lauantai 24. marraskuuta 2012

Rokotuspäivä

Pusuttelua eläinlääkäriä odottaessa, meikäläisellä aika hyvä ilme, heh, miksihän menee silmät kiinni kun "nenutellaan"? Onko se jonkinlainen itsesuojeluvaisto, kun hevosen turpa on sentin päässä silmistä ;)?
Skinnykkä sai hevosinfluenssa ja tetanus (jäykkäkouristus) -rokotuksen ja siltä otettiin verikokeet. Oli kiltisti tietysti kokoajan ja paikallaan, mutta kun verikokeiden jälkeen tuli vielä rokotus niin siinä hetkeksi kohosi pää ja silmät oli pyöreinä. Itseäni ainakin sattuu enempi rokotus kuin verikokeet, ehkä Skinnyä samoin. Minua kuitenkin pyörrytti enemmän kuin Skinnyä, piikkikammoinen kun olen :D. Skinny oli toimenpiteen jälkeen helpottunut ja tyytyväinen kun sai porkkanaa. Minua sen sijaan yhä huippasi ees katsoakaan sinne päin minne se piikki "meni" (=eläinlääkäri joka laukkunsa kanssa käveli käytävää). Miksen minä osaa elää yhtälailla hetkessä ja olla jo vaan helpottunut kun se on ohi? Minulla on opittavaa tässäkin hevoseltani.

Verikokeet on otettu, nyt tulee rokotus, ilme oli hetken sen mukainen: "auts!"
Verikokeiden tulokset tulivat ja veriarvot ovat ihanteelliset. Verestä katsottiin jokin laaja hyvinvointipaketti sisältäen myös ravitsemustietoa. Munuais- ja maksa-arvot olivat myös kunnossa ja olin helpottunut kun olin vähän huolehtinut, jos vaikka siellä on jotain häikkää ja kutiseva iho/kesäihottuma sun muut johtuisi siitä. Hemoglobiini oli juuri normiarvon rajan alapuolella, joten jossain vaiheessa annan rautakuurin. Meille tuli juuri yrttisekoitukseen (se, joka toimii ruokinnassa mm. kivennäisenä) lisää sisältöä; anis, fenkoli, inkivääri ja mustaherukkalehti. Ja odotetaan siis ennen minkään kuurin aloittamista, että siinä päästään tavoiteannokseen. Nyt yrttisekoitus näyttää seuraavalta:

Hieman runsaampi yrttisekoitus, aika saman näköistä kuin aiemminkin

Skinny on nyt about 3 kertaa piehtaroinut tarhassa. Olenkin ihmetellyt miksei se ole tehnyt sitä aiemmin, se kun on aina ollut ahkera piehtaroimaan. Olisiko johtunut sitten tarhakaverista, en tiedä. Ei ole ehkä ollut turvallista käydä kellimään jos toinen päättäisi tulla ahdistelemaan? Kuitenkin se oli ekan viikon tallilla yksin tarhassa eikä muistaakseni silloinkaan piehtaroinut. Että tiedä sitten siitä :). Nyt sillä on uusi tarhakaveri, ja hyvin on näyttänyt menevän. Syövät samasta pyöröpaalista, vaikka tarhassa ei ole edes heinäkatosta. Heinäkatoshan turvasi edellisessä tarhaseurassa syömisen. Kun molemmilla oli "oma puolensa" katoksella, toisen hevosen oli vaikeampi ajaa Skinnyä pois heiniltä. Tai ainakin Skinny sai aikaa lähteä kiertämään heinäkatosta toisesta suunnasta, jos tarhakaveri esitti elkeitä tulla valtaamaan sen puolen.

Täytyyhän sitä toisen "aikaansaannosta" esitellä :D
Komia kurainen karvakamu joka ei malta pysyä kuvattavana tarpeeksi kaukana..

Jes, ja vielä kuva luonnonlapsesta :D

Naarmut ja häntä paranee, ei nuo pintahaavat kovin arkoja vissiin ole kerran oli selällensäkin ottanut mutakuorrutuksen.

Selän pari päivää vanha haava

Hännän kutina on taas helpottanut kun palattiin vanhaan rasvaan

pestynä ja rasvattuna

Trekkerit lähtivät takaisin myyjälle kun ei niitä ole nyt mahdollisuutta sovittaa selän haavan takia. Rokotuskin tuli sitten hyvään saumaan kun ei tarvitse enää ratsastamalla ratsastaa sovittaakseen satuloita. Unelmasatulan kuvat mielessä pistin silti entistä kaarevamman s-vyön tilaukseen ja mietin lammaskarvahuovan tilaamista, se voisi kuulemma auttaa satulan eteenpäin valumiseen. Kun nämä mahdolliset lisä-varusteet olisivat tulleet, voisi harkita Trekkerien uutta sovitusta. -Jos jaksan taas lähteä tähän postipakettirumbaan (!). Nyt olen innostunut Freeformista ja kun Skinnyn selän haava sallii, saan sellaista sovitella selkään kun tallikaverilla on Freeform-satula :).

Tässä ei sentään ole menossa kavionvuolu vaan tietystikin ihan tavallinen kavionpuhdistus...
Vielä pitää ylpeänä kehua, että minä olen nyt ensimmäistä kertaa itse vuollut/raspannut Skinnyn kavioita. Vinha tunne kun aiemmin kaviot tai kengitys oli todellakin alue johon ajatteli ettei itsellä ole mitään koskemista. Nyt sipistelin semmoista milliä kärjestä, jotta etuset pyörähtäisi enemmän keskeltä ja laskin vähän kantakulmatukia jokaisesta jalasta. Kantojen lärpäkkeitä olen kerran aiemminkin siistinyt. Huh, yllättävän tarkkaa ja selkää rasittavaa hommaa, ihan hiki tuli. Sen kyllä huomasi jo vuolukurssilla..

Palatakseni vielä tuohon ensimmäiseen kuvaan. Linkittäkääpä omat kuvanne jossa ollaan "turvat vastakkain" tuonne kommenttiboksiin :)

2 kommenttia:

  1. Hevosesi syö salaattia! Possu sai meillä joskus valmista yrttisekoitusta. Oli kuitenkin sen verran kallista etten rupea enää niitä syöttämään, varsinkaan kun nuo kaksi eivät saa mitään muuta kuin ne kivennäiset. Saattaisi jäädä syömättä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih :D aivan oikein! Siltähän se näyttää ja hevoseni on mitä suurimmassa määrin kasvissyöjä ;). Olen muuten itsekin syönyt niitä mustaherukan lehtiä joskus kakun päällä :D. En ole kokeillut antaa tätä yrttihommaa pelkästään, mutta veikkaan että voisi jopa syödä sitä kun söi mm puolukkaa ja tyrniäkin kun sitä oli luonnosta suoraan saatavilla. Minä keräsin meille omaankin varastoon kasveja, mutta olen niin epävarma niiden säilönnästä etten tiedä uskallanko niitä syöttää, kerrostalo-olosuhteissa kuivatus ja muu on hieman hankalaa ;). Nokkosta ja ratamoa olisi kyllä.

      Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.