lauantai 18. tammikuuta 2014

Cliff Barnsby Esprit pois pelistä


Cb Espritin testailua 17.1.2014
Tämä satulanetsimispeli on semmoinen, että se etenee aina pienin askelin. Yksi askel on semmoinen, että saa jonkun harkinnassa olevan satulan pois pelistä. Cliff Barnsbyn Esprit on nyt testattu niin, että voin vihdoin sanoa sen olevan varmasti epäsopiva SEKÄ hevoselle ETTÄ ratsastajalle.

Cliff Barnsby Esprit 16" esteflättäri
Satulan ensimmäinen koeratsastus tehtiin Mattesin lammaskarvahuovan ja 2 täytepalan kanssa. Jälki oli siisti, mutta paino oli auttamattomasti edessä. Siksi sain neuvoksi testata, mitä tapahtuu jos eteen laitetaan kolmaskin täytepala. Testasin, ja olin niin tyhmä, että testasin tämän maastossa. Ei me kauas päästykään kun totesin, että satula on niin takakenossa ettei siellä pysty istumaan. Heppa sai purkaa loput höyryt juoksemalla maneesissa. Seuraava testiratsastus tehtiin uudelleen 2 täytepalan kanssa, mentiin maastossa jälleen mutta enempi ravia. Satula tuntui yhä takakenoiselta ja tällä kertaa jäljet olivat selvästi huonommat; liikaa kuormitusta täytepalojen alla ja lisäksi satulan takaosassa oli karva rytyssä.

Kootut kuvakaappaukset vinossa olleesta go prosta.. 17.1.2014
Ollakseni vielä aivan varma, käytiin vielä reipas maastolenkki kevyessä istunnassa yksillä täytepaloilla. Näin satula oli parempi, mutta silti huono. Hepan selässä oli selvästi kuormittuneita kohtia, vaikka karvat ihmekyllä olivat aivan suorassa. Lisäksi tuo 16" istuin on minulle liian lyhyt ja kova. Tässä vaiheessa minulla oli jo selkä kipeä satulassa istumisesta. Onneksi tää oli huono myös Skinille sillä jos tämä olisi ollut sille "se oikea satula", oisin ollut pulassa, en ole koskaan aiemmin saanut nimittäin millään satulalla ratsastuksesta selkäoireita aiemmin. Ja meidän Euro riders-satulakin oli sentään aika kova.

Espritin jättämät jäljet puolentoista tunnin maastoravien jälkeen. Karvat ovat suorana mutta satulan paino ei jakaudu tasaisesti.
Esprit pääsee nyt takaisin myyjälle. Seuraavana sovitellaan Zaldia uudelleen.

17.1.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.