lauantai 26. heinäkuuta 2014

Suitsiunelmia

Meillä on teoriassa ehkä mahdollisesti kolmet suitset mutta..

Oi onko mitään ihanampaa kuin kiksit hevosvarusteista? Juuri kun olen saanut satulatilanteen vakiinnutettua ja kombinaatio Christ- Sensation ride -kärryt + varalla Zaldi, tuntuu toimivalta, ja kieltäydyn ehdottomasti enää tutustumasta MIHINKÄÄN uuteen satulamalliin, minuun on iskenyt suitsihimo. Tämä on toki kytenyt jo aiemmin ja himoitsin pitkään noita meillä nyt käytössä olevia Stübbenin suitsia. Sittemmin sain syntymäpäivälahjaksi niihin ihanan letitetyn otsapannankin <3.

Ihanaiset stübben-suitset
Kun alettiin ottaa maastossa myös vauhteja, huomasin, että maastossa on oltava reippailla lenkeillä enempi jarrua kuin sidepull-vahvuinen LG. Niinpä meille tuli s-hackamore.

Lyhyt s-hackamore, minusta nämä on tosi kauniit.

Stübbenin suitset edustavat siroa varusteihannetta, mutta s-hackamoren hankinnan aikaan on alkanut kyteä himo koristeellisemmista, barokki/lännen suitsista. Kun tilasin lyhyen S-hakcamoren, mukana tuli ihana barokki-turpahihna. Siitä se ajatus sitten lähti. 

Lyhyen S-hackamoren kanssa ostettu ihana turpaosa. Näistä lähti kiinnitys-niitti heti ekalla maastoratsastuksella (sepä oli mielenkiintoista, laskeutua pidätteiden vapauttaman hevosen selästä maahan..) ja siksi tämä osa on ollut pitkään pois käytöstä, nyt vasta sain pyydettyä myyjältä uudet niitit etsittyäni niitä päiviä paikallisista liikkeistä

Eräs läheiseni kysyi, mitä haluaisin valmistujaislahjaksi ja vastaus oli valmiina -suitset tietysti. Läheiseni mielestä tuo on samaa sarjaa lahjatoiveissa kuin se, että eräs ystäväni käytti valmistujaisrahansa lapsensa vaippoihin. No, toinen toive olisivat bootsit, mutta olisi ikävää sitten joskus myydä tai heittää pois valmistujaislahja-bootsit.

kuvituskuva lubiineista
 Olen sitten miettinyt, millaiset suitset ne olisivat eikä niitä tietenkään meinaa löytyä mistään valmiina. Kyselin paikalliselta valjassepältä, paljon teettäminen maksaisi eikä se loppujenlopuksi näyttäisi olevan sen kalliimpaa. 

Seuraavassa kuvassa on kokoamaani suunnitelmaa. Inspiraatio muotoiluun ja koristeluun tulee vasemmalla ja keskellä näkyvistä suitsista, leukahihnan kiinnitys ja säätö puolestaan oikealla olevasta kapsonista.

Kuten suunnitelmasta näkyy, leukahihna tulisi hieman kapsoni-tyyppisesti. Nahkaan tulisi koristeleikkauksia kuten turpaosassa. Koristeiksi tulisi barokki tyylin niittejä -kuitenkin vain yhtä tai kahta erilaista, jotta kokonaisuus säilyy siistinä. Seuraavaan kuvaan olen haalinut suosikkiniittejäni.

Koristevaihtoehtoja. Jonkin isomman ja näyttävämmän ajattelin kenties otsapantaan keskelle ja toisenlaista niittiä tulisi sitten suitsiin muualle. Ja tämä toinen niitti sointuisi sitten näihin turpaosan niitteihin

Ironista on, että mitä enemmän katson hopeisia somisteita, sitä enemmän minua alkaa viehättämään kultaiset, kuten näissä suitsissa..

ai että miten mageet.. Markus Holstin nettikaupassa

Eikä se tietenkään riitä, etten osaa päättää hopeisten tai kultaisten somisteiden välillä. Minua on alkanut arveluttaa, haluanko sittenkin enemmän lännentyyliset kuin barokki-tyyliset. Esimerkiksi semmoiset nahka-kiinnikkein tehdyt, joissa ei bling blingiä ole niin paljon.

Haaveilu siis jatkuu, sehän on ilmaistakin ;).

kuvituskuva: kieloja 11.6.14

Tämä postaus on ajastettu, olen poissa kotoa vaihtelevien nettiyhteyksien päässä 24.- 28./29.7.

20 kommenttia:

 1. Oon kyllä samaa mieltä, mustakin toi s-hackamore on tosi nätti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että sulla on sama maku :) noihin sopis niin hyvin jotkut koristeelliset suittet! ;)

   Poista
 2. Ihania suunnitelmia, minäkin olen katsellut noita "niittiturpiksia" ja muita sensellaisia. Ihania! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja arvaa olenko ruvennu kuolaamaan semmosta bosal-tyyppistä sen jälkeen kun näin Taavilla naru-turpaosaisen sidepullin ;)....

   Poista
  2. Minä olen bosalia kuolannut myös. ;) Nuo meidän sidepull-suitset onneksi vähän rauhoitti sitä innostusta. Ne on ykkä aika mageet, tykkään itsekin.

   Lisäksi mulla on haaveena hankkia joskus kapsoni. Ihan, kun me sitä tarvittaisi.. Mut ois kiva kokeilla ratsastuksellisesti sitä. :D

   Poista
  3. Aattelin että jos onnistuis tekee noista suitsista semmoset että bosal-tyyppisenkin turpahihnan sais sitte siihen kiinni.. mutta jos on paljon bling blingiä niin ei se köysiturpis siihen sitten sovi :S...

   Hahaa, saisit meijän kapsonin lainaan ellei se ois takuuvarmasti liian pieni Taaville. Minä oon kokeillu kapsonilla ratsastusta ja kyllä ne ohjat kiinnittyy ihan liikaa turvan päälle.

   Poista
 3. Ei, ei todellakaan ole mitään parempaa kuin kiksit varusteista! ♥ Niitä ei voi ikinä olla liikaa (vaikka tila meinaakin loppua) ja kokoajan tulee jokin uusi idea mikä pitää ehdottomasti saada! Komppaan Elinaa, hienoja nuo tekemäsi suunnetelmat ja tykkään kans tuosta s-hackamoresta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, ja onni on taattu. Ainot ongelma on just että pitää saada lisää ja lisää ;). Mä oon näitä suitsia suunnitellu jo monta kuukautta :D

   Poista
 4. Hyvä, että en ole ainoa varusteaddikti. Erityisesti suitsiaddiktio on aika paha. Nimimerkillä 2 hevosta ja 8 suitset ja ainiin sidepullit ois vielä lisäksi tulossa...

  Lisää käyttökokemuksia Sensation satulasta kaipailen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, ihanaa että sullakin on 4 suittet per hevonen. Ne on vaan niin ihania <3. Ja mitä enempi on kohtalotovereita sitä enempi voi oikeuttaa itselleen noita ostoksia ;). Meillä nää suitset ois ensimmäinen täysin esteettinen ostos, eli kaikki tarpeelliset suitset ois kasassa mutta en vaan fanita noita meijän mustia maastosuitsia niinkään. Ne vois jäädä ajosuitsiksi jos sais nyt nää uudet maastosuitsiksi ;).

   Sensationista ei ole kovin paljon uutta kerrottavaa kun olen työskennellyt paljon sileällä ja ilman jalustimia on otettu myös nuo peltolaukat. Minua yhä askarruttaa sen säkätila pitkäaikaisessa käytössä, se on paljon tiiviimmin hevosen ympärillä kuin vaikka barefoot/torsion. Sen omien jalustinviritelmien takia se ei ole oikein sopinut meijän sileällä työskentelyyn sillä jalkaa on tosi vaikea liikuttaa, etenkään eteen -plussaa toisaalta siitä että pitää jalan hyvin paikallaan. Sehän ostettiin meille maastoilusatulaksi ja siihen se varmasti onkin oikein hyvä. Sileällä mennäänkin sitten ilman satulaa (Christin avustamana). Myyjä kertoi että se muotouduttuaan käytössä ikäänkuin painuu keskeltä ja nousee edestä ja takaa ja se näyttää pitävän paikkansa. Silloin se jakaa ratsastajan painon lyhyemmälle alalle kuin mitä satulan pituus huopineen on. Tämän takia se sopii lyhytselkäisille hevosille. Toteutus on todellakin ihan erilainen kuin tavan runkosatulassa ja olen tiukannut monta kertaa myyjältä näistä asioista :D

   Poista
  2. :D meillä tämä suitsijako menee itseasiassa, että vanhuksella on 2 suitset (enkku ja lännenmallit, jotka jäävät naulaan, kun vanhus jää eläkepäiville) ja nuorella on sitten 6 suitset + ne tulevat sidepullit. Näitä ei voi enää perustella... *nolostuu* :D

   Tämä uteleminen, kun se "täydellinen" satula meille(kin) vielä odottaa löytymistään ja tämä on kyllä todella mielenkiintoinen (jos sitä täydellistä on edes olemassa). Useampia ihan ok satuloita tuossa nyt on, että näillä varmaankin yritetään sinnitellä sinne asti, että nuori hevonen on täysikasvuinen. :)
   Tuo Sensationin jalustinten kiinnitys onkin aika erikoisen näköinen. Mutta taitaa näitä olla myös sellaisia versioita, joihin saa tavalliset (tai webbers) hihnat.

   Poista
  3. Hah no voihan sen perustella kun ne on vanhuksen suitset, ei nuoren ;)

   Joo, joillekin sitä täydellistä ei ehkä löydykään... Mut kyllä voin suositella tätä kokeilemaan :D!

   Kaikissa uusissa sensationeissa on tämmöset jalustinhihnat. Vanhemmissa oli joku eri systeemi.

   Poista
 5. Ai sulla on tämä suitsijuttu vielä kesken? :D Luulin, että tämä selvisi jo ajat sitten. No ei siinä mitään. Näistä tulee varmasti uskomattoman hienot! Voi kun minäkin joskus jaksaisin miettiä varusteiden yksityiskohtia hieman enemmän. Ei oltaisi sellainen kirppusirkus. ;)

  Skini sen sijaan on päävehkeineen niiiiiin tyylikäs kiiltävässä kesäkarvassaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kesken, tarve kun on lähinnä täysin esteettinen niin ei pidä hättäillä ;).

   Kuule minusta teijän narusuittet on tosi komeet ja yksinkertaiset! Et aivan ylpeänä voit puksutella niiden kera menemään :D

   Kiitos <3 Skinin kesäkarva on kyllä aivan ihana. Mut nyyh, se on jo ruvennu talvikarvan kasvatukseen! Sitte se on kohta taas semmonen pörrönen pyöree poni.

   Poista
 6. http://valjas-vilma.net/ Kannattaa käydä katsomassa! Tilasin täältä ihanat, kauniit, laadukkaat, ruotsalaisesta nahasta Suomessa käsintehdyt kuolaimettomat ja ovat muuten olleet toosi hyvät! x) Sivuilla annetaan ymmärtää, että suitsia tehdään myös mittatilaustyönä, haluamasi mallin mukaan, koristelukin kai onnistuu. Mun suitsissa on koristeena vain nahkapunos, mutta nätti sekin. ;) Suosittelen ottamaan yhteyttä! Tottakai teetetyt suitset tulevat kalliimmaksi, mutta ainakin saisi juuri omanlaiset suitset...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D! Kävinkin katsomassa hänen sivujaan. Minulla on erään muun nahkatyöläisen kanssa jo aluilla tämä niin voi olla, jos nyt suitset toteutan (kun pääsis johonkin lopputulokseen että millaiset!!) niin pyydän sitten tosiaan häntä tekemään :).

   Mitä nyt hintaa kysyin niin kun meillä on tuo turpaosa valmiina, suitsille ei tulisi sen enempi hintaa kuin valmiina ostettaessa. Korkeintaan joku pari kymppiä. Riippuu tietty mihin suitsiin vertaa :)

   Poista
 7. ....jatkoa: Tässä Valjas-Vilman etsusivulta: "Tilauksesta toteutan mielelläni ideoitanne, teen vaikka kulkusremmin länkiisi tai -itse suunnittelemasi suitset hevosellesi-. Mitä ikinä keksit!" Juuri näin! :) Toivottavasti oli jotain apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) pidän ehdottomasti mielessä tämän valjassepän! :)

   Poista
 8. Aaaa varustekiksit <3 Mä oon niin toivoton varusteaddikti, että siskokin nauraa aina kun laitan sille viestiä että "arvaa mitä Lasse nyt sai!" Nyt alkaa oleen kyllä surkea tilanne, kun Lassella on jo melkein kaikkea :o

  Olen kuolannut noita hienosti muotoiltuja hackamoreja jo vaikka kuinka pitkään, mutta en ole raaskinut vielä ostaa. Ne ois niin mageet!

  Jos haluat teettää alusta loppuun itse suitset, voin lämpimästi suositella SK Naturea. Suvilta minä tilasin meidän sidepullit eikä hienommat olisi voinut tulla!

  Mä en oo ikinä lämmennyt tuollaisille mahtipontisimmille ja koritseellisille suitsille, mutta jos muhun joku iskee, niin timanttiotsapannat! Juuri tilasin uuden, kun juuri sellaista meillä ei vielä ole.... :D Oikeastaan ainoat pakolliset kriteerit Lassen suitsien ostoon on hieno timanttiotsapanta (jonka voi vaihtaaa jos suitsien oma ei ole sopiva) ja muotoiltu leveä niskahihna. Olen niin monta niskajumista hevosta nyt opiskeluaikoina hieronut, että haluan tällä pienellä tavalla vähentää niskajumeja, sillä oikeasti olen huomannut tällä olevan vaikutusta! Yhdellä asiakkaan hevosella oli ennen ihan norminiskahihnalla suitset (vielä sellaiset että turparemmi meni niskahihnan alta), ja hevosella oli aina kallonpohja jumissa. Kun omistaja vaihtoi muotoiltuun niskahihnaan, jumit väheni selvästi! Eli tällaisenkin näkökulman suosittelen ottamaan huomioon kun suitsia suunnittelee ;)

  Mä en ymmärrä miks nää mun kommentit tänne blogiin rönsyilee ihan kummallisesti, mutta toivottavasti kestät sen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se on melkeen sama mistä sitä iloa saa elämään, kiksit on ainakin taatut kun puhutaan hevosvarusteista <3

   Rönsyily on erittäin sallittua ja suotavaa ;).

   Itseasiassa tilasin jo SK-naturelta yhden turpaosan, ja hyvää palvelua oli :). Olin häneen yhteydessä myös tämän suitsisuunnitelman tiimoilta mutta hän ohjasi minut eräälle muulle sillä hänellä on niin pitkät työjonot.

   Ooh, pitäsköhän minunkin nyt sitten pyytää tuommoista niskahihnaa :S.... hmm hmm. Meillähän on niissä mickelemeissä just tommonen leveempi :)

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.