lauantai 11. tammikuuta 2014

Satulansovituksia ja satulaoivalluksia

Kuten heppa jauhaa heinää niin minä jauhan satuloista..

Satuloiden kanssa on pää pyörällä, joka ei ole mitään uutta. Entistä hämmentävämpää tästä tekee kuitenkin se, että jokaisella sovituksella oivallan jotain uutta. Juuri kun pääsee sanomaan, että oisinpa alottanu satulan etsinnän näillä taidoillani, niin huomaa että eipä ne taidot ja ymmärrys oo vieläkään kummoiset. Tämä antaa tietenkin toivoa sikäli, että oman ymmärryksen karttuessa oikean satulan löytymisen todennäköisyys kasvaa.

tammikuussa 2014
Testailin Zaldin esteflättäriä melko pitkään joulukuussa, parisen viikkoa, mutten oikeen saanut siitä selkeitä hikijälkiä. Pollea ei saa talvella millään niin hikeen että jäljistä tulisi selvät, tai maastossa ehkä saisi, mutta maastossa ei ole ollut siihen sopivia pohjia.

Zaldin jälki, välillä jäljet olleet tämmöisiä epämääräisiä, välillä selvempiä ja parempia

Toinen zaldin jättämä jälki
Sovituksessa ollut Zaldi oli lisäksi liian leveä (32) ja se olisi kavennettava yhdellä pykälällä (31). Palautin satulan ja jäin miettimään, sekä odottamaan seuraavaa satula-autoa.

Skini ja II satula-auton 2 kolmesta ehdokkaasta: vas. Henri de rivel Fletcher (en todellakaan muista mikä nimihirviö se merkki oli?) ja oikealla Sydney estemalli leveys 3. Vasemmanpuoleinen jäi irti selästä ja se jäikin koeratsastamatta.

Tammikuun 8. pvä meillä kävi sitten toinen satula-auto, ja sain toisenkin sovittajan näkemyksen. Hän oli samaa mieltä kuin edellinen sovittaja, että jokin vippaskonsti on käytettävä sopivan satularatkaisun löytämiseksi. Hän rupesi etsimään satulaa joka istuisi lammaskarvahuovan ja kahden täytepalan kanssa, sanoi että voisi kokeilla vielä kolmattakin täytepalaa. Parin mutkan kautta ymmärsin, että täytepaloille satulalle tehdään suorempaa sijaa. Selkähän on melkoisen suora, mutta laskevassa linjassa takakorkeuden takia.

Tästä toisesta satula-autosta löytyi 3 ehdokasta, joista kahta koeratsastin: Cliff Barnsby Espritiä ja Sydney estemallia.

Cliff Barnsby Esprit


Cliff Barnsby Esprit
CB Esprit oli toivomani flättäri (eli istuin on tasainen, ei kuppimainen). Päälimmäinen kokemus tästä satulasta oli sen kovuus, herranjumala, se oli kivikova istua. Se oli yhtä kova tai kovempi kuin kokeilemani stübbenit. Hevoselle se tuntui kuitenkin sopivan melkoisen hyvin, se pysyi paikallaan, eikä ollut liian pitkä.

satula koeratsastuksen jälkeen ja ryytynyt heppa joka oottaa jo heinille pääsyä

Selkä näytti satulan jäljiltä tältä:

vasen puoli cb espritin jälkeen

oikea puoli CB espritin jälkeen
Koska huovassa oli edessä 2 täytepalaa, selässä näkyy jälki palojen taka-osassa. Paino näytti olevan  enemmän satulan etuosassa ja sovittaja ehdotti vielä kolmatta palaa molemmille puolille nostamaan satulaa edestä. Kaikki karvat olivat kuitenkin satulan alla suorassa, ne olivat vain satulan etuosan alla tiiviimmin ihoa vasten kuin takaosassa. Nähtäväksi jää millaisia jälkiä saadaan, kun sovitusaika jatkuu.

Sydney 16" estemalli


Sydney 16", leveys 3. Satulassa oli erittäin hyvä takatuki jalalle, tykkäsin istua tässä, vaikka oli hieman nafti minulle
Sydney jätti tosi hyvin tilaa lavoille, eikä valunut eteen, oli jopa paremman oloinen kuin CB ollessani selässä, mutta jälki oli kuitenkin huonompi. Ilmeisesti satula oli päässyt heilumaan sivusuunnassa.

Sydneyn jättämät jäljet. Huomaa sään ja rangan sivulla oleva ruttukarva, myös kyljemmällä oli vinoa karvaa

 Olin aivan äimän käkenä siitä että vihdoin satula, joka ei valunut eteen, ratsastuksen jälkeenkin rungon etummainen piste jäi lavan kärjen taa. Täytepalat siis auttoivat. Onneksi on ollut sovittajia apuna jotka osaavat arvioida täytepalojen tarvetta, itsekseen niitten kanssa tuntee olevansa aikalailla peukalo keskellä kämmentä.

Sydney testiratsastuksen jälkeen -ei ole valunut eteen!

Satulaoivalluksia

Olen oppinut katsomaan nyt uudella tavalla satulan tasapainoisuutta hevosen selässä. Satulan syvimmän kohdan ja hevosen selän syvimmän kohdan täytyisi olla yhteneväiset, jotta satula pysyisi tasapainossa ja paikallaan. Koska kuvanmuokkaukselliset taitoni rajoittuvat paintin tarjoamiin työkaluihin, havainnollistan tätä hatarasti muokkaamallani kuvalla.

punainen pallo= viimeinen kylkiluu, sininen= selän syvin piste, vihreä= lavan kärki. Merkinnät eivät välttämättä ole millilleen kohdillaan.
Kuvassa on merkitty viimeinen kylkiluu punaisella pisteellä. Lavan kärki ulottuu vihreän pallon tienoille. Selän syvin kohta taas on sinisen pisteen tienoilla. Jotta satula olisi tasapainossa, täytyy satulan syvimmän kohdan ja hevosen selän syvimmän kohdan yhtyä. Satula alkaa lavan kärjen takaa ja loppuu viimeistään viimeisen kylkiluun kohdalle. Käytännössä satulan sija on meillä vielä hieman lyhyempi. Sillä kuten kuvasta nähdään, välimatka sinisestä punaiseen on pidempi kuin sinisestä vihreään (punaisten kolmioiden alimmainen viiva).  Jos satulan syvin kohta on satulan keskellä, voi satula jatkua selän syvimmästä kohdasta taakse vain saman verran kuin mitä sillä on tilaa jatkua syvimmästä kohdasta lapaan. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka esim. 17 tuumainen satula pituutensa puolesta mahtuisi selkään eikä se tulisi viimeisen kylkiluun yli, voi istuimen syvin kohta tässä koossa  jäädä taaemmas kuin selän syvin kohta, jolloin se tahtoo valua eteen (hypoteesi on, että tämän takia K&M valui eteen..).

Katsoimme myös erittäin selvästi satulan rungon etummaista kärkeä, jonka olisi asettauduttava lavan kärjen taakse. Tämän katsominen korostui meille valikoituneissa estesatuloissa, sillä niissä satulan siipi tulee lavan päälle. Sovittaja näytti erittäin selvästi Sydney-satulalla minulle sen miten kuitenkin tämä siipiosa antaa lapojen liikkua allaan.

joulukuun alussa 2013

Sovitetut satulat tähän asti:


 1. Hubertus (Skinnyn satula sen tullessa minulle) MYYTY
 2. Barefoot London OSTETTU JA MYYTY
 3. Trekker True Talent
 4. Trekker Pro Arte
 5. Freeform Classic
 6. Freeform Classic Shortback
 7. Cliff Barnsby Omega
 8. Cliff Barnsby Raven
 9. Kieffer Aachen
 10. Euro Rider OSTETTU JA MYYTY
 11. Wintec Cair
 12. Stübben Siegfrid
 13. Kieffer Aachen 10125
 14. Ideal GP
 15. Pfiff Pilot
 16. Bates Caprilli
 17. Passier
 18. Kent & Masters GP 17,5"
 19. Flexible Bascule
 20. Kent& Masters GP 17" (kaari medium wide, suorahko)- OSTETTU JA MYYTY
 21. Barefoot Notting Hill- OSTETTU
 22. Stübben Juventus
 23. Zaldi yleismalli 17" 31 (leveys oikea)
 24. Zaldi esteflättäri 16" 32 (Suorahko, hieman kaarevahkompi kuin K&M, parhaita sovitettuja satuloita, mutta hikijälki epäselvä. Sovitettu lammaskarvahuovan kanssa ilman lisäpaloja)
 25. Cliff Barnsby Esprit 16" esteflättäri (sovitettu lammaskarvahuovan kanssa 2x2 lisäpalan kera)
 26. Sydney 16", leveys 3 (? medium wide tms) estemalli.

 

Kent&Masters

Kent&Masters on nyt myyty

Kuten listalta näkyy, on ihanainen Kent& Masters myyty. Se oli pitkään myynnissä korkeammalla hinnalla mutta nyt se meni kaupaksi vähän vähemmällä. Hävisin 345euroa niin että hujahti. Mutta näin käy yleensä aina uusien satuloiden myynnissä. Kent&Masters oli tämänhetkisen tiedon mukaan liian pitkä ja suora, joiden takia se valui eteen puristamaan. 17" istuimessa oli minulle ihan hyvin tilaa joten tätä voisi vielä harkita 16" koossa, jos ajattelisi, että sen sovittaisi täytepalojen kanssa, joka tekisi selästä suoremman. 

Minulle on yhä epäselvää, mitä tämän satulan koeratsastuksessa tapahtui toukokuussa 2013. Koeratsastin satulaa koossa 17,5" ja satula jätti erittäin kauniit, oikeaoppiset hikijäljet. Tehtaalta tilattiin sitten 17", eikä se oikeen koskaan istunut ihan niin hyvin kuin koeratsastussatula. Olen yrittänyt selittää tätä itselleni niin, että olisiko satulan kanssa käynyt siten kuin vaatteiden kanssa käy joskus: jokainen kappale ei ole aivan identtinen. Jos sovitat tiettyä M-koon paitaa mutta vaihdat väriä, on sama paita sovitettava uudelleen, sillä koko voikin vaihtua, vaikka sen pitäisi olla samaa kokoa. Olisiko kenties tuo sovituksessa ollut satula muotoutunut sovitussatulana sattumalta juuri meille paremmaksi ja olisiko jokin asia ollut eritavalla tuossa uudessa.. ken tietää.

toukokuussa 2013 kent & mastersilla

Jatkosuunnitelma...


Koeratsastan CB Espritiä ja odotan meille sovitukseen tilattua jotain toista mallia. Pyydän myös Zaldin uudelleen sovitukseen ja vertailen. Kokeilen myös sitä täytepalojen kera. Jatketaan siis aiempaa paremman satularatkaisun etsintää :). Jos täytepalat ovat osa tätä ratkaisua, olen iloinen etten ole myynyt toista mattesin huopaa pois sillä siinä on täytetaskut. Voisin myös kokeilla satulaa Barefootin huovan kanssa, sillä siinä on paneelinmallinen tasku johon täytepalat saa kerrostettua eikä synny niin selvää rajaa täytepalojen reunoille.

Joulukuun alussa on viimeksi saatu valoisia kuvia..

Huom: Sisältää paljon omia päättelyketjuja ja tulkintoja toisten puheista. Ennemmin tai myöhemmin olen varmaan asioista eri mieltä.

26 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus! Minun silmääni tuo esprit ei näytä ollenkaan hyvältä, joka taas tuntuu hassulle, että sen hikijälki oli niin hyvä... Siinähän syvin kohta on takana ja koko satula näyttää omaan silmääni erittäin takapainoiselta ja jotenkin hassulle. Mut sellaistahan tää tuntuu olevan.. Kaikki sovituksen ohjekohdat ei aina täyty millään.

  Joskus sanoin, että olen sitä mieltä, ettei kaikille vaan löydy täysin sopivaa satulaa ja olen edelleen sitä mieltä, koska täytepaloilla kikkailuhan on nimenomaan ei-niin-sopivan satulan sovittelua.. Sillä kikkailulla voidaan kuitenkin saada hyvä lopputulos. Itse kyllästyin noihin viritelmiin, tuntui ettei ne pysy ikinä kunnolla paikallaan ja haluan käyttää satulaa mahdollisimman pelkistettynä ja lähellä hevosta. Ja opin myös sen, että hevonen voi työskennellä satulalla kipeytymättä, vaikka se ei täytä kaikki sovituskriteerejä täysin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se näyttää ihan totta tuossa kuvassa takapainoiselta, vaikka hikijälki kertoi ihan muuta. Luulen että kun sen alla on lammaskarvahuopa ja ne täytepalat niin ilman ratsastajan painoa se jää tolleen kekottamaan ja asettuu sitten paremmin painon alla? En tosiaan tiiä. Tuo oli ihan naulankantaan sanottu, että tää on ei-sopivan satulan korjailua. Mut nyt näyttää siltä et meille ei oo muuta vaihtoehtoa. Ja ei todellakaan saa kaikkia sopivan satulan kriteerejä täytettyä, se on kyllä tullut huomattua :D. Oon nyt alkanu painottamaan sitä, että etsin satulaa joka pysyisi lavan kärjen takana ja jätäisi nätit hikijäljet ja tietysti jossa on riittävä säkätila, mut muita kohtia en oo enää niin syynännyt. Tietysti senkään takia kun mulla on nyt ollut noita sovittajia jotka on autosta istuttanut satuloita selkään ja valinnut ne joita kannattaa lähemmin ruveta tarkastelemaan.

   Mäkin haluaisin satulan joka sopisi ihan pelkän normaalin ohuen huovan kanssa, mut näköjään kaikkea ei voi saada, vaik se ois ihannetila. Jospa tääkin palvelis asiansa tää viritys joka nyt sitten ikinä saadaankaan aikaan :D.

   Yritän pitää viisaat sanasi mielessäni ja todellakin kaikkein tärkein mittari on että hevonen voisi työskennellä iloisena, eli satula ois tarpeeksi istuva.

   Poista
 2. Vähän ylläkirjoitellutta Elinaa kompaten, musta kans tuntuu meidän viimesyksyisen rumban jäljiltä, että joskus ne täytepalat ovat vaan se piste i:n päälle. Ehkä itse liian kauan ainakin metsästin sitä täysin sopivaa satulaa ennenkuin luovutin ja aloin miettiä noita täytepalajuttuja.

  Tavallaan kyllä tosi turhauttavaa koko rumba, koska periaatteessa ei voi koskaan tietää, kauanko nyt hankinnassa oleva satula sopii hevoselle. Tottakai käytössä olevan satulan pitäisi olla mahdollisimman sopiva, mutta tuntuu silti tosi turhauttavalta ajatukselta, että ellei täytepalatkaan pelasta kaikkea, on rumba edessä kukaties jo puolen vuoden päästä. Toivottavasti ei kuitenkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piste i:n päälle niinkuin hyvässä mielessä, pelastuksena? Jos ei muuten onnistu niin kai se täytepaloilla sopiva satulakin on parempi kuin sama satula ilman täytepaloja...
   Ja todellakin nää satulat tuntuu olevan vain aina joksikin aikaa. Ei vois kuvitellakaan että löytys satula joka vaan säännöllisellä toppauksella pysyis vaikka vuosia sopivana :D, ehei. Kunhan nyt vaan ois jokin ratkaisu aina että vois nää ratsastukset ratsastaa hyvällä mielellä :)

   Kiitos sinullekin osallistumisesta ja myötäelämisestä :)

   Poista
  2. Jep, nimenomaan se viimeinen silaus. :)
   Tajusin itsekin, että tuo mun teksti jätti hieman tulkinnanvaraa :D

   Poista
 3. Kuulostaa niin meidän satulan sovitukselta. Mie oon ite tykästyny wintecceihin ja tuossa yksi tuttu kävi sovittamassa hänen wintecciään ruunallani ja se oli ainakin ihan käyvä sille. Tietenkin mun pitää vielä saada liikkeestä eri satula sovitukseen ja katsoa onko se yhtä hyvä kuin tuttavan satula. Nää satula hommat on kyllä niin vaikeita :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aina yhtä lohduttavaa kuulla että meitä on muitakin ;). Nyt oon kuullu wintecistä niin monesta suunnasta että voisin kysästä oisko jossain uudelleen semmoista sovitukseen. En muista kuollaksenikaan mikä siinä ei sopinut, kun semmoista joskus vuosi sitten sovitin.

   Poista
 4. Voihan satularalli! Mulla tulee pää kipeäksi, vaikka vain luen jonkun toisen satulakahlausta. En muista olenko todennut jo aiemmin tämän, mutta teilläkin on näköjään tuommoinen ihana kamala pallomaha. :) Teillä ei kuitenkaan ole ilmeisesti ollut vöiden kanssa ongelmia.

  Tulipahan vain mieleeni, että kun joissain satuloissa (esim. se BF:n nottingjotain) sinusta tuntuu, että kippaat eteen, niin johtuuko se siitä kun Skinny on takakorkea? Nyt kun kattelin taas tuota bannerin kuvaa, niin takakorkeutta lukuunottamatta niillä on habibin kans melko samanlainen selkä. Onnea vaan meille! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bannerikuvassa se seisoo aavistuksen ylämäkeen. Todellisuudessa se on himpun takakorkeampi eli kannattaa kattoa vaikka sitä takakorkeutta siitä kuvasta johon olin merkannut noita pisteitä. Tai tää kuva http://2.bp.blogspot.com/-dmmkp_KUGE4/UlUgx1N-dOI/AAAAAAAAGkM/a1bGaxrdg9k/s640/DSCN5665.JPG

   En tiedä johtuuko eteen kippaaminen takakorkeudesta. Mutta ainakin siihen auttoi satulan korottaminen edestä. Silti jalustimet ovat liian takana, (vaikka ovat säädetyt niin eteen kuin pystyy). Voi siis olla yhteisvaikutus: takakorkeus+ jalustinten paikka.

   Joo kyllä Habibin selkä näyttää tutulta. Eli yhtä vaikea selkä + meijän takakorkeus = onnee vaan mulle :D.

   Poista
 5. Oletko kuullut semmosesta satulaliikkeestä kuin HorseWell? (www.horsewell.fi) Susittelen erittäin lämpimästi!! Osaava, hyvin palveleva henkilökunta. Lähetin hevosestani tietynlaiset kuvat sinne, ja niiden avulla he etsivät hepalleni sopivaa satulaa. Ei mennyt kauan, kun sain unelmieni lännensatulan, joka sopi TÄYDELLISESTI myös hevoselle... ;) (HorseWellissä on mm. lännensatuloita, koulusatuloita, estesatuloita, rungottomia, joustorunkoisia... vaikka mitä!)
  Kannattaa käydä nuo sivut ainakin katsomassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuttu, laitoin sinne sähköpostiakin mutta asia jäi jotenkin kesken tuolloin marraskuussa. Käyn uudelleen pyörimässä sivuilla ja kenties otan yheyttäkin uudelleen :). Kiitos vinkistä!

   Poista
 6. Lisäystä äskeisen anonyymin viestiin:
  HorseWellistä lähettävät tarpeen vaatiessa myös sovitusraudan ja sen avulla teetättävät "jossain ulkomailla" tietyn merkkisen satulan sen raudan mukaan, eli periaatteessa mittatilaustyönä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin vinkistä. Minäpä tiedustelen tuota mahdollisuutta myös. Yksi sovittaja oli sitä mieltä että meille ei auta mittatilaussatulakaan sillä hän arveli, että mittatilaussatulat tehdään kuitenkin sen tietyn merkin rungon päälle topaten yksilöllisesti, jolloin runko ei ole sen sopivampi. Oman päättelyn mukaan tuo toppaus vastaa vähän tuota huovan täytepala-ratkaisua... mutta en ole varma.

   Poista
 7. Yksi aivan ihana satula istua on Jacsonin Santa Cruz (näin siellä lukee ainakin satulan siiven alla, tiedä sitten meneekö pieleen kuitenkin ;) ). Yhdellä hevosella jota ratsastan on se, ja on yksi ihanimpia satuloita istua. Sillä on se muistaakseni 17-17,5 tuumasena, ja jotain taisi sovittaja sanoa, että vaikka se periaatteessa on "vähän liian pitkä", niin siinä just se satulan syvin kohta tulee sen verran eteen, että ei haittaa.

  Niin ja wintecejä mäkin suosittelen, oon tykännyt! Muuten ne on merkkinä ihan ykkönen, miltään muulta merkiltä en oo niin montaa hyvää satulaa istunu. Tosin eipä sillä väliä mistä tykkää tai ei, kun hevoselle sen pitäs sopia silti. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googletin heti tuon satulan. Sitä ei olekaan vielä tarjottu meille, aivan uusi merkki, joskin tuon nimihirviö-satulan nimi (jota en muista) oli joku juuri tuommoinen pitkä nimi. Tiedätkö minkälainen runko tuossa on ? suora? kaareva? Entä säkätila? Entä istuimet? Tarvisi tilavan 16/16,5"" flättäri-istuimen.
   Ja tosiaan, kuten sanoit, nyt ei pääse ostamaan satulaa omien mieltymysten mukaan kun pitää vaan löytää hevoselle sopiva ja ainot vaatimus on se että mun pitää myös mahtua siihen kyytiin ;).

   Kiitos kovasti kommentistasi! :D

   Poista
  2. Tais muuten olla vielä "Celine" siinä nimen lopussa jos oikein muistan. ;) Vaikea sanoa, ei kauheen suora muttei kauheen kaarevakaan. Säkä ei kyseisellä hevosella oo kauhean korkea, mutta ois siinä mun muistaakseni tilaa vähän enemmällekin. Istuin on aika suora, ite en tykkää ihan flättäreistä mutta vielä vähemmän kuppimallisista, ja tää on ensimmäistä kohti enemmän. Yleismalli/estepainotteinen, jotain sinne suuntaan. En ihan hirveästi satuloista tiedä, mutta hyvä se on istua ainakin! Mulla on kyllä rakennekuva tästä hevosesta, jos haluat sen selän nähdä?

   Poista
  3. Ruotsin markkinoilta löysin just myynnistä yhden joka maksais 4000kr. Tekee mieli ostaa se omallekin hevoselle kun on niin kiva istua, sopi tai ei. :D

   Poista
  4. Sitten sen saa myytyä edelleen jos ei ole sopiva :). Voinhan minä vilkaista sitä rakennekuvaa, mutta olen aika skeptinen että sama sopisi meille... koskaan ei kuitenkaan tiedä :D

   Poista
 8. Oletko siis kokeillut nuita Trekkerin joustorunkoisia? Listassa näytti pari olevan, mikä niistä teki epäsopivia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kokeillut, True talentia ja Pro artea, niistä kirjoittelin joskus http://skyfighter96.blogspot.fi/2012/11/satulan-sovittelua-trekker-true-talent.html

   Mutta tosiaan, joustorunko yhdistettynä Skinin mahtipontiseen tehosekoitin-raviin teki sen, että ne olivat aivan hirveitä pomppulinnoja. Joillain nuo satulat tasoittaa vaikeita askellajeja joillain moninkertaistaa ne. Aivan ihania ja laadukkaita, säädettäviä ja tukevia penkkejä muuten! Meillä oli myös vähän se ongelma, ettei satulat pysyneet tuolla lavan kärjen takana, vaan valuivat eteenäin, kun tuota takakorkeutta on..

   Poista
 9. Hei,
  minkä kokoinen tuo sinun Mattesin huopa on? Googlettelin ko. huopaa ja päädyin blogiisi.. Onko huopa hintansa arvoinen? Asettuuko palat hyvin kun huovan nostaa irti selästä ja säästä? Vai tarviiko sitä edes nostaa? Olen joskus kokeillut palaromaania ja sitä ei saanut asettumaan hyvin. Ainakaan huovan kanssa..

  Annika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :). Kyllä tuo pitää nostaa irti säästä ja selästä kuten muutkin huovat. Minusta tuo lammaskarva on aivan ihana tuossa allapuolella ja etureunassa. Tuntuu että huopa hengittää aidon lampaankarvan kanssa todella hyvin ja on tukeva ja laadukas muutenkin. Jos nyt valitsisin, minä haluaisin kuitenkin mieluummin huovan jossa olisi neljän taskun sijasta kaksi isoa selkärangan molemmin puolin. Mattesin huovat tehdään pitkälti tilaustyönä joten heiltäkin voisi kysyä voisiko taskun tehdä tuolla tavoin. Tässä neljän taskun systeemissä on nimittäin se huono puoli, että etu- ja takataskujen rajaan jää "raja", olisi kiva että täytepalat saisi paremmin viistoitettua.

   Mutta kyllä tuo toimii ja hieno on. Mun pitää vielä varmistaa tuo koko, minusta tuntuu että tuo oli joko "normaali" tai L -koko. Alunperin 17"-18" satulalle varmaan, ajattelin että mieluummin liian iso kuin liian pieni -ja isohan tuo meille on.

   Poista
 10. Kiitos vastauksesta! Täytyy ehkä laittaa samanlainen tilaukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän mä eilen muistanut kattoa sitä kokoa :). Koosta ja muista saat kyllä tietoa sitten sieltä minne tilauksenkin laitat. Ne tekee ihan minkälaisen tahansa :), just semmosen ku haluat :).

   Poista
  2. Se oli M-koko sittenkin! Nyt muistin katsoa :)

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.