perjantai 1. elokuuta 2014

Jytyn hoitopakin käyttökokemuksia

murunen hoitotilassa 16.6.14

Jyty hoitopakki oli hyvä ostos! Se on palvellut oikein hyvin ja tuunauksetkin osuivat juuri kohdilleen, pakkia on kiva katsoa ja käyttää eikä se ole liian miehinen.

Tuunattu hoitopakki

Meillä pakin pohjalla on kaikki pullot, karkotteet ym purnukat. Lisänä lämpöpintelit, patjat ja lampaanvillaa (joo, tilaa siis on!). 

Tässä näkyy pohjakerroksen purnukat ja oikealla alhaalla kurkistaa pintelit

Päälimmäisessä kerroksessa on harjat ja sivussa olevassa pikkulokerossa kaikkea pientä jota tarvii usein -häntärasvaa, mitta, hexocil ym. 

Harjat erillisessä laatikossaan paikallaan päällimmäisessä kerroksessa. Oikealla häntärasvaa, pesuainetta, linimenttiä, sieni, mitta desinfiointiaine, otsalamppu ym tarpeellista pientä

Kannessa olevissa rasioissakin on kyniä ja heppanameja, ihan hyvin siis löytyi niillekin käyttöä. Veto ominaisuutta en ole vielä tarvinut sillä meillä on kesäkodissa semmoinen luksus-tilanne, että saan pitää kaikki tavarat käden ulottuvilla suoraan hoitotilassa (voi hoosianna, mikä unelma <3!).

Jee, mun paint-aikaansaannos, eiks oo hirvee :D. Mutta osiaan, on super ihanaa kun saa pitää kaikki hoitotarpeet käden ulottuvilla. Vesisankkon nostan tietysti sivuun ja harjat ja ötömyrkyn hoitopakkiin, mutta muuten ne saa olla tuossa -luksusta!
Pakin mukana tuli pieni "työkalulaatikko", mutta korvasin sen vanhalla harjalootalla. Jos harjaloota ei ole kovin täynnä ja jos alla ei ole pulloja, mahtuu mukana tullut pieni loota vielä harjalootankin päälle ja koko komeus mahtuu vielä kiinnikin.

Pakin mukana tullut pieni työkaluloota

Hirnakka hoitopaikalla, ovet kiinni sillä oltiin karussa paarmoja sisällä. Vasemmalla kuvassa näkyy meijän loimi ja satulateline jossa roikkuu ihottumaloimia

6 kommenttia:

 1. Jee, kiva kun tää toimii teillä! :) Eikö ookkin ihanaa kun on pakki mihin mahtuu isotkin pullot pystyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on todella! Tää on ollu niin paljon kätevämpi kuin se meijän vanha. Oon jo aatellu että heittäsin vanhan roskiin ku siinä ei oo kunnon lukkoa, mutta en oo vielä ruvennu tuumasta toimeen.

   Poista
 2. Miten sait sun hevosen sillon aikoinaa lihomaan? (Jos oikee muistan et lihotit sitä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentista:).

   Ei meillä oikeastaan ollut mitään kummempaa lihavuuskunnon kanssa silloin. Aluksi kun näin Skinin mietin että pitää saada vähän enempi lihaa luitten päälle kun oli kevät ja karvakin oli jotenkin huonona silloin. Asia korjautui kuitenkin itsestään kun se pääsi laitumelle, siellä se pyöristyi ja karvakin vaihtui kokonaan kesäkarvaan eikä meillä sitten enää heinä-elokuussa 2012 Skinin ostaessani ollut mitään "ongelmaa". Myöhemmin olen huomannut, että Skini on ollut muinakin keväinä laihimmillaan aina keväällä maalis-toukokuu-vaihteilla ja se pyöristyy jälleen laitumella. Taitaa olla tuolle hevoselle tyypillistä.

   Poista
 3. Meillä on käytössä puolikasämpäri "hoitopakkina". Se on siksi puolikas, koska se ostettiin aiemmalla tallillemme, jossa se oli kiinni karsinan ulkopuolella seinässä. Ehkä se ei ole enää kovin käytännöllinen, mutta eipä ole parempaakaan ymmärretty hankkia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos se toimii niin mitäpä sitä vaihtamaan. Aina on parempi jos voi olla ostamatta uutta... luonnon kannalta :D.

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.