keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Satulatilanne ja Sensation ride:n tarkasteluapaketista nostettu sensation ride jump

Meille tuli rungoton Sensation ride jump- satula kesäkuussa 2014. Siitä on nyt 4 kuukautta. Olen käyttänyt satulaa säännöllisen epäsäännöllisesti. Se on ollut meillä lähinnä maastoilusatulana.

Plussia ja miinuksia:

+todella ihana istua, etenkin maastossa tuossa voisi istuskella useammankin tunnin
+tukeva istuin 
+laadukasta tekoa, mukavan nihkeä nahka istuimessa
+mielestäni rungottomaksi siisti satula, muistuttaa issikkasatuloita
+jalka pysyy hyvin paikallaan sillä jalustinhihna kiinnittyy alas
+paljon lähempi kontakti hevoseen kuin Barefootissa tai Torsionissa
+koska satula on rungoton, täytteiden ja huovan vaihtaminen antaa paljon mahdollisuuksia satulan sovittamiseen hevoselle

-pohjetta ei saa juuri liikuteltua
-hikijälkien laatu vaihtelee, onko se nyt hyvä vaiko eikö?
-selkärangan vapaus mietityttää, onko se nyt vapaa vai eikö? Selkäranka erottuu aina edukseen satulan jättämissä jäljissä mutta silti pohdin tuleeko sille painoa..

Sensation ridella

Yhteenvetona: Minulle hyvä maastoilusatula. Skinin puolestakin siis maastoilusatulaksi potentiaa mutta tutkimukset ovat yhä kesken. Koen huovan vaihtamisen ja täytteiden kanssa kikkailun jokseenkin turhauttavaksi ja hankalaksi, joten satula lepäsi laakereillaan pari kuukautta. Nyt syys-lokakuun vaihteessa minulla oli apukäsiä tallilla ja jaksoin kokeilla erilaisia täytekombinaatioita ja huopia.
->Kokosinkin nyt siis kaikenlaisia kokeiltuja täytekombinaatioita ja Sensation riden jättämiä jälkiä yhteen.
testiratsastusta ekana päivänä sensation ride:lla

Sensation riden jättämiä jälkiä

Kesäkuun 11.pv 2014
 • Ensimmäiset jäljet grandur- huovalla + memoryfoam täytteillä ilman lisäpaloja
 • Karvat hieman vinossa lavan kärjen takaa mutta ilahduttavan siistit kuitenkin12.6.2014
 • Seuraavan päivän testissä erottui selvemmin vasemman puolen painepiste. Nämäkään jäljet eivät olleet niin hirveät kuin ne voisivat olla, mutta pistihän tuo heti kyseenalaistamaan koko satulan sopivuuden.
12.6. vasen puoli

12.6. oikea puoli

Sensation riden jäljet 12.6.
 • Kokeilin satulaa myös heavy duty-täytteiden kanssa. Jäljet eivät olleet lupaavat ja ratsastustuntuma oli huonohko.
heavy duty-täytteet, jäljistä en tajunnut ottaa kuvaa

 • Kokeilin myös mattesin lammaskarvahuovan kanssa, muistaakseni sekä täytepaloin että ilman. Lammaskarvasta jäi päälimmäisenä mieleen säkään selkärangantilan reunoille jääneet hankausjäljet.
Mattesin lammaskarvahuopa
 • Seuraavaksi kokeiltiin satulaa grandeur-huovan, memoryfoam-täytteiden sekä yhden etutäytepalan kanssa. Ensimmäisellä ratsastuskerralla, n. 1h rauhallinen kenttätyöskentely, jäljet olivat todella siistit. Hypin jo ilosta, jäljet olivat niin nätit että luulin löytäneeni täydellisen kombinaation.
 •  
Grandeurin huopa ja memofyfoam-täyte
  7.10.2014
 • Lähdettiin maastoon tuolla samalla huopayhdistelmällä (grandeur-huopa+ memoryfoam-+etutäytepala). Silloin mentiin reippaasti ja tasaisella vauhdilla ravia 1h20min, välissä käveltiin. Sen jälkeen sitten jäljet olivatkin rumemmat ja lavalle muodostui painepisteet. Myös takakaaren alla oli vinoja karvoja.

7.10.14 Sensation riden jättämät jäljet 1h20min maaston jälkeen

7.10.14 Sensation riden jättämät jäljet 1h20min maaston jälkeen

7.10.14 Sensation riden jättämät jäljet 1h20min maaston jälkeen
Täytekikkailu jatkukoon...!

Satula/liikutusvälinetilanne:

5 välineratkaisua: Christ, Sensation ride, Zaldi, kärrit, ilman välineitä

Kesä meni suunnilleen niin että lyhyet läpiratsastukset tehtiin aina Christillä (ilman jalustimia). Maastossa ratsastin Sensation ridella tai sitten ajoin. Tämä on minusta ihan toimiva kokonaisuus. Nyt jos ja kun pääsen ajamaan enemmän, niin niissä siloissakin on kyllä sanomista ergonomisesti. Selustin on varmaan liian matala ja se pitänee vaihtaa, pelkästään korkeasäkäisen silatyyny ei näytä riittävän. Täytyy vielä selvittää lisää selustimen sopivuudesta.

Silojen jäljet ovat aika tiiviisti hevosen ympäri, en tiedä kuinka paljon rankatilaa noihin on tarkoitus saada?

Myös Zaldi on tullut takaisin kuvioihin!

Zaldi selässä ja Skini torkkuu auringossa 1.10.2014
...se oli puoli vuotta poissa käytöstä (koska seKIN alkoi ahdistamaan lapoja eikä sitä voi levittää enää kun säkätila ei riitä) ja nyt olen kokeillut muutaman kerran sitä toiveikkaana. Josko se rupeisi käyttäytymään hyvin, niin voisin ratsastaa about puolet perusratsastuksesta Zaldilla ja välillä maastossakin. Sitten meillä olisi repertuaarissa 2 satulaa + ilman satulaa ratsastus (=Christ pehmikkeenä) + ajaminen. Vaikka sopivampia satuloita ei löytyisi, näillä selvittäisi aika pitkälle kun ottaa huomioon meidän aktiviteetit joista myös iso osa on maastakäsittelyä.

6.10.Zaldin jäljet vajaan tunnin kevyen kenttätyöskentelyn jälkeen, alla mattesin huopa jossa 2 täytepalaa edessä

6.10.
Kuten ylhäältä huomaa niin kevyessä ratsastuksessa Zaldikin jättää ihan nätit karvat alleen. Näin kävi silloin Zaldin koeratsastuksessakin. Vasta kunnon lenkeillä ja työssä huomaa sitten, että kas, näennäisesti istuvassa satulassa voikin olla jotain sanomista.

Zaldi 1.10.2014

Aiemmat Sensation ride jump -postaukset

"Ensi sekunnit Sensation riden kanssa + vähän jatkoa"
"Sensation ride jump I-koeratsastus"

12 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus! :)

  VastaaPoista
 2. Olen itse todennut, että, jos hevonen ei kipeydy ja liikkuu mielellään, vaikkei hikijälki ihan täydellinen olisikaan, niin silloin se on ihan hyvä. :) Me ollaan nyt käytetty tosiaan lampaankarvasatulaa jalustimien kanssa. Suurimman osan ajasta kuitenkin istutaan ihan harjoitusravissa, mutta pieniä pätkiä myös keventäen. Ainakaan toistaiseksi Ukko ei ole pahaa tykännyt. Hierontakin on joka kuukausi, joten huomataan nopeasti, jos alkaa kipeytymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tätä on monet sanoneet. Ja jos hieroja käy kontrolloimassa on asiat varmasti ihan kunnossa :). Ihanaa että teilläkin on nyt se lammaskarvasatula.

   Poista
 3. Onko noihin rungottomiin edes mahdollista saada kunnon lenkin jäljiltä täysin tasaisia jälkiä kun satula elää niin paljon selässä joka tapauksessa. Mietiny myös tota että vasemmalla enemmän karvat vinossa, voi johtua ratsastajankin vinoudesta.
  Itse en myöskään pelkkiä hikijälkiä tuijottaisi vaan tunnustelisin hevosta ja sen liikkeitä ihan jokaisen satularatkaisun kohdalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mahdollista, olen nähnyt :D. Esimerkiksi tämä jälki on Torsionin jälki. http://3.bp.blogspot.com/-3hl32ILHLHI/Ug9yBStoxGI/AAAAAAAAFt8/7dPH9YkZR6A/s1600/akselinselk%C3%A4torsion.jpg

   Mutta ihan totta, olen kyllä tosi tarkka ja tavoittelen mahdollisimman hyvää. Ja jatkuvasti kyseenalaistan satuloita ja jälkiä ja pohdin ehkä liikaakin :). Tuntuu kuitenkin että tässä vois nyt olla hyvä kavalkaadi, kun käyttää noin monia satuloita niin ainakaan yksi satula ei kuormita liikaa.

   Vasemmalle voi mennä karvat vinoon jo selkäännousustakin, ja tottakai ratsastajan vinoudesta myös.

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
  2. No ilman muuta mielummin liian tarkka kun toistepäin! :) Toivottavasti teille sopiva ratkastu on nyt löytyny tai sitten odottelee ihan kulman takana! :)

   Poista
  3. Luulen että tässä se ratkaisu on. Multicombination XD!

   Poista
 4. Must tuntuu et noi on ihan hirmu pemeitä noi rungottomat satulat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkennan vielä: Niin tarkoitat että ne näyttää siltä tai sait sen vaikutelman? Siis pehmeitä istua? Kyllähän nuo on istuimeltaankin paljon tavan runkosatulaa pehmeämpiä kun tosiaan satulan rakennekin on pehmeä. Takalisto kiittää kyllä mukavuudesta ;). Freeform on vissiin ainot semmonen kovempi istua, vähän kuin runkosatula minusta.

   Poista
 5. Onko teillä vielä Sensation Ride käytössä? Kuinka se istuu nykyään? Onko kestänyt käyttöä? :) Haaveilen koulumallin hankinnasta yhä ja siksi kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se meillä mutta ei ole ollut paljon käytössä, sen padin kanssa ei oikeen löytynyt hyvää ratkaisua van se katkoi karvoja selästä. Satulaa voin kyllä suositella, se on ihana <3

   Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.