maanantai 9. joulukuuta 2013

Haasteita


2.12.2013
Olen saanut jälleen pari haastetta, joita ajattelin nyt toteuttaa, kun en millään ole saanut päätettyä minkä monista postaus-ideoista toteuttaisin. Olen lukenut ajat sitten Tug of War-kirjan, mutta tuntuu vaikealta saada aikaan postausta, johon saisi sanallistettua kaikki ne kirjan kirvoittamat ajatukset. 

Kirjahelmi Tug Of War -pitäisikö omaa vaatimustasoa vähän laskea jotta saisi postauksen tehtyä tästä hienosta kirjasta?

Kengättömiä kokemuksia on taas kertynyt niitäkin niin paljon, että tuohon aiheeseen tarttuminen tuntuu sekin vaikealta. Satula-kokeilut ja oivallukset ovat nekin karttuneet, mutta suhtautumiseni satuloihin on vähän ambivalenttia, inhoan oikeastaan jo koko aihetta. Lukijakyselykin on ollut pystyssä niin kauan, että olisi aika katsastaa sen satoa. Valinnanvaikeus siis vallitsee! Kiitos siksi haasteista, ne ovat paljon tarkemmin rajattuja, ja helpompia toteuttaa, niin etten edes minä pääse rönsyilemään aivan loputtomasti :)! 


2.12.2013 Uusi englannista tilattu Equi Theme tyrex ulkoloimi. Jos lupaukset pitävät paikkansa, olisi tällä ulkoloimella huippu-ominaisuudet niin vedenpitävyyden kuin kesävyydenkin puolesta.

Ensimmäinen haaste on Anzulta


11 faktaa minusta
 1. En juo kahvia
 2. En juo myöskään teetä
 3. En osaa valita mikä on lempielokuvani, hyviä on niin monia: Liikkuva linna, Totoro, Linnunradan käsikirja liftareille, Ocean´s Eleven (+ muut trilogian osat), MIB (kaikki osat), Mamma Mia... Hyviä elokuvia on niin paljon!
 4. Odotan kovasti Hobitti-trilogian toista osaa
 5. Olen valmistautunut Hobitti II:een katsomalla kaikki kolme osaa Taru Sormusten Herrasta ja tarkoituksenani olisi katsoa myös Hobitti I ennen II:sta.
 6. Tietokoneestani on rikki t-kirjain, joka jättää toimimatta vähän väliä ja joudun lisäilemään t-kirjaimia tekstiini jälkikäteen
 7. Tietokoneestani on rikki myös akku eikä se toimi ilman virtapiuhaa kuin 15 minuuttia
 8. Olen käynyt ulkomailla Ruotsissa (useita kertoja), Virossa (useita kertoja), Egyptissä, Kanarialla (3krt), Thaimaassa (2krt), Bulgariassa, Kreikassa (2krt) ja Albaniassa.
  Thaimaa 2010
 9. En oikeastaan pidä ollenkaan irtokarkeista, tai olen hyvin valikoiva sen suhteen, mitä irtokarkkeja syön. Joskus mieleni tekee lakutoukkia, ja koska niitä ei myydä yksittäin, ostan pienen haribon click´ mix-pussin ja syön sieltä lakutoukat (sekä kolat, sukulakut ja paistetut kananmunat) ja heitän loput pois.
  kuva lainattu täältä
 10. En ikinä opi erottamaan, mikä ruotsin kielen sanoista on en- ja mikä ett- sukuinen!
 11. Saan syntymäpäivälahjaksi kauan kuolaamani stübbenin letitetyn otsapannan, ja jännitän kovasti millainen se on livenä!
lumileikkejä 2.12.2013
  
Anzun kysymykset ja minun vastaukseni:

1. Jos tietäisit, että tämä päivä on elämäsi viimeinen, mitkä kolme asiaa haluaisit ehtiä vielä tehdä?
Tuo olisi niin hirvee tilanne, että varmaan itkisin hysteerisenä koko päivän, mutta varmaan sitä haluais kertoa kaikille läheisille miten tärkeitä he ovat ja jättäisin hyvästejä loppuun asti. Haluaisin vielä kerran painaa pään Skinin silkkiturkkiin ja haistaa miten hyvältä se tuoksuu <3.

2. Jos sinulla ei olisi hevosta, mihin käyttäisit rahan, joka nyt menee sen kuluihin?
Se menisi suurimmaksi osaksi säästöön, mutta myös kauneudenhoitoon, vaatteisiin ja matkustamiseen.

3. Isoin virhe, jonka koskaan olet tehnyt hevoselämässäsi?
Inhimillisiä virhearviointeja on tullut tehtyä, mutta en nyt niistä mitään sanoisi mitenkään toisista erottuvaksi "isoimmaksi" virheeksi.

4. Oletko, tavalla tai toisella, menettänyt ihmissuhteita kavioliittosi vuoksi?
En ole menettänyt, mutta onhan tuota kavioliiton vastustusta kohdattu. Tuttavapiiri on myös kyllä supistunut, sillä kun arki rullaa sukkelaan, yhteydenpito jää helpommin. Näin tuppaa käymään kyllä ihan ilmankin kavioliittoa, kaikilla on omat menonsa.

5. Jos saisit valita, haluaisitko ennemmin oppia puhumaan "hevosta" vai toivoisitko hevosten oppivan ihmisten kieltä, jotta kommunikaatio sujuisi hieman kätevämmin?
Hevosten viestit menisivät kyllä paremmin perille kaikille ihmisille, jos ne puhuisi ihmisten kieltä joten valitaan se :D. 
 
Unelmieni hevonen 3vuotiaana vuonna 1999
6. Kauanko mietit, ennen kuin hankit oman hevosen? Mitä tekisit nyt toisin?
Toivoin sitä koko lapsuuteni, mutta kyllä lopullinen päätös taisi syntyä ihan parissa päivässä kun mahdollisuus tuli. Tiesin mitä halusin, vaikka tokihan se hirvitti, kun niistä sanoista ja lupauksista tulikin totta.

7. Mitä katsot tv:stä, jos siihen jää aikaa?
Ihanasti ennakoitu, että siihen ei jää aikaa. Meillä ei ole edes televisiota, joten katson tosi harvoin telkkaa. Silloin kun telkkaa tulee katsottua niin kelpuutan mm. seuraavia ohjelmia: Avara luonto, Hercule Poirot, Monk (<3), 45 minuuttia, Tuuri, Matkaoppaat, Poliisit, Simpsonit (<3), Ravit (erityisesti ravisuora!) ja kaikki muu hevosiin liittyvä, myös dokumentit.


Simpsonit on ihanan kevyttä katsottavaa joka pistää aina naurattamaan! Kuva täältä


8. Kauanko aikaa päivässä/viikossa/kuukaudessa vietät tallilla?
Neljä tuntia päivässä menee jos teen kaiken mitä tarvitsee (tarhan putsaus, liikutus) ja sen mitä haluan (jalka- ja lihashuolto, rapsuttelut, mahdolliset temputukset) eikä mitään ylimääräistä (kuten satulansovitusta, varusteitten pesua tai kavioitten vuolua). Viikossa käyn vähintään viitenä päivänä, usein 6-7 päivänä.

9. Mikäli olet parisuhteessa, harrastaako myös puolisosi hevosia/ymmärtääkö niistä mitään/osaako toimia niiden kanssa?
Puoliso ei ole ollut eläinten kanssa ylipäätäänkään tekemisissä ja siihen verrattuna osaa toimia paremmin kuin keskiverto alkeiskurssilainen. Hänellä on luontaista otetta ja rauhallisuutta, mutta ikävä kyllä harrastuksen estävä allergia. Harrastamme hevosia yhdessä käymässä pari kertaa vuodessa yhteisillä maastolenkeillä kera maastopyörän ja ollessani poissa mieheni on saanut luottotehävän käydä tyhjentämässä tarhaa lannasta.

Toukokuinen maastolenkki
10. Minkä hevosiin liittyvän taidon haluaisit oppia? En nyt tarkoita hevoskuiskauksia sun muita, vaan esimerkiksi uusia harrastuslajeja tmv. 
Klassinen kouluratsastus <3. Myös lännenratsastus kiinnostaa. 

11. Kerro joku hauska tai mieleen painunut hevosmuisto 
Kyllä yksi mukavimmista muistoista liittyy nyt siihen kun kesällä nostin laukan ensimmäistä kertaa ilman satulaa. Aiemmin tämä ei olisi ollut mitenkään mahdollista. Erityisesti tämä kerta josta kirjoitin postauksenkin, on lämmittänyt mieltä pitkään jälkikäteen.

Tässäkin on jotain taianomaista: hevonen osaa käydä maate ja nostaa minut mukanaan maasta ylös

Toinen haaste tuli Sadulta


 ( 1 ) Mikä on lempi eläimesi? 

Hevonen ja kissa

Minä ja rakas Inkku-kisu, joka ei ollut yhtään innoissaan poseeraamisesta

( 2 ) Mitä teet mieluiten?
Heppailen 

Rakastan kaikkea hevosiin liittyvää puuhaa

 

( 3 ) Mitä koulua käyt / kävit?
Yliopiston maisteriohjelmaa 

( 4 ) Mistä blogisi kertoo?
Elämästä ensimmäisen oman hevosen kanssa näkökulmina muunmuassa maastakäsittely, temppukoulutus ja perusratsastus. 

kumarrus on vain yksi niistä lukuisista tempuista..
( 5 ) Mikä on lempiruokasi?
Juuressosekeitto kera tuoreen leivän, karjalanpaisti sekä kirjolohi 

( 6 ) Onko sinulla pakkomielteitä? Jos on niin mitä?

Tallilla se, muistinko nyt varmasti kaiken, eihän mitään tavaroita jäänyt minnekään, eihän vaan jäänyt lakaisematta? Jos olen viimeinen tallilla, käyn monesti tarkastamassa, jäikö ovet oikein ja eihän vaan jääny valoja päälle. Minun täytyy myös erikseen katsoa Skinin karsinan oven salpaa, että se on varmasti kiinni. Kun olen nähnyt selvästi ja läheltä sen, että se on kiinni, voin hyvillä mielin lähteä tallilta. 

Minun täytyy säännöllisesti saada jotain makeaa, joka yleensä on suklaata, liekö sekin pakkomielle? Olen kuitenkin hyvin valikoiva sen suhteen, mikä makea kelpaa. Minulla on lisäksi kausia sen suhteen, mikä makea maistuu parhaiten. Nyt on menossa Sukulaku ja Fazerin sininen -kausi. Lisäksi voi olla Pätkis-kausia, Geisha-kausia ja Fazerin sinisen pähkinäsuklaan kausia. Kullakin "kaudella" maistuu siis parhaiten jokin tietty maku.

Kuva lainattu Fazerilta
( 7 ) Miksi alotit blogin?
Idea lähti tietysti siitä, kun itse luin blogeja ja minusta oli hauska perustaa meidän kavioliiton kunniaksi meistä kertova blogi. Homman ydin on myös vahvasti siinä, että saan kontakteja muihin samanhenkisiin hevosihmisiin, sillä harvoin tallilla on kellään aikaa jäädä pohtimaan ja jakamaan asioita niin perusteellisesti kuin netissä. 

( 8 )  Oletko tyytyväinen blogiisi ja sen lukioihin? 
Olen tyytyväinen lukijoihin, he lukevat omilla ehdoillaan ja ovat aivan oma-aloitteisesti tänne etsiytyneet. Lukijat ovat armollisia ja myötäeläviä, se on parasta. Lukijat ovat jopa niin armollisia, että minulla oli kuukausitolkulla pikkukuvia blogin etusivulla, jotka eivät mahtuneet kehyksiinsä eikä kukaan huomauttanut asiasta. Ja minä vaan hyväuskoisena ajattelin, että se on mun kone joka näyttää ne hassusti. Edit: Unohtui mainita eräs tuikitärkeä seikka! Lukijat ovat myös erittäin ahkeria kommentoimaan, olen superiloinen siitä!

Olen todella iloinen siitä, että saan niin paljon mukavia kommentteja, kiitos jokaisesta <3


( 9 ) Mikä mättää blogissa sinun mielestäsi?
Postaustahtia ja kuvia olen pohdiskellut (aina vois olla enemmän ja/tai laadukkaampaa) mutta näillä mennään. 

( 10 ) Miksi otit tämän haasteen vastaan? 
Koska haasteet ovat minusta ihan kivoja toteuttaa :) 

Poni 2.12.2013

14 kommenttia:

 1. Onko sun poikaystävällä fatbike :D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Fattyllä menee aika kätevästi maastopolkuja kesät talvet :)

   Poista
 2. Tää sun blogi on yks parhaista ja luen mielenkiinnolla varsinkin kengättömyys,temppukoulu ja maastakäsittelujutut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos <3, Mieltä lämmitti lukea kommenttisi, kiva että tykkäät :D

   Poista
 3. "Ei ole aikaa.." miten tuo onkin niin tuttua! Tallilla menee useita tunteja joka ainoa päivä eikä sitä ehdi tehdä muuta kuin nukkua, käydä töissä, mennä tallille, mennä kotiin ja heti sen jälkeen nukkumaan ja taas kaikki alusta.. :D Välillä ei muka jää aikaa syömiseenkään. Ja silti, päivääkään en vaihtaisi pois!

  Tahdon ehdottomasti kuulla kommentteja Tug of War -kirjasta, vaikutti oikein mielenkiintoiselta. Pitäisi varmaan itsekin lukea..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just sitä ja muut ihmettelee että miten tuo on tuommoseen soppaan ittesä laittanu. Mut näinhän se on, et ei se oo himo menettää tonneittain rahaa joka ajaa hevostouhuun, vaan se rakkaus hevoseen <3

   Kiitos että ilmaisit kiinnostuksen tug of war-kirjaan. Arvon yhä mihin postausehdotuksista saisin tartuttua. Jokaista on luonnosteltu mutta niistä tuppaa tulemaan semmosia megapostauksia että huh :D. Venyy elämää suuremmaksi ne tavoitteet vaikka kyse on ihan vaan normaalista blogipostauksesta :)

   Poista
 4. Ompas tuolla pihal paljo traikkuja :D Miekii oon yrittän opettaa mun hevosille joitain temppuja,mut ajanpuute on kyllä yks,mikä rajottaa paljon sitä mitä niille ehtii opettaa ja niiden kanssa tekemään. Varmaan myös mun kärsimättömyys ja temperamentti sotii hieman sitä vastaan että jaksaisin opettaa hevosille rauhassa jotain. Tosin,on ne silti helppoja käsitellä ja seisovat vapaana kun pistän niitä kuntoon (ruuna seisoo paremmin) ja menevät itse karsinaan, kun päästän ne menemään,tamma seuraa aika hyvin ja kaikkia tollasia pieniä juttuja, mitkä on jokapäiväsessä tekemisessä läsnä ja normaalia mun hevosille, niin ei kaikkia tuu ees mietittyä, mitä ne osaa :D Kumarruksen ja maastakäsin peruutuksen ilman että kosken hevoseen haluaisin niille opettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on iso talli ja pihassa tosiaankin rivi traikkuja, kun niin monella on oma :D.

   Monet tempuistahan on just tommosta ihan arkipäivän juttua ja hevosen toimivuutta ja parhaimmillaan just vaikka tuo "odota"- käsky tulee opetettua ihan ohimennen. Moni toimiva hevonen osaa arjessa vaikka mitä, ja eihän noita moniakaan temppuja tarvi mihinkään :D, ilmankin pärjää. Aina ne temput voi ottaa korvan taa siltä varalta että tulee vaikka kovat pakkaset tai saikkua jollon pitäs keksiä jotain erilaista tekemistä.
   Kumarrus onkin vaikee opettaa silleen ettei koske hevoseen, tai ainakin meille ois vaikea opettaa se -oon nimittäin asiaa miettinyt :D!

   Poista
 5. Du är så klok Pauliina! Så bra svar på alla frågorna, Sky kan inte få det bättre!
  <3 Tusen kramar till er båda. Ge lillskrutt en puss ifrån mig :)
  //K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klok :D? Haha, roligt at du tycker det :D. Jag pussar din lillskrutt, han är så mycket jättesöt <3. Jag var i Lahtis flera dagar och väntar at få krama honom :)

   Poista
 6. Makeanhimo on mulle kuin joku pakkomielle! :D Nyt olen kuitenkin tietoisesti yrittänyt saada sen kuriin. Tuntui, että se jo häiritsi elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kyllä siitä makeesta tulee monelle helposti pakkomielle, hyvä renki, huono isäntä ;). Mut kyllä suklaa antaa oman säväyksensä tähän elämään -ihana keksintö <3

   Poista
 7. Laitoin sulle yhden haasteen lisää. ;)

  http://taaviterapiaa.blogspot.fi/2013/12/haaste-hevosenomistajille.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, kiitos! Odottelen sopivaa hetkeä julkaista tuon ettei tuu liikaa haastepostauksia peräkkäin :)

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.