sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kavionhoitoa


"Miten minä osaankin olla niin herttainen? Minulla on niin söpöt silmät!" En voi vastustaa tätä katsetta <3 världens bästa sötpålle!
Kengättömiin perehtynyt vuolija on käynyt nyt parin viikon väliajalla sipistelemässä kavioita, avaamassa säteen taskuja, pitämässä kantakulmia suorassa ja pitämässä oikeaa muotoa ja pyöristyskohtaa kärjessä. Minä olen taas silmä tarkkana ollut mukana. Ahkera hoito tuottaa yhä tulosta, terve kavio kasvaa ja työntää infektoitunutta huonoa ainesta pois. Säteet kuoriutuvat ja aines kovettuu.

Kaviot ovat pitkänlaiset eli niissä näkyy yhä se ravimalli, joka sen kavioihin on vuoltu yli 10 vuotta sitten. Vaikka Skinny on ollut ratsukäytössä about vuodesta 2002-2003, on kengityksessä vain jatkettu vanhan ravimallin mukailua, varvasta vähän lyhennetty, kannat on kuitenkin varsin pitkät. Meillä on käynnissä ns kavion peruuttaminen, kavio muodostuu ajan kanssa pystymmäksi ja hevoselle terveellisemmäksi (voiko näin sanoa?). Tosi hyvin on edetty jo tämän 3 kuukauden aikana ja olen toiveikas, että meillä on ennenpitkää niin kova kavio että kun hirnakka vähän kuopasee niin jääpi käytävän sementtiin naarmut ;). No, ehkä ainakin meillä tulee olemaan joskus terveet lujat kaviot ja jänteet ja nivelet vähemmällä rasituksella :).

Silmä tarkkana ja tarkkaan työskentelyyn valoa antamassa otsalampulla

Hoitorutiinithan on seuraavat: joka päivä lenkityksen jälkeen mennään pesupaikalle, pesen kunkin kavion yksitellen pesuaineella, huuhtelen, kuivaan, suihkutan Good hoofia ja laitan simplen bootsin jalkaan. Kun koko heppa on "töppösissä", pistän sen karsinaan ja hoidan sen ja laittelen varusteet. Kaviosienimyrkky saa vaikuttaa bootseissa puhtaassa tilassa ja bootsit otan pois viimeisenä ennen tallilta lähtöä. Kuvia (kesäisestä) kavionhoito-operaatiosta oli mm. täällä, tuolloin tosin oli menossa se vaihe, että hoidin kaviot ennen lenkkiä, kun nyt se tapahtuu lenkin jälkeen. Tämä siksi, että bootsien kanssa tuli takapakkia anturan tottumisessa eri pohjiin. Koen, että paljasjalkaisena hevonen tunnustelee paljon enemmän sitä mihin jalkansa pistää ja mistä on hyvä kävellä ja annankin sen itse valita hyvät tiet.

Seuraavaksi tulossa postaus kengättömyyden alkutaipaleesta, jossa kerään kaviokuvia kolmen kuukauden ajalta yhteen :).

2 kommenttia:

  1. Olin juuri kysäisemässä, että olisiko sinulla ihan kaviokuvia esitellä.. mutta sitten pääsin tekstin loppuun ja siellähän niitä lupailtiin. Eli ei sitten mitään, maltan odotella.. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kuva poikineen, harmi että kuvausolosuhteet eivät ole aina olleet parhaimmasta päästä mutta siellä niitä nyt on:).

      Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.