torstai 12. kesäkuuta 2014

Sensation Ride Jump I-koeratsastus

SR jump 11.6.2014

Eilen, 11.kesäkuuta, pääsin testaamaan Sensation Ride (viittaan jatkossa SR) Jumpia. Viritin siihen ensin alle lakanan suojatakseni huopaa ja satulaa, mutta totesin pian ettei testaamisesta tule yhtään mitään lakanan kanssa. Tein siis ostopäätöksen huovan suhteen, jonka ajattelin todennäköisesti sopivan esimerkiksi myös Christin tai Zaldin alle, ja pääsin testaamaan satulaa ilman suojalakanaa.

aluksi suojalakanan kanssa mallailua
Ensivaikutelma oli enempi sohva kuin mitä kotona näytti. Sohvaefektiä oli kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin Torsionissa ja Barefootissa, jotka näytti Skinillä lähinnä naurettavilta. SR antaa sen vaikutelman että se voi ihan oikeastikin tuosta vielä vähän painua, vaikkei tällä kyllä niin lähelle pääse kuin pienellä ja sievällä Zaldilla esimerkiksi.

koeratsastusta
Sitten ratsastusfiilikseen. Ensivaikutelma oli hyvä. Sitten huomasin, että minulla on liian lyhyet jalustimet. Kaikenkaikkiaan tunsin myös lievää eteenpäin kippaavaa vaikutelmaa. Satula ei kuitenkaan viskannut minua selvästi kaulan yli kuten Barefoot ja Torsion, joissa oli mahdoton pysyä tasapainossa ravissa. SR ei kuitenkaan tuntunut siltä ettenkö voisi sillä ratsastaa. Asennon puolesta satula jää kakkoseksi Freeformille, jossa sain täydellisen hyvän asennon.  Pehmeyden puolesta se taas voittaa kaikki. Kaikki näistä kokeilemistani rungottomista ovat olleet kyllä hyviä ja pehmeitä ja mukavia istua (joista Freeform on ollut napakin). Perstuntuman puolesta oli semmoinen olo että tässä vois kuvitella olevansa vaikka mikä matkaratsastaja ja istua vaikka miten kauan. Jalat jäävät tässä vähän kauas, mutta se voi helpottua kun satula painuu eikä ole niin uudenkankea.


Käytiin reilu tunnin maastolenkki, lähinnä käyntiä ja juoksukäyntiä. Vähän ravia. Tänään oisi tarkoitus kokeilla satulaa kentällä jos ehdin.


Sitten se ehkä kaikista tärkein. Kerran kuski pysyi kyydissä niin minkälaiset jäljet se jätti hevoseen? Täytyy heti sanoa että paremmat kuin Zaldi. Suunnilleen samanlaiset kuin Torsion ja satatuhatta paremmat jäljet kuin Barefoot. Kaikki karvat olivat siistit. Ranka oli kuiva.

selkäännousupuolella voi nähdä hieman vinossa olevaa karvaa joka tod näk johtui siitä että suoristelin satulaa selästä

minusta tämä on tosi siisti. pieni seurattava kohta on heti sään takana jossa on hieman kuivempi kohta


Tosi siistit jäljet minusta sekä myyjästä. Ehkei täydelliset, mutta siistit. Jatkan kokeiluja ja juuri nyt tuntuisi siltä että kauppa on lopullinen. Myyn sitten pois jos ilmenee ongelmia. Mutta nyt ensin lisää testiä.. 

lisää testiä vaan..

21 kommenttia:

 1. Huh, peukut pystyssä täällä että tässä olisi teille satula! :) Vähän luvattoman kauan olette joutuneet sitä hakemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä niin luulen ja kiitos peukutuksesta. Mun satula-ahdinko on onneksi helpottanut sillä kun oon huomannut että kyllä meijän ratsastelut pärjätään muutenkin :D

   Poista
 2. Täälläkin on niin kovasti peukut ja varpaat pystyssä, että tässä olisi teille The Satula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Saa nähdä kehkeytyykö tästä the satulaa, mutta kiva kapistus se vaikuttaisi olevan!

   Poista
 3. Mua on aina ihmetyttänyt kun Speedyn Kiefferistä tulee erilaisia hikijälkiä ihan päivien mukaan. Toisinaan karvat on vasemmalla (selkäännousu) puolella vähän kiharat tuossa samalla kohtaa missä Skinilläkin on noita vinoja karvoja ja taas toisinaan karvat on ihan suorat ja hyvät siinä. Epäröin pitkään onko satula huono (omalle takamukselle ainakin) mutta useampi hevosalan ja satula-alan ihminen sanoi että on se ihan hyvä, vähän ehkä voisi nostaa takaa jollain pehmikkeellä. Ja onhan tuo muokattu Speedyn selällekin. Tulin tulokseen että joko satulaan noustaessa satula vähän liikkuu (ja karvat kihartuu) tai sitten satulavyö jotenkin vetää satulaa eteen. En tiedä, hankalia nää satulahommat etenkin kun hevonen ei ole valittanut satulasta ja muutkin sanoo että on ok mutta noi kiharat haituvat ihmetyttää itseäni.

  Ja etenkin kun katson Skinin "ihan siistit" - hikijälkiä ja omasta mielestäni ovat tosi hyvät :D Apuva, minkäköhänlaiset kammotukset meillä sitten on....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus hevos-satula-kombinaatiot ovat hyvin mystisiä :D, toisille taas istuvan satulan löytäminen on helppoa kuin heinänteko. Ota näistä nyt sitten selvää :D.

   Mä olen hikijäljissä jo ylineuroottinen ja hyvin skeptinen ja epäileväinen enkä uskalla sanoa hikijälkiä hyviksi ellei ne ole 110% täydelliset XD. Nää on kyllä tosi hyvät. Samanlaiset saatiin tänään :).

   Poista
 4. Jos päädyt pitämään tuon satulan niin kannattaa pitää mielessä, että usein menee enemmän tai vähemmän aikaa siihen kun tottuu uuteen satulaan ja oppii istumaan siinä. Varsinkin rungottomien kanssa on erilaista, niissä pitää usein oikeasti istua lonkat kunnolla. Mulla meni yli vuosi oppia istumaan meidän satulassa kunnolla. Menee myös aikaa, että satula muotoutuu hevoselle (yleisesti ja ratsastuksen aikana lämmön vaikutuksesta). Varmasti SR vielä painuu tuosta käytössä, niin on meidän (jäykähkölle) Freemax Jumpillekin käynyt. Toivottavasti tämä oli nyt SE satula teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kiitos rohkaisusta. Ehkä tää vaan paranee vanhetessaan. Ja tuo vaikuttais olevan totta, lonkat pitäis olla auki tämän kanssa. On semmoinen olo kuin lonkat auki-asento vastais jotain spagaattia tms voimisteluliikettä XD, niin iso tuo ero on kuitenkin kapeaaan Zaldiin. Mut hyvillä mielin olen nyt, kyllä tää on aika mainio satula :). En kuitenkaan varmastikaan uskalla ajatella että tää ois SE satula sillä olen jo menettänyt uskoni ja toivoni että semmoinen voisi meille missään olla. Samalla olen myös sopeutunut ajatukseen että me pärjätään myös ihan hyvin christillä kun vielä otetaan tulevaisuuden kärryttelytkin mukaan.
   Kaikenkaikkiaan minusta tuntuu siltä että christ +zaldi + tämä ois varsin hyvä kombinaatio jatkoon. Tarkkailen zaldin hikijälkiä ja mietin josko luopuisin siitä jossain vaiheessa jos SR toimii jatkossa.

   Poista
 5. Kivan näköinen on ainakin teidän uusi koesatula! Tulee mieleen ihan nahkasohva. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tulee, oikeen semmonen nahkainen nojatuoli :D. Todella laadukasta työtä ja jotenkin voin melkein "aistia" miten paljon ovat joutuneet miettimään ja kehittelemään jotta ovat saaneet tuon aikaiseksi.

   Poista
 6. Vaikuttaa kyllä melko hyvälle ja kivalle hevosen selässäkin. Toki vähän tuollainen sohva-efekti siitäkin tulee. Toivottavasti se sopisi teille jatkossakin ja muokkautuisi vielä paremmaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, niin vaikuttaa :). Tässä onpi toivoa :D

   Poista
 7. Tosi hyvältä näyttää! Voit tulla harjottelemaan sitä lonkkien avaamista ja leveempää asentoa Piirron kanssa ;) sen tynnyrin selässä kun istuu niin varmana ei tunnu missään tuo satula sen jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no joo, mahtaiskohan se auttaa.. miun lonkat on varmaan luutuneet kiinni... XD

   Poista
 8. Oletko tilannut lampaankarvasatulasi Englannista? Katsoin, että Suomessakin on myyjiä, mutta satulan saa ilmeisesti halvimmalla ulkomailta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onko tuossa lampaankarvasatuloissa valmiina selkärangantila vai pitääkö sellainen pyytää erikseen?

   Poista
  2. Joo horsedreamilta tilasin, nopeasti ja vaivatta kävi tilaus ja toimitus. Selkärankatila on plus-malleissa ja suosittelen myös semmosta polvituellista mallia. Ja selkärankatilaa ei piä tietenkään ymmärtää samoin kuin runkosatuloissa -siinä on vaan huomioitu selkärankaa enempi kuin perusmallissa.

   Kattele malleja ja värejä http://www.horsedream.co.uk/products.asp?id=2

   Poista
 9. Moikka! Hienolta vaikutti satula rungottomaksi. Toivottavasti teille Se Oikea. :)
  Niinkin tärkeetä asiaa kyselisin, että mistä oot tuon Skinin kaulassa olevan heijastimen hankkinut? Onko kätevä, oon pitkään ettiny hepoilleni sopivaa heijastinmuotoa, mutta jaloissa ei tunnu pysyvän mikään ja muissakin on aina joku isompi miinus, eivätkä jostain syystä sovi/pysy vauhdissa mukana.

  Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä on varsin kehittynyt rungoton.

   Tuo on meijän paikallisesta hevosvarusteliikkeestä, oli aika halpa ja alunperin siinä oli vielä lenkki etusten välistä satulavyöhön mutta leikkasin sen pois kun menen myös paljon ilman satulaa. On ollut kätevä ja kovassa käytössä, yli vuoden ja ympärivuoden. Rupeaa jo heijastin olemaan aika lohkeillut mutta ei se vois enää ihan ehjä ollakaan tän rääkin jälkeen :D.

   Toinen mikä on kyllä kallis niin noin nuo kätevästi suitsiin kuin suitsiin saatavat pikkuheijastimet, joita oon ostanut Scandinavian arabiansin verkkokaupasta :). Semmoset on esim tässä kuvassa http://2.bp.blogspot.com/-8OyDTS0EeqM/U6M4hk3qCUI/AAAAAAAAIVk/5tn0yxfwqlE/s1600/DSCN9603.JPG

   Poista
  2. Kiitos, täytyypä tutustua! :)

   Poista
  3. Kiitos, täytyypä tutustua! :)

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.