sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kulkijat pimeydessä; heijastimia ja valoja

Koska olemme lenkkeilleet läpi koko syksyn enimmäkseen maastossa, meillä on varsin kattava valikoima erilaisia heijastintuotteita ja valoja. Minulla on heijastinliivi, heijastinnauhat käsissä ja jaloissa sekä voimakas otsalamppu. Välillä pidän vielä kahta ledivaloa roikkumassa takkini helmasta. Skinnyllä on myös joka raajassa heijastin ja oma heijastinliivinsä. Lisäksi sillä on heijastin turpahihnassa, sekä kaulassa naru, jossa on heijastintarraa sekä vaelluslyhty. Kaulanaru toimii minulle myös tukena josta voin pitää kiinni, jos nousen ratsaille lenkillä. Lyhdyn laitoin naruun ajatuksella, ettei oltaisi minun otsalampun varassa pimeässä jos patterit loppuisi, ja jotta kanssakulkijat & autot näkisi myös Skinnyn paremmin. Ja jos jotain tapahtuisi ja Skinny pääsisi irti, niin autoilijat ehkä näkisivät sen paremmin ja osaisivat väistää. Seuraavassa Skinny esittelee heijastinvarusteluaan maneesissa. Olimme siis hetken maneesissa juoksemassa ennen pitkää maastokävelyä.

Turparemmi- ja jalkaheijastimet sekä heijastinliivi

Heijastinmalli lähikuvassa


Nyt on laitettu kaulanaru valoineen ja ollaan lähdössä metsään

Meidän kaulalyhty
Ulkona täysvarustuksessa. Pimeässä kuvaaminen on vielä hankalampaa kuin hämärässä maneesissa tai tallissa kuvaaminen...
Siellä mennään, ilman heijastimia oltaisiin osa mustaa pimeyttä
Kaupungin valot heijastuvat taivaalle punasävyisenä

Koska mukavuus eri säissä on pitkälti kiinni varusteista, kävin kävin ostamassa itselleni uudet kumisaappaat niiden reikäisten vuotavien kumppareiden ja tallikenkien tilalle, sekä ihan oikeat sadevaatteet; housut ja keltaisen pirteän sadetakin. Kylläpä sadekeli-mukavuus lisääntyi :D. Skinny on myös saanut vettäpitävän heijastinloimen "heijastinliivinsä" tilalle, siinä on fleecevuori ja paremmat heijastimet kuin heijastinliivissä.

Minun jalkaheijastimet ei jostain syystä näy, mutta tässä Skinnyllä on yllä uusi heijastinloimi, "heijastinliivissä" oli heijastinnauhaa vain takaosassa raidat, tässä on tosi paljon enemmän.
Kai pitää vielä sanoa kun niin moni on harmitellut näitä pimeitä ja märkiä kelejä, että minä olen huomannut olevani yllättävän tyytyväinen :). Pohjat on hyvät kengättömälle eikä ole kylmä :D. Vaikka välillä saattaa tulla olo, että on kyllä aika pimeää...(ehkä jopa säkkipimeää toisinaan?). Ja vaikka samaistun joskus metsässä vastaan tuleviin koiranulkoiluttajiin -sanotaanhan että se koira pitää ulkoiluttaa myös niillä koiranilmoilla, satoi tai ei ja oli pimeää tai ei... (Samoin hevonen!) Ja vaikka kerran eksyttiin tiskirättisateessa kun oltiin lähdetty uudelle reitille ja sade alkoi kesken kaiken, silloin ei nähnyt lumisen valokeilan läpi mitään eikä ilman valoa sen paremmin... Silti yleismielentila säiden suhteen on hyvä :).

Myöhempiä postauksia aiheeseen liittyen:
Tuunattu heijastinloimi

10 kommenttia:

 1. Tuollainen loimi mekin tarvittaisiin. Ei kyllä pimeyden, vaan metsästäjien takia. Pääsisi vähän tuonne pidemmällekin kävelemään heppa vapaana. Nyt en uskalla koska en luota metsästäjien kykyyn tunnistaa hevosta hirvestä.

  VastaaPoista
 2. Pakko kysyä vielä mistä olet tuollaisen ostanut? Yritin googlettaa mutta aina ne on jotain ratsastusloimia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, unohdinkin mainita metsästäjät! Täällä kaupunkitallilla en ole vielä kuullut ampumista mutta edellisellä kuului useinkin. Ja todellakin halusin hepalle liivit ja valon kaulaan ja vielä saatoin laulella ettei vaan tulisi ammus kylkeen XD.

   Ei mekään ole löydetty kuin niitä ratsastusloimia kun normiloimia ei ole heijastinväreissä ja heijastimilla. Eli nuo molemmat on ratsastusloimia joissa on sen muotoinen tuo etuosa että se yltää meille eteen kiinni. Malli on siis semmoinen että tulisi satulan siiven alta satulan eteen kiinni. Minä vaan oon kätsysti pistänyt sen kaulan alle. Siksi nuo molemmat on myös aavistuksen liian lyhyitä takaa, mutta paras viritelmä jonka olen tähän mennessä keksinyt :D.

   Tää uusin heijastinloimi on tokmannilta, vanha heijastinliivi (joka on vuoreton eikä siis pidä myöskään vettä) tuli Skinnyn tavaroiden mukana. Tämä Tokmannin uusin loimi on vähän hankalan muotoinen eli siinä loimi meinaa valua kokoajan muotoillun takaosan takia (joka siis on loistavasti muotoiltu muuten) eikä tarra edessä ole tarpeeksi vahva vaan aukeilee. Aion tuunata sitä itse mahdollisimman pian niin että jatkan pituuta eteenpäin kankaalla ja vahvistan tarrat. Sitten se olisi loistava :). Skinny on niin pieni että voi käyttää ratsastusloimea tolleen, en tiedä onnistuisiko isommalle hevoselle.. :D

   Poista
  2. No voi pettymys :D Teresalle ehkä menisikin, mutta Adelia on joka suuntaan iso...

   Poista
  3. Niin se voi olla isolla hevosella aika mahdoton että ratsastusloimesta olisi loimeksi XD. Toisaalta jos ostaa semmoisen ratsastusloimen joka ei ole muotoiltu, niin tulisihan se siihen lavan päälle tuomaan näkyvyyttä jos laittaisi tuolla meidän tyylillä. Sekin varmaan auttaisi niitä metsästäjiä erottamaan hirvestä ;)

   Poista
 3. Heijastinloimi ja heijastinliivi on kyllä ihan ehdottomat! Ilman niitä ei uskalla hämärässä lähteä maastoilemaan lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, lisäävät näkyvyyttä ja turvallisuutta huomattavasti :).

   Poista
 4. Tuo Skinnyn lyhty on tosi suloinen! :) Meilläkin on toki heijastimia, mutta ei aivan noin mittavaa kokonaisuutta. Onneksi meidän maastolenkki onkin valaistu.

  VastaaPoista
 5. Jostain syystä Karon kommentti tuli näkyville sähköpostiini mutta ei näy täällä. Karolle kuitenkin kiitokset kommentista ja onpa teillä hienoa kun on valaistu maastoreitti, kyllä sille on käyttöä varmasti :). Ja kyllä on aika kavalkaadi näitä heijastimia, häntäheijastin vaan puuttuu kun ei semmoinen edes pysy ;), nämä nykyiset taitavat riittää kyllä aika hyvin.

  VastaaPoista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.