maanantai 7. lokakuuta 2013

Muutto talvitalliin

 

Vapaus on ohi ja on palattu kuriin ja nuhteeseen kaupunkitallille. Skini oli ihanan rauhallinen kun menin pihatolle. Avasin tuttuun tapaani pihaton oven ja sieltä se laitumelta kopsutteli tyytyväisenä pihaton läpi ja hoitotilaan. Kaikki tuntui niin ihanteelliselta ja tasapainoiselta. Täydellinen ruusunpunainen loppu meidän tämän vuoden kesäkaudelle.

kesämuistoksi jää hetken henkinen hevostelutasapaino
Kohta alkoi hevoselle valjeta ettei tämä olekaan aivan tavallinen päivä. Heti kun se näki vetoautoa kiinnitettävän traileriin, se tajusi, että nyt tapahtuu jotain.

traileri! mitä nyt tapahtuu?


Skini sai pakkaamisen ajan seistä hoitopaikalla kiinni katsomassa tapahtumia, ja se teki hätäkakit ja kuopi, mitä se ei yleensä ikinä tee.


hermostunut odottaja

 Annoin sen syödä viimeistä kertaa tänä vuonna tuoretta pihalta (ainakin luulen että se on suunnilleen viimeinen kerta- ehkä maastosta löytyy jokunen suupala vielä?), ennenkuin käveltiin autoon.

vuoden viimeiset ruohonsyönnitAutossa irtosi pari hirnahdustakin kun toinen oli hämmentynyt tilanteesta. Sirkkeli soi taustalla.Mitä tässä nyt voisi sanoa. Karsinanaapureina näytti olevan molemmin puolin tamma! Se ainakin ilahduttaa hirnakan arkea joka osaa arvostaa naiskauneutta :D.

uudessa karsinassa, vieruskavereina on tammat
Tuntuu muuten oudolta pitää hevosta kokoajan kiinni! Ja kaikki tavarat on kaaoksena kaapissa ja autossa. Täytyy tehdä hyvin perusteellinen inventaario ennenkuin saan kaiken tarpeellisen mahtumaan varustekaappiin. Rutiinit on aivan sekaisin, ei tiedä mitä tehdä ja missä järjestyksessä ja mistä löytyy mitäkin. Tästä se lähtee taas uuteen arkeen järjestäytyminen.

Perillä talvitallilla

17 kommenttia:

 1. Eikö ole rankkaa muuttaa joka vuosi?Mutta kiva postaus! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt sanoisi joka vuosi kun tämä on vasta toinen muutto talvitallille :D, mutta joo tiiän mitä tarkoitat, kyllä tää siirtymä on raskas. Tällä järjestelyllä hirnakalla on kuitenkin kunnon laidunkausi, sillä talvitallilla ei ole laitumia käytössä.

   Poista
  2. On haikeaa varmasti, kun hevonenkin on noin hämillään muutosta. Mutta saihan Skinny viettää mukavan kesän, varmasti nautti sydämensä kyllyydestä. :) Tsemppiä, kyllä se arki siitä lähtee taas pyörimään. ;)

   Poista
  3. Eikä tämän pitänyt tähän jatkoksi tulla, mutta samapa tuo... :D

   Poista
  4. Tänään on varmasti tukkijalat odottamassa kun ei oo tottunut seisomiseen, mutta siitäpä se kehokin taas tottuu olemaan paikallaan. Ja kyllä tää 4 kuukautta on tuon muuton arvoista :).

   Poista
  5. Äh, kaikki teksti katosi mitä kirjoitin!
   Höh, no mutta siis ihana hirnahdus oli! :D
   Ja iloisia hetkiä taas talvitalliin ja zemppiä molempien sopeutumiseen! :)

   Poista
  6. Eiiii! Ärsyttävintä mitä voi tapahtua, että ihanat megatekstit häviää bittiavaruuteen!

   Sillä on kyllä varsin suloinen hämmentynyt ja kysyvä hirnahdushörähdys :D
   Kiitos <3 tästä tää lähtee taas rullaamaan..

   Poista
 2. Tämä oli jotenkin ihanan haikea postaus. Kesä on ohi ja on aika valmistautua talveen. Ensi kesä tule pian!

  Miten iso tuo Skinnyn talvitalli on? Montako asukasta jne? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Aika menee kaikenkaikkiaan niin nopeasti että tästä ei oo kuin yks harppaus kevääseen. Kohta on jo joulu jne :D

   Ihan tarkkaa kokoa en osaa sanoa mutta jos sanon että neljänkymmenen tietyvillä on hevosmäärä en voi paljon valehdella. Täytyisi taas laskea. Itse tallialue ei ole kovin iso, siinä on iso maneesi ja tallirakennus, turvekatos, sekä suuri kenttä ja sitten on alue, jossa sijaitsevat tarhat.

   Poista
 3. Millainen ulkoiluaika muuten tuolla talvitallilla on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se hieman vaihtelee vuodenajan ja sään mukaan. Pisimmillään ne on viiteen kuuteen asti ulkona jos on hyvä ja lämmin ilma. Talvella ne tulee sisälle kun tulee pimeä eli tulee kolmen neljän aikaan sisälle ( aamusta kai menevät 8 tienoilla ulos? herranen aika, enhän minä ees tiiä tarkkaa kellonlyömää jolloin nuo menee ulos aamulla, täytyy kysyä).

   Poista
  2. Aika samoissa kellonajoissa mennään kuin meidän tallilla. Vaihtelee tosiaan jonkinverran vuodenajan ja sään mukaan. Kesäisin laitumelle seitsemältä, sisälle kuuden jälkeen (ihmiset tulevat ratsastamaan). Viime kesänä oli tosin aika paljon hellepäiviä, joten hevoset otettiin vähän aiemmin sisälle.

   Nyt on ollut ihana syksy; lämmin ja sateeton. Viime syksynä satoi todella paljon, jolloin hevoset otettiin aika usein jo kolmen aikaan sisälle. Nyt ne ovat kuitenkin ulkoilleet sieltä kahdeksasta puoli seitsemään(?). Telvella ovat ulkona varmaan siihen viiteen kuuteen. Huonoilla keleillä tai kovalla pakkasella tulevat jo kolmen aikoihin sisälle.

   Poista
 4. Kyllä se kesä sieltä taas tulee, toivottavasti... :) Miten Skinny reagoi tämmösiin paikanvaihdoksiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa se ottaa aika lunkisti nämä ja etenkin nyt kun tämä paikka on sinällään tuttu. Mut onhan se aina muutos ja nyt sitä ottaa rankasti pattiin sisälläolo ennenkuin tottuu. Aika pian se kuitenkin henkisesti tottuu, kropalla meni viime vuonna kauemmin, nyt jaloissa ei vielä ollut niin paljon turvotusta kuin viimevuonna.

   Kesä on täällä ennenkuin huomaakaan ;). Vois melkeen skipata joulun ja ruveta laittaa pääsiäiskoristeita ;). No ei vaiskaan, kutakin vuodenaikaa iloineen ja suruineen aikansa.

   Poista
 5. Oooi. Skinny on aivan "WTF?!?" tuolla vinkassa. Mut ihanaa, että pääsi neitien väliin. Toivottavasti ovat mukavia ja talvi kuluu nopsaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hyvä tulkinta, niinhän se vähän on. En ole vielä nähnytkään jäbää neitien välissä, saa nähdä tuleeko niitten kanssa yhtä paha tappelu ruoka-aikaan kuin viimevuotisen karsinakaverin kanssa. Tää oli enempi kahdella kuin neljällä jalalla ruokia jaettaessa.. :/. Mut hei sehän kehittää takaosaa..

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.