torstai 19. kesäkuuta 2014

Ajaminen on aloitettu!


Ajaminen on aloitettu! :D 19.6.14
Kylläpä oli mukavaa! Skini oli intopiukeena ja hoiti homman kotiin aivan kuin vanha konkari. Käveltiin pääasiassa ja otettiin pari ravipätkää pehmeämmällä sivutiellä poiketessa. Onpa hauska päästä näkemään jäbän liikkeitä takaapäin. Kyllä takapuoli svingaa ja takajalat leviää.

No mitäs nyt, johan nyt varustetaan


silat on päällä, kärryt puuttuu
Kärrytkin on perässä ja lähdetään matkaan (laidunkaveri tuli mukaan ratsain)


Lenkiltä tullaan, jee :)

Purkua

kärrit pois
Melkeen kokonaan riisuttu heppa

Loimitettu heppa (oli kylmä, sai olla loimi päällä jalkojen kylmäyksen ajan)

10 kommenttia:

 1. Ihan parasta. :D Nestankin mielestä on maailman mahtavinta hölkötellä pitkää kärrylenkkiä. Ja välillä ottaa reippaampaa pätkää. Ja mikäs se on kuskilla siinä istuskellessa, antaa hevosen tehdä kaikki työ. ;) Nimim. Laiskistunut liikaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo tuo on kyllä varsinaista laiskaa puuhaa kuskille! Kunhan on silee tie niin ei tarvi ihan hirveesti kuikuilla tietäkään. Enempi menee kyllä aikaa valjastamiseen kuin satulointiin, tai sitten se johtu siitä että jouduin säätämään ison suokin siloja pienemmiksi, ts. säädöt ei olleet valmiina. Kärryttely vois sujua suh kivasti kenties myös kurakelillä -sadevaatteissa on helpompi istua kärryillä kuin satulassa :). Kyllä ajaminen on tullut jäädäkseen meijän viikko-ohjelmaan.

   Poista
 2. Jee! :) Ajaminen on kivaa ja minustakin siinä on kiva seurata takaa jalkojen liikettä (varsinkin Taavin polvivaivan takia se on tarpeellistakin ja lautasten liike paljastaa helposti epäpuhtauden). Juuri ajattelin lähteä juhannusajelulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, juhannusajelu kuulostaa ihanan romanttiselta. Me jumppailtiin selästä joggia juhannuksen kunniaksi ja istuin taas monta pätkää harjoitusravia pitkin ohjin <3, en kyllä uskoisi asiaa ellen videolta näkisi.

   Mä oon kauhee kyttäämään hevosen liikkeitä, et tuttua puuhaa on :D.

   Poista
 3. Voi kun se on vaan niiin söpö tuo loimi päällä! Ihana kun on korvatkin tötteröllä ja näyttää niin määrätietoiselta, just silleen "mä osaan tän homman." :D meilläkin oli tarkoituksena aloittaa tänä vuonna kärryttely Bessin kanssa mutta johonkin se jäi vaikka kärrit ja kaikki löytyykin. Mutta eihän se ole liian myöhäistä vieläkään lähteä ajelemaan! Käytiin tosin viimeksi ajamassa melkein kaksi vuotta sitten eikä pysynyt millään käynnissä kun olis vaan halunnut mennä täysiä :D tosin se oli tullut radalta pari kuukautta aiemmin (vaikkei koskaan olekaan startannut) että ehkä se on oppinut jotain käytöstapojakin tässä ajassa, tai jos ei ole niin sitten mennään lujaa. Tosi kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3, kiva jos pidit.

   Hah, vai söpö, minusta se näyttää loimikuvassa vähän pölähtäneeltä ;). Mut todellakin se oli määrätietoinen, konkari. Varmasti Bessi on saanut käytöstapoja ja paras mennä siten semmosta lenkkiä jossa voi sitten hetken ajella jos hevonen ei malta pysähtyä ;). Käykää ihmeessä ajamassa kun kerran kärrytkin on :)

   Poista
 4. Ihanaa! Onneksi olkoon, pääsit aloittamaan kärryttelyn!

  Ja aivan kuin yhdessä kuvassa olisi myös vilahtanut suloinen, pieni saksalainen. Onko hän kovin riiviö? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vihdoin pääsin sanoista tekoihin, johan tota kärryttelyä on tullu suunniteltua pari vuotta :D.

   Suloinen saksalainen oli joo tosiaan päässyt vähän vahingossa kuvaan mutta sehän on aina siellä missä tapahtuu ;). Onhan se vähän riiviö, silleen hyvällä tavalla -hän löytää ihania aarteita jokapuolelta, oli se sitten vesiletku, luonnonharjasharja, hanska... kaikki se kiikuttais mieluusti mukanaan :D. Se on oikeen semmonen selväpäinen tyyppi, rauhallinen ja järkipäinen pentukoiraksi. Ja lempeä ja luottavainen:). Hieno koira siitä tulee.

   Poista
 5. Åh så fint att se honom bakom vagn! Han fick det bäst! :) <3 / K

  VastaaPoista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.