torstai 7. elokuuta 2014

Muutama kuva ajelulta

ajolenkillä 7.8.2014

Kuvaterveisiä tänne blogin puolelle. Sain kuvia ajolenkiltä, sillä ystäväni lähti kyytiin, saaden kunnian olla ensimmäinen kyytiläisemme.

Ajaminen on mukavaa :)


Häntä huiskaa ja paarmat alkavat vaihtua hirvikärpäsiin. Nyt otetaan maastoilusta kaikki irti niin kauan kun hirvikärpäsiä on aivan sietämättömästi ja maastoilu jää tauolle.

Joo-o, en ois uskonut että joudun pistämään tälle olympiat, jotta pullaus ja ohjalle painaminen loppuu ja ajaminen tuntuisi turvalliselta :D.  Jospa saataisi tuota hevosen stressitasoa kärryjen edessä vähän sunnuntai-ajeluin laskettua ja voisi siirtyä ajamaan kuolaimettomillakin.

5 kommenttia:

 1. Voi että, ihania kuvia! Vielä joskus mullakin on sellanen hevonen, jolla voi ajaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ajattele että mulla oli semmonen hevonen 2 vuotta! Ja nyt vasta aloin ajaa :D, heh. Todella kivaa puuhaa :), kunhan vielä polle vähän rentoutus tuossa hommassa.

   Poista
 2. Aikanaan minäkin haaveilin hevosesta, jolla voi ajaa. Elmolla ei voinut, koska sillä oli pahoja traumoja siitä. Yritimme kyllä pariinkin kertaan, mutta ei toivoakaan, ainakaan turvallisesta ajohevosesta. :(

  Sitten ostin hevosen, jonka elämän ensimmäiset vuodet se oli ainoastaan vetänyt kärryjä ja tehnyt töhevosen uraa. Sitten menikin pupu pöksyyn ja vasta puolentoista vuoden jälkeen uskalsin kokeilla ajamista. Ja miten se onkaan hauskaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, jännä juttu mikä kynnys siihen ajamiseen onkaan. Mulla ois ollu jo viime kesänä mahdollista kysellä kärryjä lainaan mutta nyt vasta sain aikaiseksi. Ja tuntuu kuin ei ois mitään 15 vuoden ajotaukoa ollutkaan! Se on tosi kivaa! Ainoastaan harmittaa kuolainten käyttö, saa nähdä päästäänkö etenemään kuolaimettomaan suuntaan. Tuo hevonen kun kiehahtaa kärryjen eessä vielä enempi kuin ratsailta.

   Poista
  2. Niinpä, itsekin montamonta vuotta ajelin poneilla pitkin teitä ja haaveilin siitä kokoajan Elmon kanssa. Ja nyt sitten en meinannut millään uskaltaa. :D On se kummallista.

   Se on noilla entisillä ravureillä vähän erilaista ajella, kun ovat tottuneet, että kovaa mennään. Ovat jännittyneitä ja kiireisiä. :( Mutta ehkäpä se siitä ajan kanssa rauhoittuisi ja pääsisitte kuolaimettomaan. Siihen asti turvallisuus ennenkaikkea.

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.