sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Hammashuolto

Näin nätisti lähtee hampaat hoitumaan ammattilaisen avulla
Kun Skinny sai shiatsuterapiaa, terapeutti arveli, että sillä olisi hampaissa piikkejä. Niinpä varasin Skinnykälle hampaiden hoidon. Ammattilainen, joka hampaat hoiti, oli kengittäjä ja varmasti yksi taitavimmista sellaisista hevosten kanssa, jonka olen nähnyt. Niin nätisti käsitteli niin Skinnyn kuin tallikaverinkin, että ei tarvittu mitään rauhoittamisia. Heppa seisoi vapaana ja sai nostaa päätä tai ottaa askelta taaksepäin jos halusi ja homma pysyi rauhallisena. Ihan toista luokkaa kuin ne lukuisat olemassa olevat hevosenhakkaaja-kengittäjät. Kuten kaikki tiedämme, niitähän riittää… 


Vähän pää nousee kun suussa kolisee

Hammaslääkäri-ilme

Välillä tarkastettiin, onko vielä raspattavaa ja vielä pitäs ihan vähän tasottaa hammasta

Hieno poika, nyt on raspattu ja enää lopputarkastus jäljellä
Ohahhää ää ult ois o?


Minäkin pääsin ensimmäistä kertaa koskaan kokeilemaan hepan hampaita, kun raspaaja oli ensin todennut, että purukalusto on nyt kunnossa. 

Niin, sinne vaan, ei se pure. Mutta miten päin se käsi sinne työnnetään?

Jees, nyt löytyi oikee käden asento ja käsi on melkee kyynärpäätä myöten suussa
Noo nii annahan minä vähän edempääkin hampaita koittelen

Valaistumisen hetki, löysin jotain mielenkiintoista. "Näinhän näitä hampaita kokeillaankin"

Viimeksi olen Skinnyn hammasta koitellut silloin kun löysin sen pudonneen maitohampaan ruokakupista sen ollessa 3 vuotias ;). Tuo aarre minulta on kadonnut aikapäiviä sitten, vaikka vuosia sitä säilytin. 

Ja takaisin laitumelle viemässä
Noniin, takaisin nykypäivään. Eli hampaissahan oli sellaiset piikit, että niistä olisi varomaton saanut haavan sormeen. Hampaita ei oltu hoidettu about vuoteen. Ja minähän tietääkseni maksoin siitä, että sen hampaat hoidettiin ostotarkastuksessa Ruotsissa 2 kk sitten :D. Muuten hampaat oli 16 vuotiaan hevosen hampaiksi hyvät, ei ollut kummoisempaa kulumaa eikä ollut puuttuvia hampaita.

Uljas musta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.