tiistai 5. elokuuta 2014

Testissä alkuperäiset BB-suitset


Skini ja BB:t
Saimme BB-suitset (dr. Cookin Bittless Bridle) lainaan Karolta ja Ukolta. Tämä onkin ensimmäinen kerta kun pääsen kokeilemaan näitä suitsia. Mickelemeissä on vähän tämän tyyppinen leukahihnavaihtoehto, mutta toteutus jää silti hyvin erilaiseksi niissä verrattuna näihin suitsiin.

Skinin BB-tuotekuvasarja

Nämä suitset ovat kauniin ruskeat

Suitset ovat helposti puhtaana pidettävää beta-materiaalia, beta-materiaali yllätti laadukkuudellaan, se on pehmeän napakkaa, aivan kuin laadukasta nahkaa mutta jopa siistimpää ulkonäöltään

En tiedä, johtuuko beta-materiaalista, mutta suitset vapauttavat ohjien paineen hyvin myödättäessä, eivätkä ne vaikuttaneet hirttävän kiinni

BB-suitsissa ohjiin tulevat hihnat menevät leuan alla ristiin

Hihnat eivät estä suun aukaisemista ja leuan rentouttamista, kun ohjista myödätään

Kokeiluratsastukset

-Sileällä (tai no, pihassa, olkoot se nyt sileä tai ei..) ne tuntuvat toimivan ihan yhtä hyvin kuin meidän LG tai S-hackamore. Hyvät suitset :D!

Pihassa BB-llä

Pihassa BB-suitsilla
Video jossa meillä on BB:t käytössä (1min 14sek)
-Pellolla pääsin keskustelemaan kerran kuljettavasta suunnasta ja silloin tuntui ettei pää käänny näillä yhtä hyvin kuin malleissa joissa ohja kiinnittyy selvemmin pään sivulle.

-Ajattelin, että kiristyvät ristihihnat saattaisivat tuoda lisää pidätysvoimaa maastossa. Kävin kahdella maastolenkillä BB-suitsilla testatakseni. Enkä huomannut mitään erilaista. S-hackamoressa on kenties hieman parempi jarru, mutta ei tuo ero hirveen selvältä näyttänyt.

-> Oikeen hyvät suitset! Eivät vaikuttaneet painavan tai hiertävän mistään, pysyivät hyvin paikoillaan. Maastossa pidättäessä poskihihnat "pullistuivat" mutta ainakin mitä nyt yritin kurkata, turpis ei silti noussut poskiluun alapäähän asti. En huomannut myöskään yhtään hirttämis-efektiä josta jotkut puhuvat tämän suitsimallin huonona puolena. Suitset vapauttavat paineen heti kun ohjasote myötää, eikä paine jää päälle.
Summa summarum. Eivät tuo mitään lisää nykyiseen suitsivalikoimaamme ja tykkään ehkä enemmän siitä, että ohja kiinnittyy enempi pään sivulle.8 kommenttia:

 1. Joko olet kokeillut Micklemien crossunder-versiota? Vähän harmittaa etten niitä jaksanut testailla, vaan toisaalta, ei oikein mitään odotuksia niille edes olisi kun sen verta kökkö (tai ainakin sen oloinen) toteutus jo ilman ohjia.

  Haaveilen taas Micklemeistä, huoh. En vain tykkää, että Putella joutuisin käyttämään sekä kuolaimia että turparemmiä. Olisipa se (jo) oma, voisi nakata nuo omppuoliivitkin nurkkaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :) En ole vielä saanut kokeiltua, en ole vaan saanut aikaiseksi. Mulla siis vähän samat tunnelmat -toteutus vaikuttaa jo niin kököltä ettei ole odotuksia. Yhtä versiota olen kokeillut jossa pitäisi turpahihnan kiristyä mutta sekin oli jotenkin outo.
   Mickelmit ovat parhaimmillaan kapsonina ja sidepullina silloin jos haluaa ensin juoksuttaa ja sitten ratsastaa. Ja sellaisena olen käyttänyt :).

   Poista
 2. Meillä ei valitettavasti tän tyyppiset kuolaimettomat toimineet, Lasse oli aivan puupää eikä sietänyt lainkaan näiden painetta. En tiedä toimisiko nykyään paremmin, mutta kuolaimettomuuden alkuaikoina ei olleet meidän juttu :D

  Skini on varsin suloinen malliheppa :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin kuvitella että nää ei ois myöskään meillä toimineet niin hyvin alkuaikoina. Nykyään hepo tuntuu ymmärtävän melkosen hyvin oli mitkä päävärkit tahansa.

   Kiitos <3 eikö ookin ;)

   Poista
  2. Minä puupäänä kysyn: Minkä takia ex ravureilla käytetään useasti kuolaimettomia? Onko se joku ravureiden oma juttu, vai tykkäättekö itse vaan kuolaimettomista? Tiedän kyllä että kuolaimettomia käytetään muillakin kuin ravuteilla, mutta mietin vaan... :D

   Poista
  3. Hmm, mielenkiintoinen kysymys :D. Johon tuskin on mitään yhtä vastausta kun minä edustan vain yhden ex-ravurin omistajaa joka nyt sattuu olemaan tämmöinen oman tien kulkija joka tahtoi päästä kokeilemaan jotain muuta tapaa ratsastaa kuin kuolaimet. Mutta äkkisiltään miulle tulee muutama ajatus mieleen:

   -Ex-ravurit saattavat olla (uskallanko sanoa että ovatkin?) useammin ns. puskaratsuja /lemmikkejä/joutohevosia joilla ei kilpailla ratsastuksessa tavoitteellisesti eikä sen takia ole pakko käyttää kuolaimia. Ainakin koulupuolella kuolaimet ovat pakolliset kisoissa ja sen takia on myös luontevaa treenata kuolainsuitsilla.

   -Jos ostaa hevosen jonka kanssa kilpailulliset motiivit eivät ole niin isolla sijalla, vaan tarkoitus on rennosti harrastaa, niin voi olla suurempi todennäköisyys että tämä ratsastaja etsii muutenkin perinteisestä poikkeavaa tapaa harrastaa ja saattaa sitten kiinnostua kuolaimettomista.

   -Kuolaimettomat saattavat olla sikäli neutraalimmat hevoselle, että sillä ei ole niiden kanssa niin paljon opittua ja raviurheiluun liittyvää käyttäytymismallia. Esim. monelle ravihevoselle kuolaintuntuma tarkoittaa sitä että mennään tosi kovaa, ja useilla ravureilla kuolaintuntuma on varsin napakka ja osa ravureista voi olla kovasuisen oloisia kun ovat tottuneet nojaamaan kuolaimeen/kitarautaan. Kun käytetään suoraan erilaisia suitsia (kuolaimettomia) voi olla helpompi päästä eroon aiemmasta suhtautumisesta ohjastuntumaan, kun paine tuleekin päähän yleensä eikä suuhun.

   Toisaalta mitä olen seurannut esimerkiksi facebookin ex-ravurit-ryhmää niin enemmän sitten kuitenkin näilläkin taidetaan käyttää kuolaimia ihan normaaliin tapaan kuin kuolaimettomia. Myös näiden kahden suitsituksen yhdistäminen on mielestäni lisääntynyt, yhä useammat tavallisesti kuolaimia käyttävät (ihan minkä tahansa rotuisen hevosen omistavat) saattavat omistaa myös kuolaimettomat, jotta hevosen suu saa välillä levätä kuolaimista. Kuolaimettomat suitset kuitenkin istuvat niin paljon paremmin ratsastusta varten kuin pelkkä riimu.

   Poista
  4. Ah, kiitos :D. Oon tätä nimittäin jo aika kauan miettiny :D

   Poista
  5. Heh, no hyvä jos oli jotain iloa miun arvailuista ;)

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.