lauantai 3. marraskuuta 2012

Nautintoja osa 1: Melassia ja piehtarointi

Nyt voinkin kertoa monista jutuista miten on Skinnyä hoivattu ja hoidettu, mistä se tykkää ja miten ollaan molemmat näistä hetkistä nautittu.. :).

Melassi

Ai että melassivesi on mageeta!
Tallille tuli jälleen saatavaksi melassia ja entinen kilpahevonen haistoi heti mitä oli viereisessä sankossa. Ai sitä riemua, kun annoin sille oman annoksen. Lisäsin melassileikkeen sekaan lämmintä vettä. Skinny yritti päästä suoraan kiinni melassiin! Se läikytti vettä ylähuulella ja sitten yritti kaataa ämpärin (minä pidin ämpäristä kiinni), sitten se upotti KOKO TURPANSA veteen sieraimia myöten (näkyyköhän kuvista että sen turpa on märkä XD?) ja naposteli pohjalta melassia. Sitten se totesi että sen on ensin juotava vesi, jotta saa syötyä loput ;). Lopuksi se kaatoi ämpärin päästäkseen tarkistamaan, tulisiko sieltä vielä lattialle jotakin.

Poitsulla on huulet ihan vaahdossa kun nuoli herkkuämpärin niin perusteellisesti, ämpärikin on kaadettu -josko sieltä vielä saisi jotain

Lattialta löytyy vielä murunen melassia nurin käännetyn ämpärin kohdalta
Nyt rupes ramasemaan -nyt seuraa makeat haukotuksetVideolla vähän vielä haukotuksia :D

Piehtarointi

Ihan kuten varsana... Eli kun on hikinen tai märkä (oltiin menty hikilenkki ja pesin sitä vähän kaulan alta ja vyön kohdalta) niin pitäisi päästä heti piehtaroimaan! Skinnyllä oli sen ihana uusi sininen high neck-fleece päällä. Laitoin karsinaan ja kuopiminen alkaa: "Ai että, vihdoin pääsen piehtaroimaan". Minä siihen: "Ei, meinaatko oikeesti, ihan totta, onko pakko? Skinny: *lopettaa kuopimisen hetkeksi* "Meinaatko ihan tosissaan sanoa etten sais? Miksi?" Minä: "No, ku on toi uus loimi päällä ja oot märkä". Skinny: "So what? Tahtoo! Ois niin ihanaa!". Minä: "Jos oot varma että haluut niin ei kai muu auta.." *ottaa loimen pois ja siirtyy katsomaan* 

Sitten se kuopi itselleen hyvän paikan ja kävi piehtaroimaan, oikein antaumuksella, nautinnolla, hieroi koko päänsäkin turpeeseen. Nousi sitten ylös ja sama toiselle puolelle, kun karsinassa ei mahdu menemään selän kautta ympäri. Ai että miten nautinnolliselta se näytti. Katsottuani hain kameran ja otin kuvan lopputuloksesta. Kuvittele vielä 2 kertaa turpeisemmaksi kuin mitä se kuvissa näyttää.

Minä olen hieman turpeessa


Tätä seurasi sitten pitkä harjaushetki. Onneksi oltiin seisottu melassin kanssa pesupaikalla leikkimässä ja kavioita hoitamassa sen verran, että oli melko kuiva piehtaroidesssaan.

Myöhemmin on onnistuttu kuvaamaan itse piehtarointikin, kuvia on tässä postauksessa.

3 kommenttia:

 1. Oi kun Skinny on söpö! Kun on saanut vähän talvikarvaa, lämppärit on minusta vielä suloisempia kuin pienet koiranpennut....kun ne on sellaisia isoja koiranpentuja! :)

  Mä en olekaan melassia ikinä syöttänyt hepoille, voisikohan se maistua niille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:D! Se on oikea sötpålle. Se on ihan erinäköinen talvikarvassa -jalosta lämminverisestä tulee pörröinen poni <3, koiranpentu kyllä kuvaa sitä kanssa, käytän itse myös nimitystä nallekarhu :D

   Melassi maistuu varmasti melkein hevoselle kuin hevoselle mutta sehän on lähinnä sokeria, eikä sokeri kyllä ole hyväksi elimistölle loppujenlopuksi, ei ihmiselle eikä eläimelle... Muta annan hyväksi mieleksi leikettä pienen annoksen (n.1-2dl). Samalla saan sen juomaan hieman enemmän kun sen elimistön sietäisi saada huuhtelua aineenvaihdunnan ja munuaisten avuksi. Toinen hyvä on ihan juokseva melassi, semmoinen siirappimainen, se on nannaa ja jos haluaa antaa veden kanssa niin on helpompi. Meillä on nyt tallilla tarjolla tätä leikettä joka kuuluu vuokraan niin annoin sitä :). Ainiin ja vatsa menee helposti tästä löysäksi tai kuralle, jos koitat niin anna ihan vähän aluksi.

   Poista
 2. Sulle on haaste http://pystyharja.blogspot.fi/2012/11/haaste.html :)

  VastaaPoista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.