tiistai 25. syyskuuta 2012

Hännän kasvua ja kesäisiä ratsasteluja


Koska en ole ennättänyt saada kaikkia kesäkuvia vielä julkaistua, laitan tässä ensin vähän niitäkin.

Hiljaista ravia tullaan...

Jee, pysyn kyydissä... (tämä on siis SE ravi jossa ekalla koeratsastuksella kentällä en muka osannut edes keventää, saati istua harjoitusravissa)

Ahkeran hoidon tuloksista saa kaksinkertaisen ilon kun pistää vertailukuvia jonoon. Hännän suhteen on siis tosi hyvä tilanne nyt. Katsotaan saadaanko häntä myös säilymään.

Lähtötilanne, vielä Ruotsin puolella 25.7.2012 on hangattu ja hangattu ja jouhet rupeaa olemaan ihan hauraita, sykkyrällä ja siitähän ne katkeilee ja lähtee.


2.8.2012 Nyt siinä tosiaan on kalju, jota juuri laitettu hoitava aine korostaa
6.8.2012

6.8.2012 Aika hyvä tilanne, mutta seassa "rakkuloita", joihin tuputtelin myös rauhoittavaa ainetta
21.9.2012 Jes, siinä on jo hyvällä alulla jouhen kasvu

21.9.2012 Tämmöisestä hännäntyvestä on jo vaikea kaivaa hirvikärpäsiä. Onneksi Skinny kertoo aika hyvin, missä ne siellä hännässä puree - eli saan koko hepan takapuolen syliini kunnes jokainen hirvikärpänen on sieltä haravoitu ja nitistetty

Olen jo mainostanutkin tätä tuotetta, joka vaikutti auttavan tosi paljon kutinaan. Probin tuotteilla ei ollut mitään vaikutusta meillä, vaikka monille ne käyvätkin. Tämä Summer relief tuntui hillitsevän kutinaa.Häntää on myös suojattu ötökkäloimella, niin ettei ole päässyt suoraan hankaamaan sitä. Saa nähdä miten käy, kun se saa ötökkäloimen suojaamasta pois. Sitä kun tuntuu kutittavan myös aikana, jolloin ötököitä ei ole. Tähän on jo kokeilussa Dermavital -rehu ja yrttisekoitus, toivon todella niistä olevan jotain apua tähän pitemmällä aikavälillä. Olen yrittänyt urakalla katsoa hirnakasta tämän 12 vuoden väliajalla otettuja kuvia ja miettiä, mikä on voinut laukaista tämmöisen yliherkän kutiavan ihon. En ole vielä päässyt selvyyteen. Ensin ajattelin ruokkimattomuuden laukaisseen yliherkkyyden, mutta ei se oikein näytä linkittyvän täysin siihenkään.

Hepan lautaset on oikeastaan aika ergonominen tyyny, kunhan itse "patja" ei tee äkkiliikkeitä

6 kommenttia:

 1. Ooh, iso muutos jouhien kasvussa, hyvä hyvä! Tuo oikeiden aineiden löytäminen on kyllä jotain tiedettä - minä en esimerkiksi ole vieläkään löytänyt toimivaa ötökkäkarkotetta, olen kokeillut mm. effolia, dr. repelia, summer deoa, prob deoa, horzen jotain ainetta, vliegvrijiä ja coopersectia. None of 'em really works! :(

  Meillä prob öljy on kyl auttanut kutinoihin, mut toisaalta mene ja tiedä olisiko mitään eroa ollut siihen, että ei olisi käyttänyt...hyvältä tuoksuvat kun on sitä tervaa ja yrttejä, ainakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedettä tosiaan ja kun riippuu hepasta, mikä auttaa.
   En minäkään ole löytänyt ötökkäkarkotetta -suomesta! Mutta hepan mukana tuli ruotsista aine joka toimi kokeilluista kaikista parhaiten. Ötökät oikeesti tippuivat karvojen seasta kun sitä suihkutti. Se tietenkin loppu heti alkuvaiheessa. Sen nimi oli absorber ultrashield. Tätä ei enää EU:n takia (p*skat!) saa suomesta. Esim hööks myi tätä ennen. Ja nekin jäljellä olevat karkotteet pitää nykyään pistää etiketillä "deo" tms -ei saa kirjoittaa hyönteiskarkoite hevoselle XD. Käsittämätöntä! Tuohan johtaa vaan siihen että joku kohta suihkuttaa raidilla pollensa...

   Mutta ensi kesänä yritän saada sitä tilattua esim ruotsista. Kokeiluun tulee sitten myös pikiöljy ja pihkavoide, jota lähistöllä olevan blogin kirjoittaja lupasi kiltisti valmistaa ja myydä minulle kokeeksi.

   Poista
 2. Miten teillä on vielä noin kesäistä? :D Täällä pohjoisessa on jo ihan syksy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täälläkin syksy, mutta koska en ole ehtinyt laittamaan vielä kaikkia haluamiani kesäkuvia, niin ajattelin julkaista niitä ennen kuin siirryn näihin syyskuviin :D.

   Poista
 3. Hyvin on lähteny kasvaan, mahtavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja se on yhä tallella vaikka on ollut nyt useamman päivän jo ilman ihottumalointakin.. Minä yhä toivon että meidän Dermavital-rehu ja yrttilisä ajan myötä helpottaisi tuohon kutinaan.

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.