keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Rakas Joulupukki... eli varusteunelmia!

Ykköstoive- Sopiva laatusatula

Merkkiä en luonnollisestikaan osaa sanoa, mutta aina voi haaveita olla. Meille on tulossa satula-auto parin viikon päästä, kenties sieltä löytyy sopiva. Laatusatula siksi, että olen aikani hypistellyt noita halpiksia ja olen tullut siihen lopputulokseen että yritän olla haksahtamatta semmoiseen enää toista kertaa. Jokainen laatusatula tuntuu ihan erilaiselta kuin halpikset, epäsopivinakin ne asettuu kivasti selkään eikä kekota mihinkään suuntaan. Satuloita tutkiessa on vastaan tullut varsin kutkuttavia vaihtoehtoja, joista päälimmäisenä on Stübben ja jo vähän ohimenneenä ihastuksena Strada.

Stübbenin yleissatula

Esimerkki stübbenin yleissatulasta Genesis VSD, kuva lainattu täältä


Stübbenin satuloita on paljon eri hintaisia, 1400 eurosta noin 2000 euroon, hinta-laatusuhde siis on stübbenissä kohdallaan. Malleista kelpuutan mikä tahansa vaan hevoselle sopii, värinä tietysti ebony eli tummanruskea. Vaikka olen alkanut uuden riimumme myötä lämpiämään vaarallisen paljon tuohon vaaleanruskeaankin.


 Satulan voisi lisäksi hankkia uudella biomekaanisella rungolla eli equi-soft-ominaisuudella.

Uusi stübben innovaaio: equi soft-runko. Kuva lainattu täältä

Esitteessä kerrotaan seuraavaa equi-softista (vapaa suomennos: )

"Biomekaaninen runko parantaa ilmanvaihtoa hevosen selässä ja välttää näin lihasten ylilämpöä."
Biomekaanisessa rungossa on kaksi osaa, se lisää liikkumavapautta ja helpottaa hevosen selkään kohdistuvaa painetta samalla kun se mukautuu ratsastajan liikkeisiin.

Alkuperäinen teksti englanniksi:
"The exclusive BIOMECHANICAL TREE improves aeration around the horse’s back, aiding in avoiding overheating muscles." "The SEAT OF THE BIOMECHANICAL TREE is divided into TWO PARTS, facilitating freedom of movement and relieving pressure on the horse’s back while adapting to the riders movement."


equi-soft-satula. Kuva lainattu täältä
Biomekaanisen istuimen hinta 300€ satulan hinnan lisäksi. Olen aivan älyttömän innoissani että näin perinteinen satulanvalmistaja kuin stübben on tehnyt tällaisen ratkaisun satulan runkoon. Olisi aivan huippua päästä tarkastelemaan biomekaanista runkoa livenä.


yleismalli. kuva lainattu täältä
Yleismalli, satulan hinta on uutena 2800€ + sovituskulut. Satula on aivan liian kallis, ja olen jo oikeastaan luopunut koko haaveesta. Mielenkiintoni tässä satulassa herättivät sen paneelit, jotka muotoutuvat hevosen selän mukaan. Stradan sivuilla kerrotaan, että "Sen vahvuutena ovat ainutlaatuiset lämpöön reagoivat paneelit, jotka muotoutuvat joka kerta uudelleen hevosen selän mukaan ja palautuvat ennalleen, kun satula riisutaan. Myös monet ongelmaselkäiset hevoset ovat löytäneet sopivan ja paikallaanpysyvän satulan STRADAn viidestä runkomallista. Runkomallit poikkeavat toisistaan niin pituuden, leveyden kuin kaarevuudenkin suhteen."


Täysin tarpeettomat tällä listalla, mutta niin ihanat..

 
kuva täältä

-- satulahuovat. Onhan se todettu jo aiemmin, ettei nettikaupoissa pitäisi surffailla. Jos en olisi surffannut, en tietäisi että stübben myy satulanmuotoisia satulahuopia. Kieltäydyn ehdottomasti ottamasta asiasta lisää selvää. Näin jo jossain ihanan kuvan jossa oli rivissä kaikenvärisiä satulanmallisia huopia.

Ainiin! Ja mistä lähtien olen fanittanut ylipäätään satulanmallisia huopia? Vielä vuosi sitten harmittelin ostaessani BF-Londonin, että kun siihen ei saa ees nättejä neliöhuopia kiinni. Ja nyt kadun karvaasti, etten tilannut esimerkiksi Mattesin lammaskarvahuopaa satulanmallisena. Minunkin mieltymykseni siis muuttuvat toisinaan.

kuva lainattu täältä


Satulahuovat ovat kuuluneet siihen varusteryhmään, joita kohtaan minulla ei ole ollut mitään kummempia tunnelatauksia. Mutta kun näkee toinen toistaan upeampia teknisesti toteutettuja hengittäviä huippuhuopia niin kyllä kovimmankin sydän pehmenee.

Yritän taistella viimeiseen asti ja unohtaa huovat ihan kokonaan, ja elää kuten tähänkin asti. Ei huopia! Ne vie vaan kaiken tilan!

10.10.2013

Suitsitarvikkeet


Stübbenin letitetty otsapanta

kuva lainattu täältä

Tämä on pitkäaikainen haaveeni ja olin ostaa tämmöisen jo ostaessani meidän stübbenin suitsia. Passeli koko cob-suitsiin ois tietysti cob ja väri ebony. Panta maksaa esim täällä 40€.

Stübbenin hackamoren remmit. Suitset olisi täydelliset kera LG:n kun turpa- ja leukaosakin ois stübbeniä. Väri jälleen ebony. En ole vielä keksinyt kuinka turhamainen toive tämä on, ottaen huomioon että LG:n oma turpaosa kera leukahihnana toimivan alaturpiksen toimii aivan hyvin. Toivoisin kuitenkin turpaosan olevan pehmeämmän ja jos kerran ostan hackamoren turpaosan, eikö olisi luonnollisinta ostaa juuri stübbenin turpaosa? Hinta on esimerkiksi täällä noin 73€.


Ulkoloimi

Bucas power turnout, kuva lainattu täältä

Tarvittaisi vedenpitävä ulkoloimi jota voisi käyttää mahdollisimman laajasti eri lämpötiloissa. Vaihtoehtoina mielessä on ollut:

Bot-loimi
-Rug misty 110g olisi ollut täydellinen ja kyselin sitä englannista asti bot-valmistajalta, joka kysyi sitä ympäri englantia jälleenmyyjien varastoista  mutta ainottakaan loimea ei ollut jäljellä ja mallin valmistus on lopetettu. Vastaavaa odotellessa..

BucasPower turnout extra
Bucasin mallivalikoima on siihen tottumattomalle vielä varsin sekava, mutta ei se estä haaveilemasta superteknisestä  Power turnoutista. Loimi, jota voi käyttää plussakeleistä jopa miinus 25 asteeseen, ja jopa kostealla hevosella. Alennuksessa 269€ + lisämaksu kaulakappaleesta.


laiska kerjäysilme 10.10.2013

Mitäs hevosenhoitajalle?


Jouhikoru
Oman hevosen jouhista tehty koru. On aivan selvää kenen kanssa olen naimisissa, eikö tämän kunniaksi voisi pistää sormuksen tilaukseen?

nannasalmi.com Sormus voisi hyvin olla tämmöinen


esimerkki rannekorusta, kuva lainattu täältä


Ratsastushousut
Jopa reilu 10 vuotta palvelleet ratsastushousut sanoivat sopimuksen irti. Juuri kun sain paikattua lahonneeseen kankaaseen ilmestyneen reiän, niin niistä meni vetskari. Kakkoshousut palvelee, mutta ne on ostettu talvea varten ja numeroa liian isot... henkselit on käyny mielessä enempi kuin kerran (vyötä en osaa käyttää).

Kengitysesiliina
On myönnettävä että kavioita vuoltaessa raspi ottaa välillä osumaa ratsastushousuihin joten jos ja kun hankkisin uudet ratsastushousut, olisi kiva olla olemassa myös jonkunlaiset chapsit vuolupuuhiin. Epäilen vain ettei minulla kuitenkaan ole tilaa säilyttää noita, joten täytyisi bongata jokin kevytesiliina joka mahtuisi pieneen tilaan.

Ranteita suojaavat vuoluhanskat ja puukon teroitin (jolla voi teroittaa niin pientä miniluuppiakin kuin normipuukkoa) oisi kivat, mutta toistaiseksi on pärjätty ilmankin.


tarhailua 10.10.2013
Olen myynyt jo todella paljon tarpeetonta tavaraa (omaa tavaraa sekä hevostavaraa) kerätäkseni rahaa seuraavaan isompaan ostokseen, joka todennäköisesti on satula. Olen myynyt mm. 2 vanhaa loimea, simple bootsit, tietsikkalaukun, kannukset.. ja ihan hyvässä vauhdissa ollaan, 230euron arvosta on jo realisoitu rahaa, myös alle 5 euron pikkutavara tekee oman osuutensa ja kirpparipöytää pistetään myöskin pystyyn.

syyspuu 8.10.2013


34 kommenttia:

 1. MIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIISTÄ SÄ OLET TUON VÄRISEN NAHKARIIMUN LÖYTÄNYT!!!!??!!!! O_O Mekin tahdottais BOT-ulkotakki, miellään erikseen sade- ja kevyt toppis, ehkä sitten joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saatiin se tuliaisiksi ruotsin vierailta. Lisäsinkin linkin tuohon tekstiin, lisää kuvia ihanasta riimusta löydät http://skyfighter96.blogspot.fi/2013/09/kauan-odotettu-vierailu.html
   ja tuolta varuste-sivulta, erityisen hieno on minusta tuo kuva http://2.bp.blogspot.com/-A4sJKI0mQYI/UjGPXgoBr0I/AAAAAAAAGHk/haf6kIYuBy8/s640/DSCN4893.JPG :). En ois koskaan ite tajunnu miten upeen näkönen voi olla ton värinen riimu, onneksi saatiin se lahjaksi, meijän riimunnarukin on tismalleen saman värinen.

   Harmi kun ne just on kevyt-toppiksen valmistuksen on lopettaneet :/. Sadetakkia on saatavilla.

   Poista
  2. Kappas, hitsi että tuo on hieno! :) Eikö tuo oo vielä Walshin riimu?

   Sadetakillakin on hintaa 270e -> :/ Toivottavasti kehittävät jonkun korvaavan mallin, 330gr on taas sitten ihan liian paksu. Pitää kirjoittaa Joulupukille, jos vaikka ihme sattuis ;)

   Poista
  3. En tiedä sen merkkiä, en tajunnut katsoa lappua kun ei ollut tuttu merkki. Onko walsh jokin ihan laatumerkki :D?

   Minä kyselin yhden jälleenmyyjän kautta että onko niille tulossa uusia malleja vaan ei sitten ainakaan sen mielestä jonka bot:lta saivat kiinni. Vois vielä selvittää mikä on bot:n alkuperämaa että oisko siellä sitte vielä enempi tietoa asiasta. Luulis ettei ois tuokaan 110grammanen loimi loppuunmyyty jos ois kannattamattomana lopetettu... Ja muutenkin bot-tuotteita tuntuu tulevan vain lisää ja lisää, ois outoo että ne supistais valikoimia.

   Joo kyllä se joulupukki nykypäivänä lukee blogia ja facebookia, eiköhän nää toiveet mene perille korvatunturille, hih ;)

   Poista
  4. Se on vähän niinkuin ravipuolen KL tai Eska :D

   Toivottavasti tekevät vaan jotain paranneltuja, tai jonkun toisen paksuuden :) Sen loimen löytäminen on tosiaan aika haastavaa jo :( Luulis, että tolla firmalla menee sen verran hyvin. Sadeloimeenkiin vois lisätä kaulakappale-ominaisuuden.

   Pitääpä laittaa Faceen ja blogiin toivomuslistaa, tottakai sillä on pääsy kaikkien meidän tunnuksiin! :D

   Poista
  5. Googletin sekä KL:n että Eskan että walshin :D, en tullut hullua hurskaammaksi mutta ilmeisesti eska tarkoittaa eskadronia :D?

   En nyt tiiä mitä tekis tuon loimen kanssa, kun tarve ois mutta odota tässä nyt sitte että bot julkaisee uuden loimen.. voi mennä hetki :D... taidan kallistua bucasiin tai rain busteriin...

   Muista laittaa se lista blogiinkin niin mäkin pääsen kattomaan ;)

   Poista
  6. Juurikin näin, ja KL on käsittääkseni lyhenne Kingslandista :D Walsh on arvostettu jenkkimerkki

   Kun alat odottamaan, niin sitä ei tietenkään tuu ikinä siinä ajassa kun tarvitsisi :/ Mutta onneks on muitakin merkkejä, vaikkakaan ei samoilla ominaisuuksilla :)

   Hitsi, nyt iski ihan hillitön hinku shoppailla kaikkea! :D Ostoslistan kanssa voi mennä tosin hetki, sillä ei oikeastaan tarvittaisi edes mitään (onneksi! ;)) ) Mutta ainahan sitä jotain herätteitä keksii!

   Poista
  7. Oo, luulin että Kingsland tekee vaan muotitietoisten ratsastajien vaatteita :D. Aina oppii uutta, nyt tiiän meijän riimun merkin -jee :D. Sehän voi sitte kestää nättinäkin pitkään jos on merkkituote, tuo meijän parinkympin vanhempi nahkariimu on ikäänyny vuodessa kyllä paljon enempi kuin minusta nahkariimun pitäisi.

   Hinku-tuotteet voi aina listata paperille kera hintojen ja sitten jättää ne ei-välttämättömät odottamaan ;D.

   Poista
 2. Tuli tuosta strada satulasta mieleen cair paneelit, jotka juurikin reagoivat lämpöön ja mukautuvat näin hevosen selkään, sekä palautuvat samanlaisiksi käytön jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aivan :D. Nyt kun tietää kiinnittää huomiota mukautuviin paneeleihin niin olen varma että niitä tulee vastaan useammalla merkillä. Aina kun löytää jotain "uutta" niin meneekin sitten aikansa kun rupee ettimään juurikin näitä muita samantyyppisiä, mukautuvia paneeleja. Meillä on yksi wintec cair ollut sovituksessa mutta en sillon tietenkään tajunnut hypistellä niitä paneeleja :(.

   Poista
  2. Batesilla ja Wintecillä on ainakin Cair-paneelit.

   Poista
  3. Ok, kiitos, pistän korvan taa :)

   Poista
 3. Hehe, tuossa equi-soft satulassahan on pyllyrako, sopiiko se siis paremmin ratsastajan levinneeseen takamukseen...?! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no enpä tajunnut ajatella tuolta kantilta mut jos meille tulee tuommonen niin sittenhän tiiän ;). Vois olla tuo satula oikea reality-check kun tuossa ei auttais istua vinossa, satula kielis heti sen ulospäin ku ois takakaaret eri tasossa sitten :D

   Poista
 4. Ah, sun Strada-innostus on ottanut laantuakseen. Onhan sillä tosiaan hintaa. Harmi, että kuulostaa niin hyvältä muuten, jos hintalappu on aivan tavoittamattomissa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on vähän laantunut. Tunne on nimittäin niin tuttu -löytää jonkun satulan jonka uskoo varmasti ratkaisevan kaikki ongelmat ja sopivan täydellisesti :D. Eihän tuo sovi yhtään sen suuremmalla todennäköisyydellä kun mikään muukaan satula vaikka tietysti hieman pelivaraa nuo paneelit antavat. Kyllä se strada-innostus silti elää... sit jos ei tästä hintaluokasta löydy niin on aina se toivonkipinä että suuremmalla rahalla löytys. Mut on tuo jo niin iso summa että se ois mun koko elämän kallein ostos ja kun ottaa huomioon että on tässä sentään ostettu hevonen ja autokin niin... ;D.

   Poista
 5. Nyt kun lun tän nin tajusin , että mullakin olis hankittavaa yhtä sun toista :D.Jos rahaa kasvais puussa , niin ostaisin vaikka mitä , mutta kun ei niin ole niin on pakkoa tyytyä näihin varusteisiin mitkä Cupidolla ja minulla jo on :(.Harjat , riimut ja huovat on aina niitä , mitä haluaisin ostaa vain , koska ne on niin hienoja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne tarpeet heräilee aina kun lukee tai näkee jotain aiheeseen sopivaa :D. Ja kullakin on ne omat paheensa ;). Kaikki hevostavara on niin kiehtovaa :D

   Poista
 6. Voi ei, pitikö sun tehdä tällänen postaus.... Nyt mäki aloin tekeen mielessäni "Rakas joulupukki, olen ollut kiltti" -listaa :D

  Hauska tuo persposkisatula, eli toi missä on rako keskellä istuinta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan listaa tekemään kun on tää aika vuodesta että korvatunturilla valmistaudutaan jo jouluun.

   Vai persposkisatula, heh, no jopa nimen murjaisit. En kyllä tiiä oisko tuo vähän liikaa mulle ratsastajana... mut mielenkiintoinen kapistus ehdottomasti :D

   Poista
 7. Minäkin haaveilen jouhikorusta, todella kauniita ja pieni pala rakasta hummaa aina mukana arjessakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, niinpä. Harmi kun oon niin huono pitämään koruja, korviksia pidän lähinnä.. Mitähän siitä tulis ku rupeisin liikkumaan hevosenjouhisormus nimettömässä :D

   Poista
 8. Oihan se hienoa, että teillekin löytyisi vimein sopiva satula. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tää meidän loppumaton satulanetsintä on jo ihan naurettavaa. Nyt on toiveet huipussaan kun älysin tuon satula-auton. En tietenkään usko että oikee löytyis enkä varmasti usko silmiäni jos semmoinen vaikuttas löytyvän...mut sitte sen näkee :D. Ois siinäkin jos pihaan tulis rekka-lastillinen satuloita ja myyjä sanois että "ei teille oo tehtykään satulaa, osta kärryt, goodbye".

   Poista
 9. Ääh, tuota Bucasin loimea minäkin olen kuolannut ja ihmetellyt. Samantien voisi myydä ainokasan loimia pois ja pärjätä yhdellä. Mutta olen edelleen epäileväinen, että miten se voi muka toimia niin. Ja sopiiko se Taavin päälle.. Erityisesti siinä houkuttaa myös kestävämpi pintakangas, uusimmassa loimessa on nimittäin jo kaksi reikää..

  Jouhikoru on ollut mielessä jo pitkään, nimenomaan Elmon jouhista, mutten ole sitten oikein osannut päättää, että mikä olisi paras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin tuon loimen käyttö-ominaisuudet täytyisi ensin itse todeta ennenkuin alkaisi hirveesti loimia myymään. Tosin meillä ei nyt ole ainottakaan turhaa lointa kun 2 myin, et tuo olis aika hyvä lisä :)... saa nähdä tuleeko hankittua. Rahat oisi kasassa mut satula ensin :D

   Mitä koruja käytät eniten? semmonen kannattas varmaan teettää mikä kulkee aina mukana. Tai toisaalta vaikka sormus voi toimia ihan vaan koristeenakin pöydällä :). Kyllä mäkin varmaan joskus teetän tuommosen korun,.

   Poista
  2. Jos hankit Bucasin, niin saat sitten kertoa käyttökokemuksia meillekin! ;) Siihen asti pärjäillään vanhoilla ja paikatuilla... Harvoinhan meilläkää loimia edes tarvitsee.

   Mullahan ei normaalisti ole käytössä, kun kaulakoru, enkä oikeastaan sitäkään vaihda. Ehkä rannekoru olisi siinä mielessä paras. Töiden puolesta en voi esim. sormusta pitää ei se pitäisi aina ottaa pois ja laittaa takaisin. Koen se vaivalloiseksi. :D Tosin tuskin rannekorukaan kovin hyvä olisi, sama kohtal silläkin.
   Mutta sormusta voisi halutessaan pitää myös kaulassa tai se tosiaan voisi toimia myös koriste-esineenä. Hmm.. Toisaalta myös rannekorua voisi pitää koristeena ja toisaalta pidän siitä, että koru on suurimmaksi osaksi punottu jouhista. Josko mie joskus pääsen tässäkin asiassa eteenpäin, eihän vielä ole mennyt kun reilu vuosi... ;) Sitten on vielä se päätökse vaikeus, että millaisen ulkomuodon korulleen haluaa.

   Meillähän on muuten parhaillaan sovituksessa tuollainen punaruskea länkkäri. Aah, se on kaunis kun karkki... :p

   Poista
  3. Jep, tottakai kerron :D

   Sormus menis tosiaan kaulakorusta. Kyllä sieltä löytyy se oma vaihtoehto kun vähän kypsyttelee vielä.

   Oih, punaruskea länkkäri <3, ihana

   Poista
 10. Jos päädyt ostamaan nuo stubbenin hackamoret olen kiinnostunut ostamaan sen hackamore osan ja niiden lg:eiden vanhat turpaosat :D Tarttisin silloin tällöin käyttöön lyhyen hackiksen ja hintasyistä toki mieluiten ostaisin käytetyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, ihanaa, tämähän on jo lähes yllytystä ;). Hurjan hyvä tietää! Ei sitä tiiä ikinä vaikka vielä menisinkin ostamaan :D

   Poista
  2. Jos päädyt ostamaan niin laitatko viestiä mulle tähän säpoon: shadowcapture@hotmail.com
   Itse asun niin "pienessä" kaupungissa ettei täältä saanut mistään edes ostettua hackamorea :D

   Poista
 11. Mullapa ois kokochapsit!! Saat ihan omaks ja ihan ilmatteeks jos kelpuutat, mä en tarvii niit missään. Ei oo uusinta uutta mut hyväkuntoiset ja ehjät. Ilmottele jos haluat nii pistän postiin :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos haasteesta! Toteutan sen piakkoin :)

  VastaaPoista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.