sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Nautintoja osa 2: Shiatsuhieronta


Kesäinen hoitohetki
Shiatsuhieroja kävi jokin aika sitten toisella hoitokäynnillä (ensimmäisestä voit lukea jotakin täältä). Sekä Skinny että minä nautimme koko rahan edestä. Se venytti jälleen intuitiivisesti itseään jalkojen, kaulan ja pään asennoilla hierojan käsitellessä eri alueita. Se ravisteli ahkerasti fasettilukkoja kaularangasta ja jopa minä kuulin semmoisen nakseen. Se höpläsi ja hoiti minua ja hierojaa ylähuulellaan, sen silmistä tuli raukeat. Sielu lepää kun seuraa rinnalla miten hevonen nauttii. Näissä hetkissä on niin täysillä läsnä, ettei kuvia edelleenkään ole -pitäisi olla kolmas osapuoli kuvaamassa.

Venyttelyjä kesäkodissa -saatiin shiatsukerralta yksi uusi jalkavenytys perusvenyttelyyn :)

Skinnyn keho on mennyt parempaan suuntaan, esim munuaislinja ei ollut enää niin tukkoinen, vaan keho rupeaa toimimaan yhä enemmän "esteittä/tukoksetta", hieno juttu :). Myös esim lavat oli aika hyvin auki, ja sain itse kokeilla miten lavan alle uppoaa käsi rannetta myöten kun ne on auki. Opettelin joitakin muitakin otteita (se vaatii muuten habaa! hierojilla on varmaan aika muskelit käsissä), joita voin itse hepan kanssa arjessa käyttää. Saatiin vielä yksi uusi venytys vanhaan jalkojen venytysrepertuaariin. Harjanjuurta jo välillä "leivonkin", mutta sitä voisin tehdä useammin sen yksinkertaisuuden vuoksi.

Rutiinivenyttelyjä kesäkodissa
Kesähetki

Nautintoja osa 1: Melassia ja piehtarointi 

Päivitys 4.11.12 Tekstit ja kuvat sekoilee, yritän saada päivittämällä ne kuriin..

6 kommenttia:

 1. Miten toi shiatsuhieronta muuten eroaa normaalista hieronnasta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shiatsuhieronnassa lihasten aktiivinen muokkaaminen (=perushierominen) on vähäisempää, ellen jopa sanoisi, että se puuttuu kokonaan. Shiatsussa hevonen käydään läpi tiettyjä linjoja ja akupisteitä pitkin painelemalla ja sivelemällä. Hevosta ja sen lihaksia ja kroppaa ikäänkuin aktivoidaan tekemään rentoutustyö ja lukkojen tai jumien avaamiset itse mm venytysten kautta sen sijaan, että ne hieronnalla aktiivisesti muokattaisi rennoiksi. Hieroja paikallistaa noita tukoksia tai muuten hoidettavia kohtia tuntuman perusteella käydessään hevosta läpi ja sitten auttaa hevosta työstämään niitä. Shiatsu on näin kosketuksissa suoraan paitsi lihaksiin niin myös sisäelimiin -eli puhutaan esim. rakkolinjoista tai keuhkolinjoista, maksa- tai pernalinjoista, joita järjestelmällisesti käsitellen hevonen käydään läpi. Tai voidaan puhua että avataan lapaa tai autetaan ristiselkää..

   Se tasapainottaa koko hevosta, on tosi kokonaisvaltaista, palvelee koko elimistön kokonaisuutta. Siksi se sopii meille kun Skinnyllä ei elimistö (sisäelimistä erityisesti keuhkot ja munuaiset/rakko) täysin ihan täysillä ja tasapainoisena vaan siellä on tukoksia tai vähentynyttä toimintaa = ilmenee iho-oireina ja kehon ongelmana poistaa nesteitä kropasta (tai tämä on tämänhetkinen ymmärrykseni tilanteesta). Oireet ovat kuitenkin sellaisia, joille eläinlääkäri ei korvaansa lotkauta, eli hoito pitää tapahtua jotain muuta kautta kuin lääkkeillä tai lääkärin avulla.

   Näin shiatsu on siis minulle näyttäytynyt :).

   Tällä kertaa sain ensimmäistä kertaa tuntea sen "energian", jolla kuvataan sitä prosessia mikä hoidon aikana käynnistyy kun elimistö aktivoituu. Lavan hoitopisteestä huokui/hehkui/säteili lämpöä, kun kosketin sitä, se oli jotenkin tosi hieno hetki. Kun jos jossain hoidoissa (yleensä esim ihmisten vaihtoehtohoidoissa) puhutaan "energiasta", se jää vähän epämääräiseksi, että mitä sillä tarkoitetaan, nyt sai itse tuntea sen.

   Kuten perushieronnalla, shiatsullakin pääsee seuraamaan, missä mennään liikutuksen ja yleiskunnon suhteen, jos on uutta satulaa tai muuta, joka voisi ilmentyä jumeina, niin siihen voi sitten puuttua. Koen, että shiatsu antaa vielä enemmän. Ja meillä onkin kokenut huippuhieroja jonka löytämisestä olen onnellinen :)

   Poista
  2. Okei, kuulostaa aika hyvältä! Olisi kyllä ihan vain mielenkiinnonkin vuoksi kiva kokeilla Majurille tuollaista. Paljonkos shiatsuhieronta sitten maksaa? :) Onko kallista lystiä vai onko hinnat suunnilleen samat kuin normihierojillakin?

   Poista
  3. En tiedä normihierojien taksoja kun en ole vielä käyttänyt :), muuta kuin itseeni ;). Tuo maksoi 61€, ja hieroja tuli meille n. 80km päästä. Kannattaa kysyä itseä lähellä olevien hintoja :)

   Poista
 2. Kuulostaa hienolta! Meillekin voisi tulla seuraavaksi shiatsuhieroja, voisi vähän vertailla kumpi tuntuu hevosta enemmän auttavan... Toistaiseksi perushierontakin on niin vierasta minulle että pakko siihen ensin tutustua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tosiaan suositella :). Varmaan kuulen sitten jos ja kun teillä shiatsuhieroja käy :).

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.