen ladon hämärässä. Liitin mukaan käsimerkin jonka hirnakka oppi nopeasti. Myöhemmin tämä muuten niin kätevä käsimerkki on jäänyt pois.

hämärästi näkyy kumarruksessa käyttämäni käsimerkki, jonka tein aina ennen kumarrusta

Samaisella videolla jolta ylläoleva kuva on kaapattu, löytyy seuraavat syyskuiset kumarrusharjoitukset.


 Pikkuhiljaa kumarrukseen alkoi tulla mukaan pieni "notkahdus", kun Skinny etsi tasapainoa syvempään kumarrukseen. Videolla kumarrus marraskuulta 2012.Notkahduksesta siirryttiin kohti sitä, että koukussa olevan etujalan polvi menee maahan. Nyt kumarrus sujuu jo aika kivasti. Vähän haastavaa karsinassa kumartamisessa on saada hevonen sopivaan kohtaan niin että se mahtuu karsinassa kumartamaan.

Maaliskuu 2013 kumarrus, vasen vuohinen vähän koukussa, mutta ei pahasti

Kumarruksessa on tarkoitus vielä hioa suoraksi jäävän etujalan paikkaa (ja suoruutta) ja saada jossain vaiheessa käsimerkki takaisin käyttöön. Nyt suoraksi jäävä jalka jää joskus vuohisesta koukkuun. Joskus se jopa käy toiselle jalalle polvelleen ja toiselle vuohiselleen ja apua, auts, se ei voi olla kovin hyvä asento! Siirryinkin sitten pian tekemään kumarrukset kentällä, niin siellä on tilaa hevosen astua takajaloilla sen verran taaemmas, että suoraksi jäävä jalka jää todellakin suoraksi myös vuohisesta. Jos vuohinen jää vielä valmistelunkin jälkeen koukkuun, niin olen vetänyt sen suoraksi.


Front crunch

=Toisenlainen kumarrus/venytys, jossa etujalat jäävät täysin suoriksi. Yritin opettaa sitä välillä tämän normikumarruksen rinnalla, mutta hirnakka meni vähän sekaisin siitä, kumpaa pyydän ja hämmentyi jos en ollutkaan tyytyväinen hänen toisenlaiseen kumarrukseensa. Siksi jatkoin vain yhdenlaisen kumarruksen pyytämistä. Välillä front crunch tuli jo tosi hienosti, mutta on kuitenkin jäänyt vähemmälle. Front crunchia nähdään ylläolevassa videossa sekä alla vähän huonommasta kuvakulmasta.7 kommenttia:

 1. Mäkin haluaisin opettaa Lassen kumartamaan, mutta en ole ikinä saanut riittävän pitkää motivaatiota :D Hienosti Skinny kumartaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä te ehditte, joskus tartut tilaisuuteen sitten kun tulee semmoinen tilaisuus :D.

   Kiitos :). Talviset videot on sähläystä kun se oli just yks kerta laittanu polven itse ilman että autoin sitä, sitten tuli pelkkää kuopimista ja tajusin että se yksi kerta oli varmaan vahinko XD. Paras auttaa niin menee hyvin.

   Poista
 2. Ukolle voisi myös oeptta tuon kumarruksen, kun se jo muutenkin koukistaa toista etustaan aika usein, kun se venyttää jalkojen väliin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venyttää siis päätään jalkojen väliin. :D

   Poista
  2. Niin, siitä ei ois enää pitkä matka :D

   Poista
 3. Vitsit miten hienosti osaa jo :) Meillä on kans ollut treenissä tuo kumartaminen, mutta nyt vähän jäänyt unholaan. Jos taas ottaisi tästä vähän inspiraatiota ja alottaisi taas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :), se osaa sen kyllä tosiaan jo todella hyvin, sillon kun auttaa asettamaan jalkoja :D

   Siitä vaan harjottelemaan, ainakin tuon pitäis myös toimia venytyksenä :)

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.